Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Cayo Lara s'apunta al secessionisme lingüístic al País Valencià.

Respostes

Configuració
 • hostiopata8.113 8 264

  Lacayo lara ha parlat!

 • soldat Svejk18.070 7 91👍 4.355

  més que apuntar-se a res sembla no tenir-ne ni puta idea de punts de vista no hispanocèntrics.

 • __26903__16.170 8👍 11.442

  Lacayo Lara és del pitjoret que hi ha dins d'Izquierda Unida. I no ho dic només pel seu furibund espanyolisme, sinó també per la seva escassa formació i la seva ignorància respecte a tants temes (i no només parlo de les qüestions nacionals dins de l'Estat espanyol).

 • ArnauUsuari sumador6.056 16 353👍 1.005

  Aquest home és molt incompetent. Em faig creus com pot ser el capdavanter d'IU

 • Algú17.118 14 99👍 1.418

  Lo millor és vore als usuaris que diuen que EUPV és "catalkanista" i més "coherent" que Compromís amb el discurs nacional, alguns partidaris del pacte EUPv-ERPV ara estan trencant-se les vestidures per una mostra de blaverisme sociològic d'un senyor de Castella la Manxa.

   

   

  Unes declaracions que, sens dubte, seran molt rellevants per a la història delPaís Valencià.

  • Indesquerra20.590 9 72👍 7.301

   Tu vius en els teus mons de Yuppi "blaverkanistes", veritat? Cal ser "tarrós" per interpretar que algún usuari ha insinuat això de que EUPV és més coherent nacionalment que Compromís...

    • Indesquerra20.590 9 72👍 7.301

     Jo he parlat de coherència nacional, no de catalanisme. Que EUPV és més catalanista (en el seu conjunt) que Compromís ho sap tothom, a nivell cultural si vols, però a nivell de coherència nacional obviament tant EUPV com Compromís són iguals d'incoherents, ni un més que l'altre ni a l'inrevés.

      

     La prova d'això és que si ERPV pacta amb EUPV ningú d'EUPV acusarà ERPV de "malvats catalanistes" mentre que a Compromís t'hi trobaries uns quants (ací al Racó ho veiem dia si dia també). No cal ser molt intel·ligent per vore això...

     • Algú17.118 14 99👍 1.418

      Aleshores el president d'IU fa un discurs en termes del secessionisme lingüístic, i resulta que la seua federació valenciana és tan coherent (a nivell nacional) com Compromís?

       

      De quina coherència nacional (o de quina nació parlem?) de la catalana, dec suposar, on efectivament ni EU ni Compromís pinten fava. A no ser que entenguem que EUPV és, nacionalment, espanyola, i per tant, estes diferències de discurs entre "Espanya" i "la secció valenciana" siguen, efectivament, una espècie d'espanyolisme coherent.

       

       

      La prova d'això és que si ERPV pacta amb EUPV ningú d'EUPV acusarà ERPV de "malvats catalanistes" mentre que a Compromís t'hi trobaries uns quants (ací al Racó ho veiem dia si dia també).

      Si EUPV acusara a ERPV de catalanistes per pactar amb ells mateixos seria surrealista. O siga que, efectivament, això no ocorrerà.

       

      I de Compromís (i no Compromís) n'hi havem uns quants que acusem a ERPV de catalanista... cosa defensada amb orgull per la pròpia organització. Seria com acusar al PP de conservadors, una definició normal. Lo de malvats crec que és collita teua, i poc o res ajuda a explicar la situació.

      • Indesquerra20.590 9 72👍 7.301

       Ja t'he dit que totes dues són incoherents per igual, ninguna guanya en coherència a l'altra, EUPV té al Cayo Lara dient això (i ja s'ha comentat que més per l'inútil que és que perquè ho crega) i Compromís té a l'Uralde negant el dret d'autodeterminació (i conscientment) o Morera i Oltra diguent que són espanyols (i no avergonyint-se precissament)... què és el que no entens? Això sí, a EUPV no trobes a ningú satanitzant catalanistes (independentment de pactar o no amb ells no sigues babau en les justificacions) i Compromís té certs hooligans blaveròfils que no saben fer altra cosa, només cal llegir una estoneta pel Racó...

       • Algú17.118 14 99👍 1.418

        Ja t'han dit que a can EUPV això del nacionalisme és un vernís, i que per tant, els és igual que la seua actitud siga constructiva o no, que els ajude a guanyar simpaties entre sectors diferents als seus o no. Ells simplement veuen que en el "catalanisme de bandereta" hi ha un nínxol i intenten clavar cap.

         

        Lògicament, a Compromís, que saben què és perdre una batalla de símbols i quines conseqüències te la fractura social, han de ser més constructius amb estos temes. I és coherent que una formació (el BLOC) que es considera "nacionalista valenciana" tinguen militància que critiquen els projectes nacionals no-valencians que ens inclouen als valencians en ell.

         

         

        I Uralde, mentre ni Compromís ni cap dels seus partits no tinga cap lligam formal amb eQuo, no pinta res en Compromís. No és el cas d'IU i EUPV. Seria comparable a IU i IC-V.

        • Indesquerra20.590 9 72👍 7.301

         Això del vernís també ho fa el Bloc, o no fa vernís catalanista quan l'interessa per no perdre el mateix nínxol que dius que busca EUPV? I respecte al vernís nacionalista penses que EUPV té més vernís que IPV quan venen del mateix lloc?

         Lògicament, a Compromís, que saben què és perdre una batalla de símbols i quines conseqüències te la fractura social, han de ser més constructius amb estos temes. I és coherent que una formació (el BLOC) que es considera "nacionalista valenciana" tinguen militància que critiquen els projectes nacionals no-valencians que ens inclouen als valencians en ell.

         Aquest paràgraf és per enmarcar, d'una "coherència" infinita.

          

         I resumint, ací no parlem de l'origen de cadascú, de amb qui està coaligat o federat o arrejuntat, sinó quin discurs fa (la gent no sap tot allò anteriorment dit) i està clar que el discurs d'EUPV i Compromís són practicament iguals (difereixen en molts pocs aspectes i molt poc significativament), només diferenciant-se bàsicament que EUPV fa un discurs més esquerrà.

         • Algú17.118 14 99👍 1.418

          I respecte al vernís nacionalista penses que EUPV té més vernís que IPV quan venen del mateix lloc?

           

          Doncs sí. La meua experiència personal amb gent d'IdPV és que esta gent s'ho creu, i amb gent d'EUPV (o del PCPV) doncs uns ho assumeixen i a altres els incomoda. Igual és que la meua mostra no és suficientment ampla.

           

          I sobre els discursos... doncs sí, els de Compromís i EUPV s'assemblen massa.

         • Maestrat22.074 12 60👍 2
          Indesquerra escrigué:

          Això del vernís també ho fa el Bloc, o no fa vernís catalanista quan l'interessa per no perdre el mateix nínxol que dius que busca EUPV?

          +1

 • Tobies20.793 14 71👍 13.146

  El PCE, que és el corrent majoritari d'IU i al qual pertany Cayo Lara, és profundament jacobí. No entenen la diversitat de l'estat. Certament Santiago Carrillo era un dels pocs espanyols que ens va defensar de veritat, però Carrillo no era el PCE. Si actualment es mostren comprensius i tolerants és pel pes polític i orgànic d'ICV-EUiA i Catalunya en general. També pel fet que el PCE, tot i ser hegemònic dins IU, la seva posició és sostenible només a través d'equilibris amb altres partits i moviments.

  • Alcalaní_PV13.497 9 156👍 858

    

   Tobies escrigué:

    orgànic d'ICV-EUiA

   Orgànicament són totalment independents i vist(s) amb certa hostilitat per la militància d'IU i sobretot del PCE

    

   • Tobies20.793 14 71👍 13.146

    Si, però la seva dependència dels resultats electorals de Catalunya ha estat fortíssima en els últims anys. Gaspas Llamazares fou un candidat catapultat des de Catalunya en detriment dels sectors més tradicionals del PCE.

  • front_sobirà8.323 6 258👍 482

   Que un dels artífex de l'assassinat del dirigent català del PCE, o del PSUC, Joan Comorera acabada la segona GM, al crit de "rata titista" encunyat per la "pasionaria", l'assassinat o bé la mort en una presó franquista quan escapava de ser purgat per traïdor. Es digui que "ens defensés", a mi em sembla que és més o menys a la desintegració que comentava Xirinachs amb la traïció dels líders. No conec el seu personatge profundament però si aquest despuntava "per catalanisme" contra la resta ja cavo trinxera... 

   • Tobies20.793 14 71👍 13.146

    No ho nego pas. Jo em referia més aviat a l'actitud que tingué en els últims anys, sobretot després de l'acord de nou estatut del 2005. Recordo perfectament la violència anti-catalana als mitjans espanyols i el silenci còmplice de l'esquerra espanyola d'Izquierda Unida. Ell fou un dels pocs, poquíssims, personatges espanyols significants que defensaren públicament el dret dels catalans a plantejar el que plantejaven.

    • front_sobirà8.323 6 258👍 482

     Bé se'ls menja la seva pròpia inòpia... moltes vegades, es pot dir que no saben ni coordinar un partit que sigui fidel als seus ideals. Estan llargament minats per neoburòcrates sense cap idea al darrera, que esperen viure de predicar el que no practiquen, i escudats en la idea d'uns sindicats que també s'han desintegrat a ells mateixos amb un paper molt inútil pel que fa a la lluita pels drets dels treballadors... Jo els veig en res més enllà de la pedagogia de les misèries que els procura l'Estat. Crec que a l'esdevenir un problema tant estructural és lògic que surtin a disparar com lerrouxistes. 

     Jo havia escoltat alguna cosa d'aquest personatge vers la "pluralitat de l'Estat" però com si sentís ploure, no crec que puguem dir que hagi servit de gaire o que sigui significatiu amb el conjunt de merda que ens entaforen i els seus atemptats constants a la integritat o la unitat del poble de Catalunya, i el seu caminar emancipat del poder de l'Estat espanyol.

     Si un referèndum de tres preguntes podria ser caminar amb un tret al peu, al seu enfocament ja no sé com se l'hauria de descriure. 

 • HiF5.480 13 391👍 2

  Cal també expressar que una cosa és que el capitalisme ens exploti a tots per igual i l'altre que el nacionalisme espanyol  ens odii per ser catalans.

 • quatrebarresPV3.562 10 578

  Encara que de facto s'apunta el seccessionisme lingüístic, sembla més un problema d'informació que d'ideologia. Que és un puto ignorant el senyor Lara, vaja.

   

  Per cert, de les quatre persones que intervenen només parlen en valencià les dos del col·lectiu local de Xàtiva. Ni Marga Sanz ni Cayo Lara es dignen tan sols a donar la "Bona vesprada" als assistents. Això sí, de fons sonant l'Herència.

 • pirata171427.194 10 39👍 797

  Per no saber no sap ni pronunciar Miquel.


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.746 missatges
 • 221.158 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat