Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Partit Pirata i CUP

skumpt 6.228 14 346

Hola raconaires,

 

Una amistat del Facebook ha penjat un vídeo prou divertit del Partit Pirata.

A partir d'aquí m'ha picat la curiositat i he entrat a la seva pàgina web per informar-me una mica més de què defensa aquest partit.

Veig que no estan gaire definits políticament. Saben què no volen, i tenen molt clar com aplicarien les decisions preses de forma democràtica, però crec que els falta discurs. M'ho he mirat bastant per sobre, eh!

 

La pregunta que m'ha vingut al cap ha estat la següent. Hi ha hagut contacte entre la CUP i aquest partit. En cas afirmatiu, com és que els Pirates no s'han sumat al projecte de la CUP en aquestes eleccions al Parlament? Vist que la CUP es forma a partir del teixit associatiu, que parla de Unitat Popular, i és el resultat d'agultinar associacions, idees, projectes, etc. Per què els Pirates no s'hi han sumat??

 

Algun Pirata m'ho pot aclarir??

 

Gràcies!!! 

Respostes

Configuració
 • txaapas 260 9

  a reus mos van donar suport a les municipals

 • Segon_usuari_Bob 5.426 9 396 👍 5.471

  Pensant sempre en l'endemà de la independència, hi ha coses del partit pirata que no veig clares:

   

  La dependència tan gran de la tecnologia i del vot electrònic ho veig un error. No crec en cap sistema de votació que no sigui verificable de manera immediata per a qualsevol ciutadà, i que no pugui donar lloc al frau o a la identificació del sentit del vot de cada persona.

   

  Aquest aire "friqui" que els fa fer vídeos de bola de drac per exemple, i que no genera cap sensació de seriositat i d'arribar a capes de població més madures (almenys intel·lectualment)

   

  Si vols ser un moviment transversal i vols que les teves idees impregnin tota la societat i es facin comunes a la resta de partits polítics, crec que fer un partit polític i presentar-se a les eleccions amb les regles actuals és un error que et porta a la sectarització i a actuar com un partit polític normal al cap d'un temps.

   

  El que penso que seria el correcte és la creació d'una entitat tipus ANC que pogués integrar des de cupaires fins tietes convergents. Un lloc on qualsevol activista i/o militant polític es pogués sentir còmode sense renunciar a la seva ideologia i lluitar per a la implantació d'aquestes idees dins del seu propi partit o entitat.

 • trencanous 9.026 5 243 👍 948

  Els pirates són de números i la cup de lletres per tant no encaixen.

  Ara en serio pots estar d'acord amb l'apartat de democràcia directe, no censura, llibertat d'internet etc. I ser liberal o republicà no tens perquè ser socialista (del de diccionari).

  Ja que ara semblarà que només el comunisme defensa certs posicionaments i a la dreta d'ell tot és feixisme-clerical.

  No oblidem en quins països hi ha més censura a internet i manca de democràcia: els comunistes (xina, corea, cuba) i els musulmans (iran), no a estats units ni a europa.

  La ideologia de part de silicon valley és una mescla entre hippy i llibertari no de marxista-comunista-estatista. Clar que per alguns és el mateix i per mi totalment diferent en la seva arrel. El propi internet té una concepció horitzontal del poder no vertical i planificada amb el seu ordinador/comitè central com el comunisme ortodox.


 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.143.029 missatges
  • 215.708 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat