Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Alerta] La precocitat i la promiscuïtat sexual disparen la prevalença del virus del papil·loma humà entre les dones joves

__9932__ 4.189 12

La precocitat i la promiscuïtat sexual disparen la prevalença del virus del papil·loma humà entre les dones joves

La prevalença del virus del papil·loma humà és del 29% en les dones d'entre 18 i 25 anys, el doble que la mitjana general. Aquest augment s'atribueix a un canvi en els hàbits sexuals ja que les relacions s'inicien abans i les joves tenen més parelles sexuals

LARA BONILLA

Hospitalet de Llobregat | Actualitzada el 02/05/2012 14:03

El virus del papil·loma humà (VPH) és molt més freqüent del que es pensava, especialment en dones joves, segons posa de manifest el primer estudi epidemiològic a gran escala realitzat a l'Estat espanyol.

Els resultats indiquen que el 14,3% de les dones d'entre 18 i 65 anys estan infectades pel VPH però aquest percentatge creix fins el 28,8% –just el doble– en la franja d'edat d'entre 18 i 25 anys.

Això s'atribueix al canvi en els hàbits sexuals dels joves que inicien abans les relacions sexuals i tenen més parelles sexuals. Per exemple, la mitjana d'edat de la primera relació sexual ha passat de 22,7 en dones de 56 a 65 anys a 16,9 en dones de 18 a 25 anys. I les dones d'ara també són més promiscues. El percentatge de dones que diu haver tingut de dos a quatre parelles sexuals al llarg de la vida ha passat del 16,1% al 44,9%.

El treball ha estat coordinat per Xavier Castellsagué, de la Unitat d'Infeccions i Càncer de l'Institut Català d'Oncologia. Castellsagué ha defensat la necessitat de continuar vacunant les noies preadolescents perquè "està prevenint infeccions". El VPH és el responsable de més del 5% dels càncers. Castellsagué també ha afegit que "estaria justificat vacunar els nois ja que en tallaríem la transmissió".

 

http://www.ara.cat/societat/virus_papil-loma_huma-estudi-ico_0_692930813.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.011.631 missatges
  • 211.563 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat