Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

ANTES POLACOS QUE PERROS ESPAÑOLES

Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

Perdó pel títol en castellà i en majúscules en primer lloc, crec que l'ocasió el mereixia.

 

Després del "yo soy austriaco austriaco austriaco" de l'Eurocopa 2008, això és el que cantaran enguany els jugadors espanyols en cas de guanyar l'Eurocopa:

 

La selecció espanyola pot evitar els impostos per les primes de l'Eurocopa

Un conveni de doble imposició amb Polònia permet no tributar a Espanya · A mes, hi haurà exempció fiscal durant el torneig

 

Els jugadors de la selecció espanyola cobraran 300.000 euros cadascun si guanyen l'Eurocopa de futbol de Polònia i Ucraïna, però no hauran de pagar impostos per un conveni de doble imposició (pdf) entre l'estat espanyol i Polònia pel qual les rendes tributen en el país on s'han cobrat. Això suposaria un gravamen del 20%, i no del 52% d'Espanya, però Polònia i Ucraïna ja van anunciar que durant l'Eurocopa hi hauria una exempció fiscal total per als jugadors les federacions i l'organització de la UEFA.

L'única cosa que caldria aclarir és si quan obtinguin la renda, en cas que guanyin l'Eurocopa, s'entendrà si el rendiment s'obté a Polònia o a Ucraïna, on no hi ha cap conveni de doble imposició amb Espanya. 'La selecció espanyola fa la concentració a Polònia i en principi, encara que la final es jugui a Ucraïna, constarà que els jugadors cobren de Polònia; és a dir, que un resident d'Espanya cobra en aquest país i que en virtut del conveni de doble imposició no ha de tributar a Espanya', explica a VilaWeb l'economista Josep Maria Gay de Liébana.

I això no obstant, observa: 'Una altra qüestió seria que hisenda digués que la font del rendiment que s'obtingues fos Ucraïna, perquè la final es juga en aquest país. En aquest cas, hi hauria  interpretacions de tota mena, però en principi s'hauria de pagar només el tram espanyol de l'impost sobre la prima'. Això seria així perquè Ucraïna no té aquest conveni de doble imposició amb Espanya.

Gay de Liébana també recorda que els diners que cobra la Federació Espanyola de Futbol de la UEFA per partits guanyats o per classificar-se per les diverses fases de la competició no tributen mai, està exempta, d'acord amb la llei de mecenatge. 'Caldrà entendre com s'establirà el sistema de pagament de les primes: si surten de Polònia i van a la butxaca dels jugadors, no tributarien; si en canvi la Federació és qui fa el pagament a Espanya, sí que haurien de tributar', afegeix.

Ara, el precedent més recent indica que aquest no seria el procediment, perquè just en l'anterior Eurocopa, la del 2008 a Àustria, els jugadors de la selecció espanyola no van pagar cap impost a l'estat espanyol, per l'existència d'un conveni de doble imposició, i van acabar pagant un 20% a Àustria, que aleshores no va fer pas cap exempció fiscal.

Les primes que cobrarien els jugadors de la selecció espanyola si guanyessin aquesta Eurocopa seria de 300.000 euros cadascun, tan alta com la que cobrarien els jugadors alemanys i els francesos.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.251.630 missatges
  • 219.468 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat