Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Una de les empreses acusades de corrupció té diversos projectes al Poblenou

barrilliure313 11

informa: POBLENOU.ORG

El seu president va ser detingut acusat de corrupció urbanística. L’actual director general d’Espais va ser gerent del 22@ fins el 2005. Espais va promoure Diagonal Mar i té projectes relacionats amb el 22@, el Fòrum i l’obertura de la Diagonal. La seu de la immobiliària també es troba al Poblenou.

Lluis Casamitjana, president de la immobiliària Espais, va ser detingut dimarts passat en l‘Operació Pretòria, dirigida pel magistrat Baltazar Garzón de l’Audiència Nacional espanyola, acusat de participar en una trama de corrupció urbanística. La investigació es centra en el projecte desenvolupat per Espais al port de Badalona (vídeo a TV3).

 

Situació judicial del president d’Espais

Lluis Casamitjana que en aquests moments es troba en llibertat sota fiança amb el pagament de 500.000 euros. Segons l’aute del jutge Baltasar Garzón, el president d’Espais, se l’acusa dels delictes de: associació il.lícita (entre 2 i 4 anys de presó), blanqueig de capitals (entre 6 mesos i 6 anys de presó), tràfic d’influències (entre 6 mesos i 1 any de presó) i defraudació a la hisenda pública (entre 1 i 4 anys de presó).

 

Les relacions de la immobiliària Espais i el 22@

L’antic gerent de la societat municipal 22@Barcelona, Rafael González Tormo, va ser nomenat director general de la immobiliària Espais Promocions Immobiliàries l’abril del 2005.

Tormo, economista, va ser el primer gerent de la  societat 22@BCN entre els anys 2000 i el 2005, i abans havia format part de l’equip tècnic que va  redactar el projecte 22@.

La promotora Espais va provoca molta polèmica quan, al març del 2005, va construir un edifici d’oficines en un solar al costat de Can Jaumandreu en uns terrenys qualificats d’equipaments 7@ i cedits per Barcelona Activa.

Espais també ha construït diverses promocions d’habitatges protegits al barri del Poblenou, 181 habitatges a l’avinguda Diagonal i 200 habitatges al carrer Pallars, 360. Aquesta darrera promoció va ser polèmica quan, el passat mes de juny, es va publicar que 46 pisos protegits no s’havien pogut vendre degut al seu elevat preu.


Diagonal Mar, el gran projecte d’Espais

Espais, conjuntament amb la divisió immobiliària del Banc de Sadabell i la immobiliària Procam (propietat de Caixa Catalunya), va promoure gran part del complex d’habitatges i oficines de Diagonal Mar (Illa de la Llum, Illa del Mar, Illa del Bosc i l’Illa del Cel) i també l’Hotel Princess-Barcelona.

Altres promocions al Poblenou

La mateixa immobiliària també està desenvolupant diversos edificis d’oficines i d’habitatges a l’avinguda Diagonal (Illa del Fòrum, Diagonal Centre, Diagonal Sol i Diagonal 67). També està relacionada amb el projecte d’un edifici d’habitatges i un hotel al carrer Ramón Turró i la construcció d’una torre coneguda com a Edifici Bilbao, al front marítim del Poblenou.

Espais Promocions Immobiliàries té dues oficines al Poblenou. La seu central està situada en un edifici a l’avinguda Diagonal, que va ser escorcollada per la guàrdia civil espanyola fa dos dies, i les oficines comercials es troben al Passeig Garcia Faria> més informació a: http://www.poblenou.org

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 8.937.587 missatges
  • 209.168 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat