Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Guerra Civil a Síria):13/6/2019. Les YPJ obren la porta a transformar-se en exèrcit i consideren clau l'autodefensa...

EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669

 

L'exèrcit sirià dispara indiscriminadament contra civils desarmats a Damasc, segons activistes pro drets humans

Blindats de les forces fidels a Bashar al-Assad ataquen la ciutat siriana de Deraa.

 

Actualitzat a les 13:34 h   25/04/2011

Les forces fidels al president sirià, Bashar al-Assad, han irromput violentament al barri de Duma de Damasc i han començat a disparar indiscriminadament contra civils desarmats. Així ho han denunciat activistes pro drets humans a la capital siriana, on no hi ha mitjans estrangers per contrastar les informacions. Segons aquestes fonts, uns 3.000 agents de les forces sirianes amb el suport de blindats han disparat contra la població i han provocat un nombre indeterminat de morts i ferits i nombroses detencions. També haurien atacat la ciutat de Deraa, on han mort una vintena de persones. Per la seva banda, el govern de Síria ha tancat els dos passos fronterers amb Jordània.

.

Continua la violenta repressió del govern contra les protestes que demanen la dimissió de Bashar al-Assad. Activistes pro drets humans a la capital siriana han denunciat que forces fidels al president han irromput violentament al barri de Duma de Damasc i han disparat indiscriminadament contra civils desarmats. Segons aquestes fonts, hi ha morts i ferits i nombroses detencions. Els testimonis xifren els agents del règim en uns 3.000, amb el suport de blindats.

Paral·lelament, al sud del país, a Deraa, han mort una vintena de persones, segons militants d'organitzacions de drets humans. Les mateixes fonts asseguren que els cossos han quedat al carrer i no se'ls pot recuperar perquè hi ha franctiradors. La repressió violenta continua a altres ciutats del país, com Jableh, situada a la costa del Mediterrani, on en les últimes hores han mort 13 persones durant una batuda feta per les forces lleials al president Bashar al-Assad. També a Duma, als afores de Damasc, on s'han tallat les comunicacions.

El govern tanca la frontera amb Jordània

Coincidint amb el desplegament de l'exèrcit i de la policia a la ciutat de Deraa, el govern de Síria ha tancat els dos passos fronterers amb Jordània.

Segons l'oposició siriana, almenys 120 persones han mort des de divendres al país àrab víctimes de la repressió de les forces de seguretat. Tot i així, milers de persones van sortir un dia més aquest diumenge al carrer per reclamar la caiguda del règim.

L'organització Human Rights Watch reclama a l'ONU una reunió urgent del Consell de Seguretat per debatre la violència a Síria. També demana una investigació internacional sobre l'estratègia repressiva del president Bashar al-Assad.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

EDITO: Sigles en litigi a la guerra civil de Síria per comprendre els agents implicats. Cortesia de Foguera Catalana.

 

 

Respostes

Configuració
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  L’exèrcit turc anul·la l’ofensiva al nord d'Alep enmig de converses de zona segura amb Rússia  Els militars turcs suposadament han cancel·lat la seva ofensiva contra les Unitats de Protecció Popular (YPG), dirigides per kurds, a la zona de Tal Rifa’s, al nord d’Alep, segons diversos informes han anunciat aquest diumenge.

  Segons aquests informes, els militars turcs i els seus aliats de l’exèrcit sirià lliure (FSA) han près la decisió de no llançar una altra ofensiva a prop de Tal Rifa’at a causa de les converses en curs amb les forces russes per establir una zona desmilitaritzada a la zona. Les forces russes i turques estan negociant una zona potencialment desmilitaritzada que serà supervisada pel seu personal militar entre la ciutat de Tal Rifa’at i la ciutat d'Azaz, al nord d'Alep. Aquesta mesura arriba només 24 hores després que l’exèrcit turc i els seus aliats rebels intentessin avançar cap al sud, a Tal Rifa’at.

  L’exèrcit turc i l’exèrcit sirià lliure van anotar un avanç previ, capturant dues ciutats de l'YPG. No obstant això, després es van veure obligats a retirar-se després que les forces dirigides per kurds bombardejessin les seves posicions a l'interior de Maraanaz i Al-Malkiyah.

  Turquia ha denunciat durant molt de temps la presència de l'YPG a la zona de Tal Rifa’at, però no han pogut fer cap avanç a causa de les tropes de l’exèrcit àrab sirià que es troben a prop de les forces kurdes.

  https://mobile.almasdarnews.com/article/turkish-army-cancels-offensive-in-northern-aleppo-amid-safe-zone-talks-with-russia-reports/
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669

  Mor en combat un milicià de les Forces d'Alliberament d'Efrîn

  Şoreş Amanos va morir el 30 d'abril en combat contra les forces invasores turques al cantó d'Efrîn. De nom oficial Mihemed Hesen (Hüseyin) el jove formava part de les de les Forces d'Alliberament d'Efrîn. Havi nascut a  Cindirese/Jinderes, al cantó d'Efrîn i fou mort a Sharra prop de la línia de front de Qatme/A’zaz/Mar’anaz. Es tracta de la segona persona que mor militant a les files de les  Hêzên Rizgariya Efrînê (Forces d'Alliberament d'Efrîn).

  Per a saber-ne més:

  1) Sobre grups operatius de la resistència kurda a Efrîn (1)

  2) Sobre grups operatius de la resistència kurda a Efrîn: HRÊ (2)

 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  Soldatsturcsassassinenun civila la frontera deGireuSpi

  Lesforcesestatalsturques handisparatiassassinat a unhome anomenatHisenEziza la fronteraamb el cantódeGireuSpi.       ANFGIRESCIdissabte,4 maig2019,09:53


  Elssoldatsturcs handisparati assassinat aun civilanomenatHisenEzizNasir, de 33 anysd'edat, a la fronteraamb el cantódeGireuSpi.

  HisenEzizNasir, pare de3,serà enterratavui alcementirid'AynArusal sud deGireuSpi.
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  Forces d'Alliberament de Afrin: 40 terroristes abatuts

  Les Forces d'Alliberament de Afrin ha publicat el seu últim comunicat informant dels enfrontaments a distitnas llogarets de Afrin.      ANF ​​Afrin diumenge, 5 may 2019, 09:35


  Almenys 40 terroristes recolzats per Turquia han mort en enfrontaments a dos llogarets:

  A continuació reproduïm el comunicat de les Forces d'Alliberament de Afrin:

  "L'exèrcit d'invasió turc i els grups aliats jihadistes van llançar un atac d'artilleria massiu contra els llogarets de Shara, Malikiya i Maranaz, Shwarqa i Kashta'ar, que compten amb una població civil quantiosa. Els grups jihadistes van tractar de realitzar una incursió en els llogarets esmentades amb artilleria i drones armats.

  Els atacs van ser repel·lits pels nostres combatents després de durs enfrontaments en els quals almenys 40 terroristes han estat abatuts incloent al comandant en Shara i Azaz, Ahmad Jamil. També hi va haver almenys 30 ferits ". • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  Exèrcit turcatacallogaret enAfrin

  L'atacs'haproduïten diferentsllogarets.       ANFAfrindiumenge,5 may2019,09:10


  Mentre elsatacs de l'exèrcit turcs'intensifiquen,moltsmercenarishan resultatmorts en elsenfrontaments.

  L'exèrcitturci els seus aliatscontinuenrealitzantatacs contraels llogarets deMareneziMalikiyêenSera.

  Segons lainformaciórebudal'exèrcit turci els seus aliatsmercenarisvan llançar tresatacsdiferentsahir a la tardaen el llogaret deMailikiyê.En aquestmomenthi havia unagran presènciade mercenarisen el llogaret.

  Algunsde les baixes enlesfiles delsgrupsjihadistesvinculatsa l'exèrcitturc són:MihemedCemilHerbûş,KamilMubàrakAbu(deHol)Ehmed,Kamil(deMare).
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  L’exèrcit sirià captura el turó estratègic per tallar la ruta de subministrament de militants al llarg de l’eix Idlib-Hama

  Els rebels jihadistes i recolzats per turcs han iniciat una contraofensiva al llarg de l'eix Idlib-Hama, avui, després que l'exèrcit àrab sirià (SAA) iniciés la seva operació al llarg de la zona desmilitaritzada. Liderats pel Front d’Alliberament Nacional, els rebels recolzats per turcs han llançat diversos míssils cap a les posicions del govern, colpejant diverses àrees al voltant de la governació de Hama. No obstant això, la seva contraofensiva seria de curta durada, gràcies en gran part a les unitats d'artilleria de l’Exèrcit Àrab Sirià i a la força aèria.

  Després de la contraofensiva fracassada pels militants, l'exèrcit àrab sirià ha reprès la iniciativa per capturar el turó estratègic de Tal Uthman prop de la ciutat de Kafr Naboudeh.

  Segons una font militar situada a prop de Mhardeh, la captura de l’exèrcit àrab sirià de Tal Uthman ha retallat la ruta de subministrament militant de Kafr Naboudeh a Qalat Al-Madiq; aquestes ciutats esmentades són dues fortaleses rebels a la governació de Hama.

  L’exèrcit àrab sirià està intentant arribar a Kafr Naboudeh i assegurar la zona al sud de la ciutat.

  https://www.almasdarnews.com/article/breaking-syrian-army-captures-strategic-hilltop-to-cutoff-militant-supply-route-along-idlib-hama-axis/ 
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Segons informes, l’exèrcit turc ha abandonat el seu punt d’observació a Qalaat al-Madiq abans de l’inici de l’operació de l’exèrcit àrab sirià.

 • Hades28.224 9 36👍 20.613

  L'exèrcit hauria capturat la plaça de Tell Othman, en el que és el seu primer avançament des de la fi de l'alto el foc a Idlib.
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  L’exèrcit àrab sirià captura Kafr Nabudah i Al-Mughayr, que estaven en mans de Jaysh al-Izza:

 • Hades28.224 9 36👍 20.613
  Rellevant progrés avui de l'exèrcit.
   
 • maori16.587 3 108👍 8.643

  Les protestes contra les pràctiques de les milícies de l'SDF continuen al camp de Deir Ezzor  Les protestes contra els crims de les milícies de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF), recolzades pels Estats Units, segueixen tenint lloc a diversos pobles i ciutats del camp de Deir Ezzor.

  El reporter de SANA a Deir Ezzor va dir que els habitants de la ciutat d'Al-Basira i el poble d'Al-Damman del camp del nord de Deir Ezzor van sortir al carrer per condemnar els crims de la milícia de l'SDF i van exigir l'expulsió de les milícies de les seves zones al camp de Deir Ezzor.

  El periodista ha citat fonts locals que diuen que les protestes contra les pràctiques de les milícies de l'SDF segueixen al camp del nord de Deir Ezzor a causa dels crims de la milícia, en detenir a molts habitants del camp de Deir Ezzor i obrir foc a la població local, matant i ferint d’altres.

  Abans, la milícia de l'SDF, recolzada per helicòpters nord-americans, va cometre una massacre, matant a sis civils a la ciutat d'Al-Shahil, al camp nord-est de Deir Ezzor.


  https://www.sana.sy/en/?p=165218&fbclid=IwAR3k62L22Q2WJNEvGLEcKW4j_WW-Q_SvGwBiBiRHfb4HmZ7AuqfFQ9Ia3Zg 

 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Les Forces d'Alliberament d'Afrin maten dos jihadistes recolzats per turcs que protegien la construcció d'un mur al llogaret de Kimar.
 • Hades28.224 9 36👍 20.613
  Així s'han trobat el Museu d'Apamea.
 • Hades28.224 9 36👍 20.613
  Els turcs s'enfaden perque no els deixen ocupar Síria tranquilament.
 • maori16.587 3 108👍 8.643


  L’exèrcit àrab sirià ha capturat Maydan Ghazal, que estava en mans de forces jihadistes. Aquesta era la suposada zona d’un lloc d’observació turc que, segons sembla, va ser evacuat el 6 de maig.
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Contraofensiva terrorista a nord-oest de Síria acaba en desastre  Una gran contraofensiva contra l'Exèrcit sirià llançada per grups armats i terroristes a l'oest de Síria ha acabat en un gran desastre per a aquests.

  Segons informen diverses fonts sirianes, els grups armats, liderats per l'aliança terrorista Hayat Tahrir Al-Sham (HTS), encapçalada pel Front Al-Nusra (autoproclamat Front Fath Al-Sham) i vinculada a Al-Qaida, han llançat una ofensiva a gran escala per reprendre les zones alliberades en els últims dies per l'Exèrcit sirià a la província de Hama (nord-oest), però no han aconseguit el seu objectiu i s'han vist obligats a retirar-se.

  La pàgina web Al-Masdar News, citant fonts militars sirianes, indica que, tot i els intensos atacs terroristes, l'Exèrcit sirià, amb el suport aeri actiu de les Forces Aeroespacials de Rússia, han repel·lit els atacs i han provocat gran nombre de pèrdues en les files de HTS, particularment en les ofensives prop de la localitat de Kafr Nabudeh, zona d'importància estratègica.

  Una font de l'Exèrcit sirià assegura que, un cop derrotats els grups armats, les forces sirianes es preparen per llançar una nova ofensiva contra la localitat d'Al Habit a fi de possibilitar l'alliberament de la ciutat de Khan Xaikhoun i envoltar als terroristes a les zones en l'extrem nord de la província de Hama.

  Des de dilluns, les forces sirianes duen a terme una àmplia operació contra els terroristes a Hama i Idlib, el principal objectiu, segons les fonts, és expulsar els terroristes de la zona desmilitaritzada coordinada entre l'Iran, Turquia i Rússia, doncs Damasc i Moscou estan cansats de les múltiples i contínues violacions al règim d'alto el foc per part d'aquests grups.

  A falta d'una declaració oficial del Govern sirià, alguns analistes i experts especulen que aquesta ofensiva no es limitarà a la zona desmilitaritzada, que, en realitat, es tracta de la primera fase de l'operació per reprendre Idlib i eradicar del tot als grups armats del sòl sirià.

  https://www.hispantv.com/noticias/siria/428206/ofensiva-terrorista-alqaeda-hama-idlib-ejercito?fbclid=IwAR3SX2iPsVmGiqVYCJRNWyxhmbhGKIQnJ9omUbDUQq7Kcl3Uv4IhlWdVwTg 
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  L’exèrcit sirià ataca l’àrea de llocs d’observació de Turquia a prop de la frontera amb Idlib  L’Exèrcit àrab sirià (SAA) ha llançat atacs de represàlia cap a la zona de llocs d’observació de Turquia, al nord de Qal’at Al-Madiq.

  Segons una font militar al nord-oest de Hama, l’exèrcit sirià llança diversos dipòsits d’artilleria al nord de Qal'at Al-Madiq després que militants de Hay'at Tahrir Al-Sham i el Front d’Alliberament Nacional recolzat per la Turquia ataquessin la ciutat històrica.

  La font diu que les seves peces d'artilleria no han arribat al lloc d'observació turca, sabent l'ubicació d'aquest lloc militar.

  Els activistes de l’oposició han acusat l’exèrcit sirià d’assassinar un civil durant l’atac a la frontera de la Governació d'Idlib.

  En notícies rellevants, l’exèrcit turc ha enviat un gran comboi de reforços al sud d’Idlib el diumenge per evitar que l’exèrcit sirià avançés cap a la bossa militant al nord-oest de Síria.

  https://mobile.almasdarnews.com/article/syrian-army-attacks-turkish-observation-post-area-near-idlib-border/ 
 • Hades28.224 9 36👍 20.613
  L'exèrcit turc envia més tropes a reforçar les seves posicions militars a Síria.
 • maori16.587 3 108👍 8.643


  A la tarda del 14 de maig, l'exèrcit àrab sirià (SAA) i els seus aliats havien establert el control de Hamra, Muhajereen i la propera finca de Samanah i la pista agrícola de Xari’ah. Al mateix temps, els militants van repel·lir l’atac de la SAA al poble de Huwayz. Els enfrontaments també es van produir prop de Jabal Zawiyah.

  https://southfront.org/map-update-syrian-army-advance-in-al-ghab-plains/?fbclid=IwAR2IiseeexK5HXPfzU7hSIc3zlXb_-qhbYBECHCEKgH-XageN-kJ-NwVFEg
 • maori16.587 3 108👍 8.643


  L’exèrcit àrab sirià (SAA) ha imposat el control de la ciutat d’al-Huwayz al nord-oest del camp de Hama, després de més de 48 hores de forts enfrontaments amb Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) i els seus aliats. Un dia abans, el SAA va entrar a al-Huwayz. No obstant això, un contraatac de l'HTS va obligar l'exèrcit a retirar-se a la perifèria de la ciutat. El contraatac no va detenir l’exèrcit, que s'ha fet amb èxit amb la ciutat aquest matí.

  Les fonts pro-governamentals diuen que la SAA havia eliminat tota una unitat d'HTS i Horas al-Din durant els enfrontaments al voltant de la ciutat. Segons informes, alguns dels membres de la unitat eren estrangers.

  El SAA avança ara cap a les ciutats d'Al-Huwayjah i Xahranaz al nord i nord-est d'Al-Huwayz. L’exèrcit segurament aconseguirà aquestes ciutats en els propers dies.

  https://southfront.org/syrian-army-captures-new-town-in-northwestern-hama-eliminates-hts-unit-map-photos-video/?fbclid=IwAR2D84xAG6ru3CSvzObgNQWRXlVLy-gb9rMVzz1NO-RQYVuxE8bWaTzPh6E 
 • maori16.587 3 108👍 8.643


  • Les Forces de Defensa Aèria intercepten diversos objectes aeris no identificats a Damasc
  • 42 membres de l'IS van ser detinguts i grans quantitats d'armes, incloses més de 40 rifles de franctirador, van ser capturades com a resultat de l'operació de l'SDF al sud-est de Deir Ezzor
  • Els militants de Hay’at Tahrir al-Sham estan preparant una provocació química a la ciutat de Saraqib, van advertir els militars russos
  • El govern de Damasc i Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) van intercanviar desenes de presoners a prop d'Al-Eis el 17 de maig. HTS va alliberar nou presoners, incloent dues dones i un nen. Damasc va alliberar vint-i-set presoners de les seves presons
  • El Partit Islàmic de Turkistan (TIP), afiliat a Al-Qaeda, va llançar un nou vídeo de propaganda que mostrava la seva forta munició assistida per coets
  • Els enfrontaments continuen al nord-oest de Hama i al nord de Lattakia


  https://southfront.org/military-situation-in-syria-on-may-18-2019-map-update/?fbclid=IwAR3170CEEuim5Urn0iayd4DzmRFUFhWylBhIvVdqBhBwYwe0_qR4SPIXaOI 
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  F-16 israelians usen com a escut a avió de Qatar per atacar Síria  Després ocultar-se en setembre de 2018 darrere d'un avió rus per bombardejar Síria, Israel està intentant fer el mateix amb avions de passatgers de Qatar.

  El portal web IntelSky, que controla les activitats de la força aèria del règim de Tel Aviv a l'Orient Mitjà, ha informat aquest diumenge, en un missatge al seu compte de Twitter, que caces israelians van sobrevolar l'espai aeri del sud del Líban.

  La font ha explicat que les violacions aèries comeses per Israel al sud del Líban i prop de Síria van coincidir amb el vol de diversos avions de passatgers de Qatar que estaven sobrevolant la mateixa zona. Aquest acte israelià va exposar als avions civils al perill de ser atacats per la Defensa Aèria de Síria, afegeix IntelSky.

  Això es produeix després que a principis de maig s'informés que Síria havia autoritzat a Qatar a usar el seu espai aeri per evitar el bloqueig saudita que, des de juny de 2017, s'aplica contra el petit emirat del Golf Pèrsic.

  Israel va provocar l'abatiment d'un avió rus model Il-20 a Síria

  Un avió rus Il-20, amb 15 militars a bord, va ser derrocat per un míssil antiaeri sirià el 17 de setembre de 2018 sobre la Mediterrània, quan es disposava a tornar a la base russa de Hmeimim, a la província de Latakia.

  Segons el Ministeri rus de Defensa, l'aparell va ser abatut per error per les forces aèries de Síria perquè uns avions de combat F-16 israelians s'ocultaven darrere de l'avió rus per dur a terme atacs al territori sirià.

  Israel va rebutjar les acusacions de Rússia. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va culpar Síria del que ha passat i en una conversa telefònica amb el president rus, Vladímir Putin, li va transmetre el condol per la mort dels soldats russos.

  Després de l'enderrocament de l'avió rus, Moscou va lliurar a l'Exèrcit sirià sistemes de defensa aèria S-300 per protegir davant els atacs aeris d'Israel.

  Israel es va oposar fèrriament al subministrament dels S-300 a Síria. Netanyahu va titllar el 28 de setembre de 2018 d'irresponsable la decisió del Kremlin en aquest sentit.


  https://www.hispantv.com/noticias/siria/428842/israel-aviones-pasajeros-catar-ataque?fbclid=IwAR1BAzUfw5Y7xByFHYjI6yM9Lp9Ri7StgJgSh5jI9gnwMscGxLTzU6w3QiA 
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669

  Obre un centre comunal per a dones a Ar-Raqqà

  El Centre Comunitari de Dones ofereix diverses activitats recreatives com ara esports, arts, música i cuina. També inclou activitats per a la mainada i una guarderia per a nens menors de sis anys. El programa s'obre a unes 100 dones d'Ar-Raqqà i els seus suburbis.

  "Hem signat un memoràndum d'enteniment amb la Societat de la Pau de les Dones per restablir un somriure a dones i nens que han estat privats de l'esperit de la infància i la innocència", va dir Firoz Khalil, oficina administrativa del Consell Civil d'Ar-Raqqà.

  Majed Jadid. el supervisor del projecte va assenyalar que el projecte inclou un programa intensiu d'activitats recreatives i atreu a 100 dones d'Ar-Raqqà i els seus suburbis.

 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Fortes pèrdues pateixen els rebels recolzats per Turquia en un fracassat avanç al nord-oest de Hama  Per segon dia seguit, els rebels recolzats per Turquia han intentat reprendre les àrees que havien perdut abans amb els militars sirians al nord-oest de Hama.

  Liderats pel Front d’Alliberament Nacional (NLF), els rebels recolzats per Turquia han assaltat les posicions de l’exèrcit àrab sirià (SAA) a prop de la ciutat d’Al-Masasnah. Una feroç batalla es produiria entre les dues parts en conflicte, que duraria poc més de tres hores el dilluns.

  Segons una font militar de Mhardeh, els rebels recolzats per turcs no han pogut penetrar en les línies de l’exèrcit sirià, cosa que ha provocat la seva eventual retirada d’aquest eix. La font afegeix que els rebels recolzats per turcs també han patit fortes baixes durant la batalla, motiu pel qual també s'han retirat.

  El diumenge, les forces d’Eufrates d’escut recolzades per Turquia es van tornar a desplaçar de la regió d’Afrin al nord d’Alep a la campanya del nord-oest de la governació de Hama. Tan aviat com van arribar al nord-oest de Hama, van intentar recuperar territoris perduts pels seus aliats al nord-oest de Hama.

  Des de la captura de l’imperativa zona de Huwayz, l’exèrcit sirià no ha intentat aprofundir en la governació d’Idlib. El motiu de la vacil·lació de l’exèrcit àrab sirià es deu a la gran presència dels soldats de l’exèrcit turc al llarg de l’eix Hama-Idlib.


  https://www.almasdarnews.com/article/heavy-losses-plague-turkish-backed-rebels-in-failed-advance-in-northwestern-hama/
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  Exèrcit turcexpulsa elskurdsd'unpoble deAfrin

  Les forces de l'exèrcit turccontinuen els seusatacscontra elskurdsen diversespartsdel Kurdistan.       ANFAfrindiumenge,19maig2019,00:51


  Informesdes de terradiuen que lesforces de l'exèrcitturcestanexpulsantalsciutadanskurdsde les seves llarsen el llogaret deDerwish, al districtedeRajodeAfrin.

  Segons elsinformes, l'exèrcitturcplaneja construiruna base militaren el llogaret.

  L'exèrcitturcocupantestàexiliantsistemàticamentalskurds aAfrini establintalesfamílies delsmercenarisaliatsportats deGhouta, Hama,LatakiaiIdlib.
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  Segueixen els atacs sistemàtics de les forces ocupants a Afrin

  Des de la ocupació del cantó de Afrin per l'Estat turc i les seves milícies tenen lloc atacs sistemàtics contra la població diàriament. Entre d'altres, continuen els brutals atacs de saqueig, tortura i segrest.      ANF ​​Afrin dilluns, 20 maig 2019, 09:25


  Els segrestos i múltiples atacs de les forces d'ocupació no cessen en Afrin. L'Agència de Notícies Anha informa de diversos casos actuals.

  Segons la seva informació, Haydar Mihemed, un resident de 33 anys de la població de Jiqla al-Wistar, va ser segrestat per la milícia gihadista Ahrar al-Sharqiya el passat 27 d'abril i posteriorment alliberat per un rescat de 100.000 lires sirianes.

  A la població de Meshala, al districte de Shera, Nebiha Mistefa i la seva nora van ser segrestades i des de llavors segueixen desaparegudes.

  Hisen Şewket i Abdulrahman Bermeceh han estat segrestats a la població de Hibo, al districte de Mabata. Ibrahim Xelil en el seu oliverar en Geliyê Dirêmiye en passat 3 de maig i també es troba desaparegut.

  Els saquejos també continuen. El 8 de maig, milícies jihadistes van assaltar les cases de Nuri Mistefa i Mihemed Hemduş a la població de Coqa, robant el bestiar i el generador. Un acte similar es va dur a terme a la població de Tal Tewil on van aplanar la casa de Fetah Ali Naso i van confiscar el seu bestiar.

  D'altra banda, la milícia Furqat al-Hamza té amenaçada a la gent a la població de Qedeh al districte de l'Rajo. Els residents han de pagar-los 1 milió de lires sirianes per poder tornar a treballar en els seus camps.

  Mentre el grup Sulayman Shah està confiscant el 10% dels ingressos agrícoles al districte de Shiye, Furqat al-Hamza rep 500 lires sirianes cada mes de la població de Coqa.

  Qui són aquestes milícies?

  Les milícies Furqat al-Hamza, Suleyman Shah i Ahrar al-Sharqiya pertanyen a l'ocupació turca de Afrin i realitzen tasques policials i militars. Aquestes milícies estan formades per les faccions d'Al-Qaida, Al-Nusra i Ahrar al-Sham. Furqat al-Hamza i Ahrar al-Sharqiya van aparèixer per primera vegada al nord-est de Síria, en particular al voltant de Deir ez-Zor i Hesekê. Després de ser expulsades de la regió, es van retirar a Idlib en 2016 i després se'n van anar a Jarablus com a part de l'operació Escut de l'Eufrates reemplaçant als jihadistes del ISIS que es trobaven desarmats a causa d'un acord amb l'Estat de Turquia.

  Han jugat un important paper en l'ocupació de Afrin i estan embolicades en nombroses violacions dels drets humans, incloent execucions extrajudicials de civils. La milícia Suleyman Shah és part de l'aliança de milicis turcomanas Sultan Murad, formada per extremistes de dreta i islamistes de Turquia. Representa una combinació de nacionalisme turc i islamisme, i és coneguda per dur a terme una neteja ètnica i execucions extrajudicials. Entre altres coses, l'ONU acusa Sultan Murad de crims de guerra en la lluita contra els kurds a Alep.
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  Lesforces d'ocupacióincendienterresde cultiu enAfrin

  Elsatacscontra elsmitjans devida de la poblaciólocaldeAfrincontinuen.Lesforcesd'ocupacióestanincendiantelscampsde cultiu.       ANFAfrindilluns, 20maig2019,09:20

  Elsperiodistes deANFa la regióhan afirmat quelesforcesturquesi elsgrupsaliatsterroristes hancalat foc alesterresde cultiu de lapoblaciólocalen els llogarets deGundeMeziniKibeshineal districte deSherawaaAfrin.

  Lespersonesconreavensègoliblaten elscampsincendiats.Les oliveresa la zonalimítroftambé hanestatcremats.
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  La guerrilla és una amb la natura

  Les motxilles d'alpinisme tenen parts fluorescents, que es volen trobar quan es perden. Però quan es tracta de la guerrilla, és una història diferent. Les motxilles. Les armes, els clips i els flascons adopten els colors apropiats per a la vinya      ANF ​​- DİLPAK Dag BEHDINAN dissabte, 18 maig 2019, 11:37  Vam començar a escoltar un brunzit mentre caminem per les senderes verds. La primavera ha brotat, ja que al nostre voltant, la mare natura esclata en verd, ens tallen els rierols que es precipiten cap a les valls des de les muntanyes. Creiem que el brunzit pot ser el so de l'aigua, però sembla que s'està fent més gran, o més a prop nostre, aprofitant el nostre avanç.

  Arriba un moment en què sentim que estem caminant directament cap al so. El guerriller que ens guia, ja que sap que la terra no dóna cap pista, la seva expressió diu: "Jo tampoc ho sé". Deu minuts després veiem que estem caminant cap a un generador. La nostra guia indestructible diu: "Aquest és el taller d'adaptació".

  La llarga lluita per la llibertat de la guerrilla del Kurdistan continua estenent-se per diverses terres. És el tema d'un altre estudi, més acadèmic, per fer una anàlisi sociològica dels elements durant molt de temps, però avui en dia un tema important és la "professionalització" de la guerrilla, juntament amb conceptes com la fe, la companyonia, el propòsit i la lluita contra el colonialisme.

  Si no trobes la guerrilla, l'escamot et trobarà

  Les persones que practiquen el muntanyisme com un hobby usen motxilles amb algun tipus de pegat fosforescent en algun lloc. Al final, són les muntanyes, si et perds enmig de la nit, aquesta petita taca de tela brillant podria salvar la teva vida. Per a la guerrilla del Kurdistan, però, aquest petit pegat és un risc per a la seguretat perquè la naturalesa de la guerrilla requereix que no es la trobi. No pots trobar-la quan la busques, però pot mostrar la seva cara en qualsevol moment.

  És només l'uniforme, però es converteix en tot

  Tornem a la motxilla, a les armes, o fins i tot a un matràs d'aigua. El taller de sastre al qual vam entrar no és un taller normal. Ens saluden calorosament les persones que estan dins i quan preguntem què estan fent, diuen "camuflatge". Estan cosint uniforme, però en totes les formes imaginables: un rellotge, una motxilla que la guerrilla mai es trauria mentre visquin, una funda, les armes, els clips i fins i tot les bombes. El taller està ocupat. Pensant que no haurien interrompre el seu treball més per nosaltres, els desitgem facilitat en el treball i diem que ens anem.

  Ens miren a nosaltres, a la nostra roba, al nostre cabell, com si volguessin dir que hauríem de "camuflar". Entenem la seva actitud tímida i diem: "Està bé". Diuen: "No està bé", i es dirigeixen a les massacres civils comeses per l'exèrcit turc a Behdinan i els seus llogarets. No estan equivocats. L'exèrcit turc invasor ha matat a centenars de civils al cim de les seves despietats atacs contra la guerrilla en la seva total menyspreu de les regles de guerra, els guerrillers al taller de sastres tenen raó.


 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Exèrcit troba armes turques i nord-americanes abandonades per terroristes a Deraa  Durant els seus operatius de desminatge i pentinat en les zones alliberades del terrorisme, els militars sirians van trobar armes, municions i aprovisionaments bèl·lics, a les províncies de Damasc-camp i Deraa. Algunes de les armes i municions trobades tenen marques de fabricació als EUA i Turquia.

  En ocasions anteriors, l'Exèrcit sirià va descobrir arsenals de terroristes amb armes, munició, i material explosiu de fabricació israeliana i nord-americana.

  Els alts comandaments de l'exèrcit sirià asseguren que les quantitats i qualitats de les armes i el material bèl·lic trobat evidència el involucrament d'Israel i els països de l'OTAN a donar suport als terroristes per tal de perllongar la guerra.  https://sana.sy/es/?p=107195&fbclid=IwAR0HuCJgyPe-px7xRDmHAtcvxgH7YcsCMHDOwdv4DXpxr5ZHTUNhyx30wko 
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Exèrcit recupera antiguitats robades per terroristes al nord de Hama  Durant les seves operacions de pentinat en la recentment alliberada ciutat de Qalet Al-Madiq (Apamea), situada al nord de la província de Hama, els militars sirians van trobar  peces arqueològiques que van ser robades i ocultades en amagatalls dels terroristes. Les peces arqueològiques havien estat objecte de contraband pels terroristes fora del país.

  Centenars de llocs arqueològics de Síria van ser objecte d'excavacions il·legals i robatoris pels grups radicals.

  El Cap del Departament d'Antiguitats i Museus, Hamoud Al-Mahmoud, havia revelat que més de 9.500 peces arqueològiques robades havien estat rescatades i recuperades.
  https://sana.sy/es/?p=107189&fbclid=IwAR04DciWaoHSBkmddLu5ZAtfQwqmlDYIeAXc0duZOmxfBlnUcs6zZBqlG4s 
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  ForcesturquesijihadistesincendiencampsiarbresenSherawa

  L'exèrcitturci els seus aliatsjihadistescontinuenla barbàrieal cantóocupatd'Afrin.       ANFAfrindimarts,21maig2019,09:00


  Fontslocalsinformen quelesforcesturquesi els seus grupsterroristesaliats hancalat foc amés àreesde cultiual districte deSherawaaAfrin.

  Elscampsonesconreael blatil'ordivan serincendiatsahirdilluns.

  Tambévan calarfoc alsarbresque hi ha entrelespoblacions deBasuteiDermişmiş.


  FDLGP

  .
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  L’exèrcit sirià avança a l'interior de Kafr Nabudah, ja que el nombre de morts jihadistes puja a més de 80   Els rebels jihadistes estan lluitant per mantenir Kafr Naboudeh aquesta tarda, tot i capturar la ciutat aquest matí.

  Liderat per les Forces del Tigre, l'exèrcit àrab sirià (SAA) ha iniciat una gran contraofensiva contra els rebels jihadistes per capturar Kafr Naboudeh poc després de perdre la ciutat. Segons una font militar propera a les primeres línies, l'exèrcit àrab sirià ha atacat Kafr Naboudeh des de dos flancs diferents per intentar foragitar els jihadistes.

  L’exèrcit àrab sirià ha aconseguit tornar a entrar a la ciutat després de trencar les febles línies jihadistes a l’eix occidental de Kafr Naboudeh. Ara treballen per reprendre les últimes àrees sota el control dels rebels jihadistes.

  La font militar diu que el nombre de morts jihadistes per la seva ofensiva sobre Kafr Naboudeh ha superat els 80, i la majoria de les víctimes han arribat durant les primeres sis hores de la seva operació a gran escala. Afegiria que el nombre de morts de l’exèrcit àrab sirià també és bastant elevat, amb una estimació primerenca entre el 30 i el 40.

  A partir d'ara, les forces aèries russes i sirianes ataquen les posicions rebels jihadistes de la Governació d'Idlib per evitar que aquest reforci els seus companys al voltant del front de Kafr Naboudeh.

  https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-advances-inside-kafr-naboudeh-as-jihadist-death-toll-rises-over-80/ 
 • maori16.587 3 108👍 8.643


  Saddam Al-Xeikh, líder d'HTS a Idlib, executat per l'Exèrcit.
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Els cristians de Mhardeh ajuden a l'exèrcit sirià a lluitar contra els jihadistes  Les forces de defensa nacional (NDF) van llançar aquesta setmana un nou vídeo de la seva divisió de Mhardeh en la defensa de Kafr Nabudah a la campanya del nord-oest de Hama.

  Mhardeh, una de les ciutats cristianes més grans de Síria, ha estat durant molt de temps atacada pels grups rebels jihadistes i recolzats per turcs (fins i tot antics grups defensats pels Estats Units) al nord de Hama; això els va portar a establir una de les unitats NDF més poderoses del país.

  Juntament amb Sqaylabiyeh, Mhardeh és coneguda per la seva dependència de la seva població local per defensar la seva ciutat. Per aquest motiu, els jihadistes i els rebels recolzats per turcs sovint van dirigir la infraestructura civil de Mhardeh per castigar els civils allà.

  https://www.almasdarnews.com/article/christians-of-mhardeh-help-syrian-army-in-fight-against-jihadists-video/ 
  • Hades28.224 9 36👍 20.613
   Quan les rates moderades van llançar aquella ofensiva sobre Mhardeh aprofitant que l'exèrcit tractava de defensar a la desesperada la base T4 de l'ISIS, els van aguantar l'ofensiva la milicia cristiana de defensa de la ciutat gairebé ells tot sols.
 • Hades28.224 9 36👍 20.613
  Rebels moderats utilitzant equipament militar turc de nova trinca.
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Síria reparteix fullets per evacuar Idlib abans d'atacar  L'Exèrcit sirià crida a la població de la província d'Idlib a evacuar-la, en vigílies de la campanya militar final per expulsar els terroristes.

  Helicòpters militars de Damasc han distribuït fullets des de l'aire en els quals s'insta als habitants de la província nord-occidental siriana a sortir-ne per salvar les seves vides, va informar ahir dijous el diari local Al-Watan.

  La imminent operació s'anuncia enmig d'una escalada de xocs a la província després que l'Exèrcit del país àrab iniciés a principis d'aquest mes una ofensiva per contrarestar les nombroses violacions pels terroristes de la "zona desmilitaritzada" pactada a Idlib.

  En virtut de l'acord, signat l'any passat per Rússia i Turquia, els grups extremistes van haver de retirar-se de les zones frontereres controlades per l'Exèrcit sirià.

  Ahir dijous, les Forces Armades sirianes van destruir en les seves operacions antiterroristes vehicles blindats del grup terrorista Front Al-Nusra (autoproclamat Front Fath Al-Sham) al poble de Kafar Nabouda, a Idlib.

  Un reporter de l'agència siriana oficial de notícies SANA ha informat que els atacs s'havien cobrat més la vida de gran nombre de terroristes.

  https://www.hispantv.com/noticias/siria/429221/folletos-evacuacion-civiles-ataques-idlib?fbclid=IwAR0HateiId4UhLuRBSh0vpjPpH58Xn2sAColY3nP5MM89YnZ4ujDMd2CrW8 
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  L'Exèrcit envia reforços al desert de Palmira pels atacs d'Estat Islàmic a l'autopista.
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669


  Otomans fills de puta.
 • maori16.587 3 108👍 8.643


  L’Exèrcit ha capturat la ciutat d’Al-Qasabah al nord de Kafr Nabudah, donat que s’ha reprès l’ofensiva terrestre. L’exèrcit assegura, així, els turons del nord de Kafr Nabuda, per on s'observa al-Qasabah.
 • terrae862👍 2
  Se suposa que ara que ha acabat la guerra els milions de refugiats que ens van portar a Europa tornaran al seu país, no... o és que potser es tractava de... bé, és igual, pobrissons, són víctimes del sistema heteropatriarcal usidental i kirstià, tiu, els hem d'acollir. 
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Des del camp nord d'Aleppo: anteriorment el parc Al-Assad, ara s'anomena el "parc otomà". Els turcs ocupant territori sirià:

 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Trump fa una crida a Rússia, Síria i l'Iran per aturar els atacs contra militants a Idlib  La recent intensificació de les hostilitats militars a l’anomenada zona d’escalada d'Idlib ha cridat l’atenció dels principals dirigents nord-americans, inclòs el president dels EUA, Donald Trump. El president ha fet una crida a Síria, Rússia i "en menor mesura, a l'Iran", a disminuir "bombardejar l'infern de la província d'Idlib a Síria i matar indiscriminadament a molts civils innocents".

  Sorprenentment, el president dels Estats Units només ha copiat les observacions de l’administració d’Obama pel que fa a la situació a Síria, quan els militars russos van entrar en conflicte per fer un cop dur als terroristes el 2015. Després, diversos funcionaris nord-americans també van cridar a Al-Qaeda i, en alguns casos, ISIS, com a "rebels moderats" i esbroncant  Rússia pels atacs indiscriminats. Desafortunadament, per a Al-Qaeda, ISIS i els seus aliats, aquestes trucades no van trobar cap comprensió en el lideratge rus.

  El fet interessant que fa pocs anys, el senyor Trump va tenir una clara comprensió de la situació real a Síria. Alguna cosa sembla que ha canviat des de llavors.


  https://southfront.org/president-trump-calls-on-syria-russia-iran-to-halt-attacks-on-idlib/?fbclid=IwAR3SQjGpvc2dpZDCzwWyTMIWNd0h9IvsBqdqosDVybPTxzFBHfGePBVvgWY 
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669

  Estat Islàmic reapareix amb un doble atemptat a Raqqa

   
  Dues explosions a la ciutat siriana d'Ar Raqqa, controlada per milícies kurdes, van causar 15 morts i 20 ferits, ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans. El portaveu de les Forces Democràtiques de Síria(SDF), el cristià Kino Gabriel, va confirmar l'esclat d'una mina i d'un cotxe bomba en aquesta urbs del nord-est de Síria que va ser l'antiga capital de facto del grup Estat Islàmic (IS).

  La mina estava situada al carrer Al Basil, al centre d'Ar Raqqa, i el cotxe bomba, conduït per un suïcida, va detonar la càrrega explosiva que portava prop d'un lloc de control de les SDF a la plaça Naim de Raqqa on havia fet les seves execucions públiques; nombre indeterminat de víctime

  Entre les víctimes mortals hi ha cinc combatents de les SDF. Estat Islàmic va assumir immediatament els atemptats que suposen la seva reaparició a la ciutat siriana.

 • maori16.587 3 108👍 8.643
  Les milícies del PKK segresten al reporter de la cadena de notícies siriana "Ikhbariya TV"

  El canal de notícies sirià "Ikhbariya TV" va informar que les milícies de l'anomenat Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK) "Asayish" van segrestar el seu corresponsal a la província de Hassakeh, Mohammed Tawfiq al-Saghir, després de filmar els incendis en els camps de blat al camp del municipi de Qamishli, a l'extrem nord-est de Síria.

  El canal ha afegit que les milícies van segrestar al reporter mentre viatjava entre les ciutats de Qamishli i Hassakeh, i el van portar a un lloc desconegut. Així mateix, va responsabilitzar a aquesta milícia per qualsevol dany que podria passar al seu corresponsal.

  Els cultius de blat i ordi en Hassakeh estan sent objectes d'incendis intencionals, i els habitants acusen la milícia PKK ja que aquests incendis són provocats a les terres dels agricultors que són lleials al govern sirià.

  La mateixa milícia havia segrestat el 2013 al reporter i al càmera de la cadena durant diversos dies després de filmar un reportatge sobre la recuperació de l'exèrcit sirià a la ciutat de Ras al-Ain.


  https://sana.sy/es/?p=108162&fbclid=IwAR00j-_UVpSBUdTfnQnZyPkL7Xu7pQwC428-nAe2ufVkRjouXoVq0zLWnHs 
 • maori16.587 3 108👍 8.643  Abdul Baset al-Sarout (2 de gener de 1992 - 8 de juny de 2019) va ser un porter de futbol sirià. Va representar a Síria en el nivell sub-17 i sub-20. Durant el setge de Homs del 2011-14, es va convertir en un comandant rebel sirià. 

  Al Jazeera el va descriure com una "icona ben coneguda en l'aixecament sirià". Els quatre germans van ser assassinats per les forces de seguretat sirianes. El seu oncle, Mohe Edden al-Sarout, va morir durant el novembre de 2011 a Homs. Després de la desintegració de l'exèrcit sirià lliure, es va convertir en comandant del grup rebel islamista Jaysh al-Izza.

  Al-Sarout va sobreviure almenys tres intents d'assassinat durant el seu paper de comandant rebel. Durant un atac, van morir 50 combatents de la seva unitat, la Brigada dels Màrtirs de Bayada. Va ser presentat en el documental de guerra de 2013, "The Return to Homs". El 2014, va ser un dels rebels evacuats des de Homs a la província rebel d'Idlib, després de l'acord de rendició que va acabar amb el setge d'Homs.

  El novembre de 2015, al-Sarout i la Brigada dels Màrtirs de Bayada van entrar en conflicte amb el Front d'Al-Nusra d'Al-Qaida. Nusra va atacar Sarout i els seus combatents per afirmar que Sarout havia promès fidelitat a Estat Islàmic.

  El 29 de maig de 2017, va ser arrestat per Tahrir al-Sham després de ser acusat de participar en una protesta anti-HTS a Maarat al-Nu'man. Va ser posat en llibertat el 24 de juny i es van retirar càrrecs contra ell.

  Sarout ha mort avui durant l'ofensiva del nord-oest de Síria, després de combatre contra l'exèrcit sirià.
 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669


 • EstatpropiUsuari sumador167.367 11 1👍 28.669
  LesSDFdesmantellenuna cèl·lulaterrorista de l'ISISa Deirez-Zor

  LesSDFprossegueixenambèxit les sevesoperacionscontra les cèl·lulesterroristes de l'ISIS.       ANFDEIREZ-ZORdilluns 10 juny, 2019,09:35


  L'Oficina dePremsa delesSDFhaemès unnoucomunicatper informarde l'operacióde les seves unitatsantiterroristesa Deirez-Zorquehan desmantellat unacèl·lula delISIS.

  L'operacióha tingutllocen els llogarets deCirdîiTeyanêiha aconseguitdesmantellarl'estructuraterrorista queoperavades d'aquí.


  El comunicathaafegitque elsmembresde la cèl·lulaestan arasotacustòdiais'haconfiscatuna granquantitatd'armes imunicions.


 • maori16.587 3 108👍 8.643
  L’exèrcit sirià  captura gairebé 200 km quadrats de territoris jihadistes al nord-oest de Síria  L’ofensiva de l’exèrcit àrab sirià (SAA) al nord-oest de Síria havia estat essent insignificant. No obstant això, al final, han aconseguit apoderar-se d'una gran part del territori dels rebels jihadistes.

  Des que van perdre la seva ofensiva a principis de maig, l’exèrcit àrab sirià ha capturat aproximadament 200 quilòmetres quadrats de territori entre el nord-oest de Hama i el sud-oest d'Idlib. Entre les àrees capturades per l’exèrcit àrab sirià des de principis de maig es troben les ciutats de Kafr Naboudeh, Al-Qasabiyah i Qal’at Al-Madiq.

  Tot i que han capturat diverses àrees dels jihadistes, l’exèrcit sirià també ha perdut algun territori que abans controlava abans de llançar aquesta ofensiva. Els rebels jihadistes de Hay’at Tahrir Al-Sham i els seus aliats amb suport turc han confiscat aproximadament 35 quilòmetres quadrats de territori al nord-oest de Hama aquest mes. Hay'at Tahrir Al-Sham i Jaysh Al-Izza han capturat recentment la cimera clau de Tal Malah i la propera ciutat de Jibeen.

  La captura de Tal Malah ha provocat el tancament de la carretera principal entre les fortaleses governamentals de Mhardeh i Sqaylabiyeh.

  L’exèrcit àrab sirià s'està preparant per llançar un gran assalt en els pròxims dies per reprendre aquest gran turó dels rebels jihadistes i els seus aliats.


  https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-captured-nearly-200km-jihadist-held-territory-in-northwest-syria-map/ 
 • maori16.587 3 108👍 8.643
  La planta transformadora d'electricitat a Palmira torna a funcionar  Els tècnics i treballadors del Ministeri d'Electricitat van completar les obres de reparació i rehabilitació de la planta transformadora d'electricitat a la ciutat de Palmira, situada en el desert est de la província d'Homs. Aquesta planta havia estat atacada i sabotejada pels terroristes, i va quedar fora de servei en 2013, al costat d'una línia d'alta tensió de 70 quilòmetres.

  El director general de l'Empresa de Transmissió d'Electricitat, Fawaz Al-Zaher, va dir que la instal·lació consta de dos transformadors, cadascun d'una capacitat de 20 MVA.

  Palmira va ser alliberada dels terroristes de Daesh el 2017 i immediatament la Governació d'Homs va començar les tasques de restablir els serveis d'electricitat, aigua i telefonia.

  D'altra banda, centenars d'habitants de Palmira han començat a tornar a casa seva.


  https://sana.sy/es/?p=108617&fbclid=IwAR2KZe4KSvGt306HOt_jhwO2nz-ISZ6zvvrwkj_awh3tCwksvW4MuiSspVs 

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.816 missatges
 • 221.204 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat