Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Partit Pirata i CUP

skumpt6.228 14 344

Hola raconaires,

 

Una amistat del Facebook ha penjat un vídeo prou divertit del Partit Pirata.

A partir d'aquí m'ha picat la curiositat i he entrat a la seva pàgina web per informar-me una mica més de què defensa aquest partit.

Veig que no estan gaire definits políticament. Saben què no volen, i tenen molt clar com aplicarien les decisions preses de forma democràtica, però crec que els falta discurs. M'ho he mirat bastant per sobre, eh!

 

La pregunta que m'ha vingut al cap ha estat la següent. Hi ha hagut contacte entre la CUP i aquest partit. En cas afirmatiu, com és que els Pirates no s'han sumat al projecte de la CUP en aquestes eleccions al Parlament? Vist que la CUP es forma a partir del teixit associatiu, que parla de Unitat Popular, i és el resultat d'agultinar associacions, idees, projectes, etc. Per què els Pirates no s'hi han sumat??

 

Algun Pirata m'ho pot aclarir??

 

Gràcies!!! 

Respostes

Configuració
 • zzcc6.439 8 334👍 2.351

  Crec que han treballat conjuntament més d'una vegada i s'han donat suport de manera mútua. 

   

   

  http://reus.cup.cat/noticia/comunicat-de-premsa-de-la-cup-respecte-les-eleccions-espanyoles-del-20-de-novembre

   

   

 • henke56.755 11 9👍 9.519

  Tinc bastants coneguts indignaos que voten des de baix, revolta global o en lluita i coses així... Doncs bé, són anti independència òbviament i el dret a decidir no el poden negar per raons democràtiquesòbvies! L'altre dia a Cornellà feien una reunió oberta tots aquests partits d'esquerres per comentar la jugada i tal, en definitiva la majoria d'ells demana el vot per la CUP! Els indignaos no hi donaven gens de suport!! L'altre día, el @fgarrobo (famós indignat anti independència) penjava al seu twitter l'anunci electoral del Partit Pirata i ja em vaig olorar x on anàven els trets! Avui al facebook tots aquests indignaos que rebutjaven votar CUP x "nacionalista" compartien joiosos aquest vídeo! Per mi és clar, els votants d'esquerres anti independència i una mica pro democràtics x no oposar-se a un referèndum ja han trobat partit!

 • Oryctes1.808 11 892

  Tenia certa simpatia pels pirates però gràcies al tuitòmetre de Vilaweb he descobert aquest destacat no-na com a candidat (posició 21 per Barcelona): https://twitter.com/fgarrobo

   

  Que es va fer famós durant l'acampada dels indignats (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/424725)

   

  Primer de Ciutadans, després d'UPyD i ara als Pirates. Pel que es veu ha canviat la rojigualda per la republicana espanyola.

   

   

   

  • pirata171427.194 10 39👍 797

   Fas bé de penjar això. A veure si aquí hi haurà gent cobrant per a fer feina politica. Mira quin debat tenia el partit pirata abans que entrés aquesta penya. En l'enllaç que penjes reconeixien uns quants que "tenemos un objetivo que complir" i queda molt clar que refereix a la unitat d'espanya. Aquesta gent van rebentant per dins moviments interessants. Si la CUP i el PPCat haguéssin anat junts això hagués enfortit els dos. Propostes del PPCat anirien al parlament, i la CUP s'hagués beneficiat amb alguns vots. Al mateix temps això donaria protagonisme tan a uns com a d'altres i hagués servit per difondre unes idees que al cap i a la fi són comunes.

    

   L'espanyolisme cada cop és més minoritari i feble però encara tenen força per intoxicar tot el que poden.

  • espasadefoc2.649 7 696👍 8

   Em pregunto si ara reconeix el dret a decidir de Catalunya, sinó fgarrobo i partit pirata és un oxímorion.

  • __11694__Usuari sumador39.613 13👍 17.702

   Tenia certa simpatia pels pirates però gràcies al tuitòmetre de Vilaweb he descobert aquest destacat no-na com a candidat (posició 21 per Barcelona): https://twitter.com/fgarrobo

    

    

    

    

  • FocViuUsuari sumador6.571 10 326👍 1.204

   Mare meva!!! Com l'han deixat entrar als Pirates a aquest el.lement!?!?!?   Quina llastima, en general son gent honesta, de fet tinc algun amic que hi milita... pero amb el Garrobo aquest dels ous, DEP Pirates.cat

    

 • pirata171427.194 10 39👍 797

  A les eleccions municipals van demanar el vot per la CUP de Tarragona. No entraran. Pensen que aconseguiran entrar només perquè ha passat a altres països, com ho pensaven els anticapitalistes quan va crèixer el Partit Anticapitalista francés.

   

  És cert que hi ha antiindependentistes que s'han ficat aquí dintre, però també és veritat que tenen gent partidaria de donar suport a la CUP i transferir-hi part del projecte. Es va obrir un fil fa un mes o així que parlava d'això, ja que van tenir el debat obertament i per internet. Penso que s'equivoquen perquè no entraran i la CUP podria defensar algunes de les idees clau molt bé al parlament.

 • Mastegot30.038 9 31👍 2.353

  si Catalunya fos independent jo segurament votaria pirata. mentrestant no crec que sigue la millor opció.

 • grinfildUsuari sumador24.954 15 45👍 3.917

  Ara mateix el partit pirata té entre els seus membres al famós Francisco Garrobo, un dels que va intentar durant molts dies que a l'acampada de barcelona no s'inclogués el dret a l'autodeterminació. Ara el paio, diu que si però que no volia que un grup de gent aliè a l'acampada se l'apoderés i bla bla escuses.

   

  francisco garrobo

  francisco garrobo

   

  Amb fotos al tuiter com aquestes:

   

  espanyolista

 • goulah19.325 14 79👍 5.400

  no tenen perdó de déu!!

   

  s'han atrevit a posar la cara del felip puig al cor petit!!!!  i no contents amb això li han fotut el logo de laCapsa al cul!!! MORT I VENJANÇA ETERNA!!!!

 • Independència i Comunisme23.090 14 55👍 628

  A mi aquests partits sense program,a no m'agraden gens.

   

  O tens un programa per governar, o no et presentis.

 • Davar14.495 6 137👍 6.230

  Són un partit que pretén transformar el sistema democràtic. Volen una democràcia líquida on tothom pugui votar qualsevol llei del Parlament des de casa seva, a través d'Internet.

  • skumpt6.228 14 344

   sí, parlen de les formes, com tu dius, però no parlen del contingut. està molt bé que tu puguis votar aquesta llei i aquesta no des de casa, però primer s'han de fer les lleis..

  • llangot1.243 11

   Com una enquesta del Racó gegant!
   Exemple:
   S'ha de legalitzar la marihuana?

   - Sí, així podré fumar tot el dia sense que em casquin els Mossos.

   - Sí, perquè amb la legalització el mercat negre desapareixeria i les màfies que hi estan vinculades.

   - No, il·legal és més bona.

   - No, amb la prohibició acabarem amb el consum.
   - Crom el fumeta.

    

   I així amb tot

    

   Ara en serio, les seves aspiracions de transparència democràtica són del tot legítimes, el que no em convens és la dependència a les noves tecnologies que fan. Al cap i a la fi són uns luxes que molta gent no es pot permetre i per tant no tothom hi podria accedir.

   • Davar14.495 6 137👍 6.230

    És més, podrien fer les votacions aquí mateix, al Racó. Tothom sap que som una mostra molt representativa de la societat catalana

     

    Home, a mi tampoc m'acabava de convèncer, però vaig conèixer un pirata fa poc i no em va deixar cap tipus de dubtes. En el cas de pobresa, es podria donar un mini-ordinador a cada família (com una espècie de Videotex).

    • llangot1.243 11

     Deixar la democràcia en mans de maquinotes que ara s'espatllen, ara es pengen, ara queden obsoletes, ara no tinc peles i no puc pagar-me l'internet, ara marxa la llum, ara entrem en la crisi energètica i hem de canviar el nostre habit de consum, ho vec una mica perillós.

      

 • Commoner552 8👍 39

  Watxú watxú no era el programa d'animals que feia la Núria Roca a TVE?

 • pratxanda4.405 8 485👍 230

  D'acord amb el Garrobo, però és problema seu.

   

  Els Pirates de Catalunya no són independentistes, però són nacionalment independents. Us recordo que el Partido Pirata tenia delegació territorial a CAT. Els el Pirates crearen el partit català i van a anar directament a ser reconeguds pel Partit Pirata Internacional. Van "pontejar" completament els pirates espanyols. 

  Avui, són reconeguts per la Internacinal Pirata. 

  http://www.pp-international.net/

   

 • Nowel13.442 9 154👍 1.403  BRUTAL EL VÍDEO

 • borgg646 10

  M'encanta el partit pirata! Sobretot quan va avalar la Falange (autèntica eh!)

 • Nowel13.442 9 154👍 1.403

  Pirata té treballats alguns temes molt actuals: democràcia 2.0, cultura lliure, drets civils a Internet, ... Tot això necessita i és necessitat per la Unitat Popular. Ara, com dius haurien d'aparcar el frikisme i la indefinició política.

  • Panda Vermell15.371 13 122👍 5.102

   El Partit Pirata no és ni d'esquerres ni de dretes, no sé perquè el voleu convertir en un partit socialista quan cap partit pirata del món ho és.

   • Nowel13.442 9 154👍 1.403

    És un partit que lluita per un aprofundiment democràtic aprofitant les tecnologies de la informació, que lluita per una cultura lliure (lliure de les regles de la propietat privada i la comercialització capitalista) i per conquistar i blindar drets en el món de la xarxa. És per tant revolucionari, igual que ho eren en el seu moment els partits que lluitaven pel sufragi universal.

    • Panda Vermell15.371 13 122👍 5.102

     Però en l'eix esquerra-dreta el Partit Pirata ha d'abarcar tot l'espectre, la CUP és un partit socialista. És que jo crec que no lliguen ni amb cola.

     • Nowel13.442 9 154👍 1.403

      Tradicionalment els partits que han lluitat per una major democràcia han estat les esquerres, precisament perquè ampliar el poder real del poble permet redistribuir riquesa i fer més justícia. 

      • Panda Vermell15.371 13 122👍 5.102

       Potser sí, però el Partit Pirata ha de seguir sent neutral en aquest aspecte.

      • trencanous9.026 6 243👍 948

       Què déu et conservi la vista, només t'has de graduar la vista i mirar els règims d'esquerra autèntica del segle 20. El respecte que tenien per la democràcia, la llibertat i la censura.

       • Nowel13.442 9 154👍 1.403

        gradua't la vista tu

         

        La URSS i companyia eren una degeneració des del moment que s'institucionalitza el terrorisme d'estat i la dictadura del partit.

        Marx i Engels en canvi foren membres molt actius del moviment en favor del sufragi universal, per no dir els moviments obrers en conjunt.

        • trencanous9.026 6 243👍 948

         Tots els països on ha manat el marxisme al segle XX ha estat una dictadura.

         És on no ha manat que feien servir l'ham demòcrata.

         No és cap degeneració, el manifest comunista diu clarament que s'instaurarà una dictadura de partit únic no una democràcia de partits.

          

         El que compta i es pot valorar és quan han manat això amb qualsevol partit o ideologia des de la oposició es pot prometre la lluna per aconseguir el poder.

         • Nowel13.442 9 154👍 1.403

          No.


          Marxisme
          El marxisme aporta eines d'anàlisi de la realitat per a les ciències socials. Com que descriu una societat de classes i una distribució desigual de la riquesa generada, va lligat al comunisme.


          Comunisme
          El socialisme comunista és un ideal polític de transformació social definit com l'emancipació de la classe treballadora, és a dir, la superació de la societat de classes.


          Leninisme-stalinisme

          El leninisme és una concreció històrica (clarament fallida) de la lluita pel comunisme. I és el que es va aplicar a la URSS i es va copiar més o menys a molts països. Tal i com han denunciat molts comunistes i revolucionaris començant per Rosa Luxemburg al mateix 1918, a la URSS el socialisme era impossible donada la manca de drets polítics. Malauradament el leninisme i l'stalinisme després van fer una ofensiva coercitiva i cultural per tal de convertir-se en referents centrals del comunisme. Aquesta degeneració encara la reprodueixen molts comunistes avui en dia, i ho podem veure al racó, fins i tot quan s'ha vist el col·lapse de l'URSS.
          Hagués estat bé veure Marx i Engels analitzar l'experiència de la URSS. Marx hagués repetit allò de "no sóc marxista" (si el marxisme és això).

          Manifest comunista
          Quan s'escriu el "Manifest del Partit Comunista" el 1848 aleshores la forma de partit com a organització burocràtica d'idees homogènies encara no existia. La traducció correcta és "Manifest de la part/facció comunista" o en altres paraules "Manifest dels i les comunistes". Per tant, és impossible que es plantegi la dictadura d'un partit tal i com s'entén actualment "partit".
          Del que sí que es parla és de la dictadura del proletariat, entesa com a hegemonia, com a govern d'una classe social i no com un règim polític dictatorial. Dictadura del proletariat no és altra cosa que el govern de la classe treballadora que és la majoria de la població. Com que el marxisme considera que sempre hi ha una classe dominant (ara vivim en la dictadura de la burgesia o, millor, del capital financer transnacional), el que planteja és donar tot el poder als oprimits com a via per trencar amb l'opressió.
          Malauradament, la teologia Marxista-Leninista (stalinisme) ha fet creure que el comunisme és només això: la dictadura de 4 buròcrates i desfilades militars de tancs i kalashnikovs. Com que hi ha molts racomunistes que contribueixen a matenir viva aquesta religió entenc que hi hagi tanta confusió. 

    • Tisana15.094 11 128👍 26

     Els Pirates defensen els drets humans. La CUP no. O si és que sí, digam-ho, eh. 

     • Biel Torrens6.698 11 315👍 1.523

      És una mena de discussió privada que fa referència a quelcom que no se  o creus de veres que la cup no respecta els drets humans?

      • Tisana15.094 11 128👍 26

       Els drets humans són drets individuals. La CUP defensa un sistema socialista, sense mitges tintes. El socialisme, com a sistema oposat al liberalisme (individualista) es basa en la creença de que els drets socials passen per sobre dels individuals. 

        

       Entre un sistema absolutament individualista i un d'absolutament comunitarista (socialista, p ex), hi ha molts punts mitjos però no és el cas de la CUP.

        

       Això ho pots comprovar quan defensen coses com "per tots els mitjans", "la fi justifica els mitjans", o passen per sobre l'elecció individual d'algú de no fer vaga, per les seves idees. 

        

       Almenys jo ho veig així. Per no parlar de que un dret humà bàsic és el dret a la propietat privada. 

       • Biel Torrens6.698 11 315👍 1.523

        home, jo no soc ni un expert en dret ni un amant del iusnaturalisme però de sa declaració de drets humans l'únic que pot entrar en certa contradicció amb el socialisme, a parer meu, és l'article 17 que és el que parla del dret a la propietat, i tot i així és discutible ja que el socialisme no elimina tota la propietat individual sinó que transforma la propietat privada dels mitjans de producció en una altre forma de propietat col·lectiva.

        • Tisana15.094 11 128👍 26

         Jo no sóc un expert tampoc. Però el raonament que t'he fet el trobo força clar: les ideologies comunitaristes estan contraposades als drets humans, precisament perquè tenen un caràcter individual(ista). 

          

         Si algú ho vol rebatre estaré encantat d'escoltar-lo.  

         • Biel Torrens6.698 11 315👍 1.523

          a veure , m'he limitat a contestar-te això per que ara mateix no tenc ganes d'entrar en un debat massa profund sobre res. Però vaja, crec que confons el que és una candidatura d'unitat popular amb un partit comunista, no estic d'acord amb que el sistema socialista sigui un sistema oposat al liberalisme ( el supera no el confronta), no entenc de la mateixa manera que tu el concepte "comunitarista", me sembla un error greu confondre el dret individual amb l'individualisme i òbviament no compartesc que el dret a fer l'esquirol sigui un dret humà bàsic.

          • Tisana15.094 11 128👍 26

           Socialisme té diverses accepcions. Aquí al Racó la gent de l'EI no ha deixat de repetir que el socialisme és el pas previ al comunisme. Sinó deixa d'ésser un concepte marxista. Aleshores sí que el PSC, ERC o ICV poden ser considerats socialistes. 

            

           La CUP no és una candidatura d'Unitat Popular perquè defensa la independència, el socialisme i els Països Catalans. 

            

           El socialisme és oposat al liberalisme. No el supera, són concepcions diferents del món; un es basa en la societat i l'altra en l'individu. Molta gent que defensa "el socialisme" pensa igual que tu, però la teoria i sobretot la pràctica demostren el contrari. 

            

           El cas de l'esquirol és ben clar: segon els socialistes ell no té dret a anar a la feina perquè el col·lectiu passa per damunt de l'individu. El liberal et dirà que tot el contrari. 

            

           M'agradaria sentir algun argument rebatent el que acabo de dir. 

          • Biel Torrens6.698 11 315👍 1.523

            

           ja i a mi m'agradaria donar-tel's però es que me fa molt de pal, sa campanya ha estat llarga i molt dura (a qui collons se li passa pes cap muntar eleccions just després d'una vaga general, i més important encara, de ses Festes Alternatives de Cerdanyola) i ara que acaba m'hauré de passar massa hores escrivint sobre tradicions polítiques pels treballs de la carrera com per fer-ho també en el meu temps lliure.

           Però vaja, tu no defalleixis, llegeix a Marx amb atenció i veuràs que no diu la meitat de coses que creus. 

           Sobre el tema dels esquirols només recordar-te primer, que els drets humans recollits per l'ONU que defenses tan aferrissadament és van forjar al calor de la lluita obrera i segon, que un dret fonamental és el dret de resistència davant de la opressió, i això òbviament implica molt més que el dret a paralitzar sa producció en un dia de vaga, però també implica això.

            

          • Tisana15.094 11 128👍 26

           No sé perquè insisteixes a barrejar esquirols amb drets humans. He parlat d'individualisme front a comunitarisme utilitzant l'exemple dels esquirols. 

           Però en cap cas he dit que anar a la feina sigui un dret humà, sinó un dret individual. Que els drets humans siguin individuals no fa que tots els "drets individuals" siguin drets humans. 

            

           Resistència davant la opressió també és resistir a tancar un comerç perquè una gent t'hi obliga? Reflexione-m'hi, no? 

          • Biel Torrens6.698 11 315👍 1.523

           Sincerament, ja no se de que estem parlant, si vols centra el tema però crec que a aquestes hores tampoc en treure'm gran cosa.

           Sobre el tema dels esquirols, te l'he anat traient per que m'ha semblat que intentaves fer passar bou per bestia grossa associant fer una vaga a la manera tradicional amb vulnerar els drets humans però com que supòs que ha estat una mala interpretació meva podem matar es tema.

          • Tisana15.094 11 128👍 26

           Ja parlarem si de cas.

            

           Bona nit.

       • Nowel13.442 9 154👍 1.403

        Per fer efectiu un dret no només has de garantir la no intervenció negativa sobre l'individu (liberalisme) sinó que has de construir les bases materials i col·lectives per a l'exercici real d'aquest dret (republicanisme).

        Per exemple. Actualment existeixen iguals drets entre homes i dones en clau liberal, perquè no hi ha lleis que discriminin explícitament. Tanmateix és obvi que la desigualtat persisteix, i per corregir-ho cal fer canvis col·lectius.

     • Nowel13.442 9 154👍 1.403

      Els drets humans no es podran realitzar mai en una societat depredadora i classista com l'actual. En el fons la CUP lluita més pels drets humans que tota la resta junts.

 • lo gambusí22.934 12 56👍 11

  Tots dos projectes tenen molt a aportar-se respectivament. Espavil.

 • Foc de Fènix1.686 9 931👍 971

  Ei que es faci difusió per les xarxes socials de l'infiltració d'Espanyolistes dins al partit pirata... Cal que ells mateixos s'en n'adonin...  

 • Pesca_crancs11.069 8 189👍 2.049

   Per favor... Si la CUP te dos dits de front s'apartarà d'aquests frikismes.

 • Panda Vermell15.371 13 122👍 5.102

  El Partit Pirata i la CUP no s'assemblen en res. La CUP és socialista i el Partit Pirata no. El Partit Pirata defensa la democràcia líquida i la CUP no.

 • Somiatruites925 16👍 2

  Des de la meva opinió, crec que una part de la gent del Partit Pirata sobretot de la ciutat de Barcelona, no té gens de simpatia per la CUP. Així ho demostren els missatges a les xarxes socials o el fet que ahir dia de tancament de campanya el Partit Pirata es dediqués més a tapar els cartells de la CUP amb adhesius que a la pròpia campanya.

  Perquè? Una de les raons és l'acumulació de gent de l'estil de la foto que a continuació adjunto:

   

   

  Crec que l'homòleg del Partit Pirata de molts indrets al nostre país és, en molts aspectes, més la CUP que els propis pirates catalans.

 • Panda Vermell15.371 13 122👍 5.102

  Bé, la CUP s'ha dedicat a tapar tots els cartells de SI que han trobat i no per això els acusarem de no ser independentistes.

 • txaapas260 9

  a reus mos van donar suport a les municipals

 • Segon_usuari_Bob5.673 10 377👍 6.530

  Pensant sempre en l'endemà de la independència, hi ha coses del partit pirata que no veig clares:

   

  La dependència tan gran de la tecnologia i del vot electrònic ho veig un error. No crec en cap sistema de votació que no sigui verificable de manera immediata per a qualsevol ciutadà, i que no pugui donar lloc al frau o a la identificació del sentit del vot de cada persona.

   

  Aquest aire "friqui" que els fa fer vídeos de bola de drac per exemple, i que no genera cap sensació de seriositat i d'arribar a capes de població més madures (almenys intel·lectualment)

   

  Si vols ser un moviment transversal i vols que les teves idees impregnin tota la societat i es facin comunes a la resta de partits polítics, crec que fer un partit polític i presentar-se a les eleccions amb les regles actuals és un error que et porta a la sectarització i a actuar com un partit polític normal al cap d'un temps.

   

  El que penso que seria el correcte és la creació d'una entitat tipus ANC que pogués integrar des de cupaires fins tietes convergents. Un lloc on qualsevol activista i/o militant polític es pogués sentir còmode sense renunciar a la seva ideologia i lluitar per a la implantació d'aquestes idees dins del seu propi partit o entitat.

 • trencanous9.026 6 243👍 948

  Els pirates són de números i la cup de lletres per tant no encaixen.

  Ara en serio pots estar d'acord amb l'apartat de democràcia directe, no censura, llibertat d'internet etc. I ser liberal o republicà no tens perquè ser socialista (del de diccionari).

  Ja que ara semblarà que només el comunisme defensa certs posicionaments i a la dreta d'ell tot és feixisme-clerical.

  No oblidem en quins països hi ha més censura a internet i manca de democràcia: els comunistes (xina, corea, cuba) i els musulmans (iran), no a estats units ni a europa.

  La ideologia de part de silicon valley és una mescla entre hippy i llibertari no de marxista-comunista-estatista. Clar que per alguns és el mateix i per mi totalment diferent en la seva arrel. El propi internet té una concepció horitzontal del poder no vertical i planificada amb el seu ordinador/comitè central com el comunisme ortodox.


 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.238.969 missatges
  • 219.053 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat