Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Debat eleccions TV3

korver9.419 9 227👍 1

Obro aquest fil per poder comentar el debat que faran a les 22 a TV3 amb els caps de llista per Barcelona de cara al 20N.

 

Respostes

Configuració
 • Gàrgola2Usuari sumador5.830 10 361👍 246

  Jo crec que les que han estat millor han sigut el Coscubiela i el Duran (el cabronàs ho té per la mà). N'Alfred Bosch penso que ha començat fluixet i ha anat millorant mica en mica. La Chacón sense credibilitat i, la veritat, el Jorge Fernández l'he vist fluixet. Té molta més presència i dona més pel sac la Camacho

 • marccalero6.306 9 337

  Va els hi posaré nota.

   

  Coscubiela: 6,9

   

  Bosch:5,2

   

  Chacón: 4

   

  Duran:4

   

  Fernández Díaz: 3

 • Gerard913.765 7 548👍 148

  Segons l'Ara: Bosch: 5'2, Duran 5'2, Coscubiela: 5'1, Chacón: 4'8, Díaz: 4'4.

 • arna1cb6.406 11 334👍 462

  Alfred Bosch ha començat realment malament, però a mesura que ha anat avançant el debat ha sabut adaptar-se a un desavantatge i ha dit algunes coses brillants, com ara la defensa de TV3, el 'no volem els espanyols com a amos' i alguns atacs a Chacón

 • korver9.419 9 227👍 1

  Divendres que ve nou debat a el 8tv, a veure com va!

 • Will20.576 9 71👍 2.489

  Em costa dir qui ha guanyat el debat i qui l'ha perdut, prefereixo predir qui ha guanyat o perdut vots entre el públic del debat. Considero que n'hauran guanyat sobretot CiU i ICV i n'hauran perdut la resta. Menys mal que el Fernandez Diaz estava afònic i s'ha centrat sobretot en criticar al PSC i intentar fer creure que CiU ha estat la crossa d'en ZP i culpable de la crisi.

   

  En Bosch el més fluix de tots, s'ha d'estar flipat per dir que ha fet un bon debat.

   

  La Chacon demagòga, funciona amb eslògans i porta a sobre la llosa de ser la ministra de ZP, cosa que tan PP com ICV li han recordat i l'han deixada fora de joc.

   

  A en Duran l'he vist en un dels seus dies bons, on sap transmetre molt bé el seu missatge i respondre amb rotunditat als qui diuen la tipica trola a veure si cola com en Coscubiela (que ha estat correcte) o en Bosch en lo referent als sous dels diputats o l'aprovació de la reforma laboral.

 • Queralt5.701 9 375

  Segons Nació Digital:

   

  Només independentistes i ecosocialistes s'escapen del tedi

  El debat de candidats, previsible, dóna canxa a ICV-EUiA i ERC; PPC deixa passar els minuts; Chacón aguanta desapercebuda i Duran, ven centralitat. La crisi marca l'economia i el PP esquiva la qüestió nacional

  Els candidats en un moment del debat. Foto: Rafa Garrido/ACN

  La campanya més previsible, insípida i dessaborida  dels darrers anys, només comparable a les primeres eleccions europees, ja ha tingut el seu primer debat. Els cinc caps de llista per Barcelona de les formacions amb representació a Madrid s'han vist les cares durant les gairebé dues hores de debat emès aquest vespre des dels estudis de TV3. Un debat marcat per la poca intensitat pel tedi i l'ensopiment de fragmentar els diferents mítings que cada candidat va relatant cada dia als actes electorals. La crisi, les retallades i en darrer terme algun conat sobre la qüestió nacional han marcat l'ordre del dia. Cap sorpresa, només que els candidats que s'estrenen que han gaudit de l'estrella dels principiants.

  A priori, Joan Coscubiela, cap de files d'ICV-EUiA, i Alfred Bosch, comandant en cap de la Triple Aliança Independentista han trencat el to uniforme del debat, molt posats en el seu discurs i en el seu paper que només tenen per guanyar. Tots dos han explicat els seus arguments contra les retallades des de sengles perspectives socials i nacionals.

  Carme Chacón, candidata del PSC, ha aguantat bé. Un punt desapercebuda s'ha escudat en les retallades i en el monopoli històric de l'esquerra ideològica catalana. Jorge Fernández Díaz del PP, afectat d'una greu afonia, ha estat moderat i esperant a passar els minuts. Fins i tot, ha admès sense complexos que a Catalunya no existeix conflicte lingüístic.  I Josep Antoni Duran i Lleida, que ha comès alguna patinada comunicativa com ignorar els adversaris i mirar massa càmara, ha lluït amb professionalitat la seva idea de centralitat política però admetent que està a favor del dret a decidir. Un agoserament sobiranista delicat i artesanal.

  Les retallades

  Fair-play entre els candidats que han començat el debat brandant les retallades. PSC i ICV han carregat  contra PP i CiU pel desmantellament de l'estat del benestar a Espanya i a Catalunya. La rèplica no s'ha fet esperar i  Duran ha culpat el tripartit de les retallades i Fernández ha reivindicat que el PP sempre ha estat sinònim d'ocupació. Per ERC-Rcat-Catsí, amb sobirania fiscal això no es discutiria. El remei del pacte fiscal ha planat sobre la terra.

  Qüestió nacional

  Pel que fa a la qüestió nacional, Fernández ha reconegut sense escrúpols  que a Catalunya "no hi ha conflicte lingüístic". Per la seva banda, Bosch l'ha avisat  que amb la immersió "no s'hi juga" buscant col·laboració, i trobada, amb CiU i ICV pel que fa al dret a decidir. D'independència se n'ha parlat just per esverar algun moment la conversa i perquè el candidat sobiranista cantés en castellà un tema de Ketama per justicar les seves propostes secessionistes. Pel que fa Duran ha recordat que el pacte fiscal és "el camí pel dret a decidir", però Chacón li ha retret que ja "enganyés" els catalans amb el pacte fiscal anterior. El líder social cristià s'hi ha tornat recordant que PP i PSC no van apostar per l'exi mediterrani.

  Tothom el seu discurs

  Després de dues hores el resultat del partit és que tothom ha estat al seu lloc, abusant de la defensa i dosificant l'atac. Chacón ha evitat descobrir-se com una membre de l'actual govern socialista i, amb cintura, ha intentat passar desapercebuda marejant estadístiques i dogmes ben expressats. Duran s'ha volgut investir com el geni de la centralitat política.  Jorge Fernández ha evitat trepitjar ulls de poll. Alfred Bosch ha ensenyat una frescor entre ingènua i creïble. I Joan Coscubiela ha tocat el voraviu amb geni de sindicalista. Els dos menuts han jugat més ofensiu, el partit el tenien perdut i una bona rematada pot regalar alguna sorpresa. Al capdavall, tothom còmode.
  http://www.naciodigital.cat/noticia/36921/nom/independentistes/ecosocialistes/escapen/tedi
 • __27609__1.740 7

  L'1 per 1 de McFly:

   

  Chacon: 5. Hàbil. S'ha sabut moure durant tot el debat però arrossega la nefasta herència del Gobierno.

  Duran: 7. Comunicador. Per a mi el guanyador del debat.

  Fernández: 4. Prudent. L'afonia ha ajudat a no arriscar uns que ja es veuen guanyadors.

  Bosch: 3. Perdut. Algunes estones forçat, volia encabir els missatges allí on no tocaven.

  Cosbubiela. 6. Comunista. Seria un gran venedor  de motos.

 • __21814__9.870 10👍 1

  Doncs a mi el Bosch m'ha agradat. Una mica tebi, perquè volia donar el missatge que l'independentisme és tranquil i integrador, i no ha parlat de temes com el de l'Heces-Barba o la sentència del TC espanyol, però en general bé.

   

  La Chacón un ridícul i un sectarisme esgarrifós, el Fernández no ha dit res, el Duran bé però molt tou i el Coscubiela amb les seves consignes sectàries però pel que fa a la retòrica, bé.

 • Màgor13.286 10 155👍 3.534

  9 %  de share. I la gent que més pot mirar el debat és gent que li agrada la política i ja té el vot decidit. Aquest debats no serveixen de res.


Publicitat

Fòrums

 • 9.239.139 missatges
 • 219.061 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat