Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Si ERC i SI no pacten...

Si no hi ha pacte ERC-Si:
Votaré a SI.
42 (31.34%)

Votaré a les CUP si es presenten.
33 (24.63%)

Votaré a ERC.
31 (23.13%)

Votaré a CIU.
28 (20.90%)

Vots emesos: 134
torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

Som molts els que volem veure un pacte entre ERC i SI i que sabem que la única manera de fer pressió perquè pactin és votant a CIU. I tu, què faràs si finalment no es posen d'acord i l'infantilisme prima?

Respostes

Configuració
 • LesttattUsuari sumador38.299 11 15👍 13.283

  Trist i lamentable, que ens hàgim de veure en aquesta mena d'enquestes. Quan, hauríem d'anar tot junts, que, a la fi, tots anem per la mateixa prioritat.

   

  Encara no ho tinc del tot segur. Potser SI.

 • fcim19.254 10 80👍 2.036

  Encara han votat pocs, però et pots fer la idea si mires els vots. Qui pot estar interessat amb què no hi hagi coalició? A partir d'aquí, caldria actuar en conseqüència.

   

  Però vaja, de moment la reunió tira endavant, a les 19h hi tornen... sembla que hi estan posats, siguem una mica pacients.

   

   

  • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

   Que potser no val la pena fer algunes concessions per:

    

   1-El mal que pot fer a l'espanyolisme perdre la segona força del Parlament.

   2-Fer perillar l'hegemonia de CIU i que una força independentista li trepitgi els talons.

    

   El problema rau en què perquè això s'assoleixi cal que els amenacem amb quelcom fumut com és haver de votar CIU. Perquè si no hi ha amenaça pensen que els votaràs igualment i no cedeixen.

  • Moragues4.345 14 494

   Avui sí que feia falta fer concentració independentista davant el Parlament, vosaltres que podeu anau-hi! 

 • Josep Carles6.279 13 341👍 1.988

  Si ERC i SI (i RCAT) no pacten haurien d'aparèixer penjats d'un arbre els seus "líders", per haver avantposat els interessos de partit i personalismes als interessos de Catalunya en un moment tan cabdal com el que estem vivint.

 • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

  Estic intentant cercar un fil d'enquesta sobre a qui votaríem de fa poc per comparar-ho. Em sembla que el canvi és brutal.

 • Gerard913.765 7 548👍 148

  Si ERC i SI no pacten per discrepàncies en les llistes ja se'n poden anar a la merda tots plegats colllons, ens hi juguem el futur del país i ells només preocupats per col·locar algú dels seus a la llista.

 • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376

  Ara sí que han ficat la pota ben endins.

   

  Ha sortit a la llum que el tema de discrepància són les llistes. Ara sí que si no pacten es veurà que el país no és el primer per a ells.

   

  Tan de bo en sortís una coalició independentista, faria molt temps que no hauria votat amb tant d'entusiasme!

 • komy1.999 9 838

  voteu la CUP i llestos, llarguesa nacional més esperit social de justícia. Què més es pot demanar d'un poble com el català que s'ha revoltat sempre contra les injustícies? No mereix el poble català un futur lliure i amb una societat veritablement justa? Voteu CUP i menys llops

  • komy1.999 9 838

   ‎"Deixem que siguin les grans empreses qui controli els recursos naturals o nacionalitzem l'aigua, l'electricitat, el gas i la resta de recursos energètics del país? Assumim els deutes que ens exigeix el món financer o decidim quina part és il·legítima i suspenem el seu pagament? Deixem que sigui aquest món financer que ens ho portat a la crisi qui dirigeixi l'economia del país o creem una banca pública sota control popular? Mantenim un posicionament autista respecte a la resta de Països Catalans o treballem per la reunificació? Continuem amb les retallades i la destrucció del sector públic o garantim els drets socials reconeguts entre els drets humans com l'educació, la formació, la sanitat i l'habitatge?

   Totes aquestes preguntes s'han de poder fer obertament, i la població ha de poder fer sentir la seva veu perquè des del primer moment el nou estat estigui al servei de les classes populars i no de la mateixa oligarquia que ens controla ara. Hem de ser capaços d'entendre que avançar cap a la independència no vol dir caminar com un ramat de xais sense voluntat pròpia, sinó que cadascú ha de treballar per la plena sobirania des de la seva via, i que en alguns aspectes coincidirem i que en d'altres no. I no passa res.

   Pretendre participar d'aquest procés en silenci és fer-nos acceptar el model d'estat que dicten els mercats. Una còpia d'Espanya amb un altre nom. I no es tracta d'això, oi?"

   Joan Font, regidor de la CUP a Figueres

   • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376

    Clar nacionalitzem els recursos i generem encara més inseguretat a la inversió estrangera, suspenem els pagaments pel que no ens podem finançar exteriorment...

     

    Això sí mantenim un Estat del Benestar collonut. Amb quins calers?

     

    Que bonic és viure al món de yuppi.

    • komy1.999 9 838

     deixa de pensar en diners i pensa en recursos i en el que realment necessita la gent per viure. Crea una societat nova a partir del somni i seràs més feliç

     • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376

      Toco de peus a terra i penso en el sistema que més faria progressar Catalunya.

       

      No serveix de res plantejar utopies.

      • komy1.999 9 838

       el capitalisme és una fal·làcia 

       • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376

        Actualment i tal com està plantejat i tant que ho és.

         

        https://www.youtube.com/v/fRwRZULZQqQ

        • alellenc6.457 10 332👍 3

         No crec que actualment es pugui plantejar de cap altra manera. El vaixell està tocat, i no trigarà pas gaire a enfonsar-se. És el que passa quan un sistema es basa en l'especulació.

         • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376

           

          Evidentment això ha de petar per algun lloc.

           

          I el que no és lògic és que els bancs tinguin el poder de multiplicar el diner de la manera com ho fan i que a sobre si fan males gestions del risc cap problema perquè l'Estat corre a salvar-los.

           

          Això no pot anar bé de cap manera. A més a més el dèficit dels Estats no hauria de servir perquè el país visqués per sobre de les possibilitats com ha passat a Espanya sinó simplement per compensar els cicles econòmics d'un any a l'altre i sempre amb uns límits estrictes. Vaja els països responsables ja ho fan així (per exemple Dinamarca).

           

          Els diners dels contribuents haurien de ser sagrats i mirar-se amb lupa en què es gasten. S'haurien de demanar responsabilitats penals als qui han construït i promogut coses com aeroports fantasma però és que tot el sistema està podrit. Quan Bankia va sortir a Borsa per força algú havia de saber que estaven estafant a la gent i que aquelles accions no valien allò.

           

          A part la gran solució d'imprimir diners és una estafa col·lectiva de grans magnituds on tothom perd una mica de poder adquisitiu.

           

          Aquest sistema és com el joc de les cadires, tothom guanya mentre sona la música.

          • alellenc6.457 10 332👍 3

           Tot això tindria sentit si existís la possibilitat d'un "capitalisme bo" o "amable". Però com que és un sistema depredador en essència i és impossible que tots els estats del món siguin Dinamarques i Suècies, el més ètic seria enderrocar-lo. I per descomptat construir un sistema nou, el capitalisme ja ha complert la seva etapa històrica.

          • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376

           Bé és que jo no crec en un sistema bo i amable perquè no ha existit mai ni tampoc existirà.

            

           Crec en un sistema que incentivi el progrés i aquest ha d'estar basat en el lliure mercat.

            

           El que crec que és insostenible és el sistema monetari actual. Però vaja que si hi hagués comunisme amb el sistema monetari actual no significaria que el comunisme no funcionés sinó que simplement això no és ni just ni sostenible.

            

           Els bancs com a entitats fa temps que s'han carregat el lliure mercat. No els pots donar la capacitat de crear diner! No pots donar a una altra entitat la possibilitat d'imprimir-lo! I el que no pots fer a sobre és donar-los impunitat total per assumir riscos desmesurats que llavors l'Estat ja correrà a rescatar-los!

            

           Els béns i el valor generat d'un país és sempre el mateix! Per tant imprimint diner el que fan és robar a tothom. Així mateix. Jo si tinc uns diners que he guanyat fruit del meu treball hauria de poder guardar-los cinc anys fins que em siguin útils, com si vull guardar-los sota el coixí. Però clar quan els vagi a fer servir tindran molt menys valor a causa de la inflació. En conseqüència és com si algú me n'hagués robat una part.

            

           Està clar que això ha de petar per algun lloc. Ara bé hi ha moltes alternatives com el patró or o com que la massa monetària sigui constant i l'Estat redueixi la inflació pujant taxes. En fi, no sé quina seria la millor alternativa, evidentment penso que el comunisme seria pitjor el remei que la malaltia, però que això petarà, segur.

            

           Quan dic que petarà no vull dir que hi hagi un Mad Max o que s'hagi d'acabar el capitalisme. Vull dir que la crisi on estem serà molt dura no només per la crisi en si sinó perquè ens adonarem que estem visquent sobre el deute i que l'espiral de deute és insostenible. Llavors el pas per tornar a viure segons el que generem crearà un sotrac molt dur per a l'economia. Però això no vol dir que un cop polits els errors el capitalisme es replantegi i sobrevisqui 100 anys més.

          • alellenc6.457 10 332👍 3

           Ho sento però degut als meus senzills (diguem-ho així) coneixements d'economia (economia liberal), molts conceptes se m'escapen. L'ésser humà ha creat unes forces que no pot controloar, i confiar en elles alhora de dirigir la societat ens porta on som. Un 5% de la població (i segur que és menys i tot) controla més de la meitat de la riquesa mundial. Això a banda d'injust és de psicòpates.

            

           Quant a l'alternativa possible, oblida't de la connotació negativa que pugui tenir per a tu la paraula "comunisme", si aconseguim eliminar la propietat privada dels mitjans de producció i aconseguim també la seva presa per part de la classe treballadora mundial, posaríem els fonaments per a una nova societat, sense injustícies (tot i que aquestes segurament reapareixerien, però a un altre nivell). Totes aquestes mandangues de massa monetària, fons de liquiditat, primes de risc... El món pot funcionar d'una altra manera, fomentant valors com la solidaritat i l'autogestió; lluny de la competència i la lluita entre nacions.

            

           Molts capitalistes defensen el lliure mercat al·legant que aquest no existeix donat que els estats el limiten. Bé, jo em pregunto, si amb un estat (més o menys fort), els capitalistes ja fan i desfan com volen, sense control estatal els treballadors ens convertiríem de nou en esclaus, però aquest cop sense embuts ni maquillatges com ara. Si t'ho mires fredament, el capitalisme no necessita parlaments ni eleccions. És un sistema que funciona sol, de fet, tots els polítics professionals s'encarreguen del seu manteniment, no de que la societat visqui milor. És com la mateixa economia, per als capitalistes ha deixat de ser una ciència, perquè ja no s'estudien les relacions entre els éssers humans, sinó com fer que el capitalisme es mantingui. Això és profundament conservador i anticientífic.

            

           No crec que el capitalisme duri 100 anys més (espero i desitjo), i si ho fa, ja ens podem anar preparant pel que ens espera, perquè serà terrible. Sempre que no acabem amb el problema d'arrel, és clar!

          • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376

           Val però és que aquesta discussió és en dos nivells. Una és en termes filosòfics, de preguntar-nos per la bondat del sistema i la bondat inherent en l'ésser humà.

            

           L'altra és en termes econòmics i de viabilitat d'un sistema concret alhora d'aplicar-se.

            

           L'acumulació de capital no és dolenta, fins i tot si és en una mateixa persona. Que Bill Gates sigui ric no és dolent, ha generat un producte que molta gent compra i que fins i tot fora de la seva empresa dóna feina a milers de persones. Per tant això és correcte (no diré que just ja que això depèn del judici de valors de cadascú). Que la Duquesa de Alba sigui rica sí és incorrecte perquè això es deu a uns privilegis nobiliaris pels quals ni ella ni ningú de la seva família va fer cap mèrit.

            

           Clar però el fill de Bill Gates no tindrà per què aportar res a la societat. Això ja és un debat més profund sobre el fet que per què hi hagi incentiu a millorar primer s'ha de garantir com a dret fonamental i inalienable la propietat privada i això suposa que la persona quan es mor pot deixar aquell patrimoni a qui vulgui.

            

           A més a més encara que sembli que el capitalisme no permet la mobilitat social sí que ho permet fins i tot a les altes esferes. Si agafem la llista que elabora la revista Forbes i comparem les 20 primeres fortunes del s.XX amb les 20 d'ara no hi ha cap nom que s'hi hagi mantingut. A més a més molts dels qui són multimilionaris en aquesta llista no han obtingut res dels seus pares: com ara Bill Gates, Paul Allen o Michael Dell.

            

           El problema dels països pobres no són aquestes fortunes. Els diners són només mitjans d'intercanvi. El fet que Bill Gates tingui una fortuna de 20 i tants milers de milions de dòlars vol dir que tindria la possibilitat de comprar el que això li permetés. Però el menjar que consumirà serà el mateix i per tant tot això que ell té no ho deixen de tenir els països africans.

            

           El problema principal dels països africans més pobres és que o bé s'han tancat a l'exterior o bé no hi ha respecte per la propietat privada per la inestabilitat política, així és impossible que un país progressi.

            

           Sovint es tracta el capitalisme com a generador de pobresa però no hem d'oblidar que a l'Edat Mitjana la majoria de gent era pobra com en el país més pobre de l'Àfrica i que viatjar, la cultura, maquillar-se, banyar-se amb aigua calenta, menjar carn cada dia... Era només assequible per la més alta noblesa.

           Ara una família de classe mitjana baixa pot fer totes aquestes coses en els països desenvolupats.

            

           Sobre el que dius del comunisme. Primerament fallo en identificar la classe treballadora. Per mi quan us referiu a classe treballadora (aquella que no posseeix els mitjans amb els quals produeix) crec que doneu per implícit una certa consciència de classe però jo la relacionaria més amb el nivell de renda que amb la possessió o no dels mitjans de producció. És a dir un trader o analista financer en un banc d'inversió pot guanyar més diners que 100 treballadors de l'obra junts, pertanyen a la mateixa classe? Tindran les mateixes reivindicacions? Jo crec que no.

            

           L'altra és que sí és molt bonic a la teoria el comunisme però s'ha demostrat ineficient. La planificació central és un fracàs i les cooperatives estrictament enteses com a tal només funcionen en uns pocs sectors, seria molt difícil aplicar-ho en d'altres.

            

           A més a més els treballadors que més bé estan no són aquells més combatius sinó els que el seu país és més pròsper. Els drets socials es guanyen quan hi ha diners per pagar-los. Que els treballadors fossin els amos dels mitjans de producció podria fer-ho extremadament ineficient (com es prenen les decisions? Qui inverteix? Com s'estructura la jerarquia?) i fer que el país vagi cap a l'empobriment i així també la seva classe treballadora.

            

           El problema és que el comunisme parteix d'un suposat interès col·lectiu, però l'ésser humà busca el seu propi benefici per sobre del de la societat. Per això crec que la base només pot ser un sistema individualista i que prioritzi la llibertat individual.

          • alellenc6.457 10 332👍 3

           Cert, el debat és a dues bandes. Provaré de no barrejar-ho, però és complicat...

            

           Crec que la qüestió no és si que hi hagi rics és dolent o bo. La qüestió és, quins mecanismes empra hom per a assolir aquest estatus social? Sobre què o mitjançant què aconsegueix els diners, tot el seu patrimoni? De la possessió de mitjans de producció. Aquesta possessió permet l'apropiació de les plusvàlues dels treballadors, en el sistema econòmic capitalista. És a dir, allò sobre el que es fonamenta el poder ésser ric o no, és el robatori. L'apropiació de la riquesa que genera el treballador passa a mans privades, lluny d'implicar benefici per la resta de la societat. En aquest sentit, dir que està bé que hi hagin rics perquè generen llocs de treball, és absurd, perquè els mitjans de producció ja existeixen, el problema rau en el seu règim de propietat.

            

           En referència a la teva anàlisi sobre la situació dels països africans, crec que no és tan senzill. Mira, a mi m'agrada analitzar aquest fet concret així (és poc acurat, però crec que força entenedor): Els països subdesenvolupats són la classe treballadora, els països, diguem-ne occidentals (o del nord), són la burgesia. Gràcies als mitjans de producció d'origen occidental, la burgesia arrabassa la riquesa dels països africans. Països com la RP del Congo haurien de ser potències econòmiques (dins del sistema capitalista) per la quantitat i qualitat de recursos i matèries primeres que hi ha al seu territori. En canvi són dels països més pobres del món. Això és degut a que la propietat dels mitjans de producció no correspon, en aquest cas, a la burgesia d'aquells països en concret, sinó a la burgesia dels països occidentals. La Xina, els EUA, França, Alemanya... la burgesia d'aquests estats controla paràcticament la totalitat d'Àfrica, ells controlen i gestionen els seus recursos naturals. El problema d'Àfrica no és la inestabilitat política, és l'imperialisme econòmic, una fase (no sé si ara mateix superior) del sistema capitalista. Hi ha un documental (potser l'has vist) que es diu "El malson de Darwin", on es veuen les conseqüències d'aquest imperialisme a un lloc molt concret de l'Àfrica, el llac Victòria.

            

           Quan parlem de què el capitalisme genera pobresa, ens referim al context dels temps més contemporanis. Evidentment, el capitalisme ha suposat un avenç qualitatiu (pels avenços i descobriments, bàsicament) en comparació al feudalisme, en aquest cas. Però alerta! De veritat creus que a l'Àfrica, per exemple, viuen millor ara que abans que arribessin els conqueridors europeus? Tinc els meus dubtes. El capitalisme (la doctrina liberal) era revolucionari al segle XVIII, al XXI és profundament conservador i reaccionari.

            

           Quant al tema de la classe treballadora, em sembla que ho vam debatre en un altre fil. Aquest analista del què em parles, o un jugador de futbol, són classe treballadora mentre no posseeixin mitjans de producció. I és així perquè aconsegueixen el seu salari (que no correspon a tot el valor que generen) mitjançant la seva força de treball. Ara bé, són considerats aristocràcia obrera. Aquesta aristocràcia obrera, per molt que siguin treballadors en essència, no comparteixen la mateixa consciència de classe, perquè la seva posició social els fa estar per sobre (quant a poder econòmic) de la resta de treballadors. Per tant els seus interessos no són els mateixos que els de la resta de classe treballadora, i serien partidaris provablement del manteniment de l'status qvo.

            

           Per entrar a valorar si el comunisme (del segle XX) ha estat ineficient o no, hem de tenir en compte una cosa. Durant l'existència del bloc socialista, existia també un bloc capitalista i tots dos estaven en competència. La diferència és que un dels pilars del capitalisme és la competència, valor que no comparteix l'ideari socialista (com a mínim no com ho entén el capitalisme). Un sistema d'organització socialista no pot existir al 100% en un mateix món on encara hi regni el sistema capitalista. Si t'hi fixes, a més, les millores socials i laborals més considerables a occident s'han donat durant els anys de coexistència amb el bloc socialista. Per por a possibles revolucions al territori capitalista, sempre. Ara si t'hi fixes no es tallen un pèl a l'hora de proposar salvatgades com la pujada de l'edat de jubilació als 67 o augmentar les hores de treball setmanals. Com que no hi ha cap bloc que faci pressió, ni cap alternativa amb prou força, el capitalisme es mostra en la seva cara més crua.

            

           Seguint amb això, el fet que els treballadors controlin els mitjans de producció no té per què sonar a caos. L'autoorganització obrera ha demostrat al llarg de la història que és eficient i profitosa, atès que la riquesa generada repercuteix directament en els propis treballadors. No té per què ser un caos, perquè el fet que no hi hagi un patró no exclou que els treballadors puguin (és només un  exemple) decidir que una assemblea general de treballadors gestioni la producció, i que aquesta tingui el poder de nomenar alguns càrrecs o comissions de caràcter organitzatiu o logístic. De la mateixa manera pot cessar qui consideri que s'aprofita del càrrec o de qui no ho fa prou bé. A més en un sistema de producció socialista l'imporant no és produir més o més ràpid que els altres, sinó aconseguir arribar a objectius fixats prèviament, per a satisfer allò que la societat necessiti. Eliminació de la competència. I això tampoc té per què comportar estancament tecnològic, perquè qui investiga ho fa normalment per vocació, no per diners (malgrat visqui treballant d'això, òbviament).

            

           Quant al tema més filosòfic crec que per a poder alliberar l'individu, aquest ha d'ésser conscient que, com a éssers gregaris que som, hem de conviure tots en una mateixa societat. Per tant si som conscients realment d'això i treballem pensant en fer el bé cap a la societat (és a dir, cap als altres i no cap a nosaltres mateixos) podrem esdevenir totalment lliures com a individus. Prioritzar la llibertat individual per damunt de tot genera, evidentment, individualisme, poca cura envers la resta d'individus.

            

           PS: M'agraden aquestes converses, tot i que te les has d'agafar amb calma

  • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

   Encara no se sap si es presentarà. Tot indica que no, no estan preparats.

 • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

  El que està quedant claríssim amb aquesta enquesta és que fins ara CIU no pintava res a les enquestes del Racó i ara en canvi s'ha disparat. O sigui que, sectaris de merda, al final perillarà la vostra cadira perquè no hi haurà cadires per ningú. A PACTAR COLLONS!! QUE PODEM FORA COSSA AL PSC I POSAR-NOS EN SEGONA POSICIÓ.

 • rivalpetit2.315 9 766

  Si no pacten, votaré la Soli. Si pacten, la CUP.

 • Moragues4.345 14 494

  Sinó pacten de res serveix votar Convergència. Cap fred i a votar Esquerra, SI o les CUP si es presenten. Que farà molta ràbia? Sí. Però votar CiU no és la solució. Cal repetir fins a la sacietat que amb majoria absoluta faran el que voldran, sense majoria es veuran condicionats per Esquerra i SI (qui sap si la CUP, jo no ho crec) ja que amb el PP ja no hi poden tornar i sense majoria absoluta no podran tirar endavant res.

  • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

   No, no, ni de llet. Això ja ho hem provat i aquests llestos segueixen igual. El meu vot que havia d'anar per ERC-SI, si no pacten, se'n va per CIU. Això els fa mal i els obliga a pactar. El que dius tu no serveix per res.

   • Moragues4.345 14 494

    El que tu dius tampoc. Que Convergència tregui més o menys diputats no influirà en que hi hagi més o menys possibilitats que Esquerra i SI pactin. 

     

    A mi m'agradaria que pactessin però la realitat és que és difícil. En Tena i n'Uriel han fet molt mal Esquerra, l'han atacada moltes voltes públicament sense fer cap falta. I potser Esquerra tampoc ho va fer com tocava en el seu moment no saben reaccionar als moviments interns que tenia que demanaven el trencament amb el tripartit.

     

    En fi, esperem a veure si avui hi ha ja la coalició però no pinta gens bé. Que cadascú faci el que trobi més convenient.

  • queribus5.890 14 357👍 22

   No caiguis en el parany...Per què s'exigeix a ERC de pactar i CIU no se li demana res?

   • Moragues4.345 14 494

    Ara m'he perdut. Què vols dir?

    • queribus5.890 14 357👍 22

     Vull dir que vagis en compte. Que no caiguis al parany que els 'convenients' estan construïnt i en el que sembla que tothom hi ha caigut de 4 potes...Pareix  com si per castigar ERC i SI, si no assoleixen el desitjat pacte, calgués votar CIU. És a dir, que s'exigeix coherència i generositat als 2 primers partits i s'eximeix CIU d'aquesta responsabilitat, no se sap per quina raó.

      

     No caldria castigar justament CIU per no haver volgut la unitat independentista ja d'entrada? Hi ha fet algun esforç? I sense haver fet cap esforç cal premiar-la amb el vot per castigar el que almenys l'han intentada? No se si m'explico...

     • Moragues4.345 14 494

      Entenc el teu punt de vista, de fet el compartesc de ple. El que no entenia era per què em deies lo des parany si precisament defensava la mateixa idea que tu dius: qui mereix ésser castigada (independentment de si Esquerra i SI pactam o no) és precisament Convergència.

       

      Pactar no és tan fàcil com la gent es pensa. Ho hauria de ser, però no ho és. Pensau que Esquerra porta presentant-se tota sola tota la seva història (en general a les eleccions a la Generalitat estic parlant) des que va néixer. I justament amb SI tot plegat ha esta un procés molt traumàtic.

       

      I que consti que jo malgrat tot som un ferm partidari de la coalició i també defens que han de ser Uriel i Tena els que vagin a llistes i que a més se'ls ha de donar uns llocs generosos (concretament crec que seria oportú donar-lis el 2 per Barcelona). 

       

      Però en fi, hi ha molts factors en contra.

 • quatreanys35.037 6 19👍 10.263

  I si ens esperem a veure que fan realment? tant si pacten com si no...i no obrir fil cada moment...

 • Panda Vermell15.371 13 122👍 5.102

  Tant si pacten com si no pactes, votaré SI. La feina que han fet en dos anys és impressionant.

 • nocturn11.940 7 169👍 162

  No es diu "votaré a x" sino "votaré x". És el complement directe i no porta preposició, a diferència del castellà.

 • queribus5.890 14 357👍 22

  Home, l'infantilisme és evident en el teu raonament i no te n'adones que és el més greu. Potser que exigeixis a CIU que pacti amb ERC i si no ho fan pots votar SI com a mesura de pressió.  O pots exigir qu pactin SI i CIU i si no ho fan votar ERC com a mesura de pressió. Quines bajanades s'han de sentir! I encara més trist que el que les diu parli d'infantilisme....Ploro per no pixar-me de riure...

  • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

   Tranquil xD Que veus perillar la capelleta dels teus i t'esveres. A mi se me'n fot un pacte CIU-SI-ERC, CIU-SI, CUP-ICV-SI, etc.

    

   La qüestió és que hi ha 4 partits coincideixen en una part del programa: CIU, ERC, SI i CUP i que els quatre volen entrar per separat sense voler sumar esforços per res. El resultat és que hi haurà vots que es llançaran i donem una imatge fatal de cares al votant. No de cares al militant/fanàtic com tu, que evidentment, com es pot comprovar, es mou en uns paràmetres de rancors, rabietes i estratègies patètiques.

    

   Ja us ho fareu, jo només vull la independència. Fa do anys ja vam llençar uns quants escons amb la parida de Rcat...tornem-hi.

   • queribus5.890 14 357👍 22

    Però quina capelleta desgraciat! Jo no sóc de cap partit, però tampoc sóc imbècil! Votar CIU com a càstig a SI I ERC és de retardat mental. Justament és CIU la que no ha fet cap esforç en cap mena de pacte ni unitat, el que tu tant pregones...S'ha de ser ben curt de gambals... Així ens va als catalans.

    • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

     Guardat els insults, que tothom en sap i dialoga raonada i educadament. Entenc que estic tocant allí on dol als sectaris però no cal que perdis els papers d'aquesta manera. Si vols insultar, insulta als que avantposen els interessos personals a la coalició nacional que de ben segur s'ho mereixen.

      

 • PGB1.206 17

  Jo com a ex-votant d'ERC i de Reagrupament, en aquest cas votaria SI perquè collessin a ERC i que a l'hora aquests collessin a CiU.

 • Askatasun9.073 9 239

  Tant si pacten com si no, votaré CiU.

 • Moragues4.345 14 494

  Idò a jo lo que me pareix és molts dels que diuen que votaran CiU si Esquerra i Si no pacten simplement estan buscant una excusa per podar els convergents sense remordiments. 

   

  No poseu excuses, deis clarament que us entusiasme CiU i en Mas, que us el creis, que ells en portaran cap a la independència en dos dies. 

   

  No ho sé, és una sensació.

  • Askatasun9.073 9 239

   No em poso excuses. Votaré CiU perquè m'entusiasma, en Mas és el millor president que Catalunya ha tingut mai, un estratega, negociador i orador brillant. La situació, tot i la seva complexitat, no se li està escapant de les mans i cada pas que fa l'encerta.

    

   No ens portarà la independència en 2 dies, farà falta el seu temps, però estic disposat a perdre'l si el procés té garanties que surti bé, sigui respectuós, exitós i democràtic, característiques que personalment només les puc trobar amb CiU al capdevant i amb una ERC forta.

   • Moragues4.345 14 494

    Però tu ets dels que està pendent de saber si hi ha coalició entre Esquerra i SI per decidir el vot o ets dels que votarà CiU igualment?

     

    Jo em referia al primer grup. Si ets del segon grup tots els respectes, només faltaria.

     

    A mi el que no em quadra és que el típic votant independentista d'Esquerra o SI ara voti CiU com si res únicament i exclusivament per "castigar" SI i Esquerra. No li veig cap sentit.

  • Menphis46.343 12 11👍 2.328

   Possibement sigui una combinació de totes dues coses, que han fet decantar la balança. Això i les implicacions d'immaduresa que ha demostrat l'independnetisme partidista. Un procés d'independència exigeix una gran maduresa, i la tria del vot ha d'estar basada en això en part.

 • torraina_infernal38.118 11 17👍 23.235

  Si hem de fer cas del resultat d'aquesta enquesta, a no ser que pactin, es preveu una gran pujada de CIU entre l'electorat més independentista. En altres enquestes al Racó CIU no arribava al 4% d'intenció de vot. Felicitats ERC i SI per carregar-vos l'independentisme amb les vostres rancúnies. Pacteu malparits!!

 • eixamplenc_551.499 6 986👍 103

  ERC no pot renunciar en cap cas a presentar un model d'estat alternatiu al de CiU. M'agradaria que hi hagués coalició, però per a defensar una Catalunya nacionalment lliure i socialment més justa

 • folto_gatUsuari sumador4.036 7👍 585

  Votaré a SI.
 • __28043__672 6

  Per perdre el mínim de vots independentistes, el millor són dues candidatures indepes: una que vagi des del centre cap a la dreta: CiU+ Joan Laporta+independents; i una altra, des del centre cap a l´esquerra, ERC-SI-CUP+independents. Qualsevol altra opció, és perdre vots, molts dels quals no obtindran representació, com li passà a Reagrupament.

 • Pulker9.330 8 230

  Si no pacten votaré SI: els seu treball ha estat impagable fins ara. Tot i que ja no'm creuré ni la meitat d'allò que diguin. Si pacten, m'escorreré com mai ho he fet i votaré... PSC

 • Heikki6.872 13 311👍 1.300

  cap dels dos, son ambdos culpables en algun grau, però si hagues d'escollir, SI.

   

  la proposta d'erc a la cimera em sembla un insult, una escopinada a la cara.

 • laquintaforca5.630 7 380👍 644

  El vot més dividit de la història del racó

 • __27977__3.942 6

  Votaré Solidaritat Catalana per la Independència. Perquè són i han estat l'ÚNIC partit que ha defensat fermament la independència al parlament; que és el que volem, oi?


Publicitat

Fòrums

 • 9.239.144 missatges
 • 219.061 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat