Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Atenció! Els sociates ara diuen que el dèficit fiscal és de... 791 milions (0,4% del PIB)

Alex Haixix Usuari sumador 63.072 13 5 👍 4

El PSC dóna noves dades sobre el dèficit fiscal i revela que es podria situar en només 791 milions d'euros

Aquesta xifra s'obté, segons ha explicat la portaveu econòmica del partit, Rocío Martínez-Sampere, fent un càlcul que no neutralitza els efectes de la crisi

ORIOL MARCH

Barcelona | Actualitzada el 15/03/2012 12:40

 

Tres dies després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, situés el dèficit fiscal de Catalunya en 16.409 milions d'euros -amb dades del 2009 a la mà suposa un 8,4% del PIB-, el PSC assegura que el departament no va donar totes les dades sobre les balances fiscals i que la xifra podria ser menor. "La xifra del conseller està neutralitzada pels efectes de la crisi, però si no es neutralitzen aquests efectes el dèficit fiscal és tan sols de 791 milions d'euros, un 0,4% del PIB", ha explicat aquest matí la portaveu econòmica dels socialistes, Rocío Martínez-Sampere.

 

Segons ha explicat la diputada, la dada no neutralitzada és aquella que es va publicitar més quan el tripartit va fer públiques les balances fiscals l'any 2008. Per als socialistes, segons han explicat des del partit, el 0,4% del PIB de dèficit fiscal que surt de fer servir el càlcul del flux monetari sense compensar els efectes de la crisi és el que és més fidedigne en "termes de comptabilització monetària real".

Malgrat tot, els socialistes han volgut denunciar el dèficit fiscal estructural que pateix Catalunya. Una postura, però, que no els fa deixar d'exigir al Govern que faci públiques totes les dades sobre el greuge fiscal, és a dir, tots els resultats que surten dels diferents càlculs que es poden fer sobre aquesta xifra.

 

http://www.ara.cat/politica/PSC-deficit_fiscal-balances_fiscals-Govern-CiU-pacte_fiscal_0_664133703.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.010.567 missatges
  • 211.538 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat