Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El Bisbe de Vic a favor de l'eutenàsia... passiva

__9151__27.615 13

El Bisbe de Vic, a favor de l'eutanàsia passiva

El clergue defensa l’administració de calmants o la renúncia a teràpies desproporcionades.

El Bisbe Romà Casanova, a l'ofici de la festa major de Vic 2008. Foto: Adrià Costa

"No a l'eutanàsia pròpiament dita". Aquesta seria la nova consigna de l'església catòlica a la vista dels avenços mèdics en tractaments experimentals. Així ho deixa clar el Bisbe de Vic, Romà Casanova, en la seva homilia d'aquest passat diumenge.

En la glossa, el Bisbe carrega contra l'eutanàsia, però d'una manera semàntica. Casanova entén com una "contradicció greu amb el sentit de la vida humana" aquesta pràctica. "Hem de refusar sempre l’eutanàsia en sentit vertader i propi, és a dir, una acció o omissió que per la seva naturalesa i en la intenció causa la mort, amb la finalitat de suprimir qualsevol dolor".

Però el Bisbe de Vic defensa l'eutanàsia passiva tot i que evita escriure el concepte: "Tot i això, no són eutanàsia pròpiament dita les accions i omissions que no causen la mort per la seva pròpia naturalesa i intenció; per exemple, l’administració de calmants o la renúncia a teràpies desproporcionades (el que s’anomena 'acarnissament terapèutic') que endarrereixen forçadament la mort, causant més sofriment al moribund i als seus familiars", sentencia Casanova.

"La mort no ha de ser causada, però tampoc absurdament endarrerida", rebla el bisbe vigatà. Amb aquesta exposició, Casanova s'afegeix al canvi doctrinal exposat per la Santa Seu.
Font: osona.com
Alcalde independentista, Bisbe a favor de l'eutanàsia... si es que ho tenim tot...

Respostes

Configuració
 • Tisana15.094 11 128👍 26

  És un pas, però la lluita contra l'Església continuarà fins que entreguin les creus i anunciin la seva dissolució.

   

  Mode RuGALcaba OFF

  • __26401__21.803 8👍 127

     Per què calleu l'eutanàsia activa que fan els governs amb retallades, llistes d'espera, manca de finançament de medicaments, manca d'ajut a la dependència, misèria energètica...
    http://www.publico.es/sociedad/sanidad-cospedal-da-citaciones-2017.html
    http://www.publico.es/actualidad/557407/la-plataforma-de-afectados-por-la-hepatitis-c-presentara-una-querella-contra-mato-y-rajoy

   Forges_listas-de-espera.jpg

     Vés a hospitals i compta quants pacients en estat vegetal trobes.
     Segur que en trobaràs ben pocs i hauries de voltar uns quants hospitals, prou.
     Hi ha, això sí, politraumatitzats o tetraplègics en estat de coma, però aquests poden recuperar-se en certa mesura, encara que no totalment. No són pacients terminals.
     Tot aquest interès, desmesurat, sobre els pocs casos de gent que demanen eutanàsia activa (i que us refreguen per les TVs dels Bancs), crec que és una cortina de fum, una estratègia del poder per distraure el personal i amagar-li la real eutanàsia activa que fan els governs del PP amb les llistes d'espera o la negativa a fornir medecines als malalts d'hepatitis.
     El poble necessita que parlem de la política sanitària del PP.
   Récord+de+demora+en+las+listas+de+espera,+en+recortes+de+la+prensa ...  21.jpg

     La progressia, sempre despistada, fent el joc, com de costum, a la reacció.
     La lluita contra els mudarniyus de TV (ja que els vostres trending topics coincideixen amb el que surt a la TV) continuarà fins que lliureu els canuts i gin-tònics i us dissolgueu 

 • __24744__27.971 9

  Avui estàs molt onanista. Vaig a fer-te un favor, encara que no t'ho sembli:

   

 • Mastegot30.048 9 31👍 2.360

  És del meu poble i avui surt una altra notícia  sobre este deltebrenc que treballa a Vic.

 • __26401__21.803 8👍 127

    El bisbe de Vic pensa com la majoria de la població:
  http://unidosporlavida.org/eutanasia_clip_image005.jpg 
    Aquesta enquesta sembla indicar -encara que no hi quadren els percentatges  - que la gent està a favor de l'eutanàsia passiva (que ja existeix), però no accepta gaire més (només un 22% volen eutanàsia activa). Per tant ni tan sols és un tema gaire electoralista.
    Per tant, els frikis serien els progres, no el bisbe de Vic 

  • LesttattUsuari sumador38.402 11 15👍 13.469
   Que té de friki morir d'una manera digna?
   • __26401__21.803 8👍 127
      L'eutanàsia passiva, que ja s'aplica fa molt massivament a tots els hospitals, ja és una mort digna, si és que una mort pot ser-ho.
      Evita el dolor tant com pot i no allarga innecessàriament la vida de malalts terminals o en molt males condicions.
      Hi ha un protocol: els metges ho han de parlar amb l'afectat i amb la família.

      Qui vulgui suïcidar-se, que ho faci, però que no demani lleis excepcionals que posen en perill la vida de tercers que potser no volen que els desatenguin o els matin.
      Una llei d'eutanàsia activa en mans neoliberals pot ser pitjor que una Llei Mordassa: donar-los una arma perillosíssima i la gent no n'és conscient.
      Justament el que volen els governs és exterminar els vells que guarden memòria del franquisme, de la resistència, que cotitzen a Òmnium, etc... i per això utilitzen els progres, policies del Pensament del Sistema, per imposar el seu Pensament Únic o Políticament Correcte, gràcies a la censura i manipulació dels mass mèdia capitalistes.
    • LesttattUsuari sumador38.402 11 15👍 13.469
     Vols dir que no t'has capficat gaire?.
     • __26401__21.803 8👍 127
        La realpolitik és maquiavèlica i depén dels fets d'amagar-los i presentar, per contra, cortines de fum per impedir que el poble entengui la jugada.
        Es palès que els governs necessiten dissimular, adobar, marejar, etc... en molts temes i més en els de serveis públics.

        Després tenen el mass mèdia per tapar les percepcions que volen invisibilitzar i el Políticament Correcte que imposen via TVs al jovent i a la societat com a censura de l'obertura de mollera i de pensament.
        Normalment no pensa, ja ho fa la TV. Només en donen la pròpia versió repetida.
         El Roto. Cortinas. El País
        Trobo que aquests temes són prou greus i afecten profundament tota la nostra societat com per plantejar-los contundentment.

        “La Política és l’art de cercar el problema, trobar-lo tant si n’hi ha com si no, diagnosticar-lo incorrectament, i aplicar el remei equivocat, i tot seguit aplicar a mitges els remeis equivocats”
        (Combinació del que deien Julius Henry Marx, Groucho, 1890-1977, actor, humorista i escriptor nordamericà i Ernest Benn, s. XX, poeta canadenc).

      • LesttattUsuari sumador38.402 11 15👍 13.469
       Com aquelles pel·lícules  "Cortina de fum" amb en Robert de Niro. O "Conspiració", amb Mel Gibson. Fins i tot, Wall-e, que també tracta  de l'especie humana que esta sent manipulada.
       • __26401__21.803 8👍 127
          Exacte.
          Quan estudiava Batxillerat vaig tindre la sort, que estudiants universitaris esquerrosos (encara vivia Franco) van fer cicles molt bons de cinema d'Art i Assaig, amb un recull de films extraordinaris per fer comprendre com és la vida i com funciona el món.
          Avui dia quasi tot em sembla molt comercial.

          Em va impressionar un film sobre l'assassinat de Ben Barka pel Marroc, o aquest, una crítica despietada als índex d'audiència en TVs nordamericanes:
          "Network" (Sidney Lumet, 1976) https://www.youtube.com/watch?v=Lv8KYr08Ib8&feature=related 
        • LesttattUsuari sumador38.402 11 15👍 13.469
         Brutal el vídeo. Crec haver vist un d'altre similar.  Llastima no poder veure els dels esquerrosos   (això ho deia LaBerta )

         Això et volia preguntar... En un fil, vaig veure una resposta teva en el que deies que algun dia la Natura es revelarà contra l'especie humana. Però no l'he sabut trobar. M'agradaria tornar-lo a llegir.
  • AviVicenç15.181 5 127👍 1.877
   Vols dir que val la pena ressuscitar fils antics sense causa justificada que embranqui amb la actualitat.

   No es millor deixar-los morir dignament

Publicitat

Fòrums

 • 9.251.486 missatges
 • 219.463 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat