Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Actualitzat 17-04-13)El CNI va infiltrar un agent a la seu d'ERC

Espertac 5.333 9 401
17/04/2013

El dia que ERC va contractar el CNI

Matías Bevilacqua, un expert en seguretat informàtica que "encripta" la informació delicada de l'Estat sota el comandament dels serveis secrets espanyols, és l'home que tenia informació dels republicans, del Barça i, fins i tot, d'Urdangarin

Matías Bevilacqua, en un fotomuntatge a la seu d'ERC. Foto: JP/ND

"Va ser l'any 2012 quan vam contractar Cybex, una empresa de prestigi en el món de la
informàtica forense, per tal d'acreditar un acomiadament d'una treballadora de la Fundació Irla. Ens van certificar l'ús fraudulent de l'ordinador de l'empresa per portar el cas a Magistratura; van fer la feina, però aquest senyor ni el coneixem, ni hem parlat mai amb ell, ni ha posat mai els peus a la seu d'ERC, això sí, treballava per aquesta empresa". Aquesta és la relació dels fets que coincideixen a explicar a Nació Digital membres de la direcció tècnica d'ERC sobre la suposada infiltració d'un virtual hacker, Matías Bevilacqua, del Centre Nacional d'Intel·ligència a la base de dades dels republicans. Un home que segons el setmanari Interviu guardava secrets dels republicans a l'ordinador de casa seva.

ERC i el Barça

De fet, Bevilacqua treballava a CYBEX des de l'any 2003, l'empresa contractada per ERC i que administrava Juan de La Torre, detectiu de l'agència Intelligence Bureau. Va ser a Cybex on va dissenyar, implantar i gestionar a tots els nivells el primer laboratori forense de prova electrònica privat a Espanya per aquesta companyia, en la qual va arribar a ser-ne el director de Recerca i Desenvolupament.

I aquesta empresa no només va treballar pels republicans sinó també pel Barça. Cybex Experience va instal·lar un sistema informàtic al servidor del FCB, batejat com Encase Enterprise, a través de la qual, des de mitjans de l'any 2005 i fins l'any 2008, es controlava tota la correspondència electrònica que sortia o entrava dels terminals informàtics de la xarxa corporativa del Barça, i es triava la que incorporava alguna de les paraules claus per ser analitzada posteriorment per tècnics en seguretat. Un sistema que a hores d'ara la fiscalia està investigant.

Un historial

Ara, aquest argentí de 37 anys, enginyer informàtic de la Universitat Politècnica de Catalunya és des del passat juliol , a través de l'empresa CFLabs que dirigeix, un dels màxims responsables del " Centro Nacional de Excelencia de Ciberseguridad", el departament de seguretat del Centre Criptològic Nacional que depèn directament del Centre Nacional d'Intel·ligència. Aquest centre és l'encarregat de protegir les xarxes d'informació dels tres nivells de l'administració espanyola. És a dir, encripta i protegeix la informació i els sistemes informàtics de l'Estat així com estudia com protegir les anomenades "infraestructures crítiques", aquelles que necessiten d'un a més que especial protecció.

Bevilacqua, però, va ser un dels 135 detinguts en el marc de l'Operació Pitiüsa, una xarxa de compra-venda de dades que servien per elaborar informes. El hacker va ser imputat i segons les informacions publicades a el diari El País , durant el registre de casa de seva, a més de l'ordinador portàtil on tenia les dades d'ERC es van trobar 140.000 euros, que va al·legar haver rebut del ministeri de Defensa.

Així mateix, segons diversos mitjans, durant el registre a la seu de Barcelona es va trobar un pen-drive amb els mails de l'Institut Noos, l'empresa d'Iñaki Urdangarin. De fet, Mario Pascual, l'advocat del gendre del rei l'hauria contractat per posar ordre als correus electrònics per tal de conformar-los en prova judicial, la seva gran especialitat. Ai, ERC no sap qui es va posar a casa. Potser la seva especialitat en seguretat informàtica li ha fet guanyar un protagonisme que no es mereix, però les suspicàcies estan en marxa. I més, en els temps que corren.

FONT: NACIÓ DIGITAL

 

 

 

 

15/04/2013

El CNI va infiltrar un agent a la seu d'ERC

Matías Bevilacqua va treballar com a tècnic quan estava en nòmina dels serveis secrets espanyols

El CNI hauria infiltrat un "hacker" a la seu d'ERC de Barcelona. Així ho informa el setmanari Interviú en l'edició d'aquesta setmana, que explica que Matías Bevilacqua, un col·laborador de reconegut prestigi dins els serveis secrets espanyols va "entrar" a Esquerra Republicana de Catalunya contractat el 2010 per assessorar en matèria d'acomiadaments.

La policia va detenir Bevilacqua, el maig del 2012, en el marc d'una operació de venda i tràfic de dades, van trobar al seu ordinador noms i els càrrecs del partit amb qui més relació va tenir com Jordi Lapiedra o Jordi Millán. Des d'ERC asseguren que es va contractar una empresa on suposadament hi treballava aquest virtual col·laborador del CNI però que "mai no va posar els peus a la seu" ni va tenir cap accès a les bases de dades de la formació.
Notícia Versió original (Castellà)
El partido independentista catalán contrató a Matías Bevilacqua para despedir a una empleada de su fundación

Un hacker del CNI en la sede de Esquerra

 

El ‘hacker’ Matías Bevilacqua ‘entró’ en Esquerra Republicana de Catalunya, el partido independentista catalán. La fundación Josep Irla lo contrató en 2010 para colaborar en el despido de una de sus empleadas. No sabían, claro, que abrían la puerta a un colaborador de los servicios secretos españoles. Cuando la policía detuvo a Bevilacqua, en mayo de 2012, en su ordenador encontraron los nombres, cargos y teléfonos de tres miembros de Esquerra.

 

En su vida pública, Matías Bevilacqua era un experto informático al que contrataban empresas para realizar “auditorías de seguridad” o “análisis forenses”. Proteger de ataques exteriores los ordenadores de una empresa o de un ministerio, pero también revisar el ordenador de un empleado al que se quiere despedir. En su otra vida, fuera de los focos, Bevilacqua ha sido colaborador del CNI, los servicios secretos españoles. De hecho, cuando la policía lo detuvo, en mayo de 2012, Bevilacqua aseguró que los más de 140.000 euros que guardaba en la caja fuerte procedían de varios trabajos que había realizado para el Ministerio de Defensa (del que dependían los servicios secretos).

 

Los dos mundos de Bevilacqua se cruzaron cuando la policía detuvo al hacker del CNI –el director de los servicios secretos aseguró en el Congreso que colaboró con ellos, aunque matizó que solo hasta 2008– y se llevó su ordenador de mesa y otro portátil. En un documento titulado Casos, Bevilacqua había escrito nombre, puesto, teléfonos y dirección de tres cargos de Esquerra Republicana de Catalunya: “ANNA TXAROLA. Directora de Recursos Humanos. Organización: ERC; JORDI LAPIEDRA. Jefe. Organización: ERC; JORDI MILLÁN. Jefe. Organización: ERC”. Txarola es, en efecto, la jefa de Recursos Humanos del partido independentista catalán; Lapiedra es el abogado que ha defendido a ERC en numerosos procesos judiciales, y Millán, que era presidente del partido en Hospitalet de Llobregat (Barcelona), fue también su responsable informático.

Los agentes de la Unidad de Seguridad Privada que detuvieron a Bevilacqua en la operación Pitiusa (tráfico y venta de datos personales de cientos de personas anónimas, hasta de Telma Ortiz, hermana de la princesa Letizia; ver interviú, número 1.887) informaron al juez de las anotaciones del hacker sobre los republicanos catalanes, y también de que en su carpeta figuraban los nombres, teléfonos y direcciones electrónicas de seis agentes del CNI que están en activo.

 

Reportaje completo en la revista interviú y en la Edición Digital: http://pdf.interviu.es

 

FONT: INTERVIU

 

 

Notícia traduïda al català (Traductor google)

 

El partit independentista català va contractar a Matías Bevilacqua per acomiadar una treballadora de la seva fundació


Un hacker del CNI a la seu d'Esquerra

 


El 'hacker' Matías Bevilacqua 'entrar' a Esquerra Republicana de Catalunya, el partit independentista català. La fundació Josep Irla el va contractar el 2010 per col · laborar en l'acomiadament d'una de les seves empleades. No sabien, clar, que obrien la porta a un              col · laborador dels serveis secrets espanyols. Quan la policia va detenir Bevilacqua, el maig de 2012, en el seu ordinador van trobar els noms, càrrecs i telèfons de tres membres d'Esquerra.

 


En la seva vida pública, Matías Bevilacqua era un expert informàtic al que contractaven empreses per fer "auditories de seguretat" o "anàlisis forenses". Protegir d'atacs exteriors dels ordinadors d'una empresa o d'un ministeri, però també revisar l'ordinador d'un empleat a qui es vol acomiadar. En la seva altra vida, fora dels focus, Bevilacqua ha estat col · laborador del CNI, els serveis secrets espanyols. De fet, quan la policia el va detenir, el maig de 2012, Bevilacqua va assegurar que els més de 140.000 euros que guardava a la caixa forta procedien de diversos treballs que havia realitzat per al Ministeri de Defensa (del qual depenien els serveis secrets).

Els dos mons de Bevilacqua es van creuar quan la policia va detenir el hacker del CNI-el director dels serveis secrets assegurar al Congrés que va col · laborar amb ells, encara que va matisar que només fins al 2008 - i es va portar el seu ordinador de taula i un altre portàtil. En un document titulat Casos, Bevilacqua havia escrit nom, lloc, telèfons i adreça de tres càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya: "ANNA TXAROLA. Directora de Recursos Humans. Organització: ERC, JORDI Lapiedra. Cap. Organització: ERC, JORDI MILLÁN. Cap. Organització: ERC ". Txarola és, en efecte, la cap de Recursos Humans del partit independentista català, Lapiedra és l'advocat que ha defensat a ERC en nombrosos processos judicials, i Millán, que era president del partit a Hospitalet de Llobregat (Barcelona), va ser també el seu responsable informàtic.

Els agents de la Unitat de Seguretat Privada que van detenir Bevilacqua en l'operació Pitiüsa (tràfic i venda de dades personals de centenars de persones anònimes, fins de Telma Ortiz, germana de la princesa Letizia, veure interviu, nombre 1887) van informar al jutge de les anotacions del hacker sobre els republicans catalans, i també que en la seva carpeta figuraven els noms, telèfons i adreces electròniques de sis agents del CNI que estan en actiu.

http://pdf.interviu.es">Reportatge complet a la revista interviu i en l'Edició Digital: http://pdf.interviu.es

 

 

 

FONT: INTERVIU

Respostes

Configuració
 • Espertac 5.333 9 401


  Notícia Versió original (Castellà)
  El partido independentista catalán contrató a Matías Bevilacqua para despedir a una empleada de su fundación

  Un hacker del CNI en la sede de Esquerra

   

  El ‘hacker’ Matías Bevilacqua ‘entró’ en Esquerra Republicana de Catalunya, el partido independentista catalán. La fundación Josep Irla lo contrató en 2010 para colaborar en el despido de una de sus empleadas. No sabían, claro, que abrían la puerta a un colaborador de los servicios secretos españoles. Cuando la policía detuvo a Bevilacqua, en mayo de 2012, en su ordenador encontraron los nombres, cargos y teléfonos de tres miembros de Esquerra.

   

  En su vida pública, Matías Bevilacqua era un experto informático al que contrataban empresas para realizar “auditorías de seguridad” o “análisis forenses”. Proteger de ataques exteriores los ordenadores de una empresa o de un ministerio, pero también revisar el ordenador de un empleado al que se quiere despedir. En su otra vida, fuera de los focos, Bevilacqua ha sido colaborador del CNI, los servicios secretos españoles. De hecho, cuando la policía lo detuvo, en mayo de 2012, Bevilacqua aseguró que los más de 140.000 euros que guardaba en la caja fuerte procedían de varios trabajos que había realizado para el Ministerio de Defensa (del que dependían los servicios secretos).

   

  Los dos mundos de Bevilacqua se cruzaron cuando la policía detuvo al hacker del CNI –el director de los servicios secretos aseguró en el Congreso que colaboró con ellos, aunque matizó que solo hasta 2008– y se llevó su ordenador de mesa y otro portátil. En un documento titulado Casos, Bevilacqua había escrito nombre, puesto, teléfonos y dirección de tres cargos de Esquerra Republicana de Catalunya: “ANNA TXAROLA. Directora de Recursos Humanos. Organización: ERC; JORDI LAPIEDRA. Jefe. Organización: ERC; JORDI MILLÁN. Jefe. Organización: ERC”. Txarola es, en efecto, la jefa de Recursos Humanos del partido independentista catalán; Lapiedra es el abogado que ha defendido a ERC en numerosos procesos judiciales, y Millán, que era presidente del partido en Hospitalet de Llobregat (Barcelona), fue también su responsable informático.

  Los agentes de la Unidad de Seguridad Privada que detuvieron a Bevilacqua en la operación Pitiusa (tráfico y venta de datos personales de cientos de personas anónimas, hasta de Telma Ortiz, hermana de la princesa Letizia; ver interviú, número 1.887) informaron al juez de las anotaciones del hacker sobre los republicanos catalanes, y también de que en su carpeta figuraban los nombres, teléfonos y direcciones electrónicas de seis agentes del CNI que están en activo.

   

  Reportaje completo en la revista interviú y en la Edición Digital: http://pdf.interviu.es

   

  FONT: INTERVIU

   

   

  Notícia traduïda al català (Traductor google)

   

  El partit independentista català va contractar a Matías Bevilacqua per acomiadar una treballadora de la seva fundació


  Un hacker del CNI a la seu d'Esquerra

   


  El 'hacker' Matías Bevilacqua 'entrar' a Esquerra Republicana de Catalunya, el partit independentista català. La fundació Josep Irla el va contractar el 2010 per col · laborar en l'acomiadament d'una de les seves empleades. No sabien, clar, que obrien la porta a un              col · laborador dels serveis secrets espanyols. Quan la policia va detenir Bevilacqua, el maig de 2012, en el seu ordinador van trobar els noms, càrrecs i telèfons de tres membres d'Esquerra.

   


  En la seva vida pública, Matías Bevilacqua era un expert informàtic al que contractaven empreses per fer "auditories de seguretat" o "anàlisis forenses". Protegir d'atacs exteriors dels ordinadors d'una empresa o d'un ministeri, però també revisar l'ordinador d'un empleat a qui es vol acomiadar. En la seva altra vida, fora dels focus, Bevilacqua ha estat col · laborador del CNI, els serveis secrets espanyols. De fet, quan la policia el va detenir, el maig de 2012, Bevilacqua va assegurar que els més de 140.000 euros que guardava a la caixa forta procedien de diversos treballs que havia realitzat per al Ministeri de Defensa (del qual depenien els serveis secrets).

  Els dos mons de Bevilacqua es van creuar quan la policia va detenir el hacker del CNI-el director dels serveis secrets assegurar al Congrés que va col · laborar amb ells, encara que va matisar que només fins al 2008 - i es va portar el seu ordinador de taula i un altre portàtil. En un document titulat Casos, Bevilacqua havia escrit nom, lloc, telèfons i adreça de tres càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya: "ANNA TXAROLA. Directora de Recursos Humans. Organització: ERC, JORDI Lapiedra. Cap. Organització: ERC, JORDI MILLÁN. Cap. Organització: ERC ". Txarola és, en efecte, la cap de Recursos Humans del partit independentista català, Lapiedra és l'advocat que ha defensat a ERC en nombrosos processos judicials, i Millán, que era president del partit a Hospitalet de Llobregat (Barcelona), va ser també el seu responsable informàtic.

  Els agents de la Unitat de Seguretat Privada que van detenir Bevilacqua en l'operació Pitiüsa (tràfic i venda de dades personals de centenars de persones anònimes, fins de Telma Ortiz, germana de la princesa Letizia, veure interviu, nombre 1887) van informar al jutge de les anotacions del hacker sobre els republicans catalans, i també que en la seva carpeta figuraven els noms, telèfons i adreces electròniques de sis agents del CNI que estan en actiu.

  http://pdf.interviu.es">Reportatge complet a la revista interviu i en l'Edició Digital: http://pdf.interviu.es

   

   

   

  FONT: INTERVIU
 • torraina_infernal 37.252 10 16 👍 22.091

  Alerta com tracta la notícia l'E-notícies. A en Rius l'estan extorquint ja fa temps...

 • Calrissian 17.756 5 91 👍 4

  Totes les paranoies que tenim els independentistes amb espies i CNI des de fa anys s'han revelat certes. Que maco tot. 

 • Francesc Bonastre 6.537 7 332

  Tot podria ser, sent Espanya com és.

 • sabater 2.476 12 733 👍 59

  ep!  que nosaltres tambe hem col.locat agents separatistes al PP (Aguirre, Ansar, Wert, ...) i el Madrit (Mou, Pepe, ...)  

 • Mcasas 7.890 11 272 👍 2.490

  Cal anar amb molt de compte i deixar l'amateurisme d'una vegada per totes. Van a per nosaltres i faran el que sigui per aturar-nos.

 • Espertac 5.333 9 401
  17/04/2013

  El dia que ERC va contractar el CNI

  Matías Bevilacqua, un expert en seguretat informàtica que "encripta" la informació delicada de l'Estat sota el comandament dels serveis secrets espanyols, és l'home que tenia informació dels republicans, del Barça i, fins i tot, d'Urdangarin

  Matías Bevilacqua, en un fotomuntatge a la seu d'ERC. Foto: JP/ND

  "Va ser l'any 2012 quan vam contractar Cybex, una empresa de prestigi en el món de la
  informàtica forense, per tal d'acreditar un acomiadament d'una treballadora de la Fundació Irla. Ens van certificar l'ús fraudulent de l'ordinador de l'empresa per portar el cas a Magistratura; van fer la feina, però aquest senyor ni el coneixem, ni hem parlat mai amb ell, ni ha posat mai els peus a la seu d'ERC, això sí, treballava per aquesta empresa". Aquesta és la relació dels fets que coincideixen a explicar a Nació Digital membres de la direcció tècnica d'ERC sobre la suposada infiltració d'un virtual hacker, Matías Bevilacqua, del Centre Nacional d'Intel·ligència a la base de dades dels republicans. Un home que segons el setmanari Interviu guardava secrets dels republicans a l'ordinador de casa seva.

  ERC i el Barça

  De fet, Bevilacqua treballava a CYBEX des de l'any 2003, l'empresa contractada per ERC i que administrava Juan de La Torre, detectiu de l'agència Intelligence Bureau. Va ser a Cybex on va dissenyar, implantar i gestionar a tots els nivells el primer laboratori forense de prova electrònica privat a Espanya per aquesta companyia, en la qual va arribar a ser-ne el director de Recerca i Desenvolupament.

  I aquesta empresa no només va treballar pels republicans sinó també pel Barça. Cybex Experience va instal·lar un sistema informàtic al servidor del FCB, batejat com Encase Enterprise, a través de la qual, des de mitjans de l'any 2005 i fins l'any 2008, es controlava tota la correspondència electrònica que sortia o entrava dels terminals informàtics de la xarxa corporativa del Barça, i es triava la que incorporava alguna de les paraules claus per ser analitzada posteriorment per tècnics en seguretat. Un sistema que a hores d'ara la fiscalia està investigant.

  Un historial

  Ara, aquest argentí de 37 anys, enginyer informàtic de la Universitat Politècnica de Catalunya és des del passat juliol , a través de l'empresa CFLabs que dirigeix, un dels màxims responsables del " Centro Nacional de Excelencia de Ciberseguridad", el departament de seguretat del Centre Criptològic Nacional que depèn directament del Centre Nacional d'Intel·ligència. Aquest centre és l'encarregat de protegir les xarxes d'informació dels tres nivells de l'administració espanyola. És a dir, encripta i protegeix la informació i els sistemes informàtics de l'Estat així com estudia com protegir les anomenades "infraestructures crítiques", aquelles que necessiten d'un a més que especial protecció.

  Bevilacqua, però, va ser un dels 135 detinguts en el marc de l'Operació Pitiüsa, una xarxa de compra-venda de dades que servien per elaborar informes. El hacker va ser imputat i segons les informacions publicades a el diari El País , durant el registre de casa de seva, a més de l'ordinador portàtil on tenia les dades d'ERC es van trobar 140.000 euros, que va al·legar haver rebut del ministeri de Defensa.

  Així mateix, segons diversos mitjans, durant el registre a la seu de Barcelona es va trobar un pen-drive amb els mails de l'Institut Noos, l'empresa d'Iñaki Urdangarin. De fet, Mario Pascual, l'advocat del gendre del rei l'hauria contractat per posar ordre als correus electrònics per tal de conformar-los en prova judicial, la seva gran especialitat. Ai, ERC no sap qui es va posar a casa. Potser la seva especialitat en seguretat informàtica li ha fet guanyar un protagonisme que no es mereix, però les suspicàcies estan en marxa. I més, en els temps que corren.
 • feldespato 204 10

  Matías Bevilacqua, en un fotomuntatge a la seu d'ERC. Foto: JP/ND

   

  Sort que ho avisen, però això no és gens seriós. Fa temps que ND e-bruteja.


Publicitat

Fòrums

 • 9.010.562 missatges
 • 211.537 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat