Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Solidaritat per la Independència no expulsarà Joan Laporta (fil actualitzat)

revoltadigital15.776 16 118👍 53

El secretari general de SI, Uriel Bertran, deixa la decisió a les mans de l'ex-president del Barça · Solidaritat acceptaria que Laporta continués al subgrup de SI tot i formar part de les llistes d'ERC · Aquesta setmana, Laporta es reunirà amb Portabella per perfilar l'aliança a Barcelona

El futur polític de Joan Laporta passa per mantenir l'escó de diputat al parlament, però segurament al marge del grup de Solidaritat (SI). La decisió, ha dit avui el secretari general de SI, Uriel Bertran, és només seva: la coalició ha decidit no expulsar-lo i considera que és Laporta qui ha de decidir què vol fer. SI no hi ha parlat i avui a la tarda no se sap si assistirà a la reunió del grup parlamentari. Laporta es va negar la setmana passada a repetir la coalició i s'ha mostrat disposat a compartir candidatura amb Esquerra i amb Reagrupament a Barcelona: de les condicions de l'acord, entre les quals el lloc a la llista que podria ocupar, en parlarà en una reunió aquesta setmana amb Jordi Portabella.

Laporta s'afegirà probablement, amb Democràcia Catalana, a la coalició entre Esquerra i Reagrupament. Portabella ja va dir la setmana passada que reservaria un lloc destacat en la llista a Laporta; 'es mereix ser tractat com el president d'una força política que vol enfortir el tercer espai', va dir, i va remarcar que el lloc a la llista no seria un inconvenient per arribar a un acord amb Laporta. Democràcia Catalana no tindria el mateix grau de representació que té Reagrupament en la coalició, en l'anomenat tercer espai progressista i independentista: la formació presidida per Joan Carretero disposa del número quatre, Ignasi Planas, i tindrà un 20% de la representació a la llista. Portabella va dir que amb Laporta no es tancaria pas la incorporació de forces en aquest tercer espai.

Tot amb tot, la ruptura entre Laporta i Solidaritat és total, i així ho han expressat tant els membres de la coalició com Laporta mateix. Ahir, el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, va instar Laporta a decidir si considera 'èticament compatible' mantenir l'escó de diputat que va aconseguir sota el projecte i sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència en les passades eleccions. Bertran ha dit que l'escó 'és seu' i és ell qui ha de prendre la decisió. Una decisió que, segons opina, 'pertany a l'àmbit de la consciència, de l'ètica i de la moral de la persona'. A més, Bertran ha afegit que Laporta entrarà a formar part d'un projecte polític que 'fa de crossa del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Barcelona'.

De moment és segur que Laporta no pensa a renunciar a l'escó, i tot fa pensar que els altres tres diputats del sub-grup parlamentari de Solidaritat, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, li demanaran que se'n vagi del grup, de tal manera que quedaria com a diputat no adscrit en el grup mixt. Si fos així, Solidaritat passaria a tenir els mateixos diputats, tres, que Ciutadans.

110304_Uriel_Beltran

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, creu que “quan Joan Laporta forma part d’un projecte, aspira a liderar-lo”, en referència a la sortida de Laporta de SI per formar part de la candidatura d’ERC i Reagrupament a l’ajuntament de Barcelona.

 

 

 

Vaig seguint pel Twitter el que diu en Laporta en una conferència que està fent a la UPF i diversa gent piula declaracions seves en aquest sentit i veig també que surt la notícia al Directe.

 

Laporta: 'No sóc partidari d'anar sols a Barcelona, i no hi aniré' · El líder de SI creu que la millor proposta a la capital és una gran aliança amb Reagrupament i ERC


Joan Laporta ho té clar, va fer el salt a la política per buscar la unitat de l'independentisme i no aposta per presentar-se a les municipals de Barcelona en soitari. Ho ha tornat a reivindicar en una trobada amb estudiants de periodisme de la UPF, on ha reiterat que 'la millor proposta per Barcelona és una suma dels partits que poden treure representació, una gran coalició per Barcelona que sigui clau per la governabilitat de la ciutat'. 'Alguns partits com Solidaritat Catalana han dit que aniran a les eleccions en solitari. Ho respecto, però crec que a Barcelona s'hi ha d'anar en coalició amb ERC i Reagrupament, seríem molt forts i seria una proposta molt atractiva per la ciutadania' creu Laporta. L'expresident blaugrana, a més, ha assegurat que si Solidaritat no es replanteja la possibilitat de presentar-se amb ERC i Reagrupament, comunicarà la setmana vinent a la resta de partits de la coalició que s'hi sumarà amb Democràcia Catalana, el partit que lidera, una possibilitat que podria trencar la coalició mesos després de crear-se.
joan laporta jordi portabella
Edició:
Afegeixo la notícia del directe que diu que la intenció de vot de ERC+RCat+DC podria pujar un 60% d'anteriors sondejos
 • Comunicat de Joan Laporta (del web de Democràcia Catalana)

 

Dimecres 02/03/2011

El propassat estiu vaig fer el pas a la política per treballar a fi que Catalunya sigui un Estat de la Unió Europea. Al meu entendre, aquest objectiu només es pot aconseguir amb la unitat de les forces catalanistes independentistes. Democràcia Catalana, partit que presideixo, treballarà, com ha fet des dels seus inicis, per la unitat de l’independentisme, sempre amb la voluntat de sumar esforços per aconseguir els objectius de plenitud nacional que es mereixen els catalans i les catalanes.

Amb aquest esperit constructiu, a les eleccions al Parlament de Catalunya Democràcia Catalana es va presentar amb coalició, amb cinc partits més, sota el nom de Solidaritat Catalana per la Independència, en la qual, cal recordar, no en van voler formar part ni CiU, ni ERC ni Rcat. El resultat d’aquella unitat va ser prou bo: quatre escons independentistes al Parlament de Catalunya.

Ara, en vistes a les eleccions municipals del 22 de maig, penso que és necessari forjar una altra gran coalició independentista a la ciutat de Barcelona, una unitat política que pot ser clau en el govern de la capital del país, en una Barcelona des d’on podem projectar la catalanitat al món. Democràcia Catalana, com així va fer a les eleccions al Parlament, té la ferma voluntat de continuar sumant esforços, mai de dividir l’independentisme. Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona, postura que respecto, però que no comparteixo. Democràcia Catalana i jo mateix no participem d'aquest posicionament polític -ben legítim, per altra banda- perquè pensem que en aquestes eleccions municipals a Barcelona una candidatura unitària de tots els partits independentistes seria la millor manera que l’independentisme assolís unes quotes de poder tan necessàries des del punt de vista nacional.

Confio que la majoria de partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència apostin també perquè l’independentisme gaudeixi d’una unitat majoritària amb grans expectatives en quan a resultats. Respectant totes les opinions, crec que és el moment de fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit. Per Catalunya i la seva capital, Barcelona,  cal unir esforços, mostrar unitat i no aixecar noves  banderes que ataquin a les ja existents. En la meva opinió, cal un acte de generositat i d’humilitat a favor d’aquesta gran coalició de partits independentistes, cal deixar enrere possibles qüestions personals. En el meu cas, us asseguro, no tinc cap problema amb cap altre partit ni polític independentista, els reconec la seva trajectòria i, òbviament, no tinc cap dret a vetar a ningú.

Sota el meu punt de vista, i respectant, insisteixo, tots els plantejaments dels meus companys de Solidaritat Catalana per la Independència, estic ben convençut que les municipals a Barcelona són una ocasió òptima per unir el moviment independentista. Vam sumar esforços per entrar amb força al Parlament de Catalunya, vam tenir uns bons resultats i ara cal fer-ho al cap i casal de la Nació. A Barcelona, l’independentisme pot tenir la clau de govern.  És una oportunitat històrica que no podem desatendre.

 

vpartalvicent partal
Laporta trenca amb Solidaritat i anuncia que no renovarà la coalició.
 • Laporta trenca amb Solidaritat i s'acosta a ERC

El líder independentista no assisteix al dinar que Solidaritat ha convocat aquest migdia

SARA GONZÁLEZ

Barcelona | Actualitzada el 03/03/201114:15

El líder independentista Joan Laporta ha anunciat a través d'un comunicat que no signarà "l'acord de reedició de la coalició" amb Solidaritat Catalana per la Independència perquè no comparteix" que Solidaritat es presenti en solitari a les eleccions de Barcelona. Aquest mateix migdia, el líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ja ha admès que havia mantingut diversos contactes amb Laporta i ha assegurat que, si se suma a la seva coalició, li garantirà un lloc "important" a la llista per garantir la seva entrada a l'Ajuntament de Barcelona.

Laporta també ha anunciat que, davant "l'espectacle mediàtic que ha desfermat" la trobada que Solidaritat té prevista per avui al migdia, no assistirà al dinar-reunió convocat.

Respostes

Configuració
 • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

  que no pari el festival...

   

  Laporta amenaça de trencar amb Solidaritat si no se suma a l'aliança d'ERC i Reagrupament

  El líder de la coalició assegura que es presentarà amb Portabella com a Democràcia Catalana si SI no arriba a un acord amb la resta de forces independentistes

   

  REDACCIÓ

  Barcelona | Actualitzada el 01/03/201111:02

  El líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, ha reivindicat que "la millor proposta per Barcelona" és una "gran coalició independentista". Per aquest motiu ha advertit que si SI no es replanteja l'opció de sumar-se a ERC i Reagrupament, ell sí que s'hi sumarà amb Democràcia Catalana, una possibilitat que suposaria el trencament de la coalició set mesos després de la seva creació.

   

  "Alguns partits com SI han dit que aniran a les eleccions en solitari. Ho respecto, però crec que a Barcelona s'hi ha d'anar en coalició amb ERC i Reagrupament. Seríem molt forts i seria una proposta molt atractiva per a la ciutadania", ha afirmat Laporta en una conferència a la UPF.

   

  Malgrat tot, l'expresident blaugrana encara confia que Solidaritat acabi sumant-se a la coalició. De fet, Laporta ha subratllat que si va fer el salt a la política va ser per sumar i cercar la unitat independentista. El diputat també ha insistit que els estatuts de SI que preveuen incompatibilitat de càrrecs no l'afecten, ja que són els de Solidaritat per a la Independència, un dels set partits que formen la coalició. "L'únic partit que em vincula és Democràcia Catalana", ha etzibat Laporta.

 • no newstyle5.603 13 385👍 40

   

  Fil dedicat a tots els il.lusos que encara no han vist els veritables colors del Laporta.

 • __3164__7.671 15

  Solidaritat es un partit molt jove, fet a corre cuita i basat en el personalisme d'en Laporta. Quina es la qualitat del seu votant? Es un votant que vota a un partit i ideals o a una persona? La gent que conec no ha votat a Solidaritat ha votat a en Laporta, això fa que la marca Solidaritat no tingui tant de valor com sembla.

   

  Tot i així no pateixo, es molt important que Reagrupament hagi aguantat i estigui com a alternativa darrera, de tot això encara en treure'm un profit.

  • bouthuji4.255 8 503

   Reagrupament ha aguantat?

    

   Vols dir que ha sobreviscut reformulant-se com a marca blanca d'ERC, suposo.

    

   • Aldalar15.427 14 123👍 2.905

    Si Rcat pacta amb ERC - Reagrupament es dissol dins/es fusiona/torna a ERC.

    Si Rcat pacta amb CiU - Reagrupament mostra el que són, un submarí de CiU.

    Si Rcat pacta amb la CUP - Són uns morts de gana que van cercant sostre.

    Si Rcat pacta amb SI - Els acollirem des de la nostra posició paternal i superior.

    Si Rcat es presenta sola - Divideixen l'independentisme, buuu.

    • El Crostó4.657 9 462👍 3

     Felicitats, els que has dit és exacte

    • __23713__3.707 10

     L'important era cagar-se amb Reagrupament perquè ja no estava de moda.

    • bouthuji4.255 8 503

     Si Rcat es pretentés sola no hi tindria res a pelar, per això s'empassen tot el discurs que han anat predicant i ara resulta que ERC és el pal de paller de l'independentisme.

      

     Per fer tota aquesta comèdia no calia fer res, ja estavem bé amb ERC.

      

     • __3164__7.671 15

      Resulta que encara no fa 6 mesos tot indicava que a Rcat s'hi afegiria en Laporta i que no hi hauria cap organització que dividís, el resultat dels últims 6 mesos han sigut totalment diferents per un bluf de 3 mesos. SI demostra esta feta de fang, si Rcat es ferma creixerà amb peus sòlids mentre els altres es desfan.

       

      Però tot això es el de menys, ja que la única cosa que importa es que es posi ordre dintre els independentistes reals i seriosos per anar endavant junts, fugint de traïdories, maquiavel·lismes i  personalismes.

      • bouthuji4.255 8 503

       És clar, ha de ser culpa de SI, no podia ser d'una altra manera.

        

       Ui que dolents que són els de SI, ens van treure el protagonisme i ara per culpa d'ells ens veiem obligats a pactar amb ERC a canvi de res només per poder continuar sortint a les notícies.

        

       • __3164__7.671 15

        Tot i haver-los votat no soc de Reagrupament. Crec que a SI hi ha molt bona gent i patriota, però manipulada per altres interessos que no tenen res de patriòtics. En Laporta potser ha sigut una d'aquestes persones.

         

        Tant de bo hi hagués hagut un sol partit fort, amb militància, estructura, programa, unit i amb gent com en Laporta i altres a dintre. Tots junts plantant cara a l'espanyolisme i a CiU a les eleccions, una altre cosa hagués sigut, però segur que hagués sigut una cosa estable i forta. Però alguns dels que havíem de plantar cara ho han evitat.

        • bouthuji4.255 8 503

         Tot i haver-los votat no soc de Reagrupament. Crec que a SI hi ha molt bona gent i patriota, però manipulada per altres interessos que no tenen res de patriòtics. En Laporta potser ha sigut una d'aquestes persones.

          

         Probablement sí, però és el preu que s'ha de pagar. Gràcies a ell una força fermament independentista ha entrat al Parlament per primer cop, i està fent i farà molt bona feina els propers 4 anys.

          

         Tant de bo hi hagués hagut un sol partit fort, amb militància, estructura, programa, unit i amb gent com en Laporta i altres a dintre. Tots junts plantant cara a l'espanyolisme i a CiU a les eleccions, una altre cosa hagués sigut, però segur que hagués sigut una cosa estable i forta. Però alguns dels que havíem de plantar cara ho han evitat.

          

         Això és el que va proposar SI de bon començament (una gran coalició on hi hagués ERC, CiU, ICV...).

          

         Arribarà, però primer la direcció actual d'ERC s'ha de fotre una bufetada. S'anirà veient després de les municipals.

          

         • __3164__7.671 15

          Si a un més de les eleccions (no tres com va fer SI) surtis un altre partit que demanes aquest pacte al voltant d'aquest nou partit amb un mes de vida, SI s'hi hagués unit?

           

          Es pot demanar moltes coses i més si ja saps la resposta lògica abans.

           

          SI intentarà fer molta feina, però sempre surt de la herència que una bona part dels vots son d'en Laporta per personalisme, això no es gens estable i no et garanteix cap èxit, potser més aviat al contrari. Mentre a fora aquest partit hi ha tot un seguit d'organitzacions que no treballen juntes per les apostes personals de 2 o 3 persones.

          • bouthuji4.255 8 503

           Si a un més de les eleccions (no tres com va fer SI) surtis un altre partit que demanes aquest pacte al voltant d'aquest nou partit amb un mes de vida, SI s'hi hagués unit?

            

           Abans hi havia un buit que SI ha omplert, si no fós així hauria estat impossible que SI entrés al Parlament. La situació que descrius no té gaire sentit.

            

           SI intentarà fer molta feina, però sempre surt de la herència que una bona part dels vots son d'en Laporta per personalisme, això no es gens estable i no et garanteix cap èxit, potser més aviat al contrari. Mentre a fora aquest partit hi ha tot un seguit d'organitzacions que no treballen juntes per les apostes personals de 2 o 3 persones.

            

           El fet és que tindrem 4 escons treballant activament per la independència durant 4 anys, i abans no els teniem.

            

          • __3164__7.671 15

           Un buit? Reagrupament i en Laporta ja feien un acord, va ser SI qui ho va evitar. Teniu 4 diputats que potser acavaran siguent 3 o menys, potser si no haguéssiu inventat aquest buit que no existia serien més diputats i segurament dos d'aquests serien els mateixos. No n'hi ha prou amb tindre representació i molt menys dividits, peró aixó ja ho notareu amb el temps.

          • bouthuji4.255 8 503

           En un entorn on els personalismes són tant freqüents, no es pot avançar sense democràcia interna. Rcat estava tocat de mort des que es van carregar el sistema de primàries amb llistes obertes.

            

           SI era necessari per aquest motiu. La prova és que Carretero no va voler acceptat l'únic requisit per unir-se amb SI (presentar-se a primàries).

            

          • __3164__7.671 15

           Mil i una excusa, molts altres partits no tenen primàries i treuen grans resultats. Per mi Reagrupament no s'hauria d'haver unit a SI ja que Solidaritat no hauria d'haver existit mai, no es tracta d'anar fer política i fer molts partits a cada forat (ecologistes, liberals...) es tracta de fer un gran front independentista. Aixó no es fa creant partits a tres mesos de les eleccions i condicionant tota l'estretegia i plantajament d'anys dels altres, d'aixó s'en diu fer nosa. Es pot intentar justficar com vulguis, peró ni el com, ni el quan, ni el perquè es va crear SI ajuden a la causa independentista.

    • Er Pupone5.252 9 411

     Si s'haguessin dissolt, ningú us hauria criticat.

 • __539__9.197 17

  Pot ser (especulació pròpia sense base) que en Laporta acceptés que tots els seus quedéssin fora de l'executiva de SI perquè així els tenia amb les mans totalment lliures per a fer un moviment d'aquest tipus?

 • NassauUsuari sumador1.673 9 936👍 17

  Després que no us estranyi que la majoria d'independentistes, votin a un partit corrupte i botifler com CiU.

   

  Deu n'hi do del ridícul que portem acumulat últimament.

   

 • __539__9.197 17

   

   

  Salvador Cot | Actualitzat el 01/03/2011 a les 12:00h

  Solidaritat es trenca

  Laporta, disposat a retirar el seu partit, Democràcia Catalana, de la coalició solidària per pactar amb ERC i Reagrupament a les municipals de Barcelona

  Solidaritat Catalana per la Independència, en el seu format actual, pot tenir els dies comptats. Foto: ACN

  Solidaritat Catalana per la Independència (SI) és a punt de trencar-se només tres mesos després de les eleccions al Parlament que li van atorgar quatre diputats. En tan poc temps, les estratègies dels sectors que lideren Alfons López Tena, d'una banda, i Joan Laporta, de l'altra, han xocat frontalment. El detonant són les eleccions municipals i quina ha de ser la política de pactes entre SI i la resta de formacions independentistes.

  Alfons López Tena i Uriel Bertran ja han decidit donar suport a una candidatura encapçalada per Santiago Espot, líder de Catalunya Acció i un dels pocs personatges que es van quedar al marge en la batalla que va enfrontar totes les famílies independentistes en les passades eleccions al Parlament. Una opció que no ha convençut en absolut el sector Laporta, que considera que SI es quedarà fora de l'Ajuntament de Barcelona si no conflueix en la candidatura unitària que lidera Jordi Portabella amb el suport d'ERC i Rcat. Per això Joan Laporta està decidit a què el seu propi partit, Democràcia Catalana, trenqui la coalició amb Solidaritat i s'integri el la llista conjunta ERC-Rcat.

  De fet, avui mateix, en un acte amb estudiants de la Universitat Pompeu Fabra, Joan Laporta ha deixat clar, públicament, que si alguns partits de SI continuen optant per anar en solitari a Barcelona i rebutgen una candidatura conjunta am ERC i Rcat, ell personalment buscarà el pacte amb els republicans amb la seva formació, Democràcia Catalana. Segons Laporta “la millor proposta per Barcelona és una suma dels partits que poden treure representació, una gran coalició per Barcelona que sigui clau per la governabilitat de la ciutat”. “Seríem molt forts i seria una proposta molt atractiva per a la ciutadania", ha afegit.

  Des de Solidaritat, Alfons López Tena considera que "si Joan Laporta fa aquest pas l'expulsaríem del subgrup i quedaria com a diputat no adscrit, perdent la presidència de la comissió que ara li pertoca". López Tena assegura estar "sorprès" per la rotunditat dels plantejaments de Laporta perquè "fins ahir mateix no feia aquests plantejaments".

  Des del sector de l'expresident del Barça, per contra, creuen que "López Tena porta temps menystenint Laporta. Democràcia Catalana es va crear per sumar dins l'àmbit de l'independentisme i, per ara, l'estratègia de Solidaritat passa per dividir i restar. No ho acceptarem".

  naciodigital.cat
  • Aldalar15.427 14 123👍 2.905

   Des de Solidaritat, Alfons López Tena considera que "si Joan Laporta fa aquest pas l'expulsaríem del subgrup i quedaria com a diputat no adscrit, perdent la presidència de la comissió que ara li pertoca". López Tena assegura estar "sorprès" per la rotunditat dels plantejaments de Laporta perquè "fins ahir mateix no feia aquests plantejaments".

   Des del sector de l'expresident del Barça, per contra, creuen que "López Tena porta temps menystenint Laporta. Democràcia Catalana es va crear per sumar dins l'àmbit de l'independentisme i, per ara, l'estratègia de Solidaritat passa per dividir i restar. No ho acceptarem".

    

   Queda clar qui està per sumar i qui està per anar contra tots i en solitari (de fet és la única manera que coneix de fer política, pel que es veu).

  • uri9014.263 10 140

   Fot fàstic la manipulació de Brutícies Digital

 • papasseit2.809 9 675👍 357

  De còmic de còmic.

 • ciuenc5.059 13 428

  En fi... tornen els shows del Laporta ja...

   

   

 • thanatos7.455 15 289👍 194

  Cal votar una opció totalment independentista però a la vegada seriosa......la CUP

 • requiem18.248 11 88👍 2

  Recordo unes declaracions abans de la creació de Solidaritat que deia que per presentar-se ell com a candidat exigia tindre 300.000 suports. És a dir, aquest paio, si no és per tindre representació, no es presenta, completament al marge de la dignitat i de la coherència.

   

  Perquè és clar, la política tots sabem que només es pot fer des de les institucions, no des del carrer...

 • bouthuji4.255 8 503

  COALICIÓ SI-CUP JA!!

   

 • Powerhead4.610 12 467

  massa poc ha durat.. hum, he perdut la porra

 • Volksarmee3.552 12 579

  Encara recorde quan la gent de Reagrupament i posteriorment de Solidaritat acussaven a la CUP i a l'EI en general d'inmaduresa, manca de seriositat, infantilisme, etc.

 • RobRoy7.260 16 295👍 227

  Total, que tot això pot acabar amb un 3 + 1 al Parlament, amb el Laporta com a diputat no adscrit. Una cosa semblant al que els hi va passar als ciudadanos la legislatura passada.

   

  Mare meva, quin ridícul de merda.

 • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

  Trobo que SI s'equivoca presentant-se tot sol a les municipals a Barcelona, és molt difícil que hi treguin representació i s'arrisquen a cremar una certa imatge d'èxit aconseguida després de les eleccions al Parlament.

   

  Al mateix temps penso que en Laporta no hauria d'anar per lliure, està dinamitant la imatge de la coalició.

   

  Però també penso que de cara a aconseguir una imatge més seriosa i menys personalista a SI li aniria bé desempallegar-se del Laporta un cop han aconseguit gràcies a la seva imatge mediàtica representació al Parlament. A partir d'aquí tocaria créixer no en base a la imatge personal de ningú, sinó en base a la feina ben feta, pensant en el 2014.

   

  O sigui que si finalment Laporta deixa SI, si SI sap gestionar-ho bé (i té temps més que suficient per a fer-ho) a la llarga seria positiu.

   

  • Andaluz Pride16.598 13 106

   AL LORO, QUE DIUEN QUE SÓN DE SOLIDARITAT QUAN NO HO SÓN!

  • larsson28.249 14 35👍 4

   Força d'acord.

   • __21814__9.870 10👍 1

    Ara ja no ets laportista? Ara suposo que adoraràs l'Espot, quan abans no és precisament que t'agradés. 

     

    Els de CA per la seva part ara seran amants del Tena, a qui abans odiaven, i odiaran a mort al Laporta.

     

    En fi...

    • Fot-li-fort4.553 15 472

     Nosaltres ni odiem ni deixem d'odiar ningú.

     L'avantatge d'aquest pacte és que ens coneixem bé mútuament, pel bo i pel dolent. Ni som aprenents ni som il·lusos. I l'objectiu el tenim ben clar; per això col·laborem.

      

     Semblava que la guerra entre Reagrupament i Solidaritat s'havia acabat. La llàstima és que ara en Laporta es desmarqui de la manera que ho està fent i a favor d'anar amb Esquerra. Veurem si en Laporta s'acaba comportant com en Carretero i deixant tirats als seus o no.

      

     • jordidegirona2.227 9 790

      I qui son els "seus" segons tu?   A mi m'agradaria que els "seus" tant en el cas d'en Carretero com el d'en Laporta, siguin els que volen la independència i consideren que la unitat és important per aconseguir-la, i que la suposada puresa (ni que fos puresa de veritat, que no ho és) no porta a enlloc.

       

      En el cas d'en Carretero ho tinc molt clar, en el cas d'en Laporta fa un any no ho tenia clar però hi confiava, més tard vaig deixar de confiar-hi, i avui no sabria què dir-te.

       

      Si la teva resposta és repetir la ja avorrida cançó  "Portabella = PSOE = Espanya", estalvia-te-la, perquè el vostre actual aliat Uriel estava a favor de fer Montilla president, que és bastant pitjor que Portabella que almenys el 2007 ja va començar a distanciar-se dels tripartits. En tot cas estem al 2011 i ha plogut bastant.

      • Fot-li-fort4.553 15 472

       Els seus d'en Laporta són els adherits de Solidaritat que van confiar en ell.

        

       Deus conèixer ben poc a en Portabella. És el rei dels equilibris, i es va apartar de l'Hereu (no a nivell pràctic) perquè és un paio prou intel·ligent i murri per a preveure la desfeta d'Esquerra. Qualsevol aprenent d'analista ho podia preveure amb els resultats del 2006 (mirant els vots i no els escons).

        

       Mai he defensat ni l'Uriel ni en Tena quan estaven a Esquerra i a Convergència, al contrari. Ara no hi són, i estan fent el discurs correcte per a defensar la nostra independència. Mentre es mantinguin coherents en el discurs que porten per a mi cap problema. En Portabella encara és un cap dins d'Esquerra. O sigui que per favor no em prenguis pèl.

        

       Si en Laporta se'n va a Esquerra segur que arrossegarà alguns vots cap a Esquerra, però només haurà servit per a fer de flotador a Esquerra. Allà ell i la seva dèria si finalment pren aquesta decisió d'abandonar els adherits de Solidaritat.

       • jordidegirona2.227 9 790

        Solidaritat sense Laporta avui és més o menys com Reagrupament sense Carretero. No és ben bé el mateix però a la pràctica no hi ha tanta diferència com pugui semblar.

        • Fot-li-fort4.553 15 472

         Evidentment que si en Laporta marxa de Solidaritat aquesta se'n ressentirà electoralment, perquè la gent no podrà entendre què és el que ha passat i tornarà a percebre desunió i conflicte. La gent associa Solidaritat com el partit d'en Laporta i quan el votant percep desunió i conflicte en coses noves acaba votant allò que coneix per més merdós que sigui (p.e. CiU). Dubto que aquest pas d'en Laporta si se'n va a Esquerra beneficiï ningú. L'únic que en pot sortir beneficiat una mica és en Portabella per a evitar el seu enfonsament electoral total.

  • Tarragonamesborrona11.438 9 181

   Laporta és la imatge de Solidaritat i això és una arma de doble tall.
   Si Laporta deixa Solidaritat, molt bé ho han de fer (i molt de soroll) els que es quedin per a no acabar gairebé-esborrats del mapa com ho va ser Reagrupament.
   A en Tena i Bertran els hi pot acabar passant el mateix que en Carretero. Que convençuts que amb la seva superioritat moral n'hi ha prou, acabin arrossegant a tot just quatre gats.

   • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

    Doncs jo penso que en Laporta ja ha aportat a SI tota la visibilitat mediàtica que els calia. Un cop dins el Parlament, a treballar per a fer-se una imatge seriosa que pugui atreure els no convençuts.

     

    De fet a SI li aniria molt i molt bé treure's de sobre l'etiqueta d' "el partit del Laporta", penso jo.

    • Tarragonamesborrona11.438 9 181

     També és una possibilitat, tot i que la veig més factible en un món perfecte.
     En aquest món imperfecte, la gent no vota segons la bona feina, vota segons una complicada confluència de carisma, empatia i plausibilitat i necessitat vers uns objectius.
     Ara bé, estem especulant. Ahir ningú hauria pensat que avui estaríem parlant d'això.
     Ja veurem com acaba.

    • FalciotUsuari sumador23.532 14 51👍 48

     Jo també ho veig així, en Laporta tot sol serà foc d'encenalls. Però no deixa de ser un cop dur per a SI... En fi, ja veurem què passa.

    • revoltadigital15.776 16 118👍 53

     Potser podria ser positiu, però a 2 mesos i mig de les municipals iniciar merders públics potser no és molt útil per SI i més si mig Catalunya està pendent dels resultats de Barcelona.

  • __23713__3.707 10

   Solidaritat sense Laporta no és res. Tots els vots que conec de persones no polititzades (que són la majoria social) que sé que van anar a parar a Solidaritat ho van fer perquè "era el partit d'en Laporta".

    

   De fet, el problema de Reagrupament va ser que no va aconseguir arribar a les capes socials no polititzades (per això volien el suport d'en Laporta).

    

    

  • TywyllUsuari sumador42.120 12 13👍 5.968

   Totalment en desacord amb tu. SI sense en Laporta no passarà mai d'un parell d'escons per, potser, acabar desapareixent definitivament al final.

  • __3164__7.671 15

    

   Alex Haixix escrigué:

   Però també penso que de cara a aconseguir una imatge més seriosa i menys personalista a SI li aniria bé desempallegar-se del Laporta un cop han aconseguit gràcies a la seva imatge mediàtica representació al Parlament. A partir d'aquí tocaria créixer no en base a la imatge personal de ningú, sinó en base a la feina ben feta, pensant en el 2014.

   Crec que aquí hi ha l'error de SI i el que fa dubtar a molts, no es més millor fer primer la feina ben feta i després presentar-se a les eleccions per saber quin suport tens?

    

   Un grup de gent arriben a aquesta conclusió, reuneixen gent, diners, fan un programa i es posen a treballar durant anys per fer-se conèixer i demostrant el seu patriotisme i ideals, en Laporta que es un independentista declarat fa anys, es reuneix amb ells i mira si pot afegir-si des de una posició alta i important, sembla que hi ha bona sintonia i tot va bé. Però a tres mesos de les eleccions, una personalitat de CiU, que fa anys que es del partit a la oposició, decideix abandonar el partit quan tot els pronòstics els donen per guanyadors per amb un membre d'ERC, que veu que el seu partit s'en va a norris, convèncer a en Laporta que enlloc de donar suport a un grup de gent humil i patriòtica, formin un nou grup en tres mesos amb gent que s'apunta a ultima hora i venent-li que serà ell el que ho dirigirà tot. En Laporta es deixa enlluernar i accepta. Acabades les eleccions, tot el que es va dir canvia i ara en Laporta molesta, ell abans de que l'expulsin o manipulin per desprestigiar-lo veu l'error i intenta corregir, es en aquest punt on torna a intentar reconduir la situació intentant unir-se a un projecte solid i no una pantalla de fum de personalismes.

    

   (quina por...)

  • bouthuji4.255 8 503

   Però també penso que de cara a aconseguir una imatge més seriosa i menys personalista a SI li aniria bé desempallegar-se del Laporta un cop han aconseguit gràcies a la seva imatge mediàtica representació al Parlament.

    

   Totalment d'acord. Fins ara trobava injust desempallegar-se de'n Laporta com si fós un drap brut després dels serveis prestats, però veient que ell mateix s'ho busca, doncs ja no em sap greu...

    

  • Buirac860 9
   Alex Haixix escrigué:

    

   Però també penso que de cara a aconseguir una imatge més seriosa i menys personalista a SI li aniria bé desempallegar-se del Laporta un cop han aconseguit gràcies a la seva imatge mediàtica representació al Parlament.

   Això no encaixa amb un cap de cartell a les municipals de BCN encapçalat per Santiago Espot. No hi ha coherència.

 • Joaquim_bcnUsuari sumador26.612 13 42👍 2.581

  Però què collons...

   

  Mireu, francament: Jo ja no sé què dir. Ara sí que començo a creure, molt seriosament, que l'independentisme català és un moviment únic en la història mundial a l'hora de cagar-la, dividir-se, etc.

   

  En fi, quasi que ric per no cagar-me en la puta mare d'uns quants. 

  • uri9014.263 10 140

   Brutícia Digital pinta la notícia com la fi de SI. No és així. En Joan ha dit que la setmana que ve demanaria a la coalició SI d'integrar-se al circ que ERC ha muntat a BCN. I es planteja que DCat vagi a les eleccions amb aquest circ sense tenir SI en compte. Aqui no s'ha trencat res, només són divergències que no sé per quins set sous es fan públiques. L'independentisme, més aviat els seus líders, són curtets

   • Joaquim_bcnUsuari sumador26.612 13 42👍 2.581

    Explica-ho com vulguis, però això és lamentable i absurd.

     

    Cony, d'acord en què SI l'ha cagat suïcidant-se anant sola, però Laporta s'ha begut l'enteniment.

   • James Hetfield21.330 9 66👍 2.172

    M'agrada més Nació Bruticial.  

   • Fr3sKi9.738 13 220

    L'independentisme, més aviat els seus líders, són curtets

    Parla pels líders de SI.

    • Ocatalà10.939 10 193

     I pels d'ERC i el d'RCat.

    • uri9014.263 10 140

     No tots. Els liders de SI han demostrat treballar per la independència. De moment, només en Laporta l'ha cagada. En Tena, en Bertran i en Valdero, entre d'altres ho estan fent bé. Recalco: de moment.

     • __23713__3.707 10

      Però si són justament els que defenses els que foten els problemes que impedeixen un front independentista unitari!!!

       

      Com s'entèn que Solidaritat que va nàixer amb el pretext de fer una gran coalició per declarar la independència (amb CiU, amb ERC, amb Rcat, amb CUP i amb qui fes falta) ara decideixi presentar-se sola a Barcelona quan té la possibilitat de fer tal coalició?¿

       

      I presentant a un freak com l'Espot d'alcaldable!

      • uri9014.263 10 140

       Primer, a BCN no hi ha cap coalició. Hi ha una marca blanca d'Esquerra a la qual RCat li vol regalar els vots. I segon, l'Espot no és el candidat de SI, primer hauria de guanyar unes primàries. Tampoc és cap friki, m'agradaria veure com actuaries tu, en algun dels debats del Canal Català

       • __23713__3.707 10

        Que a Barcelona no hi ha cap coalició?¿ Però tu t'informes pel pamflet personal d'en López Tena o què? Per què menteixes?

         

        A Barcelona hi ha dues forces (ERC i Rcat) que han decidit bilateralment sumar esforços en una sola candidatura conjunta, i a la qual molt possiblement s'hi sume en Laporta, el president "honorífic" de SI. (Fa ràbia, eh?  ) Això és una coalició.

         

        L'Espot és un friki. Encara diria més: l'Espot és un dels personatges més frikis que ha parit mai l'independentisme. Et pots fer moltes palles amb el "calli". Però la forma d'aquesta reacció (que no el contingut d'aquesta) és mostra de bogeria friki a ulls de qualsevol persona normal.

         

        PD: Jo a un debat de Canal Català procuraria no anar-hi perquè és lo més paregut a una Telecinco a la catalana. I si cometés l'error d'anar-hi, procuraria no deixar la imatge de l'independentisme com a una cosa friki i marginal.

        • uri9014.263 10 140

         No, no hi ha cap coalició. El peix gran s'ha menjat el seu fillastre, res més. RCat s'ha venut a ERC, oferint-li el 80% de la llista, una llista cuinada als despatxos, el cap de llista i els dos números següents. Els vots de la llista seran per la marca blanca d'ERC. Això és una absorció. Jo entenc una coalició com un pacte entre iguals, i aquest no és el cas. Això no m'ho pots negar

         • __23713__3.707 10

          Definitivament ets un nen que t'informes per mitjà "dels grans" de la teua parròquia.


           


          ERC ha de tenir més llocs a la llista perquè té el quadruple més de vots que Rcat a Barcelona. No seria lògic exigir una representació igualitària quan el suport social és molt diferent. I per a l'únic que serviria és per posar més obstacles a la unitat independentista.


           


          Mentre la coalició independentista no done suport a un espanyolista, jo ja em dono per satisfet.

          • uri9014.263 10 140

           Jo no considero que una simple marca blanca d'ERC liderada per una de les persones que ha donat més poder al PSOE sigui una coalició independentista

          • __23713__3.707 10

           Sembla mentida que et gastes estos purismes quan dónes suport incondicional a un tio com l'Uriel que va a votar a favor del "President Montilla" al 2006 i des d'aleshores va votar sempre en la línia de l'Esquerra pro-Tripartita.

          • uri9014.263 10 140

           No m'has respost: tu consideres que aquesta marca blanca d'ERC és una coalició independentista?

          • __23713__3.707 10

           On ho havies preguntat? A més, esta pregunta ja te l'he respost fa 3 hores abans de que preguntessis res i és el motiu pel qual estàvem discutint. Jo defenso que és una coalició independentista des del principi.

            

           Ja que anem exigint respostes, jo te n'exigiré una a tu. Ja que creus que en Portabella és un venut per haver donat suport al PSOE a l'ajuntament de Barcelona fins al 2007, no creus que també ho és l'Uriel que ha donat suport al PSOE a la Generalitat fins al 2010?

   • FalciotUsuari sumador23.532 14 51👍 48

    uri90 escrigué:

    només són divergències que no sé per quins set sous es fan públiques

    Carod approves 

 • uri9014.263 10 140

  Laporta demanarà la setmana que ve a Solidaritat de sumar-se a ERC i Rcat a Barcelona

  Es planteja d'afegir-se a la coalició amb Democràcia Catalana

  Joan Laporta demanarà dimarts que ve als partits que integren Solidaritat Catalana que se sumin a la coalició d'Esquerra i Reagrupament a les eleccions a l'ajuntament de Barcelona. Si no fos així, Laporta podria fer el pas en solitari amb el seu partit, Democràcia Catalana. Ha declarat, en una conferència a la Universitat Pompeu Fabra, que 'es tracta d'anar sumant els partits independentistes' per aconseguir un bon resultat. Per això, ha considerat que SI hauria de formar part d'una 'gran coalició per l'independentisme'.

  Si Laporta definitivament s'afegeix a l'aliança electoral amb Esquerra i Reagrupament proposarà que la coalició tingui una marca pròpia, un nom genèric que no sigui el de les sigles de cap dels partits que l'integrin. I mantindrà oberta la negociació sobre com designar el cap de llista. Aquest és un dels punts que ha fet encallar la negocació entre Esquerra i Solidaritat: Uriel Bertran va insistir ahir que un independent presideixi una possible llista conjunta. Però Jordi Portabella no va veure bé des del primer moment aquesta proposta (vídeo), perquè excloïa tothom que hagués tingut cap mena de vincle amb algun govern tripartit, cosa l'afectava, a ell, i a més possibles candidats.

  'Només em vincula Democràcia Catalana'

  'Hi ha una petita confusió que té tothom: Solidaritat Catalana per la Independència (SI) és una coalició formada per set partits, i un d'ells és Solidaritat per la Independència (SpI). És aquest partit el que va fer un congrés nacional a Manresa, el que té uns determinats estatuts que impedeixen diversos càrrecs, però a mi no em vincula', ha explicat Laporta. 'L'únic partit que em vincula és Democràcia Catalana', ha afegit Laporta, tal com recull el diari Directe.cat.

  En efecte, Solidaritat Catalana per la Independència fou la coalició electoral que es va presentar a les eleccions al parlament del proppassat 28 de novembre, integrada per diverses formacions, entre les quals Democràcia Catalana i Solidaritat per la Independència. Per això Laporta diu que els estatuts aprovats en el consell nacional a Manresa no l'afecten; segons aquests estatuts, cap membre de la formació no pot tenir dos càrrecs institucionals.

  De fet, Laporta s'ha posicionat aquestes últimes setmanes en més d'una ocasió per a ser candidat en una hipotètica coalició de formacions independentistes a l'ajuntament de Barcelona. I fins i tot ha acceptat la possibilitat que la coalició la presideixi Jordi Portabella, contra l'opinió expressada per altres membres de Solidaritat, com Uriel Bertran. El secretari general de Solidaritat va dir que Laporta feia les declaracions a títol personal.

  Tot amb tot, encara hi ha opcions perquè la coalició independentista a Barcelona, de la qual formen part Esquerra i Reagrupament, s'eixampli; tant Esquerra com Solidaritat van expressar ahir la disposició de continuar negociant, per més que la negociació fa temps que continua encallada.

   

  Quina òptica tant diferent, la de vilaweb... aqui de moment no s'ha trencat res

 • __25752__3.061 9

  Si això és produiex tindrem 3 candidatures independentistes:

   

  ERC-Rcat-DC: els primers no tenen res de credibilitat, els segons més del mateix (fa temps que si fossin coherents s'haurien dissolt o s'haurien convertit en una associació i no un partit), i el tercer només te un militant: en Laporta...

   

  SI: uns diuen que defensen els serveis públics, els altres que no, i després alguns que són transversals. Que es presentin a les municipals sense un eix social definit no s'aguanta per enlloc.

   

  CUP: porten anys treballant per l'independentisme des de una perspectiva clarament d'esquerres. Mai han enganyat a ningú i està dirigida únicament per miltants de base.

   

  • El Crostó4.657 9 462👍 3

   És el teu punt de vista. No hi estic gens d'acord.

   • __25752__3.061 9

    Diga'm on he mentit.

    • El Crostó4.657 9 462👍 3

     jo no dic que hagis mentit, només dic que és el teu punt de vista

      

     "ERC-Rcat-DC: els primers no tenen res de credibilitat, els segons més del mateix (fa temps que si fossin coherents s'haurien dissolt o s'haurien convertit en una associació i no un partit), i el tercer només te un militant: en Laporta"

      

     és un analisi totalment maniqueu i simplista

      

     "CUP: porten anys treballant per l'independentisme des de una perspectiva clarament d'esquerres. Mai han enganyat a ningú i està dirigida únicament per miltants de base".

      

     Podria afegir que criticant molt i gestionant ben poc.

     • __25752__3.061 9

      "ERC-Rcat-DC: els primers no tenen res de credibilitat, els segons més del mateix (fa temps que si fossin coherents s'haurien dissolt o s'haurien convertit en una associació i no un partit), i el tercer només te un militant: en Laporta"

       

      és un analisi totalment maniqueu i simplista

       

      Serà simplista, però és la veritat. ERC ha perdut credibilitat i tardarà en recuperar-la, Rcat no te sentit com a partit polític segons els principis pels quals es va fundar, i DC és un partit sense cap tipus de base.

       

      "CUP: porten anys treballant per l'independentisme des de una perspectiva clarament d'esquerres. Mai han enganyat a ningú i està dirigida únicament per miltants de base".

       

      Podria afegir que criticant molt i gestionant ben poc.

       

       

      Gestionar potser no gaire (però on s'està fent, s'està demostrant dia a dia que seguiexen formant part i defensant el poble). Ara bé, treballar des del carrer, segurament molt més que la majoria de partits convencionals.

  • __23713__3.707 10

   Argumentació gens tendenciosa, eh?

    

   Les CUP sempre han defensat que es presentaven als llocs on tenien possibilitats d'aconseguir representació. En canvi, a Barcelona van argumentar que ja s'acontentaven amb un 1% dels vots, quan la barrera electoral està al 5%.

   • requiem18.248 11 88👍 2

    On s'ha dit això de la representació?

    • __23713__3.707 10

     Ha estat la política de sempre de les CUP a l'hora de presentar-se en unes eleccions municipals.

     • Volksarmee3.552 12 579

      No has respost a la pregunta del requiem: 'On s'ha dit això?'

       

      La decisió de presentar-se o no a unes eleccions municipals depèn en exclussiva de la CUP de cada municipi. Fes el favor de no inventar-te les coses.

      • __23713__3.707 10

       S'ha dit molts cops, no com a declaració oficial, però sí en converses o en fòrums amb gent de les CUP. Per exemple, era un dels arguments que vaig sentir per part dels que eren contraris a presentar-se a les eleccions catalanes.

        

       Amb això no vull dir que enganyen a ningú decidint presentar-se. Només vull dir que si abans la política de només presentar-se als llocs on tenien possibilitats d'obtenir representació era encertada, ara podria ser un error.

       • requiem18.248 11 88👍 2

        Perdona, però és que això que dius tu no és cert. Si algú ha fet algun comentari sobre això no crec que signifiqui que sigui cap "versió oficial". Si la CUP no es va presentar a les autonòmiques era, entre d'altres coses, perquè l'estructura a nivell autonòmic no estava prou consolidada, i perquè la CUP era, és i serà un projecte municipalista (que pot plantejar-se altres fites, però amb seny).

  • TywyllUsuari sumador42.120 12 13👍 5.968

   Blablablacupblablablacupblablablasucialismablablaskerrasblacup. Una valoració com la teva no serveix perquè es veu des del principi que és spam de la CUP.

  • __27516__9.598 8

   I curiosament el més seriós no tindrà representació

    

   Aquests barcelonins.........

 • senderi5.463 9 391

  És divertit veure com molts raconaires han passat del "Carreterisme" al "Laportisme", i ara n'estan fent la conversió al "López-Tenisme"...

   

  No volem salvadors de la pàtria ni màrtirs!

   

  Volem treball i un projecte nacional que aconsegueixi engrescar una majoria de la societat catalana, que sumi esforços amb d'altres formacions i que fugi del sectarisme barat.

   

  Es possible?

   

   

 • Scipio Africanus6.304 8 341

  Ja n'estic fins als collons. Tinc molt clar que el meu vot no anirà vers cap d'aquestes forces fins que no vagin juntes.

   

  Abans voto CiU o ICV, a gent que està trencant l'independentisme. I si es presentessin les CUP, doncs el meu vot aniria per ells.

 • Gataló9.357 13 231👍 10

  Com digue en LP-Reformista:

   

  "Quan creies que ja ho havies vist tot, surt alguna cosa nova que fa que t'adonis que l'independentisme és com Disneyland, on la diversió no s'acaba mai"

   

 • Roig de Metil18.695 14 87👍 11

  Jo tenia clar que Solidaritat es trencaria, el que no contava és que es trencara abans que Compromís 

   

  EL que no acabe d'entendre és la situació, "ens n'anem d'ERC pq són uns botiflers venuts al PSOe i blablablablbla", i als 2 mesos estem que no caguem per a tornar a pactar amb ERC allà on siga? Si a ERC hagueren fet neteja interna i ara manaren uns altres s'entendria, però manant els mateixos d'ERC i sense haver canviat res de la seua direcció quin trellat té?

 • Ocatalà10.939 10 193

  El nivell de friquisme a l'independentisme ja està arribant a límits insospitats, però acabo de veure les últimes declaracions del Gaddafi i aquest paio encara està més tocat del bolet. Quin consol!

 • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.431

  Aquest matí en Portabella

   

  ha dit a Som Ràdio que no hi ha res de res d'això.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Però coneguent a aquest lamentable personatge no descarteu res...


Publicitat

Fòrums

 • 9.286.528 missatges
 • 220.702 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat