Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Resultats per províncies en un referèndum per la independència?

Tro648 15👍 394

Siguem realistes: en cas de la celeberació d´un referèndum per la independència podria ser perfectament que la comunitat internacional exigeixi que el si surti a les 4 províncies catalanes oi?

 

Algú coneix els resultats de les enquestes en aquest sentit? Pels resultats que conec del global de Catalunya (51% si, 25% no i el reste abstenció o similars) és de suposar que es guanya als 4 territoris?

Suposo que on està més ajustat és Barcelona i on es guanya per més diferència Girona...

 

I sobretot, estem en condicions de guanyar a Barcelona ciutat?

Respostes

Configuració
 • Futur_Mosso_Indepe.CAT15.709 7 119

  Com que ningú ho ha dit, afegisc que a Castelló, València, Alacant, Balears i Catalunya Nord guanyaria el no.

 • Hades27.889 9 36👍 20.093

  Ara mateix guanyaria el si a totes amb més del 60% segur. El dubte que tinc és si a Girona arribaria al 80% de Si.

 • torraina_infernal38.267 11 16👍 23.379

  No té cap mena d'interès. Circumscripció única, les normes les posarem els catalans. 

 • rlborinot5.698 12 378👍 2.462

  en cas de la celeberació d´un referèndum per la independència podria ser perfectament que la comunitat internacional exigeixi que el si surti a les 4 províncies catalanes oi?

   

  Vols dir?

  • FrancescCiuta10.609 14 201👍 9

   "en cas de la celeberació d´un referèndum per la independència podria ser perfectament que la comunitat internacional exigeixi que el si surti a les 4 províncies catalanes oi?"


   Jo no puc ja amb la gent que sembla que necessita fer-se trampes al solitari . Què hem de fer amb ells? com els hem de contestar? Estic segur que la majoria són trolls perquè és que si no jo no m'ho sé explicar.

 • maelstrom1.706 8 922👍 82

  Un referèndum d'aquestes característiques hauria de ser d'abast nacional (suposo que no cal explicar això...), però lamentablement només té possibilitats reals de dur-se a terme en el territori de la CAC. La divisió provincial és una més de les moltes imposicions espanyoles i és aliena a la realitat del país. En la meva opinió, el referèndum haurà de ser, doncs, a circumscripció única.

  Encara sortirà algú dient que, per representativitat territorial, caldria ponderar el vot segons les províncies, i que a Lleida un vot hauria de valdre com tres de Barcelona.

   

 • espasadefoc2.649 7 697👍 8

  S'esta demanant un estat per les 4 províncies juntes, no per les províncies que vulguin apuntar-se. Basant-se en el context estructural de la comunitat autònoma, on tot el que es deriva acaba afectant a les 4 províncies.

   

  ningú ens ha demanat veu i vot quan la resta de l'estat s'ha posat en merders que els catalans no volíem.

 • Jordi de Blanes9.682 14 221👍 671

  siguem realistes? Ara vols canviar la realitat ? quina? la qué vols tu? la què volem majoritàriament els catalans? quina collonada de pregunta. I quan sapigeu què guanyarà el si a tot el territori què voldràs preguntar? aquella cèlebre pregunta dels Monty Python a la pel·licula "Els cavallers de la taula quadrada" quan han de travessar el pont i qui no l'encerta no serà independent?  

   

   

   the trolls 

   

   

   

   

   

   

 • LandertxuUsuari sumador3.746 10 553👍 1.199

  Una pregunta. Si per exemple es fa un referèndum, i guanya el NO a tot Catalunya, però a Girona guanya el SÍ, algú es planteja la possibilitat que s'independitzi Girona sola?

 • llamp48.615 17 10👍 12.154

  Catalalunya va votar NO a l'ingrès a l'OTAN. Espanya és a l'OTAN

  El País BAsc va votar NO a la Constiotució. El País Basc està sota la Constitució espanyola.

   

  Ja podeu tancar el fil.

 • FuRTiUsuari sumador20.134 12 76👍 7.824

  Visió ecspanyolista de merda (parlant de provincies), i a més sense sentit.

  Què tal si demanem la ratificació de la constitució europea i una comarca hi vota en contra? O un municipi? Deixarà de ser-ne part?

  No feu preguntes tan estúpides, per favor.

 • CèsarUsuari sumador16.428 14 108👍 14.600

  Aquest debat és fals. Catalunya ha de ser una circumscripció única, tenint en compte a més que la divisió provincial és una imposició de l'estat espanyol (més precisament de la corona borbònica)

 • El punt a la i52 12

  Sent independentista, ho sento,veig massa optimisme a l´ambient. Visc i treballo a l´àrea metropolitana de Barcelona i us garanteixo que no es respira cap sensació de que anem camí a la independència. A la feina es parla del tema, però molt superficialment. Es discuteix sobre a quina lliga jugaria el Barcelona o sobre si l´Espanyol s´haurà de canviar de nom.Tot molt superficial. La problemàtica principal és la feina, l´atur, els acomiadaments, que si en el polígon industrial es pot aparcar molt fàcilment per les tardes quan abans era molt complicat,... Realment,serà molt difícil convèncer a un gruix de gent molt elevat( més de 1,5 milions a l´àrea metropolitana)de que la independència pot ser bona també per ells.Sentint avui Rac1 em feia la impressió que des dels mitjans de comunicació i des de la Barcelona DF benestant viuen en un altre món que no és el de la periferia ja que Basté i cia deien que ja no es parlava de la crisi, sino del tema independència.Sincerament,no ho veig això ni de bon troç. Veig massa vincles de les classes populars de la perifèria de BCN amb Andalusia,Extremadura,etc com per trencar-los tot i que econòmicament els pugui interessar.I dubto que l´empressariat català que ven el 60% dels seus productes allà, estiguin massa interessats en la independència. Digueu-me negatiu,però és la meva sensació. 

  • CèsarUsuari sumador16.428 14 108👍 14.600

   Bé, sent independentista, i vivint i treballant a l'AMB, et toca una mica la tasca, com molts altres que es troben a la teva mateixa situació, de fer una mica de pedagogia amable.

   Les xifres econòmiques són les que són i es poden extreure del ministeri espanyol d'economia. També es objectiu el menysteniment històric que ens tenen.

   És difícil, ho sé, i molta gent està tancada a qualsevol raó, tenint en compte que el sentiment per Espanya pot ser molt fort (i lícit, encara que no es fonamenti en raons objectives), però t'asseguro que molta gent va canviant: en uns 16 anys els que votarien "si" han crescut prop d'un 17%, potser no és tant, però fixa't en aquesta altra dada: els que votarien "no" han baixat en 30 punts percentuals.

   I un altra dada: abans del boicot del cava és cert que es venien productes a Espanya per sobre del 50%. Ara la cosa està al voltant del 25%, en part per la reacció empresarial catalana al boicot que es va veure obligada a cercar nous mercats, en part per la devallada del consum d'un estat rüinòs.

 • Pirinarra17.879 10 91👍 6.192

  Siguem realistes: en cas de la celeberació d´un referèndum per la independència podria ser perfectament que la comunitat internacional exigeixi que el si surti a les 4 províncies catalanes oi?

  Em sembla que a la comunitat internacional li és bastant igual el nostre sistema de divisió territorial. Suposo que si exigeixen quelcom serà un 55% de sí (com li ho van demanar a Montenegro, el 2006) i prou.

 • Solidari2.860 8 669👍 1.383

  Hem de desfer les seves trampes...a l'enquesta encarregada per telecirco de mitjana el no tenia un 18,5%, i no han dit els nos per províncies, però m'imagino que el no de Tarragona, que deu ser el més alt, no superava el 25%. Per tant 48% sobre el total vs 25% sobre el total, fan que en un referèndum en què només es contés el si i el no a Tarragona, que seria el lloc més complicat, guanyés el SI per 70 a 30.

   

  Si a Tarragona es guanyaria per un 70-30, imagineu-vos a la resta de circumscripcions.

   

 • sorrut9.071 9 240👍 298

  Fas pudor d'espanyol. Els catalans ens les passem les províncies espanyoles pels ous.

 • pajuly8.512 9 254

  Has entrat al Racó com un Tro, nano!


Publicitat

Fòrums

 • 9.266.599 missatges
 • 220.000 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat