Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Solidaritat per la Independència no expulsarà Joan Laporta (fil actualitzat)

revoltadigital15.776 16 118👍 53

El secretari general de SI, Uriel Bertran, deixa la decisió a les mans de l'ex-president del Barça · Solidaritat acceptaria que Laporta continués al subgrup de SI tot i formar part de les llistes d'ERC · Aquesta setmana, Laporta es reunirà amb Portabella per perfilar l'aliança a Barcelona

El futur polític de Joan Laporta passa per mantenir l'escó de diputat al parlament, però segurament al marge del grup de Solidaritat (SI). La decisió, ha dit avui el secretari general de SI, Uriel Bertran, és només seva: la coalició ha decidit no expulsar-lo i considera que és Laporta qui ha de decidir què vol fer. SI no hi ha parlat i avui a la tarda no se sap si assistirà a la reunió del grup parlamentari. Laporta es va negar la setmana passada a repetir la coalició i s'ha mostrat disposat a compartir candidatura amb Esquerra i amb Reagrupament a Barcelona: de les condicions de l'acord, entre les quals el lloc a la llista que podria ocupar, en parlarà en una reunió aquesta setmana amb Jordi Portabella.

Laporta s'afegirà probablement, amb Democràcia Catalana, a la coalició entre Esquerra i Reagrupament. Portabella ja va dir la setmana passada que reservaria un lloc destacat en la llista a Laporta; 'es mereix ser tractat com el president d'una força política que vol enfortir el tercer espai', va dir, i va remarcar que el lloc a la llista no seria un inconvenient per arribar a un acord amb Laporta. Democràcia Catalana no tindria el mateix grau de representació que té Reagrupament en la coalició, en l'anomenat tercer espai progressista i independentista: la formació presidida per Joan Carretero disposa del número quatre, Ignasi Planas, i tindrà un 20% de la representació a la llista. Portabella va dir que amb Laporta no es tancaria pas la incorporació de forces en aquest tercer espai.

Tot amb tot, la ruptura entre Laporta i Solidaritat és total, i així ho han expressat tant els membres de la coalició com Laporta mateix. Ahir, el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, va instar Laporta a decidir si considera 'èticament compatible' mantenir l'escó de diputat que va aconseguir sota el projecte i sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència en les passades eleccions. Bertran ha dit que l'escó 'és seu' i és ell qui ha de prendre la decisió. Una decisió que, segons opina, 'pertany a l'àmbit de la consciència, de l'ètica i de la moral de la persona'. A més, Bertran ha afegit que Laporta entrarà a formar part d'un projecte polític que 'fa de crossa del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Barcelona'.

De moment és segur que Laporta no pensa a renunciar a l'escó, i tot fa pensar que els altres tres diputats del sub-grup parlamentari de Solidaritat, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, li demanaran que se'n vagi del grup, de tal manera que quedaria com a diputat no adscrit en el grup mixt. Si fos així, Solidaritat passaria a tenir els mateixos diputats, tres, que Ciutadans.

110304_Uriel_Beltran

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, creu que “quan Joan Laporta forma part d’un projecte, aspira a liderar-lo”, en referència a la sortida de Laporta de SI per formar part de la candidatura d’ERC i Reagrupament a l’ajuntament de Barcelona.

 

 

 

Vaig seguint pel Twitter el que diu en Laporta en una conferència que està fent a la UPF i diversa gent piula declaracions seves en aquest sentit i veig també que surt la notícia al Directe.

 

Laporta: 'No sóc partidari d'anar sols a Barcelona, i no hi aniré' · El líder de SI creu que la millor proposta a la capital és una gran aliança amb Reagrupament i ERC


Joan Laporta ho té clar, va fer el salt a la política per buscar la unitat de l'independentisme i no aposta per presentar-se a les municipals de Barcelona en soitari. Ho ha tornat a reivindicar en una trobada amb estudiants de periodisme de la UPF, on ha reiterat que 'la millor proposta per Barcelona és una suma dels partits que poden treure representació, una gran coalició per Barcelona que sigui clau per la governabilitat de la ciutat'. 'Alguns partits com Solidaritat Catalana han dit que aniran a les eleccions en solitari. Ho respecto, però crec que a Barcelona s'hi ha d'anar en coalició amb ERC i Reagrupament, seríem molt forts i seria una proposta molt atractiva per la ciutadania' creu Laporta. L'expresident blaugrana, a més, ha assegurat que si Solidaritat no es replanteja la possibilitat de presentar-se amb ERC i Reagrupament, comunicarà la setmana vinent a la resta de partits de la coalició que s'hi sumarà amb Democràcia Catalana, el partit que lidera, una possibilitat que podria trencar la coalició mesos després de crear-se.
joan laporta jordi portabella
Edició:
Afegeixo la notícia del directe que diu que la intenció de vot de ERC+RCat+DC podria pujar un 60% d'anteriors sondejos
 • Comunicat de Joan Laporta (del web de Democràcia Catalana)

 

Dimecres 02/03/2011

El propassat estiu vaig fer el pas a la política per treballar a fi que Catalunya sigui un Estat de la Unió Europea. Al meu entendre, aquest objectiu només es pot aconseguir amb la unitat de les forces catalanistes independentistes. Democràcia Catalana, partit que presideixo, treballarà, com ha fet des dels seus inicis, per la unitat de l’independentisme, sempre amb la voluntat de sumar esforços per aconseguir els objectius de plenitud nacional que es mereixen els catalans i les catalanes.

Amb aquest esperit constructiu, a les eleccions al Parlament de Catalunya Democràcia Catalana es va presentar amb coalició, amb cinc partits més, sota el nom de Solidaritat Catalana per la Independència, en la qual, cal recordar, no en van voler formar part ni CiU, ni ERC ni Rcat. El resultat d’aquella unitat va ser prou bo: quatre escons independentistes al Parlament de Catalunya.

Ara, en vistes a les eleccions municipals del 22 de maig, penso que és necessari forjar una altra gran coalició independentista a la ciutat de Barcelona, una unitat política que pot ser clau en el govern de la capital del país, en una Barcelona des d’on podem projectar la catalanitat al món. Democràcia Catalana, com així va fer a les eleccions al Parlament, té la ferma voluntat de continuar sumant esforços, mai de dividir l’independentisme. Alguns dels partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència volen anar en solitari a les municipals a Barcelona, postura que respecto, però que no comparteixo. Democràcia Catalana i jo mateix no participem d'aquest posicionament polític -ben legítim, per altra banda- perquè pensem que en aquestes eleccions municipals a Barcelona una candidatura unitària de tots els partits independentistes seria la millor manera que l’independentisme assolís unes quotes de poder tan necessàries des del punt de vista nacional.

Confio que la majoria de partits que formen part de Solidaritat Catalana per la Independència apostin també perquè l’independentisme gaudeixi d’una unitat majoritària amb grans expectatives en quan a resultats. Respectant totes les opinions, crec que és el moment de fer política de país i no caure en polítiques endogàmiques de partit. Per Catalunya i la seva capital, Barcelona,  cal unir esforços, mostrar unitat i no aixecar noves  banderes que ataquin a les ja existents. En la meva opinió, cal un acte de generositat i d’humilitat a favor d’aquesta gran coalició de partits independentistes, cal deixar enrere possibles qüestions personals. En el meu cas, us asseguro, no tinc cap problema amb cap altre partit ni polític independentista, els reconec la seva trajectòria i, òbviament, no tinc cap dret a vetar a ningú.

Sota el meu punt de vista, i respectant, insisteixo, tots els plantejaments dels meus companys de Solidaritat Catalana per la Independència, estic ben convençut que les municipals a Barcelona són una ocasió òptima per unir el moviment independentista. Vam sumar esforços per entrar amb força al Parlament de Catalunya, vam tenir uns bons resultats i ara cal fer-ho al cap i casal de la Nació. A Barcelona, l’independentisme pot tenir la clau de govern.  És una oportunitat històrica que no podem desatendre.

 

vpartalvicent partal
Laporta trenca amb Solidaritat i anuncia que no renovarà la coalició.
 • Laporta trenca amb Solidaritat i s'acosta a ERC

El líder independentista no assisteix al dinar que Solidaritat ha convocat aquest migdia

SARA GONZÁLEZ

Barcelona | Actualitzada el 03/03/201114:15

El líder independentista Joan Laporta ha anunciat a través d'un comunicat que no signarà "l'acord de reedició de la coalició" amb Solidaritat Catalana per la Independència perquè no comparteix" que Solidaritat es presenti en solitari a les eleccions de Barcelona. Aquest mateix migdia, el líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ja ha admès que havia mantingut diversos contactes amb Laporta i ha assegurat que, si se suma a la seva coalició, li garantirà un lloc "important" a la llista per garantir la seva entrada a l'Ajuntament de Barcelona.

Laporta també ha anunciat que, davant "l'espectacle mediàtic que ha desfermat" la trobada que Solidaritat té prevista per avui al migdia, no assistirà al dinar-reunió convocat.

Respostes

Configuració
 • __11694__Usuari sumador39.613 13👍 17.702

  És impressionant com en tant poc temps ERC han passat a ser considerats els majors botiflers i espanyolistes disposats a dinamitar Catalunya des de dins, a ser considerats la casa gran de l'independentisme unitari i tothom que no vagi amb ells és un sectari. 

   

  Just el contrari del que ha passat amb CiU, com molt bé va reflectir un raconaire amb un còmic sobre LaBerta que ara no trobo.

  • __26603__7.223 8

   Bé, és evident la importància que segueix tenint E aquí. I més que la tindria si no hagués sigut tant irresponsable com ha sigut en els darrers anys, quan perfectament hagués pogut arribar als 30 diputats.

    

   Si hi hagués un canvi de rumb a E al 100%, s'hauria de fer unitat total dins la pròpia E?

  • Roig de Metil18.695 14 87👍 11

   però això és el racó. Els partits passen de ser els salvadors als traidors en un no res. 

    

   Igual que la independència està a punt de conseguir-se un dia, i al cap de dos setmanes no tenim camí i tot és impossible.

 • revoltadigital15.776 16 118👍 53

  Solidaritat per la Independència no expulsarà Joan Laporta

  El secretari general de SI, Uriel Bertran, deixa la decisió a les mans de l'ex-president del Barça · Solidaritat acceptaria que Laporta continués al subgrup de SI tot i formar part de les llistes d'ERC · Aquesta setmana, Laporta es reunirà amb Portabella per perfilar l'aliança a Barcelona

  El futur polític de Joan Laporta passa per mantenir l'escó de diputat al parlament, però segurament al marge del grup de Solidaritat (SI). La decisió, ha dit avui el secretari general de SI, Uriel Bertran, és només seva: la coalició ha decidit no expulsar-lo i considera que és Laporta qui ha de decidir què vol fer. SI no hi ha parlat i avui a la tarda no se sap si assistirà a la reunió del grup parlamentari. Laporta es va negar la setmana passada a repetir la coalició i s'ha mostrat disposat a compartir candidatura amb Esquerra i amb Reagrupament a Barcelona: de les condicions de l'acord, entre les quals el lloc a la llista que podria ocupar, en parlarà en una reunió aquesta setmana amb Jordi Portabella.

  Laporta s'afegirà probablement, amb Democràcia Catalana, a la coalició entre Esquerra i Reagrupament. Portabella ja va dir la setmana passada que reservaria un lloc destacat en la llista a Laporta; 'es mereix ser tractat com el president d'una força política que vol enfortir el tercer espai', va dir, i va remarcar que el lloc a la llista no seria un inconvenient per arribar a un acord amb Laporta. Democràcia Catalana no tindria el mateix grau de representació que té Reagrupament en la coalició, en l'anomenat tercer espai progressista i independentista: la formació presidida per Joan Carretero disposa del número quatre, Ignasi Planas, i tindrà un 20% de la representació a la llista. Portabella va dir que amb Laporta no es tancaria pas la incorporació de forces en aquest tercer espai.

  Tot amb tot, la ruptura entre Laporta i Solidaritat és total, i així ho han expressat tant els membres de la coalició com Laporta mateix. Ahir, el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, va instar Laporta a decidir si considera 'èticament compatible' mantenir l'escó de diputat que va aconseguir sota el projecte i sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència en les passades eleccions. Bertran ha dit que l'escó 'és seu' i és ell qui ha de prendre la decisió. Una decisió que, segons opina, 'pertany a l'àmbit de la consciència, de l'ètica i de la moral de la persona'. A més, Bertran ha afegit que Laporta entrarà a formar part d'un projecte polític que 'fa de crossa del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Barcelona'.

  De moment és segur que Laporta no pensa a renunciar a l'escó, i tot fa pensar que els altres tres diputats del sub-grup parlamentari de Solidaritat, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, li demanaran que se'n vagi del grup, de tal manera que quedaria com a diputat no adscrit en el grup mixt. Si fos així, Solidaritat passaria a tenir els mateixos diputats, tres, que Ciutadans.

 • independentista993.226 9 619👍 1.277

  Només faltaria que l'expulsessin, va home va.

 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.461

  es molt trist sentir comentaris pro-ERC de persones que fins i tot m'han insultat pel fet de defensar-los.

  Tant debó la gent maduri una mica d'una punyetera vegada.

   

  Quedi dit que tot aquest circ farà que Catalunya s'independitzi 10 anys més tard. Temps que costarà tornar a vestir un sistema unitari estable amb cara i ulls.

 • Corb13.791 9 147👍 4.059

  Al final no marxa?

 • Tarragonamesborrona11.438 9 181

  Bé, passat l'atac de banyes, recapaciten. Pocs ho han fet amb tanta sinceritat, per tant és digne d'aplaudiment.*

   

  *Malgrat que en Bertran aprofiti per tirar una pedreta, símptoma del despit: "[Parlant de 71 altes i 31 baixes] mobilització en positiu, més forta i més clara que la que mai hem tingut"

 • Roig de Metil18.695 14 87👍 11

  Tindrà alguna cosa a veure que si l'expulsen es quedarien amb 3 diputats, igual que Ciudadanos, però com ciudadanos té més vots ara manarien ells?

  • __24744__27.971 9

   No m'imagino en Laporta votant en contra de les lleis de SI, sincerament.

   • Roig de Metil18.695 14 87👍 11

    Home, però si deixa el grup mixt passaria als no adscrits, i per tant al mixt quedaria CIudadanos i SI, amb 3 cadascun. 

    • __24744__27.971 9

     Ja clar, però ideològicament seguiria sent afí a SI per tant és gairebé segur que les propostes de SI rebrien el seu suport i per tant podrien seguir endavant. O és que els no adscrits resten fora del grup mixt?

     • Roig de Metil18.695 14 87👍 11

      No estic del tot segur pq en cada parlament és diferent, però els no adscrits estan fora del grup mixt. Es una cosa que es feu per a evitar ajudar als transfugues, i per tant, quan algú abandona el seu grup passa a ser un diputat no adscrit i té menys "competències".

      • Witx601 8

       Si Laporta abandona el subgrup parlamentari, queden en minoria davant C's en el grup mixt i la truita es giraria. Ara serien C's els que podrien presentar propostes de llei en nom del grup mixt.

        

       Per això l'Uriel Bertran s'ha afanyat a apagar el foc, dient que respectaran la decisió de Laporta de mantenir l'escó, i és per això que López-Tena ja no demena l'expulsió de Laporta.

        

       I Laporta sap que fóra del subgrup no tindria cap paper al Parlament. Tampoc li interessa. Però negocia amb aquesta possibilitat ("si no em deixeu espai, us deixo penjats"), per a aconseguir que SI li permeti de tant en tant sortit a lluir-se.

        

       I jo personalment espero que ho arreglin de la millor forma possible i que continuïn tots quatre al subgrup.

       Espero que puguin seguir fent propostes de llei (cosa que si fossin minoria al grup mixt no podrien fer), i espero que d'aquest debat no en surtin beneficiats els C's.

       • Roig de Metil18.695 14 87👍 11

        Això és el que he dit jo des del principi, no sé si m'estas contradient o sols ho estàs explicant més o què. xD

         

        Tindrà alguna cosa a veure que si l'expulsen es quedarien amb 3 diputats, igual que Ciudadanos, però com ciudadanos té més vots ara manarien ells? 

 • rivalpetit2.315 9 767

  Molt remarcables les cròniques de la Sara González a l'Ara sobre la crisi de la Soli. Encara li falta un pèl per arribar al hooliganisme amb què venia la moto de l'Hereu al TBO, però està en el bon camí.


Publicitat

Fòrums

 • 9.286.707 missatges
 • 220.706 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat