Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Consulta 9N]: El Govern ja té escollides les paperetes i les urnes pel 9-N

James Hetfield21.330 9 66👍 2.172

El Govern ja té escollides les paperetes i les urnes pel 9-N


La Vanguardia avança que el model d’urnes per la consulta sobiranista és de cartró i molt més barat que l’habitual, i serà produït pel CIRE de Lleida


El Govern ja té escollides les paperetes i les urnes per la consulta sobiranista que vol albergar a Catalunya el proper 9 de novembre, segons avança avui La Vanguardia. El model d’urna escollit és una caixa plegable de cartró rectangular, amb una finestreta plastificada per poder veure les paperetes des dels dos laterals.

El preu d’aquesta urna és de poc més de dos euros, molt lluny dels 35 que costa la clàssica de plàstic, i serà probablement elaborada pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de Lleida. La idea és fer-ne unes 6.000, -a les eleccions autonòmiques, per exemple, se’n distribueixen unes 8.200 a tot el territori-, perquè d’aquesta manera l’executiu eludeix la obligació de fer un concurs públic per la seva adjudicació.

La papereta també ja està decidida, que serà blanca, vertical, i les dues preguntes es trobaran a dos nivells i traduïdes al castellà a sota en cursiva. A la Vall d’Aran, també estaran escrites en aranès. 

La Vanguardia també avança que la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, està ja temptejant els municipis catalans demanant-los la seva col·laboració en la consulta. Fins ahir havien respost 411 dels 947 que hi ha a tot Catalunya, d’entre els que estandisposats a col·laborar són: Barcelona, Girona, Manresa, Sant Cugat o Mataró, entre d’altres, i els que han rebutjat la col·laboració són els socialistes de Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Sant Adrià o Sant Boi, per exemple. En aquests casos s’utilitzarien edificis de la Generalitat com a col·legis electorals.

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/el_govern_ja_te_escollides_les_paperetes_i_les_urnes_pel_9-n_100829.php

Fotos de l'urna i papereta:Respostes

Configuració
 • henke56.801 12 9👍 9.657
  A veure, està molt bé lo de les urnes de cartró i tal però cal que ens fotem a fer invents i provatures quan ens hi juguem la independència?
 • Rigel65.349 11 5👍 34.023
  Fins i tot els treballadors de Panrico fan servir urnes com cal  Un referèndum tan transcendental com el del 9N cal fer-lo bé, no amb una sabata i una espardenya. Ara, compareu aquesta imatge de la votació dels treballadors de la Panrico amb la capsota lamentable que proposa el departament de governació (Unió)
  Hi ha gent decidida a què fem el ridícul. Esperem que, finalment, el seny s'imposi i el referèndum es faci amb urnes de debò (com les consultacions populars per la independència, recordem-ho).
  • henke56.801 12 9👍 9.657

   El que no entenc és l'acceptació que ha tingut entre els independentistes, em recorda molt a l'acceptació que va tenir la merda de pregunta(es) i la merda de data.

   Crec que és perquè tenim tantes ganes de votar que qualsevol cosa ens serveix.

  • TywyllUsuari sumador42.206 12 13👍 6.097
   I a damunt les paperetes traduïdes a l'espanyol... 
   • Rigel65.349 11 5👍 34.023
    És el que implica l'oficialitat de la llengua espanyola. Que s'ho apuntin bé qui es pensi que podem donar a una llengua estrangera com l'espanyol l'estatut de llengua oficial i que això sigui només paper mullat.
 • Trinxant11.240 9 188👍 3.569
  Ja t'han ensenyat que això de urnes "de debò" depèn de cada país. A part d'això qui et penses que les té les urnes a què estem habituats, i que es van fer servir a les consultes municipals? No les té pas la Generalitat guardades a un armari. Amb la de municipis poc o gens col·laboradors que hi ha com esperes que tots ens deixin utilitzar les urnes si no els hi obliga cap llei? I fer-les de nou saps les crítiques que suposaria per la despesa econòmica?
  Com que no ho vols entendre no ho entendràs, però les raons són clares.
  • Rigel65.349 11 5👍 34.023
   Les raons clares seran les de tots els que es dedicaran amb tota l'artilleria pesada a minar la imatge del referèndum mercès a aquestes de pa sucat amb oli. Estem parlant del referèndum més important de la nostra història i que, que jo sàpiga, volem que tingui credibilitat. Per tant, a aquestes alçades voler pecar ara d'estalviadors em sembla una frivolitat que ni és pertinent ni ens la podem permetre.

   La voluntat que hi ha darrere de voler fer el referèndum del 9N amb aquestes urnes de broma és la de atacar-ne la credibilitat. En Duran, en Cuní, la Vanguaqrdia i tota la púrria d'aquest estil faran servir, precisament, l'argument d'aquestes urnes de broma per negar tota transcendència al referèndum. És això el que vols?
   • henke56.801 12 9👍 9.657
    Jo no entenc com no ho veuen, a part de tot i independentment d'això jo vull votar en una urna com Déu mana en la votació més important de la meva història i la del meu país, què collons???
    • LandertxuUsuari sumador3.756 10 555👍 1.210
     Una urna de cartró és una urna com Déu mana.
    • Rigel65.349 11 5👍 34.023
     Personalment si cal que votem amb capses de sabates hi votem i a està. El problema és la gran majoria de catalans, que si entren al col·legi electoral i veuen aquesta cosa ocupant el lloc de l'urna no creuran pas en ens en puguem sortir. Sembla que hi ha massa gent al capdavant del procés que continua creient que hem d'evitar "creure'ns-ho massa", i la manera és transformar un referèndum que hauria d'ésser seriós en una broma (comparativament semblaran més serioses les consultacions populars de fa tres anys -que van ésser-ho molt- que no pas un referèndum teòricament oficial).
 • Compte Català ClimentUsuari sumador24.304 8 47
  Amb aquestes urnes de cartró els hi facilitarem la feina a la Guàrdia Civil. 
 • Farao4.474 5 477👍 179
  Millor, doncs.
 • arrancanapsUsuari sumador16.663 12 105

  Això d'estar en contra de les urnes de cartró es cura viatjant

  — Carmen P (@maihaviaditque) May 23, 2014

Publicitat

Fòrums

 • 9.296.776 missatges
 • 221.111 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat