Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Vicent Partal sobre les multes als peatges: Un error monumental del govern

El_Mussol12.765 9 124

El comunicat fet públic ahir al vespre pel govern de la Generalitat de Catalunya és un error monumental. En veient que la campanya #novullpagar creix d'una manera espectacular, aquest cap de setmana el govern ha canviat radicalment les expressions de simpatia que havia prodigat durant la setmana per una amenaça de cent euros de multa a cada conductor. Amenaça que és de suposar que pretén, sobretot, calmar Abertis.

 

El comunicat ja és, de si, força estrany. Diu que el reglament de circulació penalitza el no-pagament dels peatges, però no diu on, en quin article. Jo me l’he llegit anit i no he sabut trobar-hi cap esment concret en aquest sentit —cosa que no vol dir que no n'hi haja cap, sinó solament que jo no n'hi he trobat cap. Ara, si volen aplicar una referència indirecta (per exemple, provar de fer veure que passar en vermell equival a botar per alt un semàfor), aleshores la gravetat de la manipulació que cometrien fóra molt gran —a part que deixaria, segurament, sense efecte judicial totes les amenaces.

 

Però el comunicat és estrany també perquè dedica tres ratlles a anunciar les multes i nou a reconèixer que la situació és intolerable. I doncs? De fet l’únic argument real que aporta és que el govern ‘ha de garantir el compliment de la legalitat’. Però, si això és així, cal suposar que aquest és un precepte que s’ha d’aplicar sempre. I com puc jo, aleshores, creure’m el president de la Generalitat quan diu que, si no hi ha pacte fiscal, farà aprovar pel parlament una norma fora de la legalitat espanyola que crearà una fiscalitat pròpia? Com puc creure’m que aquell dia sí que trencarà la legalitat en veient açò que fa avui?

 

El govern de CiU ha anat construint aquests darrers mesos un imaginari que li ha funcionat molt bé fins ara, segons el qual un dia hi haurà un xoc de legalitats amb el govern espanyol —en diu la transició nacional. A Madrid, per la manera com els tracten, és evident que no s’ho creu ningú que això puga passar, però ací tenen un cert crèdit social i molts votants s'han cregut que Mas seria capaç d’oposar-se a qui fos per defensar Catalunya.

 

Em tem, per tant, que a CiU no han entès que, amb accions com la d’ahir, balafien en vint-i-quatre hores una gran part de la nova imatge que els havia costat tant d'aconseguir.

 

Font: http://www.vilaweb.cat/editorial/4006886/error-monumental-govern.html

Respostes

Configuració
 • FLANXOUsuari sumador7.991 12 266👍 555

  Em tem, per tant, que a CiU no han entès que, amb accions com la d’ahir, balafien en vint-i-quatre hores una gran part de la nova imatge que els havia costat tant d'aconseguir.

   

  Que no pateixin les rates de claveguera convergent. Aquest país ha donat sobrades mostres d'ignorància, imbecilitat, deixadesa i mesellisme. La memòria de peix i la imbecilitat supina de la massa borreguera farà que els tornin a votar copiosament en la propera contesa electoral. Només cal veure a la colla sectària convergent que volta per aquí al Racó.

  • Doi5.089 14 381

   Lamentablement tens tota la raó del món.

  • JordiS10.400 12 170

   Quan parles de "les rates de claveguera" ensorres el teu discurs ... o potser no, depen del que vulguis fer. Despres que l'intent indepe de les esquerres, ERC, que va demostrar ser un frau i un submari del espanyolisme, tant si t'agrada com si no, CiU es l'uni partit/coalicio catalanista de masses que hi ha ara mateix a Catalunya, i el fet de que per a aconseguir posar mes o menys d'acord a tanta gent la coalicio tingui que fer tants equilibris es una msotra de com esta la situacio. Si no t'agrada CiU fes una cosa millor, pero no et dediquis a trencar lo poc que hi ha a canvi de no res.

   • Tobies18.594 13 79👍 9.355

    Portem un any i mig de CiU a la Generalitat i és evident per tothom que mai haviem tingut un govern tant incompetent i mediocre. Només els fanàtics com tu, la gent de partit incapaç de treure conclusions per si sola, pot negar-ho. CiU és l'autèntic frau d'aquest país, i ho demostra el fet que no es pot defensar aquest govern sense quedar com un ignorant ple de contradiccions.

     

    I si, JordiS, ni tan sols el 2n Tripartit fou tant nefast com aquesta merda que se'ns ha instal·lat a la Generalitat.

    • JordiS10.400 12 170

     Us mereixeu tot el dolent que us passi, i com hi ha Deu que us passara perque us ho heu guayat a pols.

     • Tobies18.594 13 79👍 9.355

      Una actitud molt cristiana la teva, ja ho veig. És trist comprovar la falta d'esperit crític que teniu els convergents radicals. Aquest és el gran mal del sistema autonòmic i els partits regionalistes com CiU i PSC: la lleieltat al partit passa per sobre del sentit comú i la coherència.

       

      Queda clar per tothom que a tu t'importa més Convergència que Catalunya. Una opció legítima, però que et farà caure en contradiccions i en situacions realment penoses per a la teva credibilitat.

      • JordiS10.400 12 170

       Jo no he estat mai membre de C ni de U, i fa mes de quize anys que no voto ni a ells ni a ningu, pero posats a escollir, ems embla que CiU es el mes decent que hi havia a la cistella de partits que es van presentar a la eleccio i em va semblar raonable, a mi i a la majoria del poble de Catalunya, que guanyessin.

        

       Ems embla tambe evident que la situacion actual, condicionada primer pel marc juridic i despres pel fet que a Catalunya (no se al teu poble) hi ha majoria absoluta d'espanyols militants, obliga a equilibris: senzillament no pots sortir al balco de la Geenralitat i declarar la independencia. L'ultim que ho va fer va acabar malament.

        

       Aleshores que una posicio tant dificil, agravada epr una crisi economica de cavall, la crtiquin una gent que mai a la seva vida ha fet res de bo, doncs es mes aviat penos. Sou com els afcionats al futobl que mai han jugat pero critiquen, comodament asseguts a la grada i amb una ampolla de vi a la ma, el jugador de futbol mengano per no ser prou rapid ni habil. Si sou millors, baixeu al camp i feu-ho millor. Si no, calleu i no destorbeu. 

   • segur.que.tomba7.066 6 283👍 14

    CiU es l'uni partit/coalicio catalanista

     

    CiU és catalanista?

     

    Ai sí, es clar! Defensa les grans empreses catalanes, com Abertis

     

   • Spike23.232 15 50👍 2.897

    CiU coixeja de la mateixa pota que assenyales a ERC...

 • SantsUsuari sumador28.030 12 34👍 6.921

  El govern de CiU ha anat construint aquests darrers mesos un imaginari que li ha funcionat molt bé fins ara, segons el qual un dia hi haurà un xoc de legalitats amb el govern espanyol —en diu la transició nacional. A Madrid, per la manera com els tracten, és evident que no s’ho creu ningú que això puga passar, però ací tenen un cert crèdit social i molts votants s'han cregut que Mas seria capaç d’oposar-se a qui fos per defensar Catalunya.

   

  Això són palles mentals que s'han fet alguns, amb el suport dels quatre periodistes de sempre.

 • LP_Reformista2.615 10 669👍 15

  Bé, a Vilaweb, després de mesos de pactes indiscriminats CiU - PP, prenien una petita pica-baralla dialèctica entre el Mas i la Camacho com la prova definitiva de que CiU i PP trencaven relacions. Quan tot aquest tema del #novullpagar vagi a menys, CiU farà un gran acte contra els peatges i a Vilaweb (i qui diu Vilaweb diu el 90% dels mitjans catalanistes) ho prendran com la prova definitiva que CiU "ha entès el missatge". Que ningú es confongui, tinc un gran respecte per Vilaweb i pel seu director, i fan una feina de vertebració nacional que val el seu pes en or, però mai no entendré la complaença que mostren amb CiU i que no tenen, ni de lluny, quan del que es tracta és de jutjar les actuacions dels partits independentistes (a banda de les CUP, també força ben tractades per aquest diari).

 • __27607__2.834 6

  Crec que Abertis ha patit unes conseqüències del 0,000003%, no veig on està la preocupació. Crec que és un cop memorable a la nació, i no en favor de la burgesia, sinó del Neoliberalisme.

   

  Això no és convergència, o si? Meditem-ho...

 • Calidoscòpic17.616 13 87👍 8.969

  Ara ja sabem que CiU no té cap mena de voluntat de ser còmplice del seu poble, sinó el seu botxí. Espero que ho paguin car.

 • malllamplll26.830 8 33👍 1.143

   

   Feia estona que no se la veia pel fil   

   

   

  4244_nRC.jpg


Publicitat

Fòrums

 • 8.855.911 missatges
 • 206.479 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat