Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Que li diríeu, que li argumentaríeu a una persona que diu totalment convençuda això:

cristinon 15.824 8 114 👍 526

si ets nacionalista ja no estas a favor de defensar a les persones per sobre de tot....prova d'això son els odis que es creen entre països i/o regions

Respostes

Configuració
 • cristinon 15.824 8 114 👍 526

  no esperis que jo defensi a Espanya o a Catalunya per interesos burguesos, que son a la fi els que hi mouen els nacionalismes

   

   

   

   

 • cristinon 15.824 8 114 👍 526

  jaja Negatiu....l'esquerra es internacional ¿ho saps? Els treballadors no tenim colors.

  Els colors i les banderes son burguesos, per defensar lo que es té, les propietats. El treballador només té les seves mans.

 • cristinon 15.824 8 114 👍 526

  L'esquerra és una. Sentir-se d'esquerres és sentir-se del poble, tant és on hagi nascut un. Perque l'enemic (si existeix) no és qui està a l'altra banda de la frontera...l'enemic és qui disposa del capital per fer que el treballador tingui cada dia menys drets...això és l'esquerra.

  Sentir-se nacionalista no és un sentiment d'esquerres perque implica defensar la teva terra com a propietat.

  • Contracorrent 3.863 12 531

   Jo soc d'esquerres i independentista, i la meva prioritat es el benestar dels meus compatriotes, mentre que estar en contra de la independencia de Catalunya (referint-me a ell) es voler que segueixi l'expoli i el furt per que les grans corporacions  i de l'estat per seguir guanyant i guanyant mes diners, a costa del nostre esforç.

 • cristinon 15.824 8 114 👍 526

  Que li argumentaríeu a aquesta persona que diu tota aquesta sèrie de coses que he posat més adalt?

 • Revi_CdV 3.695 11 549

  Les nacions les formen persones. La nació és una part de la identitat de les persones. Defensar la nació és defensar aquestes persones, lluitar pel seu dret a ser elles mateixes sense imposicions.

 • cristinon 15.824 8 114 👍 526

  no ho he escrit jo això., que quedi clar

   

   

 • Trinxant 10.187 8 207 👍 2.299

  Pregunta-li per començar que passa amb els drets dels pobles. Pregunta-li com és que som tractats de diferent forma en funció del nostre origen cultural (nacional). No passa res amb aquesta desigualtat? només hi ha desigualtat social per ell?

 • Revi_CdV 3.695 11 549

  Implica defensar la terra com una propietat col·lectiva, d'aquells qui la treballen, vinguin d'on vinguin, i no una propietat individual. Es tracta que jo pugui ser propietari de la terra que treballo, i no que la terra que jo treballo doni beneficis a un amo que m'explota. És un insult dir que això sigui una opció de dretes i burgesa.

  Un cop tinc la meva terra, he de decidir si la col·lectivitzo o si exploto uns altres perquè m'omplin les butxaques dels beneficis. La primera opció seria l'opció de l'esquerra, la de l'alliberament de les opressions de classe; la segona seria la de repetir esquemes passats, un simple canvi d'amo.

   

  No sé si t'he ajudat.

 • EmulatorQ Usuari sumador 57.650 14 6 👍 12.586

  1. Si ets nacionalista el teu interès és crear un estat que pugui pujar el nivell de vida dels seus habitants i, per tant, de les persones.

   

  2. Dient això està implícitament defensant Espanya, i per tant és tan burgesa com aquells a qui diu atacar... D'altra banda, el seu "raonament" el signaria amb gust Lerroux, atiador de l'anticatalanisme sota l'excusa de la defensa dels treballadors.

   

  3. Que els treballadors no tenen colors? Doncs jo he tingut companys de treball negres, sudamericans... Oh, perdona, que no hi ha colors! Dir que els colors i les banderes són burgesos és com dir que les classes socials són un invent del marxisme per dividir la societat. Està mesclant coses que no tenen res a veure.

   

  4. Aquesta definició d'esquerra és completament interessada, individual i adaptada a la seva ideologia. Ser d'esquerres implica, entre d'altres coses, defensar la igualtat d'oportunitats de la població en temes com l'educació o l'accés a l'habitatge, augmentar el nivell de vida dels seus habitants, garantir el seu present i el seu futur econòmicament parlant, etc. Amb les seves paraules el que està fent és marejar la perdiu, ni més ni menys.

 • Ripollès 544 7

  Li podries dir que a partir del moment en que Catalunya esdevingui un estat independent, ja no caldrà ser nacionalista.

 • __24975__ 6.220 6

  Estimar-se a un mateix no implica odiar als altres.

   

 • cristinon 15.824 8 114 👍 526

  grans intervencions

 • zzcc 6.110 7 353 👍 1.851

  És una conversa?

   

   

  Si és així ho podries posar a tot al mateix missatge posant guionets

 • Ó Thuaidh 1.241 7 👍 360

  El debat dreta-esquerra és el més lògic del món en qualsevol país normal, però resulta que Catalunya no té un estat propi i per tant no és un país normal. Per això la política catalana és bidireccional, gira entorn de dos grans eixos: l'eix dreta-esquerra i l'eix nacional.

   

  I tots dos són igual de vàlids. És igual d'estúpid centrar tot el debat en la qüestió nacional i deixar de banda qüestions socials, com ho és centrar-ho només en el debat dreta-esquerra com si a Catalunya no hi hagués cap debat identitari. Hi ha rics independentistes i rics espanyolistes, de la mateixa manera que hi ha treballadors independentistes i treballadors espanyolistes.

   

  I bé, dir que la lluita dels treballadors és internacional i que 'ni banderas ni fronteras' i tot això que ja coneixem és molt guai i molt enrotllat, però per sort o per desgràcia el món està organitzat en estats, fronteres i llengües -també ho estan els partits i els sindicats- i sembla que ho seguirà estant durant molt de temps; i en aquest context és igual de legítim defensar un col.lectiu per la seva identitat com pels seus interessos com a treballadors.

   

  Tot plegat, si ens limitem a discursos essencialistes i deixant de banda la realitat més crua: que els partits parlamentaris autoanomenats d'esquerres són els que ens han col.locat la reforma laboral, la tolerància amb l'especulació i amb la immigració descontrolada, les retallades de salaris i prestacions socials i d'altres perles per l'estil. I que no es veu a l'horitzó cap alternativa sòlida que defensi de debò els treballadors i que tingui opcions electorals clares. Això és el que hi ha...

 • __6924__ 52.431 13

  Li diria que m´expliques que si li important son les persones i no els territoris , perque els ciutadans de Catalunya pel sol fet de viure a Catalunya han de patir un deficit fiscal conjunt de 20.000 milions d´euros

   

  I perque la llengua d´un senyor castellano-parlant te tots els drets i la meva es tractada com una merda

 • Inum 3.633 7 553

  "si ets nacionalista ja no estas a favor de defensar a les persones per sobre de tot....prova d'això son els odis que es creen entre països i/o regions." Una cosa no porta l'altre.

   

  "No esperis que jo defensi a Espanya o a Catalunya per interesos burguesos, que son a la fi els que hi mouen els nacionalismes." Pseeh, no et dic que no però en aquest cas la burgesia catalana i espanyola no té gaire poder." I si un cop independitzats qui tallarà el bacallà seran els de sempre, però això si eh! Parlaran en català.


  jaja Negatiu....l'esquerra es internacional ¿ho saps? Els treballadors no tenim colors.

  Els colors i les banderes son burguesos, per defensar lo que es té, les propietats. El treballador només té les seves mans.
  El discurs de classes ha quedat desfassat. I si jo crec que les fronteres van neixer per protegir unes propietats que, la gent s'ha cregut seves.

   

  L'esquerra és una. Sentir-se d'esquerres és sentir-se del poble, tant és on hagi nascut un. Perque l'enemic (si existeix) no és qui està a l'altra banda de la frontera...l'enemic és qui disposa del capital per fer que el treballador tingui cada dia menys drets...això és l'esquerra. Veure reforma laboral.

  Sentir-se nacionalista no és un sentiment d'esquerres perque implica defensar la teva terra com a propietat. Té part de raò.

 • fricat 13.510 12 150 👍 74

  que no escrigui en negreta ni cursiva

   

  Per cert aquest paio és del segle XIX, no?

 • zep Usuari sumador 6.446 14 335 👍 374

  Que voti a Espanya per un partit que aboleixi les transferències de solidaritat entre terrritoris, ja que aquests no existeixen i no tenen drets ni recapten impostos.

 • lucius 5.208 8 414 👍 625

  Li diria que el nacionalisme va néixer precisament en la defensa de la llibertat i la justícia dels ciutadans enfront de poders no democràtics: la Revolució Francesa i la Independència Americana.

   

  El nacionalisme és radicalment democràtic, és considerar la nació, formada per tot el poble sense diferències aristocràtiques ni de classe i amb igualtat de drets, com a principal subjecte polític. En aquest sentit, no només no és incompatble amb l'esquerra, sinó que n'és l'origen.

   

  El nacionalisme, que una comunitat vulgui ser subjecte políic, que vulgui ser nació, no fomenta odis entre països i regions. El conflicte no neix d'això, sinó que del fet que altres poders vulguin negar la voluntat nacional d'aquest poble, sovint per mantenir privilegis i dominacions. Aquest és el problema.

   

  En nom de la nació i del nacionalisme s'han comès molts crims horrorosos. Cert. Però també en nom del cristianisme, de l'islamisme, del capitalisme, del comunisme... i també en nom de la democràcia, s'han comès crims horrorosos. El nacionalisme no és dolent per se, sinó l'ús que alguns n'han fet al llarg de la història.

 • Segons 691 7 👍 76

  Jo li diria que cap problema, el millor perquè no hi hagi nacionalisme a Catalunya és tenir un estat propi. Quan el tinguem, podrem parlar d'esquerres i de dretes. Si no, és posar el carro davant dels bous.

 • xaviri 4.466 11 479

  Totalment d'acord, jo sóc antinacionalista espanyol i vull la destrucció del seu imperi encara que suposi que parts d'aquest hagin de constituir com a nacions.

 • Askatasun 9.073 8 238

  Bàsicament que canviï de segle, i que el temps passa ràpid, i un no es pot estancar o aturar-se en el temps mateix.

 • cristinon 15.824 8 114 👍 526

  molt bones. m han agradat molt

 • __15511__ 1.803 11

  Quan defenses un territori automàticament defenses els drets de la gent que viu allà, a les muntanyes de Montserrat poc els deu importar el dèficit fiscal de 20.000.000 €.

 • __24923__ 3.072 8

  Li diria que si tant enemic dels burgesos és, que llegira a lenin i quina postura presenten els comunistes de veritat sobre els drets de les nacions sense estat i que deixe de seguir-li el joc a l'estat capitalista espanyol.

 • Jordi_S3 5.648 10 382

   

  cristinon escrigué:

  si ets nacionalista ja no estas a favor de defensar a les persones per sobre de tot....prova d'això son els odis que es creen entre països i/o regions

  Buf, se m'ocorreixen moltes respostes, però per exemple:

   

  -Perdó, però jo només sóc català...

   

  O bé,

   

  -Potser sóc nacionalista dels pocs nacionalismes que precisament sí defensen a les persones per sobre de tot... (és el que té el catalanisme).

   

  O bé,

   

  -Doncs ves per on que el meu nacionalisme m'ensenya, em dicta, em fa respectar, admirar, agradar, estimar altres països, regions, nacions, estats, etc. (que s'ho mereixin és clar...).


Publicitat

Fòrums

 • 9.009.885 missatges
 • 211.512 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat