Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Detecten emissions de ràdio que podrien procedir de fora de la Via Làctia

JVicent545 14👍 39

Detecten emissions de ràdio que podrien procedir de fora de la Via Làctia

Un equip internacional d'astrònoms ha detectat quatre emissions de ràdio misterioses i molt potents que consideren que podrien procedir de fora de la galàxia

EUROPA PRESS 

Madrid | Actualitzada el 31/07/2013 19:15

Una imatge de la Via Làctia / GETTY IMAGESUna imatge de la Via Làctia / GETTY IMAGES

El 2007, els científics van detectar la presència a l'atmosfera d'un misteriós pols de ràdio provinent de l'exterior de la galàxia. Els científics no sabien què era i van estudiar la possibilitat que es tractés d'un tipus d'interferència creada per la Terra. Fent servir un telescopi de ràdio per buscar púlsars, estrelles de neutrons giratòries o restes d'estrelles que han esclatat, els científics volien saber per una banda d'on venia el pols i per una altra què el podria estar causant.

Com a resultat de la investigació, els científics van arribar a una descoberta sorprenent: les emissions no procedien de cap interferència terrestre, sinó que tindrien el seu origen fora de la galàxia. "Les emissions de ràdio duren mil·lèsimes de segon i semblen arribar des de l'altra banda de l'Univers", ha assenyalat Dan Thornton, l'autor principal de l'estudi, publicat a 'Science'.

Segons els científics, si fins ara només s'han descobert quatre emissions és perquè les investigacions s'han centrat en zones relativament petites de l'espai. Afirmen que completar l'estudi de l'espai requerirà temps i que, amb una recerca més exhaustiva, tot fa pensar que es descobriran molts més senyals.

A més, l'estudi segueix endavant perquè pels astrònoms no està del tot clar quin és l'orígen dels senyals de ràdio. Una de les hipòtesis de treball apunta que són el resultat d'algun esdeveniment cosmològic important que va tenir lloc fa milions d'anys. "Creiem que és probable que les emissions siguin el resultat d'un esdeveniment extrem catastròfic, algun tipus de destrucció", ha indicat Thornton. Podria tractar-se d'una "supernova" o una explosió gegantina d'un magnetar (un estel de neutrons).

Font: http://www.ara.cat/societat/via-lactia_0_965903604.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.285.115 missatges
  • 220.676 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat