Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[EPIC WIN inside] Resultats històrics d'ERC a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

__28070__8.083 6👍 1
ERC ha guanyat a les 4 capitals : Barcelona,Tarragona, Lleida i Girona.
ERC ha guanyat a 3 províncies : Barcelona,Tarragona i Girona.
ERC ha guanyat a les grans ciutats de més de 200.000 habitants: Sabadell, Terrassa,
ERC ha guanyat a les grans ciutat de més de 100.000 habitants : Mataró, Reus
ERC ha guanyat a les ciutats de més de 50.000 habitants : Vilanova i la Geltrú, Cerdanyola del Vallès, Manresa
ERC ha guanyat en ciutats mitjanes com : Vilafranca del Penedès, Molins de Rei, Sitges, Figueres,Blanes, Lloret de Mar, Vic, Olot, El Vendrell.
ERC ha guanyat a totes les comarques de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) menys el Baix Llobregat on és 2ª
ERC ha guanyat en 6 districtes de Barcelona: Sants-Montjuic, Ciutat Vella, Sant Martí,Sant Andreu,Horta-Guinardó i Gràcia.En 3 CiU: Eixample, Sarrià,Les Corts.En 1 el PSC: Nou Barris.

ERC s'ha quedat a 600 vots de ser 2ª a l'Hospitalet de Llobregat.
""""" s'ha quedat a 646 vots de ser 2ª a Cornellà de Llobregat.
""""" s'ha quedat a 756 vots de ser 2ª a El Prat de Llobregat.
""""" s'ha quedat a 1.300 vots de ser 2ª a Santa Coloma de Gramenet.
""""" s'ha quedat a 64 vots de ser 2ª a Viladecans.
""""" s'ha quedat a 152 vots de guanyar  a Sant Just Desvern.
""""" s'ha quedat a 868 vots de guanyar a Sant Joan Despí.
"""""" s'ha quedat a 450 vots de guanyar a Montcada i Reixach.
"""""" s'ha quedat a 330 vots de guanyar a Castelldefels.
""""" ha quedat 2ª a Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Granollers, Ripollet, Mollet del Vallès,

ERC ha guanyat en pobles com Ripoll,Arenys de Mar, Amposta,Torredembarra, El Masnou, Cardedeu, Manlleu,Ulldecona, Deltebre.

Font: ARA (recerca pròpia)

Arèa Metropolitana de Barcelona
Embedded image permalink
Respostes

Configuració
 • hipocresia73.680 16 4👍 1.107
  Més:

  -ERC a 16 vots de guanyar a Pontons (on governa el batlle homòfob del PP, que queda en 3r lloc).
  -Guanya a Parets del Vallès, feu sociata.
  -A 61 vots de ser 2a a Nou Barris. Per cert, la suma ICV+Podemos supera gairebé per 2000 vots el PP
  -A 3000 vots del PP a Sarrià-Sant Gervasi (més diferència que a Gramenet).
  -A 22 vots de CiU a Canovelles per quedar 2a. PP, 4t!
  -A 53 vots del PP a Esplugues per quedar 2a.
  -Guanya a Lliçà de Vall. Tinc entès que bona part són urbanitzacions poblades per espanyoleitors. Recordo haver-hi vist una gran estanquera amb el bou a l'entrada del poble.
  -Guanya a Sant Fost de Campsentelles, al costat de Mollet i a 10 minuts en cotxe de Gramenet.
  -Victòria a Santa Perpètua de la Mogoda
  -A 400 vots del PSOE a Vilanova del Camí.
  -1a a Constantí, a 2 vots del PSOE a Creixell, a 17 de CiU a Mont-roig del Camp, a menys de 100 del PP a la difícil Salou, a menys de 400 del PSOE per ser 2a a Vila-seca i a menys de 200 de CiU a La Canonja per ser 2a!
 • unicow1.762 5 908👍 436
  Per cert, que sàpiga, ERC no va guanyar a Vic, va guanyar CiU. Poble killo com pocs.
 • FollUsuari sumador77.523 12 3👍 40.386
  Ho sento he de fer d'advocat del diable: en aquestes poblacions el votant espanyolista és molt proper a l'abstenció perquè és un votant de perfil cultural baix i poc polititzat.

  Per tant i és clar que ens hem de #facilitar per aquests resultats! Però no hem de perdre de vista que a l'AMB hi ha moltíssima feina a fer i que és on hem de centrar els nostres esforços amb una campanya propera, sense escarafalls nacionalistes catalans, garantint que el castellà serà llengua oficial i en definitiva picant pedra i sent molt pedagògics.
  • Marc Espasa15.946 13 115👍 4.164
   El votant aquest tan proper a l´abstenciò en les eleccions de fa 5 anys (amb un 11% menys de vots) va donar més d´un 35% de vots als socialistes i uns resultats espectaculars al PP.

   Això de la majoria silenciosa jo penso que ja ha passat a la historia.

   Pe exemple ahir va votar un 49% a Girona, un 47% a Cornellà o un 47´5 a Manresa. Si fa o no fot a la par.
   • FollUsuari sumador77.523 12 3👍 40.386
    Sí són molt bons resultats i sobretot molt meritosos a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, però cal que no ens adormim. No és un menysteniment als resultats sinó un toc d'alerta.
 • Taujà13.646 8 148👍 5.360
  Sí, som la hòstia en patinet, però guardeu la falç que encara no és temps de sega. Aquests resultats tenen mil lectures i condicionants possibles.

  No vull tirar aigua al vi, i estic molt content pels resultats, però ni de lluny s'ha guanyat la partida. La societat catalana és complexa, plural i imbrincada com poques podríem trobar al món. Donaré algunes claus:

  - que votarà aquest 20 i escaig % de persones que solen votar unes eleccions al Parlament o al Congrés i que ahir es varen quedar a casa?
  - com de sòlid és hores d'ara el lideratge d'Artur Mas a CiU?
  - de quina manera reaccionaran molts votants cojunturals d'ERC -especialment en aquesta àrea metropolitana- si finalment es decideix formar govern amb Convergència i arriba l'hora d'empassar-se gripaus?
  - quina serà l'evolució futura de partits com Podemos, la CUP o Ciutadans?

  i una que m'obsessiona particularment:

  - ens hem de resignar a anar a un referèndum o unes plebiscitàries amb el que anem i prou?

  m'explico: si bé és cert que a dia d'avui és probable que el "sí" triomfés a un referèndum d'independència, tinc poc clar si el marge seria suficient per entomar possibles guerres brutes, estratègies d'ofec -encara més- a la Generalitat. terceres vies maquillades o avisos seriosos per part de la UE respecte el futur d'una Catalunya independent.

  El problema és que s'ha arribat a un punt que sembla que la cosa no s'hagi de moure gaire més...tota aquesta gent que ha arribat fins aquí i segueixen tenint Espanya com el seu marc de referència, com la seva pàtria sentimental si més no...que se'ls hi pot dir per convèncer-los? Jo diria que està tot el peix venut i la balança ballarà poc a partir d'ara a favor nostre.

  En fi, esmolem l'eina, sí, però no l'ensenyem encara. La batalla promet ser molt dura.
  • SantsUsuari sumador31.443 14 26👍 10.650
   Jo crec que el lideratge de Mas surt reforçat, perquè aguanta tot i tenir una situació difícil i a sobre amb el Duran tocant la pera.

   La victòria d'ERC és molt ajustada, sí, però fins fa quatre dies el simple fet de pensar que ERC podia guanyar qualsevol tipus d'elecció hauria fet riure tothom.

   Estem encallats? Sí, estem en una situació estable, però no deixa de ser normal. L'independentisme sempre ha avançat a batzegades: piquem a una paret i sembla que no fem res, i de sobte aconseguim obrir una petita escletxa i tota la paret cedeix de cop. Jo crec que estem picant a la penúltima paret, i els resultats d'ahir poden ser indicatius que es comença a dibuixar l'escletxa. Abans del 9-N, si continuem picant i no arriba una tercera via seriosa, aquesta paret caurà.
   • Taujà13.646 8 148👍 5.360
    Tant de bo tinguis raó. Treballo a una zona de demografia diguem complicada pel sobiranisme i avui la parròquia estava força resignada i pessimista. Mas era el principal blanc de les crítiques, però s'em fa impossible imaginar-me aquesta gent agafant una papereta sobiranista. És un tema molt de pell. Senzillament són espanyols abans que res. No sé com obrirem aquesta escletxa.
  • hipocresia73.680 16 4👍 1.107
   - de quina manera reaccionaran molts votants cojunturals d'ERC -especialment en aquesta àrea metropolitana- si finalment es decideix formar govern amb Convergència i arriba l'hora d'empassar-se gripaus?
   - quina serà l'evolució futura de partits com Podemos, la CUP o Ciutadans?

 • Marc Espasa15.946 13 115👍 4.164
  ERC va guanyar al barri de Badalona on viu l´Albiol.
 • cathalà22.848 11 57👍 6.030

  Tan destacable com la victòria d'ERC és l'enfonsament del PSC-PSOE, tant a l'àrea metropolitana com al rerepaís català.
 • nocturn11.940 7 169👍 162
  Està molt bé però la participació va ser del 47% i no se'n poden extreure gaire conclusions.

  És evident que el votant independentista està molt més il.lusionat que l'unionista i té moltes més ganes d'exercir la democràcia, però a la consulta o a les plebiscitàries els colons es mobilitzaran encara que sigui sense gaire il.lusió i simplement com a moviment reaccionari (en el sentit de reacció o resposta a l'independentisme).

  Tot i això els resultats d'ahir -sobretot els d'ERC- van millorar les meves previsions i la patacada dels partits espanyols va ser més grossa del que imaginava. Realment va ser una nit feliç i va servir per compensar la merda de la nit anterior.

 • Moragues4.345 14 494
  Ja falta menys per tenir Junqueras de President.
 • Borrell8.963 13👍 1.385
  Les eleccions europees tradicionalment van ser  una gran merda ,.fins i tot El percentatge de vot CiU+ERC  ha estat molt superior a aquest  a les catalanes, amb major participació, l´unic que s´ha fet es polititzar mes el catalanisme per  mostrar els resultats de debó , no majories absolutes del PSOE , encara m´en recordo de quan aquestes europees van ser guanyades pel PSOE i la segona força va ser ... el PP!  amb una merda de participació.
  La gent va votar en clau catalana no en clau europea  i això es  motiu d´orgull
 • FuRTiUsuari sumador19.968 12 76👍 7.579
  Quin curro 
 • tocatrons3.312 10 608👍 198
  Com han dit més amunt: prudència. Ha votat vora un 50% del cens i no sabem el comportament final de l'altre 20-25% que es podria mobilitzar en unes eleccions al Parlament, és a dir, unes eleccions 'normals'. Perquè evidentment hi han molts sobiranistes i independentistes que s'han quedat a casa, però també hi han molts espanyolistes que no han anat a votar perquè els costa més mobilitzar-se. Tots sabem que és molt complicat que ERC o fins i tot el tàndem ERC-CiU tinguin una victòria (o un ascens tan important) tan espectacular a municipis com Sabadell, Terrassa, Castelldefels o Badalona o el Baix Llobregat en general. En aquests indrets la desmobilització espanyolista ens ha afavorit clarament. Però no hem d'oblidar que són ossos difícils de rosegar i que segurament en molts d'ells no repetirem uns resultats com els d'ahir ni de conya en unes eleccions decisives.

  I això molts ho saben perquè ahir n'hi havien uns quants que durant la jornada s'estaven cagant a les calces amb una suposada pujada de partits espanyolistes. No ens creiem ni nosaltres que els sobiranistes puguin arrasar. 

  Així que, tranquil·litat i aprofitem aquesta empenta que ens han donat aquests resultats. Som un xic més a prop però encara queda molta feina per fer. I el 9-N ho volem petar!
 • Outburst38 4👍 8

  És veritat el que alguns dieu que la participació va ser baixa, però coi, abans era encara més baixa i guanyava el PSOE de carrer! Ha pujat la participació i el PSC ha baixat 300,000 vots. ERC mai no havia tingut 600,000 vots. Sabeu què és que ERC tingui 600,000 vots? I a més, CiU ha pujat 100,000 vots també, i el PP n'ha baixat 100,000. Això són números absoluts.

  A mi em semblen uns significats molt positius i esperançadors.

 • gepet16.368 12 109  Un apunt: amb una participació del 55% de l'electorat, ERC, CiU i ICV obtenen el 89% dels vots a la Baixa Garrotxa (Pla de l'Estany).
 • James Hetfield21.330 9 66👍 2.172
  Mapes com aquest mostres clarament que el vot espanyolista s'ha quedat a casa.
  O sigui que els resultats són esperançadors però no per tirar coets, encara.

 • quatreanys35.042 6 19👍 10.266
  Grans resultats, però amb la participació que tots sabem.

Publicitat

Fòrums

 • 9.239.537 missatges
 • 219.075 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat