Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Fil actualitzable: La prima de risc espanyola ja supera els 648 punts

Skaw30.735 13 30👍 4

25 de Juliol:

 

Prima de risc: 648

 

23 de Juliol:

 

Prima de risc: 642

 

20 de Juliol:

 

Prima de risc: 611

 

14 de Juny:

Espanya ja paga més d'un 7% d'interès pels bons

La prima de risc es dispara fins als 550 punts, després de la rebaixa de qualificació feta per Moody's

La prima de risc que ofereixen els inversors pels bons espanyols a deu anys respecte els alemanys s'ha situat als 550 punts bàsics aquest matí, amb una rendibilitat de més del 7%. Espanya, doncs, ja paga un interès pels bons a deu anys que suposa un nou màxim des de l'entrada de l'euro, i supera la línia vermella de la zona d'intervenció, tenint en compte que Grècia, Irlanda i Portugal van ser intervinguts quan van superar el 7% d'interès.

 

30 de Maig:

 

Nou rècord històric de la prima de risc: 516 punts

Els mercats castiguen el deute espanyol pel rebuig del BCE als plans del govern per sanejar Bankia

 

Llegir notícia sencera   

16 de Maig:

La prima de risc espanyola ja supera els 500 punts

 

Enorme pressió sobre el deute espanyol · Els bons a deu anys es paguen al 6,44%

 

14 de Maig:

 

La prima de risc espanyola s'enfila als 470 punts bàsics

 

L'indicador bat el rècord arran de la possible sortida de Grècia de l'euro i l'efecte del nou pla bancari del govern de Mariano Rajoy

 

 

http://www.vilaweb.cat/noticia/4011016/20120514/prima-risc-espanyola-senfila-470-punts.html

 

Doncs semblen que les polítiques liberals tarden en funcionar. A vore si no hem d'esperar gaire.

Respostes

Configuració
 • FollUsuari sumador77.703 12 3👍 40.700

  Tothom parla ja com si la recuperació fos un fet, quan en realitat l'únic que passa és que l'Estat Espanyol ha tocat fons. I la prima de risc ha baixat perquè els inversors saben que Europa no deixarà caure Espanya, no perquè confiïn en què Espanya faci les coses bé.

 • Gurrea7.187 13 298👍 3.316

  La prima de risc ha baixat avui per sota dels 160 punts.

  Aquesta baixada continuada és bona, dolenta o és indiferent de cara al procés?

 • __14750__5.151 13

  Fa dos anyets semblava que Espanya estigués a punt de petar i ara, a totes les cadenes (fins i tot TV3), no paren de sortir bones noticies econòmiques de l'Estat: menys atur, recuperació, prima de risc a 100 i escaig, bones previsions econòmiques, baixada de la llum, baixada d'impostos de cara al 2015. Els més conscienciats o informats sabem que usen la informació al seu gust, però els que no en saben tant entre la menjada d'olla dels Tns i espais informatius, i que alguns van trobant feinetes, això no ens anirà gens bé... si hem de sumar més del 50% de la població a la consultació o vora un 70% per les plebiscitàries.

  • EPS62.169 13 8👍 10.967

   No acabo d'entendre pq separes TV3 de la resta de te teles, a no ser que consideris que TV3 és manipuladora, i bla, bla, bla, com diuen des de la Caverna. TV3 mai he vist que tingui una visió sesgada de l'economia més de la que ho te altres canals.

    

   Per altra banda, que creies que Espanya anava a petar??  doncs ben rucs ereu, ja que tot i posar al mercat bons en aquella època amb intererssos altíssims, van tenir molta acceptació, senyal que mai es va pensar que petaria la cosa.

   Ben informats??  si tu estàs dient "baixada de la llum", , això no s'ho creu ni en Maruenda.

    

   Menys atur?  evidenment, més no podia pujar, si dos mesos creant llocs de treball en 7 anys més o menys, amb contractes basura, és prosperitat? per alguns empresaris segur. Si, baixa l'atur, poseu-vos una medalla. Mira el que han baixat els sous en els últims 3 anys, no parlo de més enrera.

    

   Baixen els impostos??  baixarà uns i pujaran uns altres, de fet potser torni a pujar l'IVA, que és el més afecta.

    

   Sóc economista, no em considero expert en res ni que estic ben informat, tot i així sembla que ho estic més que tu, que sembles d'aquesta gent que l'any que ve tornarem a estar al 2006.

    

   • __14750__5.151 13

    1) La separa perquè és la nostra, la de Catalunya.

     

    2) Fa dos anys es creia que Espanya podia petar com Portugal o Irlanda.

     

    3) "Baixada de la llum", sí. A la TV estan explicant que el ministro Soria ha fet unes reformes perquè es pugui pagar menys. I de cara a les municipals, faran una baixada.

     

    4) Menys atur, sí. POrten mesos anunciant baixades mínimes, però baixades. I ara amb el SOC poden col·locar feinetes, encara baixarà més.

     

    5) Cada cop que vinguin eleccions: europees, municipals, autonòmiques, el PP dirà que baixa impostos i això calarà.

     

    Mai no tornarem al 2006, però un gruix dels independentistes dels últims 5 anys, es faran enrera si veuen / creuen / els diuen que tot va millor i que el finançament anirà millorant gràcies a un pacte PP-CiU -encara que, després, amb el temps, no l'acompleixin-.

     

    Ja ho aniràs veient. Potser entre la gent més conscienciada que corre per Internet, no pas. però el comú de la gent, segueix llegint la Vanguardia, veient TV3 i votant CiU-ERC, i acabaran fent el que els diguin, com sempre ha estat. Mira, per exemple, en Rossell o el que passarà amb el Camp Nou, etc.

     

    Fixa't que si la gent estigués realment conscienciada a les manis contra l'espanyolització de l'educació seríem molts més dels pocs centenars que acabem sent.

  • Menphis46.432 12 11👍 2.430

   Al contrari. Quan la cosa de debò estava negra la gent tenia por de la independència. Ara amb una lleugera remuntada (inexistent en realitat, perquè Espanya fa aigües, però sembla que la gent s'ho creu) tenim la situació ideal. T'ho dic per experiència pròpia i converses que he tingut amb indecisos. Per tant ens vé de cara.

   • __14750__5.151 13

    No és la experiència que tinc, sincerament.

     

    No obstant, fóra bo que fos així.

    • Menphis46.432 12 11👍 2.430

     És així. I en conec uns quants d'indecisos. Tots ells fa un any i mig em deien: "Ara no! Havia d'ésser justament ara això de la independència? (quan la prima del risc petava ja per totes bandes) És lo pitjor moment possible, som al pou! Esperem que remuntem una mica si més no, no podem amb tot alhora!". Ja ho veus, ara és lo moment ideal pels indecisos. La gent quan està aterrorida no sap què vota i molts votarien NO per simple por, no raonen. Ara poden pensar amb més lucidesa. És així. 

     • __14750__5.151 13

      Doncs, compro que alguns indecisos sumaran al sí i siguin igual o més que els que baixaran per la butxaca, a veure si tenim sort, que només ens queden 7 mesos per al 9N.

      • Menphis46.432 12 11👍 2.430

       Lo de la butxaca cada cop és un argument més estès. Lo de l'"Espanya roba" de fa 2-3 anys tot just comença a fer ara el màxim efecte a la població menys informada i desmobilitzada. Espanya és un desastre, tothom ho sap. Ja no són els calers, sinó la democràcia... Que hàgim passat de fatal a força malament no farà canviar d'opinió gairebé ningú. I els que et diguin que sí és perquè ja no haurien votat que SÍ fa un any tampoc.


Publicitat

Fòrums

 • 9.286.675 missatges
 • 220.704 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat