Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La campanya de l'esquerra contra les retallades s'ensorra

arrancanapsUsuari sumador16.663 11 105

La campanya de l'esquerra contra les retallades s'ensorra

 


La UE desautoritza la propaganda i fixa l'ajust d'Espanya per al 2012 en 21.000 milions | Esclata en plena campanya un escàndol d'ICV i emergeixen els malbarataments del tripartit

La campanya dels partits d'esquerra contra les polítiques d'austeritat i les retallades en la despesa pública s'està enfonsant després de xocar estrepitosament amb la crua realitat. La Comissió Europea ha sortit al pas de totes les demagògies-de la dreta i de l'esquerra-i ja ha advertit que Espanya haurà de estalviar 21.000 milions per complir amb l'objectiu de dèficit del 2012, el que serà impossible sense suor i, sensellàgrimes.

Cap país europeu s'escapa a l'austeritat, el que està restant credibilitat als discursos suposadament progressistes que, autoerigit en defensors dels sectors més desfavorits de la societat prometen polítiques de despesa social impossibles de dur a terme ara sense provocar la fallida del país.

El mateix candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va haver de ser desautoritzat per la vicepresidenta econòmica del Govern, Elena Salgado, immediatament després que defensés en el debat cara a cara amb Mariano Rajoy una moratòria de dos anys en el pla d'ajust. És clar que des de les files del PP se segueix insistint que no hi haurà ajust en educació, ni copagament en la sanitat, i sí augment de les pensions i rebaixes en els impostos, cosa que tampoc quadra amb les exigències de Brussel · les.

Però a més, la campanya de l'esquerra contra les retallades, amb vídeos com el del PSC atribuint al Govern la mort de pacients en els hospitals, ha rebut com una garrotada a la seva credibilitat l'aparició de diversos escàndols pel malbaratament i altres coses pitjors que practicar els partits de l'esquerra quan van governar i que engreixar el dèficit de tal manera que obliga ara a que les retallades que tant crítica hagi de ser molt més severs.

Sense anar més lluny, les obres de la línia 9 del metro de Barcelona, ​​que tenien un pressupost inicial de 2.700 milions, van a costar 16.000 milions després que el tripartit modifiqués el projecte amb noves estacions encarregades, això sí, a arquitectes de prestigi Com que no hi havia diners per pagar tan bon gust, es van adoptar sistemes de finançament els interessos han més que duplicat el cost de l'obra, que hipoteca la Generalitat fins al 2044.

Pitjor ha estat el que ha emergit de la gestió de l'Agència Catalana de l'Aigua. El tripartit va deixar un deute de 1.700 milions d'euros amb alguns episodis grotescs. La Generalitat té emmagatzemades canonades per valor de 24 milions d'euros que en temps del tripartit van ser adquirides sense concurs previ per l'impossible transvasament del Segre. Per altra canalització d'aigua a través de Collserola es van gastar 240 milions d'euros quan la mera ampliació d'un conducte preexistent pel centre de Barcelona hauria costat deu vegades menys.

Els partits d'esquerra van encendre d'ira aquest estiu quan el Govern va decidir revisar les concessions de la renda mínima d'inserció, popularment coneguda com Pirmi. Van acusar el Govern de CiU de ahogapobres, però 2356 perceptors no s'han presentat a verificar la seva situació ni han donat senyals de vida per mantenir la prestació.

I en plena campanya ha esclatat un veritable escàndol. La Sindicatura de Comptes acaba de lliurar al Parlament un informe que destapa les irregularitats de la gestió d'Iniciativa per Catalunya al Memorial Democràtic (vegeu la informació en pàgina 25). Amb el pretext d'honorar la memòria dels que van lluitar contra Franco, el departament que dirigia Joan Saura va organitzar un negociat-al nivell de direcció general-per al qual va contractar-sense contracte però sí amb factura-una empresa que no havia de ser enemiga, perquè assessorava, redactava les bases del concurs de subvencions, es presentava al concurs, i el guanyava, és clar. La sindicatura ha observat indicis d'il · legalitats amb responsabilitat penal que l'obliguen a remetre l'informe a la fiscalia.

L'escàndol de la gestió d'Iniciativa per Catalunya esclata just quan la candidatura que encapçala l'ex sindicalista Joan Coscubiela acaba de presentar una alternativa de retalls per estalviar 12.000 milions del pressupost de la Casa Reial i en ajudes a l'Església catòlica. Sempre ha resultat sorprenent i fins misteriosa la malvolença de l'organització excomunista contra tot el relacionat amb el món catòlic quan, al mateix temps, abandera la defensa dels col · lectius islàmics per a la instal · lació de mesquites i contra la prohibició de l'ús del burca. No només això. Iniciativa per Catalunya va controlar l'Agència Catalana de l'Habitatge fins l'últim dia del tripartit ... i un dia més. En el mateix moment en què els nous consellers prenien possessió el 29 de desembre, l'encara no dimitit director general de Promoció de l'Habitatge s'afanyava a dictar una resolució de 500 ajudes per al lloguer d'habitatges per valor de 23 milions d'euros,de les quals 295 corresponien a ciutadans d'origen àrab.

Així mateix, el tripartit va fer promoció de pisos protegits en llocs on no hi havia demanda oa preus superiors al de mercat. El Govern de CiU s'ha trobat amb una herència de 3.200 pisos buits que ha de pagar, i que ara acaba de posar en lloguer i venda a preus molt més baixos del previst per a almenys recuperar una mínima part de la inversió i de pas oferir oportunitats d'habitatge a persones que no s'ho podien permetre.

 

 

JORDI BARBETA

 

font

Respostes

Configuració
 • Idò2.289 7 771

  Impressionant l'estil Der Stürmer, toca agradar als nous amos.

  • Quatrefages720 9

   Les irregularitats de les adjudicacions/contractes a dit del Memorial i els desviaments pressupostaris a varies obres son molt greus i massa comuns, per cert. A veure si aquestes pràctiques clientelars s'ensorren de veritat d'una vegada.

    

   Tot i que en general té raó en més d'una cosa que comenta, l'estil es una mica barroer, fa un batut de diferents elements que dona molta inconsistència a l'article  i en un parell de punts, fa servir una retòrica gairebé demagógica [comunistes versus catòlics, invasió àrab subvencionada].

    

   Però siguin o no raonables els apunts que fa, a l'article li manca la pulcritud que hauria de ser natural a un mitjà pretesament seriós com La Vanguardia.

 • GatNegre21.490 8 65👍 7.153

  I a sobre hem de callar?

 • Sonic33.800 12 21👍 1.102

  En un país decent els governants que ens han portat aquí estarien a la presó.

 • polmas14.730 7 133👍 2.983

  Posa la font si us plau

   

  Em sembla bé que presenti la hipocresia de l'esquerra, però també em sembla una mica pamfletari.

 • separata4.581 13 467

  JOrdi Barbeta al servei de l'unionisme i de conveniencia?

   

  Algu pot posar la icona de NOVETAT?

 • __6924__52.431 14

  Es brutal com tiraven els diners a la brosa els del tripartit , aixi no es estrany que l´ultim any del tripartit tinguessin un deficit de 8000 milions

   

  Aquella gentusa esta dos anys mes i ho ensorren tot

   

  I a sobre tenen el cinisme ( sobretot PSOE-C i IC-IU ) de queixar-se de les retallades !!! , no son partits d´esquerra son els partits de la demagogia i el lerrouxisme

  • GatNegre21.490 8 65👍 7.153

   Són comunistes què vols? Com que els diners no són seus els hi és igual patejar-lo en gilipollades. Barcelona n'és un gran exemple, hauries de veure com aixequen carrers sencers per després deixar-los exactament igual, una de diners que s'han deixat en obres completament inútls que l'única cosa que feien és m'hagués de llevar 30 minuts abans perque el bus degut a les obres trigava 30 minuts més.

    

   Són uns pocavergonyes, vaig estar un any i mig havent-me de llevar 30 minuts abans per la seva puta avaricia (perque amb les obres van a comissió que ningú s'engannyi).

   • __6924__52.431 14

    Exacte , es gasten els diners com si caiguessin del cel i no fossin diners que basicament han pagat amb molt de sacrifici les clases populars i mitjas del pais

     

    Son uns pocavergonyes com be dius

 • Spike23.316 16 54👍 2.961

  Potser és que ja estic insensibilitzat amb la corrupció, però pot ser que el que m'hagi fotut més sigui el terme "ahogapobres"? I què passa amb l'escanyapobres, el deixem pel paper de l'auca?

   

   

  Ara bé, pel que fa a la  corrupció, és escandalós que no s'hagin obert encara diligències judicials contra els responsables de tot aquest desfalc. Això em recorda a un cas -malauradament, massa comú- com fou el teatre de Torredembarra que encara no s'ha enllestit i els pressupostos es van quintuplicar, si no ho tinc mal entès. Penso que s'ha de fer neteja, però de debò. S'ha d'acabar amb els clienteles polítiques i amb els favors a tercers. Com pot ser que s'atorguin fons públics a empreses que no es presenten a concurs? I a sobre resulta que les obres en infraestructures surten més cares perquè quatre pijo-progres volen la marca disseny per BCN, però què és això? I damunt fent comèdia sobre les retallades que han provocat ells i ens hem de menjar tots! Donant ales a la dreta perquè privatitzi a gust!! Però què s'han cregut que som? Es pensen que som idiotes o què? Si tot això es verifica, que no s'estranyin si els apallissen pel carrer. D'igual manera amb les motxilles de la Diputació de BCN: que s'aclareixin fets i noms! que tornin els diners cobrats il·legítimament i compleixin penes de presó: A tots els responsables se'ls hauria de processar i condemnar a treballs forçats durant 20 anys!

 • rak_699202 11

  Sempre ha estat així la Vanguardia... però últimament no l'ha trobeu mode Termineitor? 

 • Ocatalà10.939 10 193

  Ah, doncs si ho diu la Unió Europea... és com Déu, i no hi ha res a qüestionar.

 • HanseaticUsuari sumador21.289 11 67👍 22

  El Tripartit gastar i vinga gastar, i ara encara tenen els collons de dir que ells no retallarien...Potser no, però a canvi de la fallida de la Generalitat, poca-vergonyes!

  • Will20.576 9 71👍 2.489

   Es que si llegeixes tot el text, els acusa de coses més greus que ser uns grans malgastadors, també d'afavorir empreses per contractes de l'administració:

    

   Van acusar el Govern de CiU de ahogapobres, però 2356 perceptors no s'han presentat a verificar la seva situació ni han donat senyals de vida per mantenir la prestació.

   I en plena campanya ha esclatat un veritable escàndol. La Sindicatura de Comptes acaba de lliurar al Parlament un informe que destapa les irregularitats de la gestió d'Iniciativa per Catalunya al Memorial Democràtic (vegeu la informació en pàgina 25). Amb el pretext d'honorar la memòria dels que van lluitar contra Franco, el departament que dirigia Joan Saura va organitzar un negociat-al nivell de direcció general-per al qual va contractar-sense contracte però sí amb factura-una empresa que no havia de ser enemiga, perquè assessorava, redactava les bases del concurs de subvencions, es presentava al concurs, i el guanyava, és clar. La sindicatura ha observat indicis d'il · legalitats amb responsabilitat penal que l'obliguen a remetre l'informe a la fiscalia.

 • LaBerta45.691 14 12

  Ja que e neo comunista de Coscubiela, creu que a sobre no vol callar a sobre ens ho podria explicar no??????

 • __19321__3.490 11

  Gràcies UE i gràcies dreta, per demostrar, novament, que l'esquerra reformista és una mentida, que el poder no resideix en les institucions "democràtiques" i que el sistema és com és i no es pot canviar acceptant les regles del seu joc.


Publicitat

Fòrums

 • 9.237.606 missatges
 • 219.006 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat