Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El codi dels nostres aliments : Coneixem el seu signicat ?

Lesttatt Usuari sumador 33.800 10 20 👍 8.866

Com tots sabeu , cada producte que mengem , duen un codi per saber  la seva procedència i qualitat d'aquell aliment . Peró pocs desconeixem el seu significat . Ahir vaig voler saber quin es els ous de gallina :

 

 

  "  Haureu observat que d’un temps ençà tots els ous duen un codi imprès a la closca. Aquest codi obeïx a una normativa que obliga als envasadors a indicar la procedència exacta de l’ou. I per a què ens serveix això? Doncs a més de la granja, i el lloc en el qual es troba, un dels nombres indica el tipus de granja que es crien les gallines que posen aquests ous. El codi dels ous ve a ser alguna cosa com 9AA99999-99999.

El primer nombre ens indica el tipus de granja, les lletres corresponen al país de procedència, mentre que la resta de nombres identifiquen l’explotació ramadera: dos nombres que informen de la província; altres tres nombres referits al municipi; i la resta de dígits que informen de la granja d’on provenen els ous dintre d’aquest municipi. Els tipus de granges que indiquen el primer nombre poden ser:

 

0 – Gallines de producció ecològica : Les aus tenen llibertat de moviment i una densitat de població baixa, poden sortir a l’aire lliure. Es restringeix l’ús d’antibiòtics i altres medicaments i almenys un 80% de l’alimentació ha de procedir d’agricultura ecològica.
1- Gallinas camperes: Es crien en naus, però tenen la possibilitat de sortir a l’aire lliure on poden furgar i donar-se banys de sorra. No es controla la procedència dels aliments.
2- Gallines criades en sòl: Es crien a l’interior de naus, tenen llibertat de moviment, però no poden sortir a l’aire lliure. (Una nau densament poblada quin tipus de llibertat de moviment ha de tenir?)
3- Gallines criades en gàbies: És el mitjà més comú. Permet un control directe dels aliments i medicaments subministrats a costa d’una capacitat de moviment limitada de l’au (Una altre forma de dir-ne presó, amb cicles de llum de 22 hores amb trastorns i amb el bec amputat)

 

 

El principal problema, especialment en les gallines criades en naus i gàbies, és la cria intensiva que per a augmentar la producció utilitza tècniques que afecten negativament als animals: amuntegament i superpoblació, augment de les hores de llum artificialment, mutilacions, etc… Circumstàncies que provoquen un fort estrès, degeneració física, tensió, agressivitat i frustració. Tot això es transmet als ous i finalment a nosaltres quan ens els mengem. "

 

Ja no es , nomes , una qüestió d'un patiment del animal , sinó de les conseqüències que ens pot produir a nosaltres com a consumidors .

Respostes

Configuració
 • Sprk 1.966 14 843

  No hi ha ni un estudi mínimament seriós que relacioni el consum d'ous de granja amb la transferència del patiment de les gallines als humans. El que has escrit és una ximpleria de  l'alçada d'un campanar.

   

  És cert que les gallines de granja, d'on provenen el 99% dels ous que consumim, pateixin moltíssim, s'automutilen, etc.

   

  Personalment aconsello el consum d'ous de gallines camperes (free-range) o ecològics, però no per qüestions de seguretat alimentària, més aviat per compromís amb el benestar animal.

  • Lesttatt Usuari sumador 33.800 10 20 👍 8.866

   Molts d'aquests animals , que son criats en captivitat  , son alimentats amb hormones i pinsos derivats d'altres animals per fer-los engreixar mes de presa . Aixo no es pot afectar ?

   • Sprk 1.966 14 843

    Aquests animals i tota la resta són alimentat amb pinsos d'orígen animal. És impossible alimentar tots els animals que es sacrifiquen diariament a Catalunya amb camps de farratge.

    L'ús de medicaments, hormones, etc, està regulat per llei i hi han controls veterinaris per garantir la seguretat dels productes d'orígen animal al llarg de tota la cadena alimentària.

    Francament, jo no em preocuparia per la seguretat dels productes alimentaris, doncs hi han mecanismes pel seu control. Poden passar coses, evidentment, però no ho podem controlar.

     

    El que si que podem controlar és què comprem i mengem, així com quina dieta duem a terme. Aquí si que hi tenim molt a fer.

    • Lesttatt Usuari sumador 33.800 10 20 👍 8.866

     No hi ha res impossible . Com molt be dius , l'únic que hauríem de tindre en compte es controlar i canviar la nostra manera de menjar . Aquestes massives granges , com tantes altres ,  existeixen perquè hi ha una alta demanda del " producte "  . I es mes " fàcil i barat "  fer patir l'animal , tancant-lo en gàbies i alimentant-lo amb pinsos d'origen animal , que no pas esperar a que faci el seu curs .

      

     I encara que estigui regulat per llei , sempre poden sorgir problemes com es el cas de les vaques boges .

      

     Fixe't amb aquest escrit :

      

     " Aquests éssers vius són alimentats amb pinsos elaborats a partir d’altres animals, tot i que la majoria no són carnívors, amb hormones, productes d’origen transgènic i d’altres de calòrics perquè engreixen en temps rècord, per tal d’obtenir més carn i, per tant, més benefici. Com que s’alimenten i es crien d’una manera que no és la seua natural, contrauen moltes malalties i infeccions per manca de defenses del seu organisme i per a evitar la pèrdua de diners per aquestes malalties o mort els donen antibiòtics i altres medicaments. Totes recordem l’epidèmia de les vaques boges o encefalopatia
     espongiforme bovina, la grip aviaria... Tot açò no és casualitat. No cal explicar que totes aquestes substàncies passen al nostre organisme quan consumim la carn i, per tant, nosaltres mateixa ens estem enverinant i enverinem els més menuts quan pensem que els alimentem. El consum de carn és també consum d’antibiòtics que entren en la cadena alimentària humana i prompte hi haurà
     medicaments que no serviran de res ni per als animals ni per a les persones. "

      

      " Però l’aparició del sistema de producció capitalista també ha afectat les granges tradicionals i els animals han estat convertits en simples objectes de consum, malgrat que tenen capacitat de sentir dolor i por. Han esdevingut, doncs, una mercaderia a què cal extreure el màxim rendiment en el mínim de temps i els menors costos possibles, sense tenir en compte el benestar dels animals mentre estan vius. La recerca del màxim benefici ha fet que la vida dels éssers vius es reduïsca al mínim i siga de pitjor qualitat, tant la seua “vida” com la seua mort.

      

     http://www.llibertat.cat/content/view/1364/35/

      

      

     Hauríem de ser conscients dels nostre aliments . Tant per ells com per a nosaltres.

      

      

      

      

      

      

      

    • Pandinosauria 10.031 10 208

      

     És impossible alimentar tots els animals que es sacrifiquen diariament a Catalunya amb camps de farratge.

      

     Impossible en quin aspecte?

     • Sprk 1.966 14 843

      No hi ha prou farratge disponible a Catalunya per alimentar tots els animals que s'engreixen i sacrifiquen diariament (es sacrifiquen, per exemple, una quantitat de porcs diàriament que al·lucinaries). A més, amb farratge no s'obtenen els factors de conversió que s'obté amb pinsos ben dissenyats.

   • radi2cat Usuari sumador 38.938 12 14 👍 16.075

    Molts d'aquests animals , que son criats en captivitat  , son alimentats amb hormones

     

    En realitat això és il·legal.

  • __24975__ 6.220 6

    

   Sprk escrigué:

   No hi ha ni un estudi mínimament seriós que relacioni el consum d'ous de granja amb la transferència del patiment de les gallines als humans.

   Que no hi hagi cap estudi que ho digui no vol dir que sigui fals 

  • Fr3sKi 9.738 12 215

   Estic d'acord amb tu.

    

   No sé fins a quin punt aquest tema pot afectar la nostra salut directament, però el meu posicionament en relació a aquest tema es basa en defensar els animals, no la salut humana.

 • Fr3sKi 9.738 12 215

  Ho vaig llegir fa uns quants anys en una revista de defensa animal i des de llavors vaig convèncer els de casa per consumir, com a molt, ous amb número 1 (ja que els de 0 s'obtenen en botigues més enfocades a productes ecològics i no és fàcil de trobar-ne).

  • Lesttatt Usuari sumador 33.800 10 20 👍 8.866

   Esperem que el 2012 , tota aquesta altre tortura animal quedara prohibida , on diuen que  :

    

    

   En el sistema de cria en gàbies no preparades (quedarà prohibit el 2012), les gallines disposen d'un mínim de 550 centímetres quadrats de superfície per au (menys del que ocupa un full de paper

    

   I afegir :

    

    " Aquesta elecció exigeix al consumidor un compromís, mesurable en esforç econòmic: com és lògic, els ous de corral són més cars, encara que potser no tant com caldria suposar. Els de corral (sempre són de talles L o M) costen, de mitjana, 0,23 euros cada un, només un cèntim més que els ous més grans de cria en gàbies, els XL, i quatre cèntims més que els de "terra"; això sí, són molt més cars que els convencionals L i M, que costen 0,14 i 0,13 euros, respectivament. Ara bé, la composició nutricional dels ous de corral és idèntica a la dels convencionals. El seu valor afegit no és nutritiu, sinó cultural i ecològic: la cria té més en compte el benestar de les gallines."

    

   http://revista.consumer.es/web/ca/20081001/actualidad/analisis1/74205.php

 • Sònia91 Usuari sumador 16.748 10 101 👍 2.812

  Els ous que tinc a casa no estan marcats

 • __11439__ 9.505 12

  Molt interessant, sí senyor!

 • pastor_de_bits 9.639 8 219 👍 1.109

  Normalment les gallines fan un ou per dia, i moltes granges posen llum les 24h perquè no dormin i així aconseguir que en ponguin dos en un dia. Unes quantes bombetes dupliquen els beneficis. No cal dir què comporta el no poder dormir... no viuen gaire temps. També es nota en la qualitat dels ous, la closca és una mica més dèbil i la clara més transparent i amb menys consistència, els ous de gallines d'una posta per dia solen ser tenir la closca més dura i la clara més espessa i groguenca, per tant més bones.

   

   

  Sobre lo del bec amputat, es talla la punta per evitar que s'ataquin i es matin entre elles quan estan en gàbies.

   

   

  Personalment crec que acabar amb el tipus 4 és factible, però amb el tipus 3 serà un procés més llarg.

   

   

  Circumstàncies que provoquen un fort estrès, degeneració física, tensió, agressivitat i frustració. Tot això es transmet als ous i finalment a nosaltres quan ens els mengem. "

  aquí t'has passat 3 pobles company

 • EPS 56.318 12 8 👍 5.999

  el còdig??

   

  només em sona que 84 és Espanya i 15 Catalunya.


Publicitat

Fòrums

 • 9.011.064 missatges
 • 211.549 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat