Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Quim Torra, del sector crític "El matí" d'UDC, es passa a Reagrupament

larsson28.249 14 35👍 4

L'editor Quim Torra, d'A Contra Vent, explica en un article el seu pas a Reagrupament, l'opció que impulsa l'exconseller de Governació Joan Carretero. Torra escriu a El Matí Digital, l'òrgan del sector crític d'Unió, i fins i tot va participar en la presentació d'aquest col·lectiu el passat més d'abril a l'Ateneu Barcelonès:

-----    
Sóc a Reagrupament per sumar per la independència
Quim Torra · El Matí Digital · 19/9/2009

Em demanava l'altre dia un bon amic: "Com pots ser a El Matí i a Reagrupament alhora?" No vaig dubtar: "La manera natural d'expressar-me políticament estant a El Matí, per mi, és votant Reagrupament". Si em permeten, potser és un bon moment per desenvolupar una mica més el tema.

Ha arribat un moment en la vida política del país en què cadascun de nosaltres s'ha de sentir interpel·lat. Davant del destí de la nació, a cada un se'ns demana prendre decisions. I amb el màxim respecte al que qualsevol company d'El Matí decideixi fer, jo opto per donar suport a Reagrupament.

Entenc les possibles reticències sobre la "ideologia" de Reagrupament. Sembla com si la independència i la regeneració política no fossin suficients. Però, en canvi, al meu entendre, l'atractiu de Reagrupament com opció electoral és precisament aquest, la inversió de la discussió política a casa nostra. Ja no és més "catalanisme de dretes" o "catalanisme d'esquerres" (si algú a Catalunya sap què significa exactament aquestes coses), ni "liberalisme" o "socialdemocràcia", ni tan sols "democràcia-cristiana" o "socialisme", avui la batalla és "unionisme" o "independentisme", Espanya o Catalunya, província o Estat. Quan la pàtria viu un moment d'urgència nacional, quan es corre el risc que la nació es desfaci com un sucret en un got de llet, quan estan sonant totes les alarmes alhora per la nostra supervivència com a poble, la discussió ideològica no pot ser en cap cas l'eix que ens separi, pel seu damunt hi ha el destí de Catalunya. Els meus adversaris polítics són tots aquells que no volen la sobirania plena del nostre país, és a dir, que onegi la bandera catalana, ben dreta, ben alta, ben sola a la Capitania Militar.

Vol dir això que sóc un descerebrat ideològic polític (i agafin-ho només com una pregunta retòrica, no cal que contestin)? Que no tinc les meves opinions sobre el Quart Cinturó o la política educativa?. Naturalment que sí, i penso defensar-les amb les ungles i les dents. Però jo no sóc a Reagrupament per discutir aquestes coses, estic per sumar per la independència.

Carrasco i Formiguera ha estat sempre el meu màxim símbol polític. Per això sóc d'El Matí, perquè hi veig la seva mateixa passió pel futur de Catalunya, i perquè aquí s'escriu, s'opina i es discuteix en llibertat. M'agradaria pensar que no m'equivoco si dono suport a Reagrupament exactament pels mateixos motius.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.301.486 missatges
  • 221.313 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat