Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

SI presenta una proposta per tal de subtitular a TV3 tota llengua que no sigui el català

__27662__21.410 7

 

 

Els independentistes presenten una proposta de resolució a la comissió de control de la CCMA que insta a subtitular en català les locucions de persones que no parlin en llengua catalana 

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha entrat aquesta tarda al Registre del Parlament una proposta de resolució adreçada a la Comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que l'insta a difondre les diverses variants dialectals del català sense que puguin ser doblades o subtitulades en consonància amb l'article 22.3 de la Llei de la CCMA i els punts 4.3 i 4.2.1 del seu llibre d'estil. La proposta dels independentistes també reclama que el doblatge o la subtitulació en català es faci sempre amb les locucions de persones que no parlin en llengua catalana.

Aquesta iniciativa parlamentària és conseqüència de la polèmica generada arran del documental de TV3 “Entrampats a l'Aldea” emès ahir diumenge on s'hi incloïen subtítols en català normatiu per acompanyar les declaracions i intervencions dels habitants de l'Aldea i del Baix Ebre, un fet que, en paraules del diputat de SI, Toni Strubell “va suposar donar un tractament lingüístic discriminatori als nostres compatriotes de l'Ebre”. “Com si no parlessin català” ha lamentat Strubell.

El diputat de SI considera aquest fet “intolerable” perquè “introdueix una pertorbació i un factor equívoc en un mitjà públic com TV3”, que, segons Strubell, “no hauria de deixar cap escletxa al dubte sobre la funcionalitat i la unitat de la llengua catalana”. “Tan català és dir 'este' com 'aquest'. Tan catalana és la 'jota de Tortosa' com la 'dansa de Castellterçol' i TV3 no pot girar l'esquena d'aquesta manera a la gent del Baix Ebre” ha reblat el diputat independentista.

 

 

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.226.624 missatges
  • 218.633 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat