Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

ERC, segona força?

orgullmicaco4.361 7 493

Aquesta setmana he notat certs canvis en l' actitud dels partits tant a les xarxes socials com en campanya i ahir en Cuní i el José Oneto a 8 al Dia m' ho van acabar de confirmar.

 

Els que seguiu a algú del PP a Facebook o Twitter potser heu vist que estan escampant un missatge que demana el vot al PP comparant a ERC i Bildu i dient que si no els voten "pasará como en el País Vasco".

 

Ahir a la nit, en Cuní va conectar amb Madrid i parlant de que l' objectiu del PP era quedar 2a força i superar al PSC li va dir a l' Ónega: "Doncs compte que no sigui un drama el 25N pels seus interessos perquè enquestes d' última hora diuen que ERC va a l' alça i pot esdevenir 2a força" i l' Ónega va dir: "A Madrid també guanya pes aquesta possibilitat"...

 

Crec que hi ha enquestes internes del PP, de CiU o de qui sigui que donen a ERC possibilitats reals de ser 2a força i si això li sumem una bona campanya d' ERC que fa que vagi a l' alça, no ho veig impossible que ERC quedi per sobre del PP.

 

O això o és una tàctica per mobilitzar el vot espanyolista al PP. Què en penseu?

Respostes

Configuració
 • Esbojarrat3.840 9 540👍 1.141

  Doncs malgrat la propaganda dels mitjans del règim (lavanguardia, 8aldia, tv3, Ara, etc) i la ingenuitat de molts votants, jo diria que veient les enquestes i tenint en compte que es presenten tant SI com les CUP, sumant-hi a més que CiU també esgarrapa vots independentistes, ERC es quedarà molt probablement per sota dels 15 diputats i esdevenint per tant la 4arta força del parlament.. Cal tenir en compte que a les darreres eleccions els pronosticaven uns resultats força millors dels que finalment van treure (entre -3 i -4 escons respecte dels sondejos) i que la persona informada i crítica (ho dic perquè al racó, on se suposa que la gent llegeix més les notícies i etc, molts no sembla que tinguin massa lucidesa precisament) no s'empassa els discursos, maquillatges i enganys d'ERC. Al 2003 E va treure 23 escons i va destapar la seva autèntica ideologia en pactar un repartiment de càrregs i poder sense projecte polític amb el PSOE i ICV, deixant la Generalitat endeutada (+ partits al Govern -> + endeutament per tal de que tothom pugui colocar-hi els seus i gaudir del pastís) i corrumpuda. Jo no penso participar en això donant el meu vot a aquesta gentussa.

 • Tracalet18.977 13 83👍 62

  No crec que ERC arribi als 15 escons...

 • Rigel64.523 11 5👍 33.173

  Veig més segona força ICV que no pas ERC, més que res per què ICV és més en sintonia amb la mentalitat metropolitana (han pres el relleu a la filial del PSOE en la seva tradicional i falsa- ambigüitat nacional).

 • Menphis46.403 12 11👍 2.377

  Les enquestes no donen més de 16-17 escons per ERC però possiblement a darrera hora en pugui aconseguir més perquè és un partit a l'alça i el PP en canvi s'ha estancat una mica. Crec que fóra bona idea plantejar-se seriosament fer vot útil per ERC com a mínim a Lleida i Tarragona. A Tarragona pot ésser on es decideixi si PP o ERC assoleixen l'oposició, ja que tots dos partits lluiten frec a frec per un mateix diputat (lo tercer si no recordo malament). Lo partit que el guanyi, al mateix temps li treurà a l'altre.

 • corbella804 14👍 1

  Tot (enquestes a fora, enquestes al racó i fidelitat de vot) indica que SI no entrarà. ERC, si acaba segon serà per quedar-se amb vot que està dubtant entre ERC i CIU o entre ERC i ICV. 


  Crec que la gent de SI que vulgui fer vot útil quan vegi que no entrin, anirà directament a CiU, però només és una intuició. 

   

  Per altra banda, si CUP entra serà per queixalar a ICV; ja que estant fent una campanya molt social. 

   

  Pel que fa a ERC,  no he anat a cap míting encara (m'espero al central de dissabte) però sembla que ja hi ha un "fenomen Junqueras" que com la cervesa,,, allà on va triomfa. Aviam.

 • Will20.577 9 71👍 2.490

  Les últimes dades que m'han comentat els hi donen entre 13-14. Per sota de PSC i PP que en treuen entre 18 i 20.

  • rlborinot5.698 12 378👍 2.463

   En aquest cas, vol dir que tenen opcions SI i les CUP.

  • Menphis46.403 12 11👍 2.377

   Ho dubto molt, will. La tendència d'ERC és clarament a l'alça, la del PSC clarament a la baixa o molt a la baixa fins i tot, i la del PP és d'estancament o fins i tot lleugerament a la baixa. Corren veus que ERC podria ésser segona força amb més de 18 diputats.

  • HanseaticUsuari sumador21.289 11 67👍 22

   Llavors és que teniu majoria, punyeteros.

    

   PD: I Ciudadanos? Perquè llavors perilla que PSC, PP i C's no sumin més de 45.

  • __24506__1.090 9

   Però vosaltres arribarieu a l'absoluta o no?

  • orgullmicaco4.361 7 493

   Veig molt difícil la 2a posició d' ERC, però crec que per pura inèrcia pujarà més d' aquests 3 o 4 diputats.

   • Menphis46.403 12 11👍 2.377

    13 o 14, suposo que vols dir. Però gairebé cap enquesta dóna a ERC tants pocs escons. Essent tan rigorós i objectiu com puc, la segona posició d'ERC no està en absolut feta però tampoc no és tan difícil com dius. PSC està en caiguda lliure. I el PP pot pujar una mica però també pot baixar facilment si C's segueix creixent. Vaja, que no és fàcil però que és possible, i més tenint en compte que la tendència d'ERC ara mateix és a l'alça.

    • orgullmicaco4.361 7 493

     Ja calculo que el mínim d' escons que treurà ERC és de 15-16, el PP no tinc tan clar que aguanti com alguns diuen a les estatals es pensaven que podien ser segona força i ni de lluny i això en una dinàmica molt positiva pel PP a nivell estatal i on vota més gent...

      

     Jo crec que el PSC no baixarà dels 18, però ho crec més perquè em semblaria alguna cosa impossible que mai he viscut que perquè realment no pugui ser això. La campanya he de reconèixer que al PSC li està pasant factura. No havia vist mai una campanya electoral tan i tan dolente però mai.

      

     ICV tampoc ho està fent tan bé defullint del discurs nacional i centrant-se només en les retallades. La virtut en unes eleccions com aquestes està clarament en el terme mig i ICV no ho ha entès, si pugen a 11-12 poden estar molt i molt contents però no descartaria pèrdua de diputats. Això significaria que la CUP entra amb força si o sí.

      

     Ciudadanos jo calculo uns 5-6 diputats.

      

     SI ho té molt i molt complicat i el pas del temps només pot fer empitjorar aquesta sensació

     • Menphis46.403 12 11👍 2.377

      Coincidim força. És a dir que ERC no ho té en absolut fet, però que competirà frec a frec amb PSC i PP per la segona plaça amb possibilitats d'aconseguir-la.

      • orgullmicaco4.361 7 493

       Jo ho crec sincerament.

       • Menphis46.403 12 11👍 2.377

         Però cal mobilitzar al màxim el votant que dubta entre PSC/ICV i ERC. No podem deixar cap conegut amb aquest dubte. Cap persona que coneguem. Ningú de la nostra família, dels nostres amics i coneguts que dubtin entre PSC i ERC o entre ICV o ERC. Ens hem d'encarregar de dissipar-los aquest dubte, que massa gent té ara mateix. Ja que la segona posició d'ERC depèn en gran part d'ells.

  • gerd8.717 12 248👍 1.704

   I la resta de dades què diuen? 

  • cat33cat1.895 9 865👍 846

   Qui t'ho ha comentat?? Les meves darreres dades són que la Falange española de les JONS estarà a tocar de l'absoluta.

 • lindepe1.086 9

  Del gran nº d'indecissos que ara mateix tenen a les mans 2 paperetes, la de CiU i la d'ERC depèn que l'una tregui majoria absoluta o l'altre sigui 2a força. Les dues coses a la vegada les vec impossible. Tb dependrà del resultat de C's, com més diputats treguin els lerroxistes, més probabilitats tindrà ERC de ser 2a força. I intentaré explicar-me.

   

  Parteixo del fet que hi han dos blocs clarament diferenciats:

  - Sobiranista (o millor dit, pel dret a decidir): obtindran al voltant d'uns 95 diputats, a repartir entre CiU, ERC, ICV i CUP (SI ho té molt difícil per entrar).

  - Espanyolista/antiindependentista, amb un suport al voltant de 40 diputats, entre PSC, PP I C's.

   

  Tinc bastant clar que els socialistes no superaran els 15 diputats. Els 25 restants se'ls disputen PP i C's. Crec que al PP li costarà molt repetir els 18 diputats, per dues raons: retallades i la campanya de la por en negatiu. C's tothom reconeix que va a l'alça, en treurà 7 ó 8, la majoria d'ells d'antics sociates espanyolistes (ahir en l'Oracle, Andreu Mayayo li deia al Cañas que C's s'havia convertit en la secció local del PSOE a Catalunya, i no ho va negar pas el segurata nocturn). Si fos capaç d'esgarrapar algun diputat més, seria a costa del PP.

   

  Dins el bloc "sobiranista", les opcions a l'alça d'ICV crec que es veuran frenades per la irrupció de la CUP: entre les 2 es repartiran, possiblement, els escons que fa unes setmanes se li atrivuïen a ICV, uns 12-13, a molt estirar uns 14. Crec que entre CiU i ERC es disputaran uns 81-82 escons: a molta gent li ha passat desapercebut, però l'anunci que va fer ahir Artur Mas que la "majoria excepcional" no té perquè ser majoria absoluta abona la tesi que CiU deu tenir enquestes internes que clarament apunten a que no obtenen majoria absoluta, no per 2 ó 3 diputats, sinó per bastants més, potser deuen estar a 5 ó 6 diputats, és a dir, una forquilla de 62-63. Això obriria la porta al sorpasso d'ERC a ser la 2a força amb uns 19-20 escons.

   

  A ulls de la gent del Racó, en Junqueres pot semblar tou, tendre i novell, però entre la gent normal del carrer, és un tipus que cau molt simpàtic, genera confiança i té un to molt positiu. Els meus pares l'anomenen el pagès. Tota la seva vida han estat votants socialistes de Felipe i Zapatero, i aquests cop no tenien clar a qui votar o abstenir-se. Els hi cau molt bé el Junqueres, i quan els hi vaig comentar que potser si votessin a Junqueres evitarien que la del PP fos la 2a al Parlament, ho van tenir clar: votaran Junqueres. Un amic meu de correries nocturnes, d'un perfil polític mitjà, ahir em va sorprendre penjant al facebook la papereta d'ERC i maleïnt el desembarcament de la plana major del PP a Catalunya. No sé, crec que són detalls mínims, però tot em fa pensar que la sorpresa del 25N serà la no majoria absoluta de CiU (amb prou feines igualaran o superaran minsament els 62 escons), la irrupció de la CUP i la 2a posició d'ERC. Si a més deixem els espanyolistes en 40 o menys escons, em fotaré palles 2 dies seguits, hehehe

   

  PS: encara estic dubtant de votar ERC o CUP

  • Tabal192 11👍 1

   Mira't els programes electorals i tria

    

   CUP   ERC


           

   • Criquet7.285 14 294👍 1.072

    Molt dur lo de marxar de la UE....

   • lindepe1.086 9

    No és qüestió de programa, és una qüestió tàctica.

     

    De la CUP ja m'he llegit el programa, i dilluns passat vaig estar a Can Capablanca (Sabadell) a la conferència del David Fernàndez. Reconec que el model econòmic i postura europea no em quadra, però per altra banda, la imatge d'aire fresc que donarien al Parlament m'engresca força.

     

    Per contra, ERC em quadra molt més pel programa econòmic i postura davant UE. Tenia certes perspicàcies respecte el junqueres, però ahir vaig veure l'entrevista a Els Matins de TV3, i em va encantar el to positiu i moderat, la confiança que transmet, la capacitat pedagògica, la sensació de credibilitat ... és el veí perfecte, el veí que tots voldríem tindre al replà de l'escala .

     

    Per acabar-me de dicidir, esperaré fins a l'últim moment aviam les sensacions. Si vec que la CUP entra clarament i ERC té opcions de ser 2a força, votaré ERC. Si la CUP té possibilitats d'entrar però no està clar, segurament els votaré. No sé, ja veurem

     

    • Tabal192 11👍 1

     Personalment crec que ja m'he decidit i votaré ERC pq crec que una segona força independentista ens pot donar molt de joc en el procés d'autodeterminació.

  • Air_tex978 12

   Dels millors análisis que he llegit al Racó

  • Menphis46.403 12 11👍 2.377

   Les dues coses a la vegada les vec impossible

   Si el PP i el PSOE les segueixen dient grosses i amenaçant-nos d'aquesta manera i lo vot catalanista es mobilitza com mai, com pot passar, també ho descartes? Perquè aquí de ço que es tracta no és pas de competir entre CiU i ERC, sinó que aquests dos competeixin pel vot amb PSC, ICV i l'abstenció.

  • orgullmicaco4.361 7 493

    

   El meu pare votant d' ICV però que ha donat el pas a l' independentisme dubta entre ERC i CUP precisament perquè ideològicament potser és més a prop de les CUP (ja les va votar a Badalona), però el Junqueras li transmet confiança i el veu com un model de polític. El fet que governi a Sant Vicenç dels Horts i mantingui el mateix discurs també li transmet confiança.

    

   Sortint d' un acte a Santa Coloma de Gramenet on va anar fa unes setmanes, molta gent sortia encantada i gent que pel que semblen no estaven convençudes en el seu vot o havien votat a ICV o PSC en altres eleccions deien que votarien al Junqueras.

    

   Sobre el teu vot, encara tens temps per decidir. Veien la teva capacitat d' anàlisi, segur que fas una bona tria sigui quina sigui.

  • Menphis46.403 12 11👍 2.377

   PS: encara estic dubtant de votar ERC o CUP 

   A quina demarcació?

  • quatreanys35.153 6 19👍 10.446

   ERC com els teus pares.

 • tocatrons3.312 10 610👍 198

  No crec que sigui segona força. Però tant de bo pugui aconseguir-ho. 

 • Xes5.203 12 414

  He observat en les darreres compteses que els partits que van a l'alça treuen més del que els hi donaven i els que van a la baixa baixen més.

  Exemples:

  Es donava majoria absoluta al PP però no tanta a les estatals, al 2010 a ERC n'hi donaven 13-14, al final 10, SI no entrava al final 4, CiU guanyava però entre 58-59 al final 62, el PSC tambá va baixar més del que s'esperaven, vull dir que les tendències que marquen les enquestes encara s'agreugen.

  Ho atribueixo al fenòmen guanyador/perdedor, hi ha una massa de gent que es mou per aquest efecte, s'apunten al carro guanyador i toquen el dos, del que s'ensumen que se la fotrà, ningú vol apostar per un perdedor.

  Com ho veieu ?


Publicitat

Fòrums

 • 9.268.008 missatges
 • 220.048 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat