Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Un cant pels Països Catalans. Trentena de joves es troben a mallorca per formar un cor.

joanot_colom3.541 8 581

Un cant pels Països Catalans.

Una trentena de joves es troben aquesta setmana a Mallorca per formar el primer cor integrat per membres d’arreu dels territoris. Dissabte que ve debutaran amb un concert al monestir de la Real.

Núria Martí | 14/08/2010 | Vistes: 90

 

Amb el vaixell provinent de Barcelona, arribaren ahir una quinzena de principatins amb les cordes vocals ben afinades. Al moll els esperaven un grup de mallorquins i valencians -que arribaren abans amb avió- i encara avui se'ls sumarà un altre carregament amb 4 algueresos. Tots formen el primer cor jove dels Països Catalans i durant els propers set dies conviuran i aprendran plegats en una estada a l'alberg de la Colònia de Sant Jordi. Serà dissabte que ve, a les 21.00 hores i al monestir de la Real, quan el cor faci el primer concert de la història, seguint així el camí del seva antecessora, l'Orquestra Jove dels Països Catalans, que a l'hivern va celebrar el 5è aniversari amb una emotiva actuació al Palau de la Música de Barcelona.

"Estic emocionada, perquè just demà (avui per al lector), quan el cor comenci a cantar, farà exactament 6 anys que l'orquestra va fer el primer concert dins el Fòrum de les cultures de Barcelona", recordà Magdalena González, ànima d'aquestes dues formacions. La iniciativa parteix un pic més del Forum musicae, que des de Mallorca s'ha proposat unir els territoris de parla catalana darrere el segell de la música no només en els músics -cantaires en aquest cas- sinó també en el repertori de tots els seus concerts.

Esteve Nabona és l'encarregat de dirigir aquest cor, format per una trentena de joves d'entre els 18 i els 25 anys. Tots han passat unes proves de selecció en els diferents territoris i sarà ara quan es trobaran per primera vegada. "Hem de tenir en compte que aquesta setmana el que hem de fer és un cor de bell nou. No sabem com sortirà, és com un meló per obrir", indicà el director, qui afegí que aquesta serà "una setmana molt intensa". "A les deu i mitja del dematí, començarem cada dia amb exercicis vocals i amb un assaig del cor sencer.

A l'horabaixa, després de dinar, es faran diferents cursos amb grups reduïts en els quals es treballarà el programa des de diferents vessants i després un altre assaig conjunt amb tot el cor. Un cop haver sopat, hem preparat un cicle de xerrades sobre el cant coral als Països Catalans i sobre la música de Joan Maria Tomàs", explicà Nabona. Així mateix, el director tranquil·litzà els joves i els avançà que tendrien temps lliure per fer algun capfico dins la mar. "Si som a Mallorca, bé que ho haurem d'aprofitar", manifestà el director.

Programa
Durant aquests set dies, els joves del cor dels Països Catalans prepararan un repertori que ha estat elaborat, segons el director, "amb tanta paritat com ha estat possible". Així, hi haurà peces del nord-català Joan Brudieu, que adaptà poemes d'Ausiàs March; dels catalans Francesc Valls i Pere Rebassa; del valencià Manuel Oltra, que musicà els poemes de Joan Oliver, i del mallorquí Joan Maria Tomàs. També hi haurà un Ave Maria alguerès, que és una peça tradicional a Sardenya.

Aquest repertori és el que es podrà sentir al monestir de la Real dissabte i, dos dies més tard, a Prada de Conflent, durant la Universitat Catalana d'Estiu. Generalment, aquesta trobada i posterior actuació a Prada es feia amb l'Orquestra Jove dels Països Catalans. Enguany, però, i com que l'orquestra ja féu una trobada per Setmana Santa, on preparà el concert d'aniversari, s'ha pegat un empenta a aquest cor que es forma així per primera vegada. Pel futur, però, es preveu que es facin trobades conjuntes entre l'orquestra i el cor.

 p.s: per a tots aquells negacionistes des nostre poble.

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.226.641 missatges
  • 218.633 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat