Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Podemos al País Valencià: Li ha eixit un competidor a Compromís?

Indesquerra19.671 9 77👍 6.399
El partit de Pablo Iglesias, sense estructura ni cares visibles al País Valencià, sobrepasa a Compromís en el seu propi territori.Els resultats de les eleccions europees van oferir aquest diumenge una sorpresa . Podemos , el partit que lidera de forma tan personalista el professor universitari Pablo Iglesias, es va convertir en la cinquena força política a pocs milers de vots de superar UPyD . Però el més cridaner és que va aconseguir més vots que Compromís al territori valencià .

És un fet rellevant , ja que Podemos no té - com en gairebé cap part d'Estat espanyol - una estructura definida al País Valencià . Per no tenir, no tenia ni un nom reconeixible en els primers llocs de la llista al Parlament Europeu . De fet , per trobar el primer valencià en la candidatura cal baixar fins al número 17 , on anava l'alacantí José María Copete , un activista especialment compromès en la Plataforma antidesnonaments ( PAH ) a la capital alacantina .

Podemos ha aconseguit amb una campanya feta a mà i amb la forta personalitat d'Iglesias assolir uns resultats sorprenents per a una formació que concorria per primera vegada a uns comicis , capitalitzant el malestar ciutadà amb els partits tradicionals . El partit anava sol , sense coalitzar-se amb cap altra formació . Però això podria no ser així.

NEGOCIACIONS FRUSTRADES

Segons fonts pròximes a Podemos ja Compromís, fa uns mesos hi va haver diversos acostaments entre les dues formacions per concórrer de forma conjunta a les eleccions europees . Aquestes fonts asseguren que Podemos va arribar a oferir Mònica Oltra encapçalar la llista coalitzada . Però Oltra va rebutjar el lloc . Les negociacions , en tot cas , havien de seguir buscant una alternativa , però la formació valencianista va optar finalment per repetir amb els seus socis d'Equo , amb els quals havia concorregut a les Eleccions Generals de 2011 .

Així es van separar els camins que no han convergit . L'escenari que es planteja ara al País Valencià és especialment interessant en el territori dels partits més identificats amb aquesta ruptura amb el bipartidisme i el distanciament dels dos grans .

Podemos no té estructura al País Valencià, si bé compta amb entusiastes col·laboradors. Però el nom per a les autonòmiques per caçar vots el té Compromís: Mònica Oltra.

Font

Respostes

Configuració
 • tolomón10.615 10 200👍 7.053
  Ha quedat alguna cosa de Compromís després de les generals?
  • Algú17.118 14 99👍 1.418
   Home, el dia després jo veig a la coalició ben viva i amb gent lamentant-se que, augmentant la participació respecte les eleccions de maig, la suma Compromís+Podem done 61.000 vots menys.


   Ara, dins de mig any ves a saber com canvia la cosa. Però este fil és de fa any i mig i la gent estava tallant-se les venes. En maig tot era alegria. Ara, màxim resultat en la història de les generals i tots volent-se tallar les venes.

   Potser per això mai llisc els comentaris de La Veu del País Valencià: la vida del valencianista és com estar a una muntanya russa plena d'histèrics.

Publicitat

Fòrums

 • 9.238.550 missatges
 • 219.045 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat