Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

ERC, segona força?

orgullmicaco4.361 7 493

Aquesta setmana he notat certs canvis en l' actitud dels partits tant a les xarxes socials com en campanya i ahir en Cuní i el José Oneto a 8 al Dia m' ho van acabar de confirmar.

 

Els que seguiu a algú del PP a Facebook o Twitter potser heu vist que estan escampant un missatge que demana el vot al PP comparant a ERC i Bildu i dient que si no els voten "pasará como en el País Vasco".

 

Ahir a la nit, en Cuní va conectar amb Madrid i parlant de que l' objectiu del PP era quedar 2a força i superar al PSC li va dir a l' Ónega: "Doncs compte que no sigui un drama el 25N pels seus interessos perquè enquestes d' última hora diuen que ERC va a l' alça i pot esdevenir 2a força" i l' Ónega va dir: "A Madrid també guanya pes aquesta possibilitat"...

 

Crec que hi ha enquestes internes del PP, de CiU o de qui sigui que donen a ERC possibilitats reals de ser 2a força i si això li sumem una bona campanya d' ERC que fa que vagi a l' alça, no ho veig impossible que ERC quedi per sobre del PP.

 

O això o és una tàctica per mobilitzar el vot espanyolista al PP. Què en penseu?

Respostes

Configuració
 • Lister791.319 8👍 35

  És difícil, però ni molt menys impossible.Una cosa està clara i es que Esquerra va clarament a l'alça i això ho demostra que allà on va omple recintes o fins i tot es queda gent fora com a Sabadell. A Esquerra li juga en contra altres opcions independentistes, però crec que s'ha fet amb el seu espai electoral.

  També es diu que és una tactica dels espanyolistes per mobilitzar el vot del PP, però a la vegada fa que dient que Esquerra pot quedar segona força, farà que molta gent animada per aquest fet li doni el vot.

  Per últim, si comparem la campanya d'Esquerra al 2010 no te comparació amb la del 2012 on Junqueras mou masses, tinc ganes de que el divendres arribi el debat electoral.

 • Oncle Fido2.583 9 709👍 135

  Tant important és ser la 2a força política? És veritat que veure com a 2a força del Parlament un partit d'esquerra i independentista és una imatge potent, però també és una imatge potent veure que al Parlament hi ha quatre partits independentistes (ERC, CUP, Si + CiU). Tanmateix més enllà de les imatges valoro altres coses com:

   

  - Quants més grups parlamentaris a favor de la independència, hi haurà més intervencions de cada grup sobre la independència, més arguments, més contrast d'idees, millor discurs en definitiva.

   

  - A primera línia de cada partit hi ha les millors figures. Penso que pot fer més per la independència l'Alfons López Tena que no pas el qui pugui haver de número 23 d'ERC a la demarcació de Barcelona.

   

  - ERC segur que entra, en canvi SI pot anar per pocs vots. Potser val la pena reforçar en aquest cas al qui ho té més magre.

   

  Per això crec que val la pena que SI entri al Parlament.

  • sonador_de gralla10.964 13 192👍 57

   No és cert el que dius, el fet que hi hagi moltes forces independentistes amb poc pes no ens dona més força. 

   • Oncle Fido2.583 9 709👍 135

    a) M'hauria agradat que s'haguessin presentat junts. No ha estat així, en presentar-se separats el vota ja s'ha dividit. 

     

    b) Veig més difícil que ERC sigui la 2a força que no pas que SI entri al Parlament.

     

    c) Qui sigui el líder de l'oposició importa poc quan les diferències amb els partits que li venen darrere són tan minses. La mostra és el PSC que fins ara era el segon partit del Parlament, certament, però a una distància abismal de CiU i a poca distància dels partits que el seguien, per tant en aquesta legislatura el PSC ha estat poc més que un partit més donada la seva representació, per molt que sigués la 2a força.

  • Air_tex978 12

   Jo crec que com a votant de SI en el moment de votar cal ser concients de dues coses:

   - Que existeix el risc que no obtinguin diputat per cap provincia.

   - Que el matí del 26N no pensin que haurien de haver votat una altre formació.

    

    

  • __23713__3.707 10

   El que no es pot permetre és que la Camacho sigue la líder de l'oposició al Parlament de Catalunya. Entre ERC i SI ara mateix no hi ha diferències importants. Dividir el vot és una bogeria molt arriscada en un moment tan important, i tot per salvar la condició de diputat d'unes persones concretes.

    

   A partir d'aquí, tu mateix...

  • __23713__3.707 10

   Ho sento. No anava per tu el meu missatge, sinó pel que tens a sobre. No sé perquè te l'ha respost a tu.

  • __23713__3.707 10

   El que no es pot permetre és que la Camacho sigue la líder de l'oposició al Parlament de Catalunya. Entre ERC i SI ara mateix no hi ha diferències importants. Dividir el vot és una bogeria molt arriscada en un moment tan important, i tot per salvar la condició de diputat d'unes persones concretes.

    

   A partir d'aquí, tu mateix...

 • StoichkovUsuari sumador14.212 14 142👍 2.537

  És díficil però ho pot aconseguir si CIU treu un resultat 'modest' (64-65 escons) i Solidaritat treu un resultat molt dolent (40-50 mil vots). Si aconsegueix "robar" un 2% d'inteció de vot a CIU/SI i té una mica de sort en l'obtenció dels darrers escons per pocs vots es pot convertir en 2a força. Evidenment també dependrà del resultat de C's, com més bo sigui més possibilitat per ERC de ser 2a força.

 • Segador llibertari5.322 13 400👍 3

  Jo també ho vaig veure, i vaig quedar-me amb les ganes de saber quines són aquestes enquestes. De totes maneres crec que el PSC acabarà sent segona força, alguns dels seus votants que ara dubten a última hora els acabaran votant. I pel que fa a la diferència entre ERC i PP serà d'un o dos diputats.

   

  Ara que tenir de segona força a ERC ja seria la òstia.

 • EPS61.673 13 8👍 10.384

  Probablament ERC serà la quarta, la segona és una quimera pq serà pel PP.

 • Calrissian17.756 6 94👍 4

  Resarem molt per tal de que això passi a la...

   

   

   

 • jamessbd4.370 14 492

  Hi haurà molt traspàs de vot catalanista del PSC i part d'ICV cap a ERC, per tant que CIU s'apropi a la majoria absoluta no és incompatible que ERC quedi segona força al Parlament. 

 • __27371__5.636 8

  Tenint en compte que hi ha molta gent abstencionista perquè no li interessen les batalletes polítiques, amb l'entrada en escena d'una qüestió nacional segur que aquests cops votaran. 

 • Landaluze7.763 11 276👍 396

  Aquest matí he passat per davant de la seu d'ERC a Sants. Es veu que aquesta nit han omplert la persiana i la façana de pintades i cartells. I no sembla que hagin estat espanyolistes precisament...

   

  És una llàstima que hi hagi certs independentistes que no dediquin tots els seus esforços a combatre l'espanyolisme sinó a atacar altres independentistes. Lamentable.

   

   

 • Caco Moran1.210 10👍 385

  Era Ónega no Oneto.Però em va donar la sensació que Cuní no coneixia cap enquesta nova,sinó que es referia per exemple a l'última de la vanguardia que deixava ERC a prop de PSC i PP.

 • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

  ERC com a molt pot aspirar a tercera-quarta.El PSOE va de baixa sí,però el PP es manté.

 • Hades27.889 9 36👍 20.093

  És preferible que entrin tant SI com CUP que no pas que ERC sia segona força en escons.

   • Hades27.889 9 36👍 20.093

    Hi ha tres coses importants que han de passar en aquestes eleccions:

    -Que entrin tant SI com CUP.

    -Que CiU no baixi dels 62 escons.

    -Que ERC sigui segona força.

     

    Per aquest ordre. Tot i que el biaix del fet de ser "d'un equip" et pot fer variar l'ordre de prioritats.

    • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

     Per mi 2:

      

     1.CiU majoria absoluta

     2.Que entrin tan CUP com SI.

     el tema ERC no és tan rellevant.Pensa que diran els diaris:"En Mas obté l'absoluta i l'independentisme radical es consolida"Si ERC puja molt més ni SI ni CUP entraran i podran dir que hauran tret els mateixos resultats que l'any 2003 i que no és tan rellevant.

      

     Reflexionem-hi!

     • __23713__3.707 10

      És clar... Als diaris segur que ni ho nombren que Alícia Sanchez Camacho en nom del Partit Popular és converteix en la líder de l'oposició a Mas.

       

      Això segur que no provocarà sentiment de divisió i segur que no perjudicarà a les aspiracions nacionals de Catalunya.

      • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

       Això evidenciarà que les mitjes tintes o el camí del mig que proposa en Navarro no ho vol ningú i que Catalunya s'està esquerdant entre centralistes i espanyolistes que volen la destrucció del país i els que volen la independència de tal manera que CiU no podrà pactar amb el PP perquè serà el seu rival.I a més es veurà que malgrat Catalunya s'esquerda hi haurà més de 2/3 parts del Parlament a favor de la independència.A més amb una majoria absoluta d'en Mas es veurà que a Catalunya passa alguna cosa estranya ja que malgrat les retallades enlloc de ser destronat del poder com a passar amb en Sarkozy,Zapatero..... en Mas no només aguanta sinó que assoleix l'absoluta que no va aconseguir l'any 10 quan volia pactar amb l'estat.

       • __23713__3.707 10

        Així que prefereixes que la Camacho sigue la líder de l'oposició? Al·lucino...

         

        Alguns independentistes sou exageradament irresponsables. Si reflexionesses una mica sobre la realitat global de Catalunya, sabries que no ens convé en cap cas que hi haigue imatge de divisió social perquè això afavoreix a la temor. I la temor és justament l'arma que estan esgrimint constantment els espanyolistes.

         

        El poble català necessita anar molt sobre segur per envalentonar-se. La imatge de divisió social només pot perjudicar-nos de cara a un referèndum.

         

        Com podeu estar tan cecs els solidaris que preferiu intentar fer sobreviure a una capelleta de merda a esforçar-vos per lo millor pel conjunt del país?

        • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

         La solidesa i el lideratge del senyor Mas i del projecte de Convergència i Unió unit al suport que rebrà de SI,CUP i d'ERC serà molt més potent i fort que no pas el d'una força dretosa i que s'estancarà en escons i que no serà fins que els PSOE s'enfonsi que arribaran a 2na força.A més quina força tindrà el PP,una força de pa sucat amb oli amb escassa implantació al país i un PSOE enfonsat fins a límits mai somniats per nosaltres,els independentisme.

          

         Davant l'intent de fer agafar por la seguretat que hi ha en el fet de què CiU està capitanejant el procés acompanyat d'ERC,SI i CUP amb el suport puntual per la consulta d'ICV.S'ha de deixar clar que els catalans som una cosa que som tota la gent que vinguts d'on hagi vingut malda per la llibertat de Catalunya i els ciutadans de Catalunya és un concepte més ampli que també engloba aquella gent que vinguda d'arreu,també d'aquí malda per l'empobriment i la destrucció de Catalunya.Sense l'esquerdament de la societat catalana no per raó d'origen,ni llengua i molt menys de cognoms sinó pel grau d'amor confessat vers Catalunya i la voluntat de què el país vagi endavant,a parer meu,no hi haurà independència.

         • __23713__3.707 10

          Això no té res a vore amb el transfons del que estàvem discutint.

          • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

           Tu dius que el fet que la Camacho sigui 2na és dolent,oi?Jo t'exposo perquè no.

            

           Aviam et sintetitzo el que he escrit a dalt:

           Un partit que esdevé segona força perquè altres que defensen coses semblants a ells a nivell nacional es fot una hòstia,però no pugen d'escons amb la que està caient amb el tema nacionalista és un fracàs.A més Quin suport tindrà per nar endavant.Un PSOE en hores baixíssimes i un C's que és un partit populista i que només té 7-8 escons en les enquestes més generoses.Està totalment desacreditada.

           En canvi,CiU un partit que en plenes retallades estan al govern té el coratge de convocar eleccions i arriba a l'absoluta o com a mínim puja en escons(inèdit a Europa) va acompanyada d'una ERC en hores altes i possiblement una SI i/o una CUP que entra amb eufòria aquesta última i ERC nítidament d'esquerres la qual cosa invalida la creença de què la independència és un projecte de dretes.A més només en el tema consulta tindrà el suport d'ICV que fa que les forces autoderministes siguin de llarg més de 90 escons o el que és el mateix ,més de 2/4 parts del Parlament. Quin projecte creus que tindrà més potència i capacitat de convicció?

          • __23713__3.707 10

           Tindrà molta més potència i capacitat de convicció si tan el cap del govern com el cap de l'oposició remen en la mateixa direcció. Sense cap mena de dubte. 

            

           Això serà així tan per l'enfocament dels propis catalans i catalanes, com per l'enfocament de la comunitat internacional.

            

           En canvi, si la líder de l'oposició (que és un càrrec institucional al Parlament, no ho oblidem!) és una espanyolista recalcitrant i demagògica, la temor dels d'aquí i els dubtes a escala internacional seran molt grans.

            

           Que SI o CUP tinguen 3 o 4 diputats no canvia res ni a Catalunya, ni a nivell internacional. Encara és més greu si setanta mil vots van a Solidaritat per quedar sense representació. 

            

           70.000 vots repartits entre les diferents circumscripcions per una altra força amb representació suposarien 4 escons independentistes més.

          • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

           Jo no dic que fóra bo que el cap de l'oposició també vulgui la independència però,prefereixo que siguin tercera força i que entri l'independentisme radical que encarna tan SI com la CUP,ells són la garantia de què tan CiU com ERC tinguin pressa ha enllestir el procés com més aviat millor.

          • __23713__3.707 10

           L'independentisme "radical" del que tu parles és indiferent a la immensa majoria dels catalans i les catalanes. Ja ni et parlo de la comunitat internacional que ni se n'enteren.

            

           Que algú vulgue votar a les CUP encara ho entenc per una qüestió ideològica i a més tenen possibilitats d'entrar al Parlament.

            

           Solidaritat no té cap possibilitat d'entrar al Parlament i tot l'àmbit de "l'independentisme transversal" ja està cobert per altres opcions independentistes (CiU, ERC, CUP).

          • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

           Em sap greu però discrepo.SI,té les mateixes possibilitats de mantenir-se al Parlament que la CUP d'entrar.De cara a la societat internacional no importa quin sigui el cap de l'oposició sinó que en Mas tregui l'absoluta o es que tu saps qui és el cap de l'oposició d'Escòcia i què defensa?Oi que no?però si saps què vol en Salmond i que té l'absoluta.Doncs el mateix et dic.SI i CUP el que han de fer és collar ERC i CiU perquè no s'adormin en el procés.

          • __23713__3.707 10

           A les passades eleccions municipals Solidaritat es va presentar a molts més llocs que les CUP, però les CUP van obtenir 65 mil vots mentre que SI només 33 mil vots. 

            

           Creus realment que la força de base no té cap importància i que tenen les mateixes possibilitats reals?

          • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

           Factor1:Solidaritat aquest cop és dins del Parlament i gaudirà del suport parlamentari per fer els espots,té diners pels 3 diputats que hi ha al Parlament i els conviden a TOTS els debats i entrevistes tan a TV3 com a Can Godó.

            

           Factor2:No he constrastat les dades que m'has donat però en tot cas és lògic que la CUP tingués més vots que SI ja que porta més anys lluitant des dels ajuntaments sobretot Girona i Osona.

          • __23713__3.707 10

           El pes superior de la CUP respecte a Solidaritat no és només a Girona i Osona. És a Barcelona ciutat, on es presentaven per primer cop igual que Solidaritat (CUP 12000 vots, SI 6800). Com també és a Tarragona ciutat, a Mataró, a Reus, a tot el Penedès, a Badalona, a Lleida, a Sant Cugat, a Valls, etc. En resum: a tot arreu té més suport social la CUP que Solidaritat.

            

           És cert que Solidaritat compta amb que ara forma part dels debats i compta amb els recursos dels parlamentaris. Però el seu candidat ja no és mediàtic (a en Tena, per molt que agrade a alguns, no el coneix ni la meitat de la població), ERC ha millorat molt la imatge, CiU li resta vots ara que comença a declarar-se a favor de l'estat propi i les CUP li fan una competència molt important a tot arreu. 

            

           Jo crec que és evident, tenint en compte tots estos factors, que Solidaritat ho té impossible per mantenir-se al Parlament.

          • Elbarrufetflordestiu4.880 6 440

           Doncs jo no sé qui és el lider de la CUP.Ha és veritat,que no té líder que és campi qui pugui,tot assembleari i rollo progre.Vaja,que no hi ha rigor ni seriositat.Quan s'hagi de votar alguna cosa al Parlament,què diran:Un moment que fem una assemblea de la CUP quan ens haguem decidit ja podrem procedir a la votació...És ridícul.A més accepta el castellà oficial o com a mínim això diu i fa propaganda electoral en castellà.

            

           SI,és un producte bo i en López Tena és qui parla més clar al Parlament i és un dels millor oradors actualment en el panorama polític català.

            

          • __23713__3.707 10

           Solidaritat no era aquell partit de les primàries, 100% democràtic on els militants decidien les coses...

            

           L'inconscient t'ha traït i ha sortit el que realment pensem molta gent: que tot i l'aparença de democràcia interna de cara a la galera, en realitat qui talla el bacallà són en Tena i l'Uriel.

            

           No et nego que en Tena sigue un bon orador. Però com a polític i persona en Junqueres li dóna mil voltes perquè és menys altiu, més civilitzat i no necessita mossegar a tot aquell amb qui parla.

            

           Per altra banda, la qüestió dels líders és lo de menys. Hauríem d'evitar personalismes i centrar-nos amb el projecte. Saps que Solidaritat està destinada a ser un partit marginal, sinó extraparlamentari. De què serveix això en un moment en que necessitem construir un projecte col·lectiu per a caminar cap a la independència?


 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.266.604 missatges
  • 220.000 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat