Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Què tal és viure a Terrassa?

diaf 150 9

Benvolgutes i benvolgudes raconaires,

 

D'aquí no gaire s'acaba el meu contracte de lloguer, i després de que m'hagin fotut fora de casa d'un dia per l'altra un parell de cops, pràcticament, he decidit intentar adquirir un habitatge perquè me n'he afartat. Visc(a) a Barcelona i tot i que comprar un pis aquí amb unes mínimes condicions és impossible (i ja he mirat varis pisos) he decidit mirar a Terrassa on és més assequible per a la meva butxaca.

 

Com molts, imagino que tinc por a marxar, o més aviat preferiria no marxar...però bé, les coses són com són... Algú de Terrassa em podria parlar de la ciutat? coses positives i tal...

 

Vaja..que em convenci... o m'indiqui on són els barris catalans.. no m'agradaria anar a parar a un guetho o un carrer ple de socialistes peperus.

 

Gràcies..!

Respostes

Configuració
 • requiem 18.248 10 87 👍 2

  Home, doncs jo precisament et recomanaria que anéssis a aquests barris i parlar català tota l'estona. Aquesta és l'unica manera d'avançar. 

 • diaf 150 9

  També he pensat amb Sabadell...el bitllet de tren és més barat..... quines diferències hi ha... O perquè és millor?

 • demografia 790 8

  Terrassa jo ho vaig trobar força desordenat i sobretot la zona nord-oriental està plena d'immigrants tant espanyols com internacionals, és l'únic lloc on he tingut por de caminar sol de nit, que recordi.

   

  Sabadell, el centre crec que està molt bé. Ho vaig trobar força semblant a l'eixample de Barcelona tant pel que fa a catalanitat com urbanísticament.

 • Bernat Fenollar 3.800 10 536

  Tant per tant, per viure a Terrassa viu a Martorell! Que no t'enganyi la visió del polígon industrial i de la SEAT, el nucli és preciós i amb ànima de poble català.

 • torracollons 10.863 14 189 👍 6

  Terrassa només et pot interessar si ets estudiant (o vols ser-ho) d'Enginyería Aeronàutica (enguany s'ha llicenciat la primera promoció), d'Optica, d'Enginyería Tèxtil i poca cosa més.

   

  També si ets un apassionat del Jazz, ja que te una Jazz Cava amb les millors i més intensa programació del païs.

   

  Per viure en català, no t'apartis del Centre o els barris colindants com Ca'n Aurell, Vallparadís i poca cosa més, sino et semblarà que vius a l'estranger en una república bananera, datilera o de l'Espanya profunda surenya.

   

  Ah, si tens automòbil, fuig de Terrassa, ja que l'Ajuntament (de majoría sociata) s'ha proposat eliminar-los tots, ja que restringeix el trànsit cada día més i els vol fotre fòra del carrer. Com que la riada immigratòria continúa i ara encara son més econòmicament dèbils, es veu que s'ha d'acondicionar la ciutat per ells; es a dir, per la circulació pietonal. Tenim radars fins i tot als carrers, no tant sols a les carreteres.

   

  I si et vols distreure, practicament s'ha concentrat tot al Park Vallès, a les afores de la ciutat tocant a l'autovía C-58; sense vehicle, complicat.

  • Will 20.557 8 68 👍 2.469

   Per viure en català, no t'apartis del Centre o els barris colindants com Ca'n Aurell, Vallparadís i poca cosa més, sino et semblarà que vius a l'estranger en una república bananera, datilera o de l'Espanya profunda surenya.

    

   Ja m'ho temia aixo

  • __25424__ 107 8

   Clar, copiar el que la immensa de ciutats de la França, l'Alemanya, l'Anglaterra o l'Escandinàvia en limitar les autopistes urbanes  és culpa dels socialites no'???? hahahah

    

   Per què defenses el model porciolista de ciutat??? Tant t'agrada la forma de fer dels espanyols...

    

    

   • torracollons 10.863 14 189 👍 6

    Ets terrassenc?

     

    Si és així, què em dius del nyap de l'Avgda. de Barcelona?

    I ara de la Pl. de l'Aigua?

    I del "carril bici" de Jaume I?

    I tenint en compte l'inviabilitat de la gran part de la ciutat des d'Arquímedes fins al c/. Salmerón (ara deixaràn la Rambla practicament inoperativa pel trànsit) i des de la Ctra. de Montcada fins a 22 de Juliol, com és que no s'ha fet funcional amb prou capacitat de descongestió l'anell Rda. de Ponent, Abat Marcet, Jaume I, Avgda. de Barcelona?

     

    No vinguis amb hòsties del "porciolisme" L'Ajuntament de Terrassa, sociata des del postfranquisme, està carregant-se l'automoció a la ciutat. Inclús la Riera de les Arenes es un nyap inoperatiu, ja que no han sigut capaços a fer reformar el pont de la via del tren (Renfe) i el de la crtra. de Montcada per mantenir els dos carrils de circulació i evitar l'estrenyiment a un sòl. En canvi, han instal.lat dos radars a l'alçada de Els Bellots limitant a 50 kms./hora inclús en direcció sortida de la ciutat amb dos carrils per banda i mitjana separadora. Un altre a la ctra. de Matadepera a l'alçada dels Mossos en direcció sortida i l'altre al mig de la ciutat, c/. Josep Tarradellas.

     

    En canvi Sabadell fa molts anys van soterrar el tren, van habilitar la Ronda, van obrir l'Eix Macià, etc.; ni punt de comparació.

     

    Veritablement, Terrassa es un nyap tota ella. Només faltaba crear el centre d'oci a fòra de la ciutat: el Park Vallès, lo que ha arroïnat l'oci del centre, on només queda el cinema Catalunya.

     

    La meva dòna, que no és catalana d'origen, per oci o per compres sempre vol sortir fòra, principalment Sabadell (o Granollers, o Vilafranca o Vic), ..., encara que sigui per passejar pel centre o pel sector Eix Macià. A Terrassa no s'hi trova bé.

    • __25424__ 107 8

     Tu defenses el mateix que han fet a la Gran Via de Sabadell i no ho vull jo això pas per a Terrassa, ciutat que me la conec prou bé i que  l'he estudiada amb suficiència com per a obtenir un criteri propi.

      

     Saps que el tràfic és més fluit i es tarda menys en recòrrer la ciutat des de que s'han posat aquestes mesures???  Els estudis i el dia a dia ho demostren.

      

     El model d'autopistes urbanes que els que només teniu com a punt de referència les ciutats espanyoles o dels EUA són lamentables...

      

     El que caldria és la implantació del TramVallès amb urgència a tot el Vallès Occidental en lloc d'intentar que pels luxes d'uns es foti tota la població.

      

     No et negaré que el centre de terrassa és massa tranquil però tampoc té connexió això amb el tema de l'automoció.

      

     No sé quina mania té una part de la població d'anar en direcció contrària al que els països més avançats d'Europa ja practiquen i es beneficien d'un urbanisme responsable.

      

    • __25424__ 107 8

     A més a més, com vols que n'hi hagi vida si amb l'autopista urbana que fou en el passat les Rambles d'Egara no hi feia goig precisament passejar-hi per inhalar tot el que emanen els tubs d'escapament i el soroll ensordidor que ni et permetia parlar amb algú al costat teu.

      

     Per sort terrassa lentament (massa per mi) abandona el model que defenses tu i que tant mal ha fet especialment a partir dels anys 60.

     • torracollons 10.863 14 189 👍 6

      Qui et diu que jo defensi eix model? Només faig unes puntialitzacions. Què sabràs tú lo que jo penso!!!

       

      Em foteu gràcia els que bategeu a la primera de canvi algún raconaire sense conèixer-lo de res, per una breu opinió puntual. Quànta lleugeresa!!! Però, qui us heu cregut que sou?

       

      Quan hi ha un bon park automobilista que reporta els seus bon ingressos a les arques municipals i no es va preveure a temps l'evolució d'eix park, lo que no es pot fer de cop i volta és restringir circulació i aparcament per foragitar els vehicles; on s'han de posar? els hem de pujar al pis?

       

      I lo de les autopistes urbanes ..., quan es te una Avinguda de 25 metres d'amplada com a vía de descongestió (Avgda. de Barcelona), es un delicte restringir el trànsit a un sol carril per fer una zona pietonal on no hi pàssa mai ningú. Però es clar, a sota hi van construïr un aparcament de pagament; eixa és l'autèntica raó.

       

      El dia que en Garzón foti el nàs en els afers econòmics de l'Ajuntament ens caldrà molts sacs per encabir-hi la merda sociata.

    • pirineus 2.836 12 666

     el radar dels Mossos està d'entrada a Terrassa, és a dir, venint de Matadepera, que he vist fer unes quantes fotos ja, eh! ;)

     • torracollons 10.863 14 189 👍 6

      Correcte; dos més son a l'Avgda. del Vallès al nivell dels Bellots; un pujant a la dreta de la riera i l'altre baixant per l'altre banda de la riera després de la ctra. de Montcada i avans de la benzinera.

       

      El més interior és el de l'Avgda. Josep Tarradellas, sota Abat Marcet.

    • pirineus 2.836 12 666

     no sé si surts gaire pel centre, però no està tan mort, ni de lluny, com quan van obrir Parc Vallès. La Rasa agradarà més o menys però hi tens una mica de tot per sortir, des de bars com els Amics, el Bembé... a bars musicals com el República, una discoteca-club com Faktoria o un antro com el Fahrenheit.

  • pirineus 2.836 12 666

   Per viure en català, no t'apartis del Centre o els barris colindants com Ca'n Aurell, Vallparadís i poca cosa més

    

   home, jo també m'hi trobo bé a Sant Pere, al torrent d'en Pere Parres, a Can Roca - Zona Olímpica, a l'Antic Poble de Sant Pere, a l'Escola Industrial - Cementiri Vell, al Segle XX...

    

    

    

 • wasp 1 8

  Viure a Terrassa

  Hola,

  Quants missatges que has rebut oi?

  Jo m' he registrat expressament per poguer-te contestar .

  Mira, d' entrada Terrassa és molt especial. Jo sóc filla del centre/centre. I conec molt tota la ciutat, atés que he estat comercial d' immobiliaria tota la vida.

  Figura't un anell amb cercles concentrics. Com més al centre, millor et pots sentir. Tota l' extensió radial, a partir de la Plaça Vella ( centre ) degenera en quant a catalans parlants i sentits - de sentiment- .

  Interpreto que vols gaudir del contacte amb la gent de sempre. Oblida`t de barris com  els següents:

  La gripia, can Palet, poble nou, ca n' Aurell II, can jofresa, ca n'Anglada, Roc blanc,, i  suposo que me'n deixo uns quants. De fet només et sentiràs bé als barris del Segle XX, ca n' Aurell I, Centre historic, i Sant Pere .

  Terrassa és "dictatorialment " sociata. Allà tu si això et convé. A mi no. N' estic farta de tant sociata, i de fet jo he fugit de aquesta ciutat i ara visc en un poble del Maresme.

  Si t' agraden les arts, adreçat a "Amics de les arts" si ets un pijo normalet, et recomano un vistasso pel diferents clubs d' esports situats a Matadepera. Sobretot si tens canalla.

  No vull allargar-me més.

  Domino el tema immobiliari i ara estic prejubilada, si em necessites ja veus com pots connectar amb mi.

  Per cert: Finques LLaberia, és una firma amb molta solvència, que es dedica sobretot als lloguers.

  Tu mateix.

  Wasp/Montse.

  diaf escrigué:

  Benvolgutes i benvolgudes raconaires,

   

  D'aquí no gaire s'acaba el meu contracte de lloguer, i després de que m'hagin fotut fora de casa d'un dia per l'altra un parell de cops, pràcticament, he decidit intentar adquirir un habitatge perquè me n'he afartat. Visc(a) a Barcelona i tot i que comprar un pis aquí amb unes mínimes condicions és impossible (i ja he mirat varis pisos) he decidit mirar a Terrassa on és més assequible per a la meva butxaca.

   

  Com molts, imagino que tinc por a marxar, o més aviat preferiria no marxar...però bé, les coses són com són... Algú de Terrassa em podria parlar de la ciutat? coses positives i tal...

   

  Vaja..que em convenci... o m'indiqui on són els barris catalans.. no m'agradaria anar a parar a un guetho o un carrer ple de socialistes peperus.

   

  Gràcies..!

  • diaf 150 9

   Una definició de Terrassa molt complerta.. no busco lloguer, m'he afartat d'estar pendent d'algú altra a que li vulgui donar el pis a la filla que s'ha casat, el vulgui vendre, o hi vulgui tornar a viure. Que tenen el seu dret, clar. I avui en dia surt millor comprar un pis de valor inferior a 200.000 € que no pas llogar-lo. No sé com estan els lloguers al Vallès, però a Barcelona un pis decent està entre 750 i 1000 €.

    

   Gràcies

  • torracollons 10.863 14 189 👍 6

   Salutacions, ex veïna .

    

   La teva decisió es el meu somni per quan la meva filla acabi la carrera i s'emancipi. Fugir de Terrassa i anar-me'n a viure davant del mar i no màssa lluny de Barcelona.

  • Xantal 1.797 9 894 👍 641

   Benvinguda al racó!

   Jo també sóc de Terrassa i subscric totalment el que dius, per exemple, el barri de perifèria on em vaig criar, recordo de petita que encara s'hi parlava força català, ara quan torno a casa dels pares me n'adono que ja ningú parla català. Els catalans que vivien al carrer van començar a marxar cap a zones més cèntriques, i amb el boom immobiliari van acabar de marxar tots.

   Jo visc a Sant Llorenç i també espero poder marxar perquè això és realment territori hostil, intentar viure-hi en català és tota una odissea, i no vull que els meus fills es criïn aquí.

   Ara bé, quan vaig al centre, és com una bombolla d'oxigen, fins i tot els comerciants t'atenen en català.

   Per cert, jo també vaig amb les amigues a fer una copa als Amics de les Arts, i m'encanta aquell ambient una mica 'cumba' i majoritariament catalanoparlant, també tinc amics més elitistes que opten pels clubs esportius de Matadepera i les Pedritges.

   Per acabar, només dir que conec Sabadell força bé perquè hi vaig treballar una bona temporada i realment no hi ha pas tanta diferència amb Terrassa, el que hi ha es una rivalitat molt evident entre totes dues ciutats, i aquesta rivalitat encara s'acusa més a Sbd.

  • pirineus 2.836 12 666

   seguint el teu criteri, te'n deixes uns quants (i jo segur que també): Sant Llorenç, Torre-sana, Vilardell, Montserrat, Can Tusell, Pla del Bon Aire, la Maurina, Can Boada, Can Parellada...

    

   ah! t'envejo més la condició de prejubilada que la d'ex-terrassenca ;)

 • Indepessimista 23.665 12 49 👍 1.480

  Al centre, molt català, pel que vaig veure.

 • __24381__ 5.381 8

  Sua de Terrassa i Sabadell, vine a Barberà, que aquí és on està lo bo i el millor del vallès!

   

   

 • xmr Usuari sumador 799 8

  Potser no sóc el més indicat per parlar del tema perqué sóc terrassenc i estic orgullós de ser-ho, per això no seré parcial, però be...

  Et recomano qu passis un dia per Terrassa i estiguis pel centre (plaça vella, raval de Montserrat, etc), pel parc de Sant Jordi(amb la masia Freixa), que t'hi arribis fins al parc de Vallparadís. Potser és la zona amb més catalanitat.

  A Terrassa hi ha molt associacionisme, associacions de cultura tradicional i popularcatalanes.

  La part negativa és l'ajuntament (sociata), les zones blaves (cada cop més) i els barris de la periféria (jo sóc d'un d'ells i encara visc aquí, i m'agrada aquest ambient com de poble...)

  Conec a uns quants barcelonins que han vingut a viure aquí i al principi pensaven que no es farien a Terrassa, que haurien d'anar a Barcelona quasi cada dia, i se'n han adonat que aquí pots comprar de tot i que tens els mateixos serveis que a tot arreu i cada cop els hi fa més mandra baixar a Barcelona.

  Pensa que els preus més baixos els trobaràs als barris de la periféria. I pensa que quan estàs a casa t'es ben igual el barri a on estiguis.

  Com a recomanació, et diria que no vagis a la Grípia, ja que és una zona nova i s'hi troben a faltar les botiguetes petites (fruiteries, forns de pa, carnisseries, etc.)

  També tenim ben a prop el parc natural de Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac...

  Óstia, quin rotllo he fotut...

  • SKA 2.562 15 709

   Oh si el parc de Sant Jordi on els veins han recolit firmes per tal de que hi augmentin la seguretat perque darrerament els aldarulls i els robatoris són el pà nostre de cada dia...

   Oh la Rambla inexistent que està aixecada aquest any i el vinent també...

   I per nadal tope modern, on res sembla un pesebre normal....

   en fí la seva tenda més important.... LA CASA DE LES BOINES.....

 • CaTaLaNa29 5.268 12 406

  Jo visc a Matadepera, però passo força part del meu temps a Terrassa. Com a punts bons puc dir que és una ciutat amb un centre preciós ple de llocs emblemàtics i que és molt fàcil moure's pel centre a peu. Com a contrapunts principalment hi ha el tema del transport públic, que a Sabadell com ja han dit és més barat (especialment si has d'anar a la UAB). Per la resta, em quedo amb Terrassa

 • __24376__ 5.869 8 👍 356

  I té que ser a prop de Barcelona? No podria ser per la vegueria de Girona? Si realment busques català.. jo quan he anat a Girona per les zones que he passat l'he sentit escoltar molt molt. Menys a l'estació de tren. Però per la ciutat molt, em vaig sorprendre molt, no m'ho esperava. O també Olot, quan hi he anat es sent molt català. I Figueres depèn per on vagis també s'hi sent molt. A més segur que els lloguers són molt més sucosos que no pas a Sabadell o Terrassa. La meva humil opinió..

  Et parlaria de les altres ciutats però només he estat una vegada, un matí a Sabadell.. i bé em va semblar bonica, però no recordo gaire, tenia el cap en altres coses que no en fixar-me en la ciutat..

 • fedayn 3.591 11 561 👍 1.006

  Terrassa és a la vora de la zona de "cruising" de Castellarnau, on els caps de 7mana es folla més que al Riviera.

  És el que té viure a la ciutat: tens tots els serveis prop de casa.

 • SKA 2.562 15 709

  És una merda, t'ho dic jo que hi visc.

  Ah i visc a Can Aurell, que segons alguns és un bon barri, es clar que també algú ha dividit aquest barri en Can Aurell 1 i 2 i la veritat no se de quin soc, ( hi ha gent que no té limits en el seu sectarisme),bé suposo que soc del 2 ja que segons aquesta persona l'1 deu ser casa seva  i com  a molt un parell de carrers més...

  Bé arar sincerament jo soc de Sabadell i ara visc a Terrassa, però jo et recomanaria que anessis a llocs com Sant Quirze, Castellar.... de debó molt millor.

  • Tamarro Usuari sumador 1.898 14 859 👍 3

   Clar, Sant Quirze, Castellar,...  millor que anar a parar a Terrassa però també millor que anar a Sabadell.

    

   Per cert, Ca N'Aurell.

   • SKA 2.562 15 709

    Evidentment que també millor que a Sabadell, no ho nego pas, per això no l'he recomenat Sabadell.

    Tot i que si les opcions fossin Sabadell o Terrassa, la veritat que no s'ho pensi i vagi a Sabadell.

     

    I tens raó, és Ca N'Aurell, però això no impedeix que trobi acollonant que hi hagi gent tant sectaria que divideixi el barri en I i II, la veritat...

 • Exploitation Usuari sumador 7.478 12 287 👍 170

  Vaja..que em convenci... o m'indiqui on són els barris catalans.. no m'agradaria anar a parar a un guetho o un carrer ple de socialistes peperus.

   

 • SKA 2.562 15 709

  Ah per cer com a detall és la ciutat catalana amb més penyes madridistes, tot un sintoma... jajaja

 • estelat 3.804 8 534

  Sempre s'ha sentit que hi ha "pique" entre Terrassa i Sabadell, dues ciutats enormes. A totes les comarques passa això.

 • estraperlo 104 8

  També depèn a quin barri visquis.

   

  Jo visc a Sant Pere, és un barri amb carrers tranquils. Està aprop del centre, i al costat de l'Estació de la RENFE (i a la primavera també tindrem estació de FGC)

   

  salut!


Publicitat

Fòrums

 • 9.009.885 missatges
 • 211.512 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat