Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

L'ANC fa públic el recorregut de la "Via Catalana"

Hanseatic Usuari sumador 21.281 10 64 👍 20

Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/4126953/20130619/recorregut-cadena-humana-lonze-setembre-public.html

 

El recorregut de la cadena humana de l'Onze de Setembre ja és públic

Enllaçarà desenes de municipis del Principat entre el Pertús i Alcanar

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural ja han fet públic el recorregut de la cadena humana per la independència que organitza per a l'Onze de Setembre vinent. La cadena enllaçarà el Pertús (Alt Empordà) amb Alcanar (Montsià), passant majoritàriament per municipis arran de la costa i per unes quantes capitals de comarca, com Figueres, Girona, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Tarragona, Reus i Amposta, i farà un recorregut per dins de la ciutat de Barcelona, passant per uns quants carrers principals, com la Diagonal, i recorrent la Ciutat Vella (plaça de Sant Jaume inclosa) i l'Eixample, entre més barris.

Aquests són els municipis per on passarà la cadena humana: El Pertús, la Jonquera, Pont de Molins, Figueres, Bàscara, Orriols, Bàscara, Sarrià de Ter, Girona, Fornells de la Selva, Tordera, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Mataró, Premià de Mar, El Masnou, Badalona, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Cervelló, Vallirana, Cantallops, Vilafranca del Penedès, l'Arboç, la Gornal Bellveí, Creixell, Clarà, Torredembarrà, Altafulla, Tarragona, Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, L'Hospitalet de l'Infant, El Perelló, l'Ampolla, l'Aldea, Amposta i Alcanar.

L'ANC ha activat la web via.assemblea.cat, amb informació sobre l'anomenada 'Via Catalana', que ja té l'etiqueta #viacatalana a Twitter. Ben aviat s'hi podran fer les inscripcions per a poder formar part d'algun dels diversos trams de la cadena humana.

Amb quins criteris s'ha triat aquest recorregut?

L'ANC ha explicat per què s'ha triat aquest recorregut, que passa sobretot per comarques litorals, deixant de banda comarques interiors, pirinenques i de ponent, i tampoc allargant la cadena humana cap a Catalunya Nord i al País Valencià. 'És la columna vertebral dels Països Catalans, seguint l'antiga Via Augusta. Així la gent del País Valencià i Catalunya Nord, tot i ser dia laborable, podran continuar el recorregut pel seu territori. Les Illes Balears podran realitzar actes en paral·lel de manera simultània', explica l'entitat.

També diu: 'Les vies emprades són de fàcil accés per a la majoria de la població i presenta un recorregut bàsicament pla i lineal, assequible per a les persones amb mobilitat reduïda; arriba al gruix de la població i, especialment, a les zones on hi ha més gent a sumar i a implicar en el procés'. A més, diu l'ANC que d'aquesta manera es garantirà la mobilitat de vehicles que van a o vénen d'Europa, sense interferir en la seva activitat normal. I finalment apunta que 'segueix el recorregut d'exemples clars de la manca d'inversió de l'estat espanyol en infraestructures a Catalunya, com la N-340, la N-II i el corredor mediterrani ferroviari.'

Respostes

Configuració
 • nen 102 14 👍 5

  Tinc la sensació de que si això és un èxit podríem tenir data per a la consulta aquella mateixa setmana, seria la millor carta de presentació davant la comunitat internacional i una gran pressió al govern. Així que més val que hi posem tots il·lusió i no hi posem tantes pegues (no pot passar per tot arreu).

  Cal fer campanya dins i fora de Cat, sobretot al País Valencià que ens ajudin en el tram Sud (el més difícil d'omplir) i a la Catalunya nord per al tram Figueres-Perthus. S'ha de fer entendre a la gent que serà un dia històric a l'alçada de la caiguda del mur de Berlín o el Maig del 68 on la gent que hi va ser diu orgullosa que ells hi van ser partíceps. 

 • henke 56.419 10 7 👍 9.249

  A mi també em faria gràcia tornar a viure una manifestació massiva però penso que lo de la cadena humana (sempre i quant surti bé, que està per veure) pot ser una "vuelta de tuerca" interessant a l'assumpte per vendre'ns al món!

 • Almosta 1.706 8 921

  Als agreujats perquè la cadena no passa pel seu poble, penseu que si l'any passat vau anar tothom a Barcelona a la manifestació de l'11 de setembre, enguany, igual o més important, podeu fer el sacrifici de desplaçar-vos cap al tram de cadana que més us agrade. A més a més, la població de Barcelona, molta d'ella enlloc de quedar-se a la cadena de Barcelona, aniran a trams diferents. Tothom fa petits o grans sacrificis per la cadena. No ens podem emprenyar perquè la cadena no passa per tal o qual comarca. Pensem que serà la primera i darrera cadena que farem per alliberar-nos d'espanya i potser ens oblidem dels "peròs".

 • miluSBD 3.195 12 619

  Tot déu anirà a Barcelona

   

  Com s'asseguraran que hi hagi prou gent en tot el recorregut perquè la cadena sigui completa de punta a punta?

 • Màgor 11.647 9 172 👍 2.626

  Alguns es pensen que farem la cadena davant de casa. I per això és tan millor que passi pel teu poble. Quan el normal es que els més convençuts hauran de cobrir les pitjors àrees. Que seran la majoria. Trossos de carretera de mala mort allunyats de qualsevol població.

 • TonixCat 3.514 6 573 👍 1.875

  Jo soc de la provincia de Lleida (Alt pirineu) (Alt Urgell) (La Seu d'Urgell) i jo aniré a la cadena humana allà on sigui. Intentare anar al camp de Tarragona que potser faltarà gent. Peró com que soc de Lleida veig l'ambient que s'ha montat aquí i es molt bestia, tothom o gairebé tothom esta indignat amb el recorregut. Diuen que això crearà una desafecció molt forta de les terres de ponent cap a Catalunya etc... Jo els dic que no passa res, que si l'any passat van anar a Barcelona aquest cop poden triar etc... però no hi ha manera amb tots els que he parlat estan emprenyadissims...

  Que podem fer?

  • Mergon Usuari sumador 22.143 14 58 👍 267

   Lleida ja va ser l'inici de la marxa cap a la independència. Si aquests que ara és queixen van ser-hi ja van tenir la seva manifestació a casa, si no hi eren haver-hi estat.

   És tant evident que una línia (una dimensió) no pot cobrir tot el país (dues dimensions) que no caldria donar-hi més voltes.

   Ara a servir, coi, que el país no l'aixecarem fent el ploricó.

    

   Ah, i parlar de províncies és d'espanyolot.

    

  • albert23 Usuari sumador 17.421 9 92 👍 1.146

   Jo també sóc de la província de Lleida i estic encantat amb el recorregut. Ningú ens té mania ni hi ha centralisme ni res en aquest rcorregut. Si s'ha fet així ha estat per temes de logística! Si algú està enfadat i no hi vol anar és perquè té molt poc sentit en clau de país... que s'ho facin mirar, sincerament...

    

   Et passo el comunicat de na Carme Forcadell:

    

   L'any passat la Marxa per la independència va començar a Lleida i va acabar a Barcelona. Tarragona i Girona es van queixar perquè no hi passava, però vam voler-la començar a Lleida perquè va ser una de les primeres ciutats que va caure el 1714 i volíem que la primera en caure fos la primera en iniciar el camí cap a la llibertat.

   Enguany hem triat la millor via per al País, no distinguim territoris, som un sol poble i un sol País, us demano que siguem conscientss del moment històric que vivim i no perdem el temps en disputes territorials, hi ha molts llocs emblemàtics i importantíssims de Catalunya pels quals tampoc no passa com ara Poblet, Montserrat...

   Hem triat el millor camí per als nostres objectius, és de fàcil accés, garanteix la seguretat, deixa lliure vies alternatives per transitar i és on es concentra el major nombre de població.

   Si us plau tinguem sentit de País i no distinguim entre territoris tots són importants, els necessitem a tots, tan important és per on passa la cadena com els llocs que hauran de mobilitzar-se per fer-la possible.
   L'important no és el territori per on passa, sinó les persones que ho farem possible. Junts ho aconseguirem.

  • Menphis 46.313 11 10 👍 2.312

   però no hi ha manera amb tots els que he parlat estan emprenyadissims...

    

   Els més emprenyadíssims demana'ls: però tu ets indepe? En molts casos aquí s'acabarà de cop la discussió.

 • albert23 Usuari sumador 17.421 9 92 👍 1.146

  Guia pràctica de la cadena humana convocada per a l'Onze de Setembre

  Poden caldre entre 250.000 i 280.000 participants per a cobrir tot el recorregut

  La cadena humana per la independència, que l'Onze de Setembre enllaçarà el Pertús (Vallespir) amb Alcanar (Montsià), és un envit organitzatiu de primer ordre. L'Assemblea Nacional Catalana treballa sense descans per facilitar-hi la participació de centenars de milers de catalans. Un dels organitzadors de la iniciativa, Ferran Civit, ho explica així: 'Si bé l'any passat l'objectiu era mobilitzar aquella majoria que dibuixaven les enquestes per forçar els polítics a fer passes endavant, enguany la Via Catalana necessita que tot el poble de Catalunya surti al carrer per fer un salt endavant fins a tocar de la independència.'

   

  Quanta gent cal per a fer tot el recorregut?

  El càlcul de participants que hagi fet l'ANC per cobrir tot el recorregut de la Via Catalana és una incògnita, a hores d'ara. Però sí que sabem que la distància que es pretén cobrir és d'uns 400 quilòmetres. A la cadena hi participaran nens, adults i gent gran, que tenen una llargada de braços variable. Es pot comptar, de mitjana, 1,5 metres per participant. Així doncs, per a abastar els 400 quilòmetres caldrien entre 250.000 participants i 280.000. Ara, els organitzadors avisen que la cadena humana pot tenir més d'una filera i, en alguns trams urbans, es compta que hi haurà aglomeracions.

   

  Per participar en la cadena cal inscriure-s'hi?

  L'organització ha dividit tot el recorregut de la Via Catalana en trams. L'objectiu és que la cadena sigui completa i no quedin sectors sense prou individus per a enllaçar amb els contigus. Així doncs, l'organització ha de poder saber en quins trams es col·locarà la gent a fi d'omplir i equilibrar els espais. La inscripció s'obrirà aviat i caldrà omplir un formulari. Prèviament, cada voluntari haurà de donar el seu codi postal i se li oferirà d'apuntar-se als trams que quedin més a prop de casa seva o més ben comunicats.

   

  Com es podrà arribar al tram assignat?

  En el moment de fer la inscripció, el voluntari sabrà quins són els trams on encara hi ha places per omplir, i rebrà informació pràctica de com arribar al lloc a temps i estalviar-se embussos. Òbviament, no s'impedirà que la gent baixi al carrer i participi en el recorregut, independentment de si s'hi ha inscrit o no. Però l'organització remarca que la importància de l’acció està a omplir tot el recorregut.

   

  Es poden fer inscripcions de grups?

  En un formulari d'inscripció s'hi podran apuntar fins a cinc persones per poder anar junts a la cadena. Si el grup és més nombrós, caldrà omplir diversos formularis apuntant-hi grups de cinc cada vegada. Les entitats i col·lectius podran posar-se en contacte amb l'assemblea local més propera per inscriure-s'hi com a grup.

   

  A quina hora es farà la cadena humana?

  L'acció es farà simbòlicament a les 17.14 de l'Onze de Setembre. Però per poder-la tenir a punt, caldrà mobilitzar-se i ser al lloc més d'hora. Aquesta informació de detall encara no se sap, però els trams per on passarà la Via Catalana quedaran tancats dues hores abans de començar l'acció.

   

  Què en farà, l'ANC, de les dades d'inscripció?

  L’ANC és un moviment cívic de base amb un objectiu finalista: la independència. Per tant, un cop aconseguida la independència es dissoldrà i eliminarà els bancs de dades. Aquesta informació no serà mai traspassada a una empresa ni tindrà fins mercantils ni partidistes, i en tot moment es podrà demanar que sigui rectificada o eliminada.

   

  Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/4127367/20130621/via-catalana-necessita-poble-catalunya-carrer.html

 • __28141__ 2.635 5

  Comarca: km de via catalana, habitants totals (hab/km) / independentisme girat = assistents / km

   

  Com he calculat l'independentisme girat:

  - Vots de les eleccions del 25N (CIU+ERC+CUP)

  - He dividit el percentatge entre 2, preveient que 1 de cada 2 independentistes hi assistiran

  - 100 / el percentatge d'assistents et voilà

   

  Exemple Alt Empordà:

  - CIU 40'83 + ERC 16'22 + CUP 4'23 = 61'28

  - 61'28 / 2 = 30'64

  - 100 / 30'64 = 3'26 (100 de cada 326 de l'Alt Empordà hi aniran)

   

  Montsià: 27 km, 72.189 hab. (2673 hab/km) / 3'4 =                     786

  Baix Ebre: 39 km, 81.724 hab. (2095 hab/km) / 3'36 =                623

  Baix Camp: 43 km, 189.226 hab. (4401 hab/km) / 3'89 =            1131

  Tarragonès: 37 km, 247.827 hab. (6698 hab/km) / 5'17 =            1295

  Baix Penedès: 19 km, 98.861 hab. (5203 hab/km) / 4'77 =           1090

  Alt Penedès: 25 km, 104.353 hab. (4174 hab/km) / 3'25 =           1284

  Baix Llobregat: 25 km, 793.655 hab. (31746 hab/km) / 6'06 =      5238

  Barcelonès: 47 km, 2.251.600 hab. (47906 hab/km) / 4'85 =        9877

  Maresme: 57 km, 426.565 hab. (7483 hab/km) / 3'78 =               1979

  Selva: 23 km, 169.389 hab. (7364 hab/km) / 3'47 =                    2122

  Gironès: 21 km, 179.742 hab. (8559 hab/km) / 3'06 =                 2797

  Alt Empordà: 52 km, 138.501 hab. (2663 hab/km) / 3'26 =          816

   

  Les xifres totals són una previsió d'assistents per quilòmetre. Per anar bé n'hi hauria d'haver 1 a cada metre, per tant 1000 per quilòmetre. Les comarques on aquesta xifra no s'arriba haurien d'estar ajudades per altres, així com les que aquesta projecció no arriba als 2000 ass/km. Així, els del Barcelonès, el Baix Llobregat i potser Gironès i la Selva haurien d'ajudar les comarques on la xifra és dubtable.

   

  Negreta: <1000 ass/km

  Cursiva: >1000 ass/km però <2000 ass/km

  Res: >2000 ass/km

 • albert23 Usuari sumador 17.421 9 92 👍 1.146

  Les assemblees territorials de l'ANC de l’Alt Urgell, Cerdanya i Pallars Sobirà envien una carta a Els Matins de TV3 per manifestar el seu orgull i satisfació poder contribuir a la formació de la cadena humana proposada per l’Assemblea Nacional Catalana passi per on passi

   

  Benvolguda Ariadna Oltra,

  Si ens permet, voldríem adreçar-nos a vostè per deixar constància de la nostra perplexitat quan hem sentit el contingut de l’entrevista que li ha fet avui dia 17 de juny a la Sra. Carme Forcadell, Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana.

   

  Durant aquesta entrevista, vostè ha afirmat repetides vegades que la gent del Pirineu – i en especial els ciutadans de La Seu d’Urgell –, estavem enfadats perquè la cadena humana que es farà el proper dia 11 de setembre per reclamar una consulta sobre la independència de Catalunya no passarà per les nostres contrades.

   

  Desconeixem l’origen d’aquesta informació, però li podem assegurar que no es correspon en absolut amb el sentiment de la gent que, al Pirineu, està a favor de celebrar aquesta consulta i, per tant, vol participar en aquests esdeveniments.

   

  Podem certificar que a les assemblees territorials de la ANC de l’Alt Urgell, Cerdanya i Pallars Sobirà no ens ha arribat ni una sola queixa sobre el fet que la cadena humana no passi per les comarques pirinenques.

   

  Finalment voldríem deixar clar que serà per a nosaltres, els pirinencs i pirinenques, un orgull i satisfació poder contribuir a la formació de la cadena humana proposada per l’Assemblea Nacional Catalana passi per on passi.

   

  Cordialment,

  Carles Ripoll i Gómez   (ANC Alt Urgell)
  Olga Viñeta Riu             (ANC Cerdanya)
  Joan Solé Camardons   (Membre Secretariat Nacional ANC)
  Xavier Boloix              (ANC Pallars Sobirà i Membre Secretariat Nacional ANC)

   

 • llombai 5.509 6 391 👍 953

  suposo que ja he vist molts videos de la cadena bàltica. Us poso aquest per que m'ha semblat il·lustratiu del que podem esperar viure  participant a un punt qualsevol de la cadena.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=CNVQvZfz3G0

   

   


  PS: Es realment admirable el que van fer aquella gent tenint en compte l'any i el context.

 • PILO 9.014 14 244 👍 1.044

   

  Els aplaudiments van per el post d'Albert23, se m'ha descol·locat per culpa meva, vaig encara adormit

 • joan cf 3.514 12 573 👍 805

  Alguna cadena d'emisores de radio,  podria fer de "fons musical"?

  És relativament senzill de portar transistors i "lloros"

 • henke 56.419 10 7 👍 9.249

  A Twitter els lleidatans se segueixen queixant.

  • henke 56.419 10 7 👍 9.249

   Que encara segueixen amb la cantarella que no hi aniran pq se senten marginats!

   • Anònim10 14.809 5 128 👍 12.859

    Una autèntica bajanada, els criteris són de nord a sud per la costa perquè és un recorregut fàcil, factible i accessible. La volta a Catalunya és impossible i hi ha la casualitat que Lleida és a l'interior, que és on més difícil seria fer el recorregut, a més que la densitat de població faria impossible aglutinar centenars de milers de persones. A més a més això mostra una mentalitat hispanocèntrica en que es miren això des del punt de vista de "las 4 provincias", tampoc passa per la Catalunya central ni el Pirineu oriental. El més intel·ligent és recórrer tot el litoral català per motius pràctics i d'imatge al món, deixem-nos de bajanades.

    • henke 56.419 10 7 👍 9.249

     A part de batallar contra Espanya hem de batallar contra nosaltres mateixos (i ja no et dic contra els espanyols residents a Catalunya)... els catalans tenim aquesta creu, què hi farem??? Quines ganes d'esdevenir independents per no sentir mai més collonades d'aquestes.

 • Desperdicis 7.428 12 290 👍 1.032

  Quins grans catalans.

  Jo visc a Barcelona i tinc assumit que em desplaçaré fins les terres de l'Ebre, ja que a Bcn ja hi haurà molta gent, perquè es tracta de fer un acte històric, no que la cedena passi per sota casa teva.

 • TonixCat 3.514 6 573 👍 1.875

  Quan ens podrem inscriure en alguna zona?

 • llombai 5.509 6 391 👍 953

  la gent més conscienciada hauriem d'estar atents cap a l'agost per si cal esborrar-nos del tram on ens em donat d'alta si veiem que els trams del voltant estant tots ben plens i apuntar-nos a trams que no s'estiguin omplint.

   

   

 • arna1cb 6.399 10 338 👍 458

  Obertes les inscripcions! És molt important que feu pedagogia amb els vostres familiars, amics, coneguts... Que cal apuntar-se per la web! Si pot ser, abans del 28 de juliol

   

  Les inscripcions individuals poden ser fins a 5 persones, grups més grans es registraran com a entitat. Si pertanyeu a qualsevol entitat (partit, sindicat, coral, grup excursionista, Òmnium, AMPA, etc.), intenteu fer grups i inscriure aquests grups, també us ho passareu millor a la cadena!

 • ziol 6.913 14 313 👍 2.334

  Precisament per ser l'onze de setembre, probablement no em podré desplaçar a la cadena. Passarà a 300 metres d'on seré —sota l'Arc de Triomf de Barcelona—, però no sé si tindré un moment lliure, alguns ens hi haurem de quedar perquè altres hi puguin anar. De totes maneres, en aquella zona, calculo que estarà molt atapeïda.

 • Espertac 5.333 9 401

  "@assemblea: En una hora ja tenim més de 1.000 inscripcions a la #ViaCatalana! Seguim així! http://t.co/WHGqnFmLLh #11s2013 #FemVia"

 • Legolasindar 989 7

  No se a vosaltres però a mi no hem fa la inscripció, quan selecciono el tram i poso la merda del CAPTCHA dels collons (com els odio), i li dono a desar, es queda pensant una eternitat i res, ja van dos cops, suposo que estarà saturat.

  Per cer al cognoms dels acompanyants, tampoc deixa posar espai entre els cognoms.

 • JoanVecord 4.916 7 442 👍 1.350

  Quan t'hi inscrius i dius el tram on aniràs, ja és definitiu? Ho dic perquè llavors m'esperaria fins al últims dies i m'inscriuria als trams més buits (si és que en queda algun).


 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.010.567 missatges
  • 211.538 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat