Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Paco Camps i Ricardo Costa, al banc dels acusats...

EstatpropiUsuari sumador144.850 9 1👍 19.469

 

València

Comença la vista oral contra Camps i Costa, que seuen al banc dels acusats pel "cas Gürtel"

L'expresident de la Generalitat Valenciana arriba al Palau de Justícia (Foto: EFE)


Redacció Actualitzat a les 12:46 h   12/12/2011


L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i el que va ser el número dos del Partit Popular a València, Ricardo Costa, s'asseuen al banc dels acusats per un presumpte delicte de suborn passiu impropi. Tots dos estan acusats d'haver rebut peces de vestir com a regal de la trama Gürtel, que estava interessada en l'adjudicació de contractes de l'administració pública autonòmica.

 

L'expresident valencià ha arribat en cotxe al Palau de Justícia a les 9.20 hores, 45 minuts abans que es constituís el jurat que el jutjarà acompanyat del seu advocat, Javier Boix. A les portes del tribunal, l'esperaven alts càrrec del Partit Popular valencià i exmembres del seu govern per donar-li suport juntament amb la seva dona, Isabel Bas, que ha arribat uns minuts abans. Camps també ha saludat els agents de policia i alguns periodistes abans d'entrar al Palau de Justícia.

Poc després ha arribat a peu qui va ser el número dos del PP al País Valencià i actual diputat a la Generalitat Valenciana, Ricardo Costa, que també ha de declarar davant del jutge Juan Climent.

Després de la constitució del jurat popular, nou membres elegits per sorteig més dos suplents, començarà la vista oral.

Mobilització contra la corrupció

Aquest judici no ha aixecat només expectació entre els simpatitzants de Camps i Costa. A l'altra vorera davant del Tribunal Superior de Justícia s'han congregat desenes de persones membres de la Plataforma contra la Corrupció, que han protestat amb pancartes, màscares i han cridat consignes contra els imputats i n'han demanat l'empresonament.

Un centenar de periodistes i 50 mitjans de comunicació estan acreditats per cobrir aquest judici de la trama valenciana del "cas Gürtel", que està previst que s'allargui fins al 23 de desembre. Amb la resolució del jurat, serà el magistrat qui imposarà la sentència.

Les imputacions de Camps

Amb aquest procés, continua "l'estoneta llarga" per a la qual el mateix expresident de la Generalitat Valenciana deia estar preparat en la sessió de control del 12 de març del 2009.

Tampoc acaba aquí l'assumpció de responsabilitats per part de diversos càrrecs del PP que ocupaven llocs estratègics dins l'administració valenciana i que encara tenen causes pendents derivades de la trama Gürtel. Queda pendent de resoldre, entre altres, el presumpte finançament irregular del partit que ara governarà per un delicte electoral en les eleccions locals i autonòmiques del 2007 i per falsedat mercantil en les del 2008, ja que el passat mes de juliol el magistrat José Ceres va demanar obrir noves diligències.

El cas conegut com la trama Gürtel va començar amb la investigació instruïda pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón el febrer del 2009. Aquesta recerca tenia l'objectiu de destapar una presumpta xarxa de corrupció vinculada a la direcció del Partit Popular en l'època de José María Aznar. L'entramat, vinculat a alts càrrecs de diverses comunitats governades pel PP, estaria encapçalada per l'empresari Francisco Correa i dos homes més de la seva confiança i els seus negocis farien servir diners públics. Per aconseguir-ne beneficis, l'empresari utilitzaria, de manera freqüent o gairebé sistemàtica, els regals i els suborns a funcionaris i també a autoritats públiques.


Publicitat

Fòrums

  • 8.967.309 missatges
  • 210.195 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat