Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

José Manuel Lara és més catalanista que els independentistes

nocturn11.940 7 169👍 162

 

“Sóc més catalanista que els independentistes”, això és el que assegura, molt convençut, el president del Grup Planeta, José Manuel Lara. Ho relata el periodista Salvador Sostres en un article publicat avui al diari ‘El Mundo’, després d’una trobada mantinguda amb Lara, on l’empresari argumenta: “Fixa't si sóc catalanista, i fixa't si crec en Catalunya, que jo no vull un país que en el pitjor dels casos sigui com Moldàvia i en el millor, com Dinamarca. Per què hauríem de conformar-nos amb aquestes engrunes?”

Segons Lara, “és molt més important i molt més seriós liderar Espanya” i assegura que vol “una Catalunya forta, potent i brillant que lideri Espanya”. I continua assenyalant: “Jo, de fet, com a empresari català, ja lidero Espanya. Espanya és l'únic gran país en el qual la seva capital editorial no està a la seva capital política, sinó que està on jo visc, que és a Barcelona. Això és liderar. Liderar Catalunya i liderar Espanya. Així és com es guanya”.

En aquest context, es pregunta: “Què han fet els independentistes per Catalunya? Què han fet per Catalunya els que m'acusen de no ser catalanista?”. “Jo sóc el primer editor en català de Catalunya i el primer editor en espanyol a Espanya i la meva empresa està a Barcelona i és catalana”, alhora que torna a qüestionar: “Qui és més catalanista? Qui més parla o qui més fa?” “Ser independentista no és l'única manera d’estimar a Catalunya, ni la més intel·ligent”, sentencia.

Durant l'entrevista, Lara també explica que “a més de que amb Planeta lidero el món editorial espanyol, també el nostre grup mediàtic -Antena 3, Onda Cero, La Sexta i La Razón- forma part de la meva empresa catalana dirigida des de Barcelona”. I li demana: “Creu-me, Salvador, té més sentit liderar Espanya que trencar-la. Catalunya pot créixer d'una manera molt interessant liderant Espanya. Pot ser una autèntica potència econòmica si s’ho proposa. En canvi, fora d'Espanya no té cap viabilitat”.

"La sortida serà un pacte fiscal moderat i un cert blindatge del català"

Segons la seva opinió, “estar fora d'Espanya és estar fora d'Europa i molt probablement fora de l'euro. Algú creu que si Catalunya s'independitza podrà el primer mes pagar les pensions amb els impostos que la Generalitat recapti? És ridícul. I la major part de la gent ho sap”. Alhora critica que “una cosa són les fantasies i els preciosos somnis personals, però si algun dia se celebrés el referèndum secessionista i s'expliqués de veritat el que la separació suposaria per a l'economia dels catalans, s'imposaria el seny i guanyaria de carrer l'opció de romandre a Espanya”.

Lara també es llança a donar la traducció al català de la paraula ‘seny’: “Tot i que durant molt temps s'ha dit que ‘seny’ no té traducció al castellà, sí que la té, i la traducció és ‘cague’. El seny és el cague que els catalans sentim davant qualsevol situació que pugui perjudicar-nos i danyar-nos, i llavors baixa l'exaltació i s'imposa el seny, la moderació, i per això a Catalunya, a l'hora de la veritat, gairebé mai passa res”.

Finalment, el president del Grup Planeta vaticina que “això acabarà amb Rajoy oferint-li una sortida a Mas quan Mas es tranquil·litzi i renunciï a la ruptura. La sortida serà un pacte fiscal moderat i un cert blindatge del català. No sé quan passarà, però, en tot cas, serà després de les europees”.

 

 

 

 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/lara_soc_mes_catalanista_que_els_independentistes_98915.php

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.237.610 missatges
  • 219.006 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat