Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Al voltant de la vaga de fam per la llengua a Mallorca

Endavant OSAN502 17

Comunicat d'Endavant (OSAN) al voltant de la vaga de fam per la llengua a Mallorca

 

Tot i que el discurs de l’espanyolisme sempre ens ha volgut fer creure que els mallorquins i les mallorquines som un poble vençut, que no lluita per defensar-se, els fets ens demostren, una vegada més, la falsedat d’aquesta construcció ideològica. Avui fa 15 dies que Jaume Bonet, membre de Jubilats per Mallorca, va començar una vaga de fam per a demanar al Govern de les Illes que aturi els seus atacs contra la llengua catalana. Aquesta vaga de fam no és un fet aïllat, sinó que forma part de tota una estratègia de resistència popular que va començar poc dies després que el Partit Popular arribés al Govern de les Illes.

D’aquesta manera, davant aquesta vaga de fam, des d’Endavant (OSAN) volem fer les següents valoracions:

  • En primer lloc, enviar tot el nostre suport polític i humà a Jaume Bonet, qui està posant en perill la seva vida per una causa noble i justa. Exemples com el seu són els que ens animen, dia a dia, a seguir lluitant per uns Països Catalans lliures i socialistes.
  • En segon lloc, volem deixar ben clar que aquelles persones que han fet que Jaume Bonet hagi pres una decisió tan dràstica són les dirigents i càrrecs públics del Partit Popular. Per a nosaltres totes elles, sense cap excepció ni una, són enemigues de la nostra llengua. Així doncs, totes elles, sense excepció, seran responsables del que pugui passar a Jaume Bonet.
  • En tercer lloc, animam a tothom a continuar la lluita en defensa del català, així com contra totes les agressions socials que patim a Mallorca, i que Jaume Bonet també denuncia amb la seva vaga. Cal seguir amb les accions populars i amb la lluita als carrers per defensar la nostra llengua. Nosaltres sempre hem confiat en la capacitat de resposta i mobilització dels mallorquins i les mallorquines, i tenim ben clar que aquesta és la millor forma de lluitar per la nostra llengua.
  • En quart lloc, pensam que totes les persones que estimen la llengua catalana a Mallorca i la resta dels Països Catalans han de mostrar el seu suport explícit cap a la vaga de fam per la llengua. Cal socialitzar aquesta contundent acció, tot portant la lluita de Jaume Bonet als carrers dels nostres pobles i barris.


Finalment, no volem acabar aquesta comunicat sense enviar una abraçada ben forta a Jaume Bonet, i donar-li les gràcies per mostrar-nos el camí de la dignitat col·lectiva.

Avui com ahir, tenim la paraula: a Mallorca en català!


Endavant (OSAN) 15 de març de 2012.
Palma. Països Catalans
 
Més informació:
 
 

Publicitat

Fòrums

  • 9.240.819 missatges
  • 219.115 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat