Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Dos matemàtics assoleixen el número pi amb una precisió de 5 bilions de decimals

life_on_marcUsuari sumador7.643 8 282

6 agost 2010.

Investigadors del Japó i els Estats Units han establert un nou rècord de precisió per calcular el nombre matemàtic "Pi", segons l'agència de notícies AFP.

Pi - és una constant matemàtica, que expressa la raó de la circumferència a la longitud del seu diàmetre. Aquest és un nombre irracional la representació decimal no s'acaba mai i no és periòdica.

A dia d'avui, és considerada la representació més exacta de les constants d'aproximadament 2700000000000 decimals. Aquesta seqüència va ser dissenyada en el primer semestre d'aquest any pel francès Fabrice Bellard.

El nou rècord supera el rècord anterior en gairebé el doble: l'estudiant nord-americà, Alexander Yi i l'investigador japonès Shigeru Kondo? s'han calculat PI amb una precisió de cinc bilions de decimals.

En els càlculs han utilitzat programari especial i un equip que executa Windows Server 2008 R2, equipat amb poderosos microprocessadors d'Intel i dues dotzenes de discos durs externs. En els càlculs van ocupar 90 dies.

Malgrat tot aquest esforç i dels record assolits amb l'exactitud de PI, els enginyers i matemàtics poques vegades utilitzen el número "Pi" amb una precisió de més de mil decimals.

 

http://universitam.com/academicos/?p=5425

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.251.409 missatges
  • 219.462 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat