Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Torna la reclamació d'un Comitè olímpic català

cathalà23.452 12 53👍 6.973

 

L'anunci d'Hereu reactiva la proposta d'un Comitè Olímpic de Catalunya

 

 

La proposta de candidatura olímpica de Barcelona per als Jocs d'Hivern de 2022 i la voluntat d'Hereu de 'reviure el somni olímpic'  ha posat sobre la taula el reconeixement esportiu de Catalunya, que tant es va debatre durant els Jocs del 92. Aleshores el moviment olímpic català va reclamar intensament el reconeixement del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) i la inclusió de la representació esportiva catalana en aquell mateix esdeveniment. Les autoritats polítiques i esportives oficials del moment van prometre als impulsors del COC que la qüestió es debatria àmpliament un cop acabada la cita olímpica. La promesa fou oblidada i enterrada, tal com recorden els impulsors.

 

Albert Bertrana i Bernaus, un dels impulsors del moviment olímpic català dels anys vuitanta, fundador i president de l'Associació per la Delegació Olímpica de Catalunya (ADOC) i fundador del Comitè Olímpic de Catalunya, opina que l'anunci de la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'Hivern és 'molt inoportuna'. 'Encara que sembli un bon negoci per a algunes empreses i algunes comarques, [la proposta del batlle Hereu] no farà cap bé a Catalunya, si les institucions que la impulsen no treballen seriosament perquè el COC formi part del comitè organitzador i els atletes catalans hi participin amb els colors, la bandera i l'himne del país'.

Albert Bertrana i Bernaus explica que llavors dels Jocs Olímpics del 92 l'aspiració al reconeixement es va frenar a Catalunya mateix, i això que 'érem molt a prop d'aconseguir el reconeixement del Comitè Internacional Olímpic'. Per a aconseguir aquest reconeixement ara hi ha dues vies possibles, explica. L'una, 'esdevenir un estat independent' i tenir amb un COC reconegut pel CIO. L'altra, que hi hagi el reconeixement de 'cinc federacions esportives catalanes en el marc de federacions internacionals reconegudes pel CIO' i el suport de les institucions a les federacions que 'treballen de valent per aquest reconeixement'. Segons Bertrana, no és cert que sigui imprescindible tenir un estat per a participar en els Jocs Olímpics; actualment 'hi ha, pel cap baix, cinc països no sobirans que participen en els jocs d'hivern' i més de quinze, en els d'estiu. Per corroborar-ho fa avinent que el CIO té reconeguts 205 comitès olímpics i, en canvi, l'ONU solament 192 estats.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.282.920 missatges
  • 220.594 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat