Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Els bisbe de Bilbao substitueix per sorpresa Rouco Varela al capdavant de la Conferència Episcopal

MossenTronxo1.472 16 996


El bisbe de Bilbao, Ricardo Blázquez, ha estat escollit president de la Conferència Episcopal espanyola (CEE) desbancant el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, que no ha aconseguit la majoria de dos terços necessària per a ser reelegit. Blázquez, de seixanta-dos anys, és d'Àvila, i ha estat enquadrat en el sector de centre i moderat de l'Esglèsia. Serà el proper president de la CEE amb el suport decisiu dels bisbes nacionalistes catalans i bascos. És per això que en la premsa madrilenya ja es comença a parlar de 'cop d'estat nacionalista dins l'Esglèsia espanyola' . La sorpresa d'aquesta designació ha estat doble. D'una banda, per bé que Blàzquez era entre els pronòstics en les votacions, Rouco Varela, que optava al tercer mandat, era el favorit. I de l'altra perquè normalment es tria per a la presidència de la CEE un arquebisbe i no un bisbe. Blàzquez, serà president per tres anys, ha estat bisbe auxiliar de Santiago de Compostela i bisbe de Palència, abans de passar a ser-ho de Bilbao. En arribar a la diòcesi de Bilbao, no va ser gaire bén rebut pel PNB. Però, implicat en la realitat basca, va posicionar-se en contra de la llei de partits i de la il·legalització de Batasuna, fet que va provocar la confrontació entre l'esglèsia basca i el PP l'any 2002.

Respostes

Configuració
 • Aloja15.883 16 117👍 121
  A veure, a veure, a veure que m'aclareixi.
   
  Fins ara tots els titulars dels diaris eren:
   
  La conferencia espiscopal española dice que tal y pascual mientras los obispos vascos y catalanes se desmarcan.
   
  I han triat un d'aquests bisbes vascos?  De debó?
   
  Sembla massa maco per ser cert.
  • checo66 14
   No t´enteres collons,, es  d´avila, (encara Avila no es Euskadi)......els bisbes no han de ser de la diócesi on esten destinats, el seu missatge, el de Crist, no enten de fronteres............
   • Aloja15.883 16 117👍 121
    Això és el de menys. Era bisbe de Bilbao. És dels que sempre es desmarcava o no?
     
    En Ricard Maria Carles era valencià i va tenir un regnat (no sé com es diu aplicat a bisbes) catalanista reclamant la creació de la diòcesi (o com es digui) Tarraconense.
     
    No sé si per triar el bisbe d'un lloc hi ha d'haver cert acord de la terra per a què sigui admès (o pel bisbe anterior o alguna cosa així).
    • Roger_cat1.807 15 895👍 6
     UEEEEEEEEEEE, rouco a txuparla! si fan la diocesi catalana, us juro que anirè a missa aquest diumenge :P
    • timbal26 14

     El Carles ha estat un bisbe anticatà, q ha posat tots els pals a les rodes de la conferència catalana. si no ho tinc mal entès es vicepresident de la conferència espanyola i és nacionalista però del paix veí. Per que et facis una idea de com és ni tant sols va anar a l'enterrament del seu company de bisbat el BISBE DEIG DE SOLSONA, q era un veritable nacionalista i va ser li'impolsor de concili català, resolucions del qual van ser vetades pel vaticà a instàncies del Rouco Varela i el Carles q a les hores era bisbe de Tortosa.
      
     El mal és q es diu q en Rouco va per papa, hahahaha, i és tant mesquí q al funeral per les victgimes del 11 de març va aprofitar per carregar contra els nacionalismes.
      
     Un altre mal q te l'esglesia catalana es q a tots els bisbats ha arribat la llarga mà de Carles i directament o indirectament ha posat la seva gent.
      
     En Blazques va ser designat per el vaticà a instancies del pp per no posar un bisbe basc, però els ha sortit rana, hahahaa i ara fins i tot presideix la conferència espanyola, sens dubte l'esperit sant s'ha hagut d'emplear-se a fons, donem gràcies a Déu q el carca del rouco no segueixi.
 • Ametllet1.227 15👍 1
  A veure si fa callar una mica al federico.
 • SiSTeR11.455 14 179

  Què fatalitat, què fatalitat, la mare de Rouco no pugué abortar!!

 • madafaka3.546 16 581👍 500

  Sigui catalana o espanyola, l'Església és un mitjà de repressió brutal que s'ha d'eliminar d'arrel.
   
  O és que a la gent li fan falta intermediaris per creure en un Déu?

Publicitat

Fòrums

 • 9.285.484 missatges
 • 220.691 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat