Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La web dels Mossos per delatar vàndals: seguretat garantida o drets trepitjats?

pirata1714 27.176 9 38 👍 794

 

 

 

La web dels Mossos per delatar vàndals: seguretat garantida o drets trepitjats?

El Col·legi d'Advocats creu que l'eina té una "validesa jurídica incerta" i l'experta en seguretat Gemma Galdón troba que "trepitja drets". L'exfiscal Villarejo recomana que no s'utilitzi. Interior la defensa

LAURA DÍAZ-ROIG 

Barcelona | Actualitzada el 25/04/2012 19:17

 

 

Les imatges de 68 sospitosos d'haver participat en els aldarulls de la vaga general el passat 29 de març corren per internet des que ahir els Mossos d'Esquadra van activar la nova web per demanar col·laboració ciutadana per identificar-los. Les imatges, un total de 231, extretes de les mateixes gravacions policials però també de les xarxes socials, s'acompanyen d'un formulari perquè qualsevol ciutadà que ho desitgi s'identifiqui i aporti informació.

El departament d'Interior defensa la mesura: "Els Mossos han informat en tot moment fiscalia i judicatura de la creació de la web per tal d'assegurar en tot moment les seves garanties jurídiques". 

Però experts en seguretat i els advocats qüestionen la legalitat d'aquesta nova eina de la policia i consideren que pot vulnerar drets fonamentals.

Jorge de Tienda, advocat penalista, que actua com a portaveu del Col·legi d'Advocats de Barcelona: "Per la informació que tenim, és una mesura inquietant i la seva validesa jurídica és incerta. Hi pot haver un error, alguna persona identificada erròniament que pugui veure afectat el seu honor, algú que tingui faccions molt semblants i que acabi havent de justificar-se, etc. Els supòsits són múltiples". "Els ciutadans tenim l'obligació de col·laborar, però des del Col·legi entenem que no es poden acceptar tots els mitjans per intentar arribar a una finalitat justa ni es pot fer una criminalització pública d'eventuals sospitosos”.Gemma Galdon, directora del màster en Polítiques de Seguretat Pública de la UOC: "Aquests joves no podran eliminar mai més la seva imatge d'internet. Imaginem que són absolts, o que fins i tot són culpables però compleixen la seva pena: la imatge es queda a internet. "Hem acceptat renunciar a drets per tenir millor seguretat. A Europa i Amèrica del Nord qualsevol cosa que es ven com a millora en seguretat justifica trepitjar drets. És gravíssim renunciar a drets a canvi de més sensació de seguretat."

 

 

Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal: "Recomano que no s'utilitzi". Villarejo ha advertit que aquesta web de delació pretén suplir la "ineficàcia policial", perquè considera que és la policia la que té la competència d'identificar els autors de delictes i portar-los davant els jutjats. Villarejo, que en l'anterior legislatura va presidir el ja desaparegut Comitè d'Ètica de la policia catalana, veu "impropi d'una societat civilitzada" i "inadmissible en una societat democràtica" que l'administració recorri a la delació ciutadana per suplir la "ineficàcia de la policia".

 

Font. Diari Ara.

Respostes

Configuració
 • ganduix 3.566 9 562 👍 853

  Els Mossos retiren la fotografia d'un dels presumptes vàndals de la web de violència urbana perquè era menor

  Es va presentar a comissaria acompanyat dels seus pares, que van exigir la retirada de la imatge

  ACN

  Barcelona | Actualitzada el 26/04/2012 16:09

  Els Mossos d'Esquadra han retirat una fotografia d'un dels 68 vàndals que exposen al web de violència urbana. El problema és que es tracta d'una persona que té menys de 18 anys i que va presentar-se dimecres acompanyada dels seus pares a la comissaria per exigir que fos retirada.

  Qüestionat sobre la possibilitat que es donés aquest cas, el portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Miquel Capell, va assegurar que els tècnics havien realitzat les "anàlisis antropomètriques" pertinents i estava descartat que hi hagués menors entre els 68 sospitosos. "Si n'hi ha algun, ja ho assumirem", va defensar-se davant la possibilitat que passés un cas com aquest, que pot vulnerar els drets dels menors.

   

   

   

  http://www.ara.cat/societat/Mossos-fotografia-presumptes-vandals-violencia_0_689331211.html

   

   

   

   

   

   

 • __27820__ 2.970 6

  Solidaritat amb la Laura i amb tots els presos polítics!

 • Plaçeru 222 6 👍 25

  Hi per què nosaltres no podem identificar els Mossos que abusen de poder?

 • Hanseatic Usuari sumador 21.281 10 64 👍 20

  No m'agrada la mesura perquè atenta a la llibertat. Però desitjo plenament que la gent que crema Starbucks o hostia a un treballador que està en el seu dret passi un temps a la presó. Això no és l'Afganistan ni els anys 30, gràcies.

  • __27607__ 2.834 6

   I mira, no et diré que no, però no per ells els nostres drets han de perillar, manifestar-se darrerament té un preu que l'estem pagant.

    

   Ni s'ha de crear plataformes per impulsar el rebuig social...  i traïdoria ciutadana. És l'últim invent del poder. Supeditar els mitjans, per posar a l'abast dels ciutadans estris d'intimidació, per impulsar una col·laboració nefasta per a les llibertats civils.

    

   Exemplar seria reconeixer errors, destituir caps i directors de la policia per la mala gestió prestada, polítics responsables per mala gestió prestada i finalment, pendre mesures que toquin les llibertats civils i ciutadanes, si es requereix. Però quan un s'aferra a la poltrona s'oblida de la ètica personal, i passa a voler buscar culpables, caps de turc, que assumeixin el 100% de les responsabilitats...

    

   Em sembla lamentable. Més conseqüència i autocrítica i obtindran més respecte.

  • __27690__ 1.534 6

   No, això és la Cuba de Batista. Son tabac, gràcies.

 • Nowel 13.144 8 155 👍 1.137

  Com que la ciutadania en general tolera aquesta deriva de retallada de drets civils, el govern va fent passos.

   

  Interior vigilarà les xarxes socials a través d'una nova Unitat Central de delictes tecnològics

   

  La unitat forma part del nou disseny de l'estructura policial que darrera la Direcció General de la Policia i combatrà els delictes que impliquin l'ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació així com el cibercrim a nivell nacional i internacional.

  El Ministeri de l'Interior reforçarà la lluita contra el cibercrim mitjançant la creació d'una nova Unitat Central d'Investigació de delictes tecnològics que, entre altres qüestions, vigilarà i perseguirà les activitats delictives en les xarxes socials. Aquest projecte s'inclou en el nou disseny de l'estructura policial que ultima la Direcció General de la Policia, segons han informat fonts policials.

  Les seves sigles seran UIDTIC (Unitat d'Investigació dels Delictes en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i combatrà els delictes que impliquin l'ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació així com el cibercrim a nivell nacional i internacional, segons les mateixes fonts consultades.

  Els treballs d'aquesta nova Unitat estaran destinats a perseguir delictes contra el patrimoni, contra la llibertat sexual, la pornografia infantil, la protecció al menor o el consum d'estupefaents. A més posarà èmfasi en perseguir altres activitats il · lícites com els delictes contra l'honor i la intimitat i en el seu camp d'actuació i investigació incloure les xarxes socials. També perseguirà els fraus cibernètics i protegirà la propietat intel · lectual i industrial.

  En els últims mesos la policia ha hagut de dur a terme diverses investigacions després de l'aparició a la xarxa social 'twitter' d'amenaces sobre algunes persones, algunes d'elles conegudes com és el cas de la humorista Eva Hache i el periodista esportiu Juanma Castaño.

  Fins ara depenia DE LA BIT

  Actualment, la lluita contra el cibercrim l'assumeix la Brigada d'Investigació Tecnològica (BIT), una de les cinc que formen part de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) dependent de la Comissaria General de Policia Judicial.

  Les funcions de la BIT, fins ara venien sent: "la investigació i persecució de les activitats delictives relacionades amb la utilització de les noves tecnologies i el ciberdelicte", segons l'Ordre del Ministeri de l'Interior de l'1 de juliol de 2005.

      
  El canvi de Brigada Central a Unitat Central suposarà més rang i més personal dedicat a aquestes activitats

  Amb el naixement de la UIDTIC, a partir d'ara la lluita contra aquest tipus de delictes pujarà de categoria dins de l'estructura policial i passarà a ser una Unitat Central dins la Comissaria General de Policia Judicial com actualment ho són la pròpia UDEF, la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDICO) o la Unitat Central d'Intel · ligència Criminal (UCIC).

  DUES BRIGADES CENTRALS

  El canvi de Brigada Central a Unitat Central suposarà més rang i més personal dedicat a aquestes activitats, segons han informat aquestes fonts que expliquen que la UIDTIC estarà composta per dues Brigades Centrals: La d'Investigació Tecnològica i la de Seguretat Informàtica.

  La primera li correspon investigar delictes relacionats amb menors, la intimitat, fraus en telecomunicacions i la propietat intel · lectual. Per la seva part a la segona correspon als delictes que afecten la seguretat lògica, expliquen aquestes fonts.

 • Endavant OSAN 502 16

  Comunicat d'Endavant (OSAN) respecte l'actual situació de repressió policial i política

  Arran dels fets succeits els dies 24 i 25 d'abril al Principat de Catalunya, des d'Endavant (OSAN) volem expressar:  

  • Tot el nostre suport a la Laura Gómez, secretària de la Federació Local de Barcelona de la CGT, detinguda i empresonada el passat 24 d'abril.
  • Tot el nostre suport al conjunt de persones que estan patint la campanya de criminalització i escarni públic mitjançant la pàgina web dels Mossos d'Esquadra i del Departament d'Interior.  


  A més a més, des d'Endavant (OSAN) volem mostrar tot el nostre suport als tres vaguistes empresonats des del passat 29 de març i a les desenes de persones que han estat detingudes o identificades des de la Vaga General del mes de març.

  Per aquests motius, Endavant (OSAN) ens sumem a la roda de premsa que l'Esquerra Independentista realitzarà demà al matí (11:30h Plaça Catalunya) i animem a tothom a sortir al carrer amb més força que mai al proper 1 de Maig i seguir plantant cara a la dictadura de la banca i la patronal.

  Barcelona, Països Catalans. 
  26 d'abril del 2012.
 • Francesc Bonastre 6.537 7 332

  68 persones! Ara 67.

   

  Es diu fàcil.

   

  El col·legi d'advocats no ho veu clar i sembla que el jutges per la democràcia tampoc.

   

  El que subscriu tampoc. Qui vol delatar jadelatar, no és necessari cap pàgina per delatar.

   

  Les coses no ens fan així, si existeixen raons, igual serà perquè existeixen problemes. I els problemes no es solucionen amb més repressió i fomentan la delació com el franquisme.

 • Maestrat 22.074 11 59 👍 1

  http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/04/interior_ha_de_retirar_una_foto_de_la_web_de_delacions_perque_hi_sortia_un_menor_29701.php

   

  Interior ha de retirar una foto de la web de delacions perquè hi sortia un menor
  El PSC exigeix la retirada de la pàgina web per identificar vàndals i demana la compareixença del conseller d’Interior, Felip Puig
  La conselleria d’Interior ha hagut de retirar dijous, tan sols dos dies després de la seva posada en funcionament, una fotografia de la web per identificar vàndals perquè la persona que hi sortia era menor d’edat. El menor va presentar-se a comissaria acompanyat dels seus pares i en van exigir la retirada immediata. El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Miquel Capell havia respòs durant la presentació de la web que havien fet les “anàlisis antropomètriques” pertinents i s’havia descartat que hi hagués menors entre els fotografiats. I va afegir que “si n’hi ha algun, ja ho assumirem”.

  Per altra banda, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha exigit la retirada de la web de delacions perquè considera que és "un despropòsit", en paraules del diputat Joaquim Llena. El mateix diputat també ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Felip Puig, perquè entén que "això de que uns ciutadans puguin denunciar a altres ciutadans és inaudit i només passava en règims polítics determinats de fa uns quants anys". També ha demanat a Interior que faci servir “mètodes de policies civilitzades del primer món si vol treballar per identificar violents".
 • __5375__ 3.359 13

  estic en contra d'aquesta mesura, per que recorda més a temps franquistes i per que en poc temps és possible que es faci servir  per identificar independentistes. 

   

  Que no us estranyi gens en un possible futur de revoltes indepes veure la cara de mig racó català en la mateixa situació.

   

 • Front Patriòtic 4.456 9 481

  A la gent mínimament normal i civilitzada no li agrada que cada cop que hi ha aglomeracions de gent a Barcelona s'acabin cremant contenidors, destrossant mobiliari, cremant botigues o agredint vianants amb total impunitat.

   

  Tothom té clar que els responsables de fer aquestes bestieses han de pagar-ho i han de respondre davant la justícia.

   

  Però jurídicament és indefensable una iniciativa de delació col·lectiva com la que promou el departament d'Interior. Tot i que la finalitat sigui bona (mirar d'enxampar els autors dels fets), el mitjà per a aconseguir-ho és antijurídic.

   

  És una autèntica bajanada i una pallassada jurídica institucionalitzar la delació. Si el conseller d'Interior no sap fer la seva feina ha de plegar, però en cap cas el que no ha de fer és demanar que la societat li faci una feina que li pertoca a ell i que per això li paguem amb els nostres impostos.

   

  No és el primer cop que el Col·legi ha de cridar l'atenció a Felip Puig. I malauradament no serà l'últim segurament.

 • Manuel Blasi 847 6

  He creat un gif pels que vulgueu ajudar a la policia a detenir aquests delinqüents. Us el podeu posar de firma com he fet jo.

   

  http://img215.imageshack.us/img215/559/buscats3.gif

 • MeLL 2.912 9 653

  Aquesta és l'actitud!

   

  http://directa.cat/noticia/quatre-independentistes-que-surten-llista-puig-fan-una-roda-premsa-barcelona

   

  Quatre independentistes que apareixen a la

  llista de Puig donen la cara a plaça Catalunya

  JESÚS RODRÍGUEZ | 27/04/2012
  • ROBERT BONETROBERT BONET

  Aquest migdia han comparegut a la plaça de Catalunya de Barcelona una cinquantena de membres d'organitzacions de l'Esquerra Independentista per donar una resposta a la creació de la pàgina web per a delatar manifestants. Un portaveu d'Alerta Solidària (acompanyat de representants de la CUP, CAJEI, SEPC i Endavant) ha presentat l'acte i ha reafirmat que davant del nou context "no és moment de fer passes enrere sinó de donar la cara i fer passes endavant". En aquest sentit, quatre de les persones presents a l'acte eren precisament algunes de les que figuren al que ja es coneix com #lallistadePuig, que han volgut ser a primera línia de la compareixença per deixar clar que la creació d'aquest portal –qüestionat pel Col·legi d'Advocats de Barcelona, Jutges per la Democràcia i la Fiscalia de Menors–, no genera cap por entre la militància independentista. La presència de mitjans de comunicació ha estat notòriament inferior a la que hi va haver durant la compareixença de Manel Prat (Director General de la Policia) on es va publicitar la web delatora, tot i tractar-se de la primera roda de premsa convocada per exposar una denúncia política d'aquesta iniciativa impulsada pel govern de CiU. El representant d'Alerta Solidària i un portaveu de la COS (Coordinadora Obrera Sindical) han volgut així mateix explicar que els quatre membres de l'esquerra independentista buscats pels Mossos seran els encarregats de portar la pancarta del bloc independentista a la manifestació anticapitalista unitària del Primer de Maig a Barcelona. Un parell de policies de paisà dels mossos d'esquadra s'ho miraven des de la distància asseguts a un banc de la mateixa plaça. En acabar tothom ha marxat tranquilament i no hi ha hagut cap sorpresiva aparició policial.

  Una web il·legal, amb menors i plena de forats de vulnerabilitat

  Una allau de crítiques ha estat la resposta diversa davant la posada en marxa de la web amb la fotografia de 68 vaguistes del passat 29 de març. El Col·legi d'Advocats de Barcelona la considera directament il·legal, Jutges per la Democràcia creu que en diversos aspectes voreja la inconstitucionalitat, un portaveu de la Fiscalia de Menors pensa que "si hi apareixen fotografies de menors estariem parlant de fets molt greus" i, fins i tot, el PSC en boca de Joaquim Llena n'ha demanat la seva clausura. El fet és que ahir els dos responsables que la van presentar davant la premsa (Joan Miquel Capell i Eduard Sallent) intentaven justificar com podien les il·legalitats, però es van veure forçats a retirar la fotografia d'un menor d'edat després que els seus pares anessin personalment a una comissaria dels Mossos. Pel que fa als aspectes tècnics del portal i, tal i com avançaven via Twitter nombrosos informàtics el passat dimarts, es confirma que el formulari on s'aporten les dades de les persones delatores és molt vulnerable, no té cap mena de protecció, i tot el que s'hi ha publicat des de dimarts fins avui ha estat exposat a ser copiat per qualsevol hacker amb uns mínims coneixements informàtics. El Departament d'Interior ha explicat que durant les primeres 24 hores hi va haver 140.000 visites al portal, però no ha donat detalls del nombre de ciutadans que han fet delacions concretes, una xifra que off the record han reconegut que podria ser molt baixa a hores d'ara.

  ETIQUETES:

  • __27607__ 2.834 6

   Com sempre, la integritat només la defensa el poble. Ara i sempre combatius

  • __27607__ 2.834 6

   "Google el primer hacker"... 

    

   Tot el que es pot visualitzar lliurement amb permisos de visitant, pot ser copiat sense cap privació i pràcticament és absurd detectar-ho.

   De fet un ordinador ja descarrega el contingut per poder-lo visualitzar. Simplement seria questió de que aquest se li especifiques un lloc de destí al disc dur on no es reescrigui al damunt del contingut, es a dir, en un arxiu normal. Ja que les carpetes temporals dels navegadors es reescriuen constantment... 

    

   Si el contingut exposat que infringeix normes, tot el problema és pel departament de la generalitat que hagi fotut això. Ells l'han exposat...

    

  • __20497__ 514 10

   però aviam... que em quedi una cosa clara.

   Estem d'acord que aquesta gent ha comés un delicte oi? hi han fotos, vull dir que no és un invent producte de la imaginació de ningú.

   Quin mal hi ha en que paguin pecadors per pecadors i no justos per pecadors com sempre?

   • Nowel 13.144 8 155 👍 1.137

    Crec que és bo lo que assenyales.

     

    El debat està en si és delicte el que han fet.

     

    PS: I possiblement no hi hagi proves per incriminar tothom. Els 4 empresonats sense judici actualment ho estan sense proves, així que no m'extranyeria que la meitat dels que surten a les fotos tampoc la "liessin".

   • MeLL 2.912 9 653

    No a totes les fotos surten ells delinquint. A més, independentment del que moralment et suposi a tu que algú cometi un delicte, creus que aquesta web de denúncia ciutadana és el millor mitjà per identificar-los?

     

    De totes maneres, jo tot això - i permet-me posar el mode conspiranoic on - ho veig com un experiment. No em crec que la Generalitat i els mossos no puguin arribar a saber la identitat d'una persona. Tenen recursos de tot tipus per esbrinar-ho, informació oficial, diners, temps (els mossos s'hi dediquen professionalment), etc... Per tant, ho veig com un experiment que els servirà per veure fins a quin punt la resta de ciutadans "prosistema"  hi han col·laborat.

    • __20497__ 514 10

     MeLL, a totes les fotos surten cometen un delicte ja sigui el de tirar una pedra, com trencar un aparador o moure un contenidor. Diga'm el número d'una sola persona que surti només la cara o ell en general sense cap foto al costat on se'l vegi fent qualsevol cosa de les que he dit

 • Endavant OSAN 502 16

  En un gest de clar desafiament, algunes de les persones que apareixen al web d’Interior han comparegut avui, de la mà d’Alerta Solidària i la resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista, en roda de premsa per “reafirmar la lluita de l’Esquerra Independentista contra qualsevol coacció i mesura de criminalització”.

  pic.twitter.com/06fCHfvI


  Els que Interior assenyala com a delinqüents encapçalaran la manifestació del 1r de Maig de Barcelona. Portaran la pancarta del bloc independentista convocat entre altres per la COS (Coordinadora Obrera Sindical).

  Envoltats per una vintena de representants de les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista, entre els quals regidors municipals de la CUP (Candidatura d’Unitat Popular), la roda de premsa ha tingut lloc al centre de la plaça Catalunya de Barcelona.

  El portaveu nacional d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha posat l’accent en la feblesa de les mesures d’Interior, que denuncia per propagandístiques i jurídicament contràries a dret a més d’escassa eficàcia policial i judicial.

  Des d’Alerta Solidària veiem com, malgrat l'alarma social artificialment creada arran de les mobilitzacions de la vaga general, i malgrat l'anunci de les extremes mesures repressives que es proposen, la població, a diferència d'altres vegades no respon com desitjaria el Govern. La brutal càrrega criminalitzadora no afecta a les ganes de seguir prenent el carrer. Perquè la ràbia contra tantes injustícies, pel moment, pot més que la por que ens volen fer sentir. 


  Roger Sabà, representant del sindicat COS ha posat èmfasi en el desafiament simbòlic de la roda de premsa d’avui. Evidenciant que els i les independentistes donem la cara, en clara al·lusió a les fotos del web d’Interior, denuncia que és del tot desproporcionat l’esforç d’Interior per reprimir vaguistes i per atacar els drets fonamentals de manifestació. Contrasta amb l’inexistent treball per engarjolar els delinqüents de guant blanc així com per assumir les pròpies responsabilitats, de la classe política dirigent, en el desmantellament de l’estat del benestar i el lliurament dels recursos del país, en essència la força de treball de la classe treballadora catalana, als interessos especulatius financers internacionals.

  Al parer dels independentistes,  davant les mesures antisocials que estan aplicant, que ens fa retrocedir dècades i dècades pel que fa a drets socials adquirits, no ens queda altre camí que seguir lluitant amb més força que mai i com s'ha mostrat en les darreres setmanes, afirmen, que som pel bon camí. El camí de la lluita, al carrer i on faci falta.

  La repressió em forma d'intoxicació mediàtica, de cops de porra i piloteres, d’enduriment de legislacions, peticions fiscals desorbitades, sancions econòmiques, empresonaments i des d’aquesta setmana en forma d’aparador a internet per identificar participants en les mobilitzacions... No és més que l’única eina que els queda a uns governants cada cop més desgastats i deslegitimats socialment; que mentre ingressen sumes milionàries a la banca retallen els drets més elementals a la població.


  A les crítiques a la web d’Interior, cal destacar la calúmnia en què incorre en tant que dóna per suposat el delicte comès abans de tot judici. Especialment greu en el cas de menors que tenen per davant la possibilitat de denunciar Interior per la vulneració del seu dret d’imatge.

  A la roda de premsa han participat representants de les organitzacions CAJEI, Maulets, CUP, COS, SEPC, Endavant (OSAN), MDT i Alerta Solidària.

  pic.twitter.com/Mp6BQNex

 • Voltor 1.127 6 👍 23

  Sincerament, no em sembla pas malament aquesta web potenciada pel Departament d'Interior. La delació malgrat ser traicionera i una actitud vergonyosa, queda justificada en l'intent de salvaguardar la nostra ciutat d'esdevenir diana habitual d'accions vandàliques; com la crema de contenidors o assalt a diversos comerços. A qui li agrada veure la seva ciutat en flames? Aquesta imatge tercermundista, atiada també per militants de la CUP, em fa pensar que a vegades el pensar a curt termini com a simples animals, ens fa més mal que bé.

  Per altra banda, aquesta "lluita al carrer" que tant exalta l'EI, és un discurs molt perillós. No vull que Barcelona es converteixi en un epicentre de violència incontrolada i vandàlica a l'estil kaleborroca: nosaltres hem de vetllar per una "revolució" pacífica i democràtica que ens porti cap a l'Estat Propi, prioritat clara per davant dels drets socials o l'anticapitalisme que propugneu.

 • Nou Barris 15.969 7 111 👍 10.947

  Evidentment, cremar Starbucks no duu enlloc, i això que estic fins als ous de trobar-me'n un a cada maleït barri (el centre de Barcelona n'està plagat). Ara bé, és necessari arribar a aquests extrems? Cal fer servir aquests mètodes, dignes dels serveis secrets estalinistes o de la Brigada Político-Social del franquisme? Recordo que s'està exposant a l'escarni públic gent que potser només passava per allà, fins i tot menors d'edat. On coi hem arribat? Una cosa és voler combatre la xusma que només destrossa i practica el vandalisme per pura diversió emprant l'aparador mundial que és BCN, i una altra de ben diferent és criminalitzar tots els manifestants que, no m'ho negueu si us plau, és el que està fent aquest nefast personatge des de la seva conselleria. Més repressió, més control, estigmatització dels lluitadors pels drets socials, mecanismes de la por en pràctica... El que deia George Orwell s'està fent realitat, viurem el naixement de la civilització distòpica... si és que no hi vivim ja, en aquest món.

   

   

 • Maestrat 22.074 11 59 👍 1

  Aquí hi ha unes fotos de la vaga a Barcelona (29M) que no surten a la web:

   

   

   

   

   

   

   

  http://www.nuestravidaloca.org/ojos-robados-victimas-de-balas-de-goma/

   

   

  • __9932__ 4.189 12

   Escolta per cert, amic dels pobles oprimits!

    

   Per què no et poses també un gif amb el codi de barres del Marroc?

   • Maestrat 22.074 11 59 👍 1

    Aquest GIF   ja fa anys que circula per internet, però li havia perdut la pista i no hi havia manera de trobar-lo de nou: casualment el vaig tornar a trobar... em van dir que VEET també és 100% israelí encara que no figure el 729:

    BOICOT !

     

    Atenció gent del camp !: On ens pot sortir el 729 és als productes de sistemes de reg.

     

    • Automat 17.292 11 95

     Maestrat escrigué:

     Aquest GIF   ja fa anys que circula per internet, però li havia perdut la pista i no hi havia manera de trobar-lo de nou: casualment el vaig tornar a trobar... em van dir que VEET també és 100% israelí encara que no figure el 729:

     BOICOT !

      

     Atenció gent del camp !: On ens pot sortir el 729 és als productes de sistemes de reg.

      

     I a les tomaqueres. No, si ja diuen que te pebrots l'asunto.
 • Maestrat 22.074 11 59 👍 1

   

  Llibertat presos polítics !

   


Publicitat

Fòrums

 • 9.009.880 missatges
 • 211.512 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat