Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Josep Guia]: "Independentisme i catalanisme al País Valencià són sinònims"

__27737__5.434 7👍 167

Ací vos deixe l'enllaç a la notícia de Vilaweb on hi ha un vídeo en el qual apareixen Agustí Cerdà (ERPV), Josep Guia (PSAN), Anna Oliver (SI) i Toni Infante (MDT).

 

http://www.vilaweb.tv/psan-erpv-mdt-i-si-els-fusterians

Respostes

Configuració
 • __18804__5.465 11👍 100

  Tinc entés que els catalanistes del Bloc són independentistes, per tant no seria falsa aquesta afirmació

 • Indesquerra19.879 9 77👍 6.678

  Una veritat com una casa. Afegiria més, catalanisme i independentisme al País Valencià van lligades sempre a l'esquerra, si fa no fa com basquisme i independentisme a Nafarroa.

 • Maestrat22.074 12 60👍 2

  Tots els catalanistes del País Valencià suposo que votaríem SÍ a al independència si haguéssem de triar.

   

  Per posar un exemple en el catalanisme "més moderat", de vegades he preguntat a gent que no es declara independentista i que milita en això que podríem anomenar nacionalisme o catalanisme cultural: Si els preguntes que triarien en un referèndum per la independència et diuen que el SÍ.

  • __27737__5.434 7👍 167

   "de vegades he preguntat a gent que no es declara independentista i que milita en això que podríem anomenar nacionalisme o catalanisme cultural"

    

   Això ho fa moltíssima gent del PSOE valencià.

 • nemo6.534 8 329👍 2.059

  Que fariem sense Guia guiant-nos.... Si no existira haurien d'inventar-lo!

 • __27602__14.238 7👍 796

  Per què no se li diu valencianisme al catalansime valencià?

  • __27737__5.434 7👍 167

   Actualment quan es parla de valencianisme, es parla englobant tots els moviments nacionalistes que van des del nacionalisme valencià pro-NV fins al nacionalisme catalanista o "pancatalanisme" pro-PPCC/CAT.

    

   Però moltes voltes depén de quin sector utilitza este terme i amb quin sentit.

 • __18804__5.465 11👍 100

  Personament crec que una pressió al Bloc des de l'esquerra i l'independentisme ha de ser beneficiosa per aquest partit, com a toc d'atenció.

  El que no pot ser és que na Mònica faci i desfaci a voluntat i  en Morera vagi dient ximpleries cada cop que obre la boca.

  Els militants de base i els votants fidels dels Bloc no es mereixen aquesta prostitució del valencianisme on tot s'hi val.

 • __27748__9.629 7

  A nivell polític aixina és. El BLOC hauria de deixar-se de tonteres i mostrar-se obertament independentista. Parlar a les Corts de País Valencià independent i de seguir l'exemple català o basc. Ja estan a Les Corts, ara ja no es pot amagar res, i a la gent li molesta més la puta i la ramoneta que el radicalisme, siga del que siga.

  • __27737__5.434 7👍 167

   Per a mi, lo millor seria que el Bloc se n'eixira de Compromís, i aixina es desfaria dels federalistes i republicans espanyols que impedixen que el missatge nacionalista s'escolte alt i clar. Si seguix com ara, pedrà molt de votant nacionalista.

   • Micalet5.177 11 414👍 90

    Recorda que hi ha molta gent a Compromís que és independentista i no formen part del BLOC.

    • __27737__5.434 7👍 167

     Ho sé, però el problema no residix ahí, sinó en la gent que dirigix les demés forces polítiques que integren la coalició. Si els dirigents no tenen la idea independentista en ment, ja poden ser tots els militants nacionalistes, que no serviria de res.

      

     A més, veig un poc incoherent declarar-se independentista i formar part d'un partit federalista (per exemple, Iniciativa).

   • __27748__9.629 7

    No estic d'acord. El BLOC ha aportat dins de Compromís la major part de vots i suports social, per molt que diga Oltra i companyia. Micalet fa un temps em va mostrar un estudi electoral en el qual es veia que la majoria de nou vot a Compromís venia de gent que en les anteriors eleccions havia votat al PP, aixina que per tant el rotllet de "no, Compromís no ha crescut per els carques nacionalistes, sino pel meu rotllet esquerrà alternatiu que ha portat gent del PSOE i EU" és simplement mentida.

     

    Si els equeros i tots eixos no estan d'acord, que siguen ells els que isquen de la coalició, perquè la marca Compromís ja ha quedat en la ment de molts valencians i és amb la que el nacionalisme valencià més ha triomfat. Aixina que per res del món es pot deixar que eixa marca se la queden quatre matats pseudoecologistes espanyols.

     

    La gent que vol més esquerra que el PSOE ja té a EUPV, i la gent que vol alternatius més moderats i pseudoliberals ja té UPyD. Compromís és per gent amb sensibilitat nacional valenciana, així de clar. 


Publicitat

Fòrums

 • 9.251.630 missatges
 • 219.468 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat