Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Enquesta] Qui és més catalanista COMPROMÍS o EUPV ?

Qui és més catalanista COMPROMÍS o EUPV ?
COMPROMÍS
29 (36.25%)

EUPV
29 (36.25%)

Cap dels dos
12 (15.00%)

NS/NC
7 (8.75%)

Els dos igual
3 (3.75%)

Vots emesos: 80
Maestrat22.074 12 60👍 2

Cadascú que entenga la pregunta com vulga i faça les seues valoracions.

 

 

Corts Valencianes, Enric Morera (COMPROMÍS):

 

https://www.youtube.com/v/PfRsdSFsI9w

 

 

 

Corts Valencianes, Marina Albiol (EUPV):

 

https://www.youtube.com/v/I6FV9k0SoYY

Respostes

Configuració
 • Blues4.871 9 447

  A nivell pràctic poca cosa han pogut demostrar cap dels dos a les Corts.

 • SurferetPV1.708 7 924👍 6

  Per favor, qui ha votat EUPV? Però si són uns comunistes sucursal d'IU (Madrid). Que Marina Albiol diga això, no vol dir que EUPV siga catalanista... Per favor, un poc més de seny.

 • JoanJoanPV21.666 13 64👍 90

  Llevant alguna excepció de col·lectiu municipal, el catalanisme d'EUPV és totalment de postureo (postureig?). És el mateix que dir que CCOO i UGT, com que duen quatribarrades i el PV al seu nom, són catalanistes.

 • Dniwehtniwolb1.572 9 963👍 41

  De fet, fent un poc de política ficció... imitar el model gallec no li benificiaria a EU?

   

 • Maestrat22.074 12 60👍 2

  Logos de les joventuts

            

   

  En el del BLOC JOVE, també hi ha una Senyera, però més dissimulada, damunt la O.

 • elbruixot3.179 14 631👍 1.219

  IU mai li restarà un euro als diners invertits en Andalusia o Extremadura i que pertanyen als valencians, ja que allí son forts i ells son happyflowers encara que al PValencià es passe fam.

   

   

  o siga que son espanyolistes, tanqueu el fil.

 • Hanzel und Gretyl5.377 10 398👍 1.928

  EUPV és una sucursal d'un partit de Madrid, Compromís no. Jo no se on està el debat.

  • quatrebarresPV3.562 10 578

   Ni tu, ni ningú amb dos dits de front...

  • Maestrat22.074 12 60👍 2

   Aquí baix hi ha un bona explicació sobre això.

    

   Pel que respecta a COMPROMÍS hi ha dues parts: una part, BLOC és un partit independent de Madrid; però l'altra part, INICIATIVA-VERDS està en part dins d'EQUO, que és un partit de Madrid i molt espanyol; poc sensible a la qüestió nacional per dir-ho d'alguna manera i amb estructurat per províncies.

    

   A part d'això, que un partit no siga de Madrid, no vol dir que deixe de ser espanyolista: C's no és un partit de Madrid i tampoc ho era UV, per posar dos exemples de partits autòctons que no són de Madrid, però que són clarament unionistes.

   • Hanzel und Gretyl5.377 10 398👍 1.928

    És absurd fer debat d'açò, però tot lo mon sap que els militants d'eupv son comunistes per davant de tot, mentres que els militants del Bloc, tot i que ara és fàcil que més d'un vinga de l'EIR en sa majoria son més valencianistes que no d'esquerres.  Per tant... nose com dir-t'ho, qualsevol que haja tractat en els dos perfils de militants sap del que parle i li semblarà igual d'absurd que a mi fer discució. Ara, un altra cosa es que tu sigues d'esquerra o veges a saber d'aon i vulgues clavar merda a Compromís.

 • Dniwehtniwolb1.572 9 963👍 41

  Afegirem més pòlvora:

   

  Si EUPV és una sucursal d'un partit de Madrid... per què al 2007-2008 quan els d'EiP se n'anaren per a fundar IPV des d'IU es va donar suport inicialment a estos front a EUPV i sols gràcies a la sobirania de la pròpia organització la IU de Llamazares no va aconseguir carregar-se EUPV?

   

  Poca memòria, eh?

   

  De fet, si IU haguera aconseguit fer neteja dins d'EU voríem on estaven ara Oltra, Mollà, Ribó i demés.

  • senderi5.463 9 391

   No té trellat que hi donessin suport a una escissió no? I més amb el precedent d'ICV al Principat...

   • Dniwehtniwolb1.572 9 963👍 41

    És que la gent té molta poca memòria del que va ocòrrer.

     

    EUPV, al ser una organització nacional federada a IU (i no una sucursal d'IU com defensen els hooligans de Compromís ací), té sobirania pròpia per decidir en funció de les majories de la pròpia organització.

     

    Iniciativa del Poble Valencià (abans Esquerra i País abans de constituir-se com a partit) no tenien la majoria a EUPV, però comptàven amb el suport del coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, i tots els seus afins. De fet, la diputada d'EUPV llavors, Isaura Navarro, era d'EiP (després IPV).

     

    Curiosament, ja que es parla de sobirania, mentre Llamazares i Isaura votaren en contra del Pla Ibarretxe, EUPV es va pronunciar a favor. Per la seua banda, Ribó a les Corts va votar en contra junt amb els partits dinàstics (PP-PSOE). Són coses que passen desapercebudes però que cal recordar.

     

    Però bé, el cas és que Gaspar i els seus amics d'IPV volien reeditar el Compromís pel País Valencià a les generals de 2008 imposant a Isaura Navarro com a candidata... i sols gràcies a la sobirania que disposava EUPV no va ser així.

     

    El Bloc, per la seua banda, es va pronunciar a favor de les ingerències d'IU dins la sobirania d'EUPV en la seua línia de fer front comú amb les seues noves amigues d'IPV.

     

    De fet, Equo és el producte de la mala gestió per part de Llamazares i ICV de reconvertir IU en un partit ecosocialista i expulsar al PCE. Però com la jugada els va eixir malament, Llamazares optà per mantindre la cadireta dins d'IU veient les escasses possibilitats de mantindre-la amb altres fòrmules.

     

     

 • Esgaiador4.176 12 514👍 425

  Cap dels dos ha governat encara a nivell regional, seria difícil de dir. Una prova molt clara de dir-ho serà en les properes eleccions autonòmiques que Compromís i EUPV podran espentar al PSOE formant una majoria, entre els tres o entre només els dos. En eixe període de majoria si no se li canvia el nom a la Província de València (o se fan intents en eixa línia) i si no se fa pseudo-oficial el valencià (obligació d'ús a l'espai públic: funcionariat, establiments, quota obligatòria a l'espectre audiovisual,etc) m'aventuraria a dir que cap dels dos, només un, o tots dos. El mateix amb el concert econòmic.

 • Eimeric8.031 12 267👍 1.925

  Maria Albiol seria la representant del sector més valencianista d'EUPV?

 • quatrebarresPV3.562 10 578

  Sabia qui havia obert el fil abans d'entrar.

 • senderi5.463 9 391

  Sens dubte, quan a imatge pública i desacomplexament simbòlic, EUPV (el mateix PP li reconeix), segurament quant a militància i esperit intern del partit/coalició, Compromís. Ja sabem que molts col·lectius locals del BLOC són més obertament catalanistes però la direcció del partit en té al·lèrgia a segons quins termes i/o debats. També  IPV es reuneix amb les seves homòlogues del Principat i Illes en clau Països Catalans, i com a Compromís són molt neutres respecte a això, fan gala d'un valencianisme light, molt light, però tant de bo vagi calant en la societat.

   

  Tant EUPV com Compromís segueixen el model d'Escola Valenciana i defensen la llengua i majors quotes d'autogovern pel país, i ambdós opcions fan ullets a una Espanya republicana i federal (tot i que aquí EUPV guanya clarament).

  Sobre una possible coalició EUPV-ERPV, crec que seria una sortida digna pels independentistes (l'última?) i que EUPV es quedaria més o menys igual, reforçant el seu perfil nacionalista i antiPP, sabent com saben que ja estan estigmatitzats per la dreta com a "catalanistes" no els hi vindrà d'aquí, i a més, com ja s'ha dit, fan trinxera i no se n'amaguen sinó que en fan senyera d'això (masi millor dit xD). 

 • Pa Oli i Sal2.724 10 691

  EUPV no té cap compromís declarat amb la sobirania del País Valencià, per tant, es pot permetre anar de trenca-cares catalanista. Compromís, en canvi, té (o vol tindre) una reputació -tímidament- sobiranista. I qualsevol que es pare un instant a pensar, se n'adonarà que abordar la qüestió identitària valenciana requereix d'un tacte i una delicadesa especials que, EUPV no té, perquè en veritat no els interessa anar més enllà de l'eslògan fàcil.

 • ralph94 11

  Necessitem 23 votants de "els dos igual", 17 de "cap dels dos" i 20 de NS/NC.

   

 • burgos.vlc131 14

  Qui la te mes llarga dius? I quin debat constructiu es trau d'atacar a forces properes i no de forces netament espanyolistes com es el PP o certs sector del PSOE!?

 • Criquet7.356 14 293👍 1.162

  Home, ara que el Bloc Jove accepta els PPCC segurament Compromís

 • senderi5.463 9 391

   

  Torró afirma que Fuster “és vital per a la nostra cultura i per al valencianisme.  La seua obra pretenia que la cultura valenciana esdevinguera una cultura ‘normal’ reivindicada des de les seues múltiples cares i reconeguda en la seua pròpia història. És precisament aquest desig de normalitat, aquesta voluntat, la que encara trobem a faltar i per això cal enaltir la seua obra i el seu pensament. És imprescindible que el llegat de Joan Fuster, la difusió i l’estudi de la seua obra, puguen completar la realitat plural dels valencians i les valencianes de hui i del futur.

   

  Here

  • Dniwehtniwolb1.572 9 963👍 41

   Són uns espanyols!

  • Maestrat22.074 12 60👍 2

   Ho enganxo:

    

   EU presenta una PNLL en Les Corts per commemorar l’aniversari de la mort de Fuster

   http://www.eupv.org/2012/06/21/eu-presenta-una-pnll-en-les-corts-per-commemorar-laniversari-de-la-mort-de-fuster/

   La Proposició No de Llei del grup parlamentari d’esquerres celebra també el cinquanta aniversari de la publicació de Nosaltres, els valencians. “A Fuster li devem moltíssim, una inestimable aportació a la cultura i a la historiografia, i ja és hora que en el 2012 commemorem els noranta anys del seu naixement i els vint de la seua mort”, ha explicat el portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró.

   Torró afirma que Fuster “és vital per a la nostra cultura i per al valencianisme.  La seua obra pretenia que la cultura valenciana esdevinguera una cultura ‘normal’ reivindicada des de les seues múltiples cares i reconeguda en la seua pròpia història. És precisament aquest desig de normalitat, aquesta voluntat, la que encara trobem a faltar i per això cal enaltir la seua obra i el seu pensament. És imprescindible que el llegat de Joan Fuster, la difusió i l’estudi de la seua obra, puguen completar la realitat plural dels valencians i les valencianes de hui i del futur.

   La PNLL d’EUPV demana al Consell a fer les gestions oportunes per tal d’arribar a un acord amb l’Ajuntament de Sueca, l’hereu i els marmessors de Joan Fuster, per tal de constituir una Fundació Joan Fuster que, amb seu al carrer de Sant Josep, número 10, de la ciutat de Sueca, servisca per a l’estudi i la difusió de l’obra d’un dels intel·lectuals més valuosos del país.

 • ElCantDelsMaulets2.577 7 715

  Segons els blavers, fins i tot els del PP són catalanistes...

 • Dniwehtniwolb1.572 9 963👍 41

  Una mostra més de l'espanyolisme d'EUPV: vídeo promocional de la XI Assemblea Nacional d'EUPV:

   

  https://www.youtube.com/v/aX-jtyzK5jc

 • senderi5.463 9 391

  Això ve calentet, del document polític que s'ha d'aprovar la propera assemblea d'EUPV d'aquí uns dies.Unes píndoles interessants pel debat:

   

   

   

  B. Un País Valencià lliure en un Estat Federal i Plurinacional:

   

  EUPV aposta per la construcció d'una República federal i solidària que reconega explícitament la diversitat nacional i el dret d'autodeterminació dels pobles que la formen. Que reconega la possibilitat d'establir llaços federatius entre les Comunitats que així ho decidisquen, com el País Valencià amb els antics territoris de la Corona d'Aragó: Catalunya, les Illes Balears, Catalunya Nord i la franja d'Aragó, reforçant els nexes econòmics, histórics i culturals i impulsant el dinamisme i la influència d'una de les regions màs potents del sud d'Europa: Antiga Corona d'Aragó, Arc Mediterrani o zona Euram.

   

  Volem que la recuperació de la nostra identitat cultural i nacional siga un objectiu prioritari en tots els àmbits de govern. Fomentar l'ús social i la dignitat del valencià és una prioritat per a EUPV. Plantegem la necessitat d'un Nou Estatut que abandone el llast franquista i oficialitze el marc simbólic que identifica a tots els valencians i valencianes sense exclusions: l'oficialitat de la senyera de quatre barres (el penó de la conquesta), laMuixeranga com Himne valencià, la unitat de la llengua i l'ús oficial i habitual de la denominació País Valencià. Volem unes Corts Valencianes en les quals es faça palesa la igualtat real de la representació d'homes i dones. 

   

  Treballem per la consecució de majors cotes d'autogovern i per això demanem una llei de Comarcalitzacióque reforce les competències del Govern Valencià. Optem per la dissolució de les Diputacions Provincials i la potenciació de les Mancomunitats com organismes vertebradors de les comarques. Volem una llei valenciana de Règim Local que garantisca el finançament i el desenvolupament de les competències municipals.

   

   

  Cultura i mitjans:

   

  Tots els mitjans de comunicació que depenguen o reben financiació pública hauran de fer efectiu l'ús del valencià i comprometre's en la potenciació i difusió de la cultura valenciana, més enllà dels falsos folklores, del "localisme inútil i de conformitat provinciana", en paraules de Joan Fuster.

   

  EUPV potenciarà la Identitat Cultural del País Valencià, desenvolupant, aprofundint i recuperant la nostra cultura nacional en la seua perspectiva histórica, lingüística, sociocultural i política. En aquest sentit és urgent avançar en l'ús social i cultural del valencià, amb polítiques d'ajuda i promoció de manifestacions i creacions de qualitat i en valencià i aplicar el requisit lingüístic per a accedir a les àreees de cultura, difusió i representació gestionades amb diners públics.

   

   

  Llengua i educació:

   

  EUPV garantirà que el valencià, llengua pròpia del nostre poble, siga llengua vehicular de l'ensenyament i siga estudiada per tot l'alumnat sense estar en condicions d'inferioritat respecte al castellà, defensant 

   

  L'Estatut d'Autonomia i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, desenvolupant totes les mesures necessàries perquè el valencià deixe de ser una llengua minoritzada i tinga el protagonisme que li correspon en la nostra societat. Requisit lingüístic per a l'accés a tots els nivells educatius i catalogació dels llocs de treball.

   

   

   

 • senderi5.463 9 391

  Un exemple més, des de Compromís en aquest cas, on es veu com al País Valencià tant EUPV com Compromís convergeixen entre l'ideal republicà espanyol i la defensa del país:

   

   

   

  Entenem a més, que de la mateixa manera que la proclamació de la II República a l’estat espanyol va servir a Macià per proclamar la República Catalana el fet d’aconseguir ara una III República amb els valors republicans conseqüents, pot significar una eina per dignificar la situació del País Valencià.                                                                                                                                                                                                                                          

   

   

   

   Per a dir ben alt i ben fort que volem ser amos del nostre propi destí. Decidir sobre els problemes que ens afecten. Sentir-nos part del poble que som i volem construir. Perquè tenim dret a decidir. Com a persones. Com a poble. Perquè creiem que l’alliberament i la justícia social passen també per la consciència identitària. Perquè sabem que comptem. Perquè volem comptar. I tindre un lloc al món. Un futur. De pau i de llibertat. De dignitat. Amb sobirania per al nostre poble. 

   

   

   

   

   


Publicitat

Fòrums

 • 9.298.786 missatges
 • 221.203 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat