Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Torrent planta cara al menyspreu de l'ajuntament cap a la música en valencià amb un cartell de luxe

Skaw30.735 13 30👍 4

Dimarts, dia 14 de juliol, a partir de les 22:30 hores, tindrà lloc a l'Hort de Trénor d'esta localitat de l'Horta Sud la tercera edició del "Cantautors a Torrent", un festival organitzat pel Col·lectiu Safranar amb la col·laboració de l'organització independentista Maulets que pretén reivindicar la música en valencià durant les festes locals, després de la negativa del consistori torrentí a col·laborar-hi. En la seua tercera edició el grup Les Mãedéus presentaran el disc Mohâtros les valencianes.

Des del Col·lectiu Safranar denuncien que el govern local del PP, "amb l'alcaldesa María José Català al capdavant", ha exclòs la música en valencià de la programació de les festes  d'enguany, al mateix que "llancen la casa per la finestra" per tal de "portar 'grans estreles' com la Pantoja" a Torrent.

Amb tot, segons han explicat els propis organitzador, ha sigut la societat civil l'encarregada de fer possible la celebració el festival, en el qual el grup Les Mãedéus presentaran el disc Mohâtros les valencianes, amb la col·laboració de Doctor Dropo, Enric Banyuls, Ix, Joan Monleon, Lilit i Dionís, Lluís "el Sifoner", Manolo Lledó, Orxata Sound System, Pau Alabajos, Paco Lluís, Pequeño Mulo, Pep Gimeno "Botifarra", Pony Ranch, Rapsodes, Sergi Contrí i Voltor.

 

 

Notícia de: Valencianisme.com

Respostes

Configuració
 • golet459 13

  Mecaguenlaputa!!!! I això ho avises ara?? AAAAAGGHHHHHHHH!!!!

   

  És conya, em sembla de puta mare, sols m'haguera agradat saber-ho abans, perquè pinta de categoria eixe concert!! Que se'l gaudisca bé qui hi vaja!

 • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

  llàstima, només falta mitja hora i encara estic per dutxar

 • Ramon Muntaner4.385 12 495👍 1.607

  Amunt el fil!

 • indp_enrik442 10

  Ja arribarem tard..

 • Oscar lo RoigUsuari sumador23.486 15 53👍 661

  Les Mãedéus presentaren treball a Torrent

  15 juliol de 2009 a música

  La presentació de l’espectacle Mohâtros les valencianes a càrrec de Les Mãedéus va estar tot un èxit de públic i de participació. Al voltant de mil persones varen omplir de gom a gom els jardins de l’Hort de Trénor, on no hi cabia una agulla més i que va superar les previsions de l’organització.

  Aquest fet, tal com es valora des del Col·lectiu Safranar, torna a demostrar la voluntat dels torrentins perquè la música en valencià estiga present en les festes del seu poble. Es tracta ja de la tercera edició del Festival, que, després de la gran assistència que va aconseguir ahir, es troba plenament consolidat com a oferta festera de l’estiu.

  A parer de l’organització, aquest fet demostra que l’Ajuntament “menysté a consciència” la música en valencià, ja que la “demanda és palpable”. De fet, fonts del col·lectiu varen reiterar l’aposta reivindicativa del festival, que no es vol que siga la quota de música en valencià de les festes, sinó una eina per a reivindicar que no hi haja discriminació lingüística a l’hora de contractar els grups musicals que actuaran en el programa oficial de festes.

  Així doncs, des de l’organització es va insistir que “no es tracta d’incloure Cantautors en l’oferta oficial i, d’aquesta manera, rentar-se les mans. Es tracta de contractar música en valencià amb normalitat, perquè hi ha demanda i, si no hi ha oferta, és perquè l’Ajuntament sistemàticament s’hi posa en contra”. De fet, els organitzadors declaren que ” a nosaltres ja ens estaria bé que l’Ajuntament programara concerts en valencià al programa oficial i n’excloguera Cantautors”. De fet, per tercer any consecutiu Cantautors a Torrent ha estat un èxit, i des del Safranar es matisa que això ha estat així amb diferents circumstàncies, “ja ajude una miqueta l’Ajuntament com l’edició de 2008 o se’n desentenga, com enguany o la primera edició”, cosa que vindria a demostrar la consolidació del festival com a referent musical. Així doncs, l’absència de música en valencià al programa de festes “clama al cel”.

  La ironia va ser la tònica que va marcar la vetlada, amb l’actuació de Les Mãedéus que va posar-se el públic a la butxaca amb la seua particular visió de la música i idiosincràsia valenciana. De fet, els protagonistes de la nit no varen estalviar referències a l’actualitat torrentina i valenciana.

  D’una altra banda, amb un bon saber fer musical, l’alegria i el riure joiós varen estar les notes predominants. El concert, a més a més, va estar molt participatiu i dinàmic, amb una gran nòmina de col·laboradors que, en un ambient de companyonia, ara cantaven una cançó de les Mãedéus com adés n’interpretaven amb el grup d’altres de seues. En aquest sentit, i per donar només uns exemples del que fou l’espectacle, Pau Alabajos i Orxata Sound System varen obrir la vetlada amb la interpretació d’Im Wind i Línia 1. Els seguiren Rapsodes i més tard Sergi Contrí, que varen interpretar la Pãella valenciana i un particular homenatge a aquells que estan molt guapots amb bigot.

  Així mateix, un dels grups més destacats del panorama musical valencià, Arthur Caravan, també s’hi varen afegir a la festa en un parell de cançons. D’una altra banda, Pep Gimeno “Botifarra”, acompanyat de la seua rondalla, va interpretar també dos temes del seu repertori. Finalment, com a cloenda i com a demostració de la bona sintonia dels artistes amb el públic, Les Mãedéus varen dirigir, amb tots els col·laboradors damunt de l’escenari, els assistents, que cantaven la versió d’un anònim del segle XXI de l’Himen Irregional.

 • Ramon Muntaner4.385 12 495👍 1.607

  El Col·lectiu Safranar qualifica d'"èxit de públic i de participació" el Cantautors a Torrent 2009

   

  Al voltant d'unes 1000 persones, segons els organitzadors, van omplir "de gom a gom" l'Hort de Trénor, lloc on va tindre lloc la nit de dimarts passat la tercera edició del festival musical en valencià Cantautors a Torrent. La massiva afluència de públic durant la vetlada, que "va discórrer amb un marcat i constant to festiu, reivindicatiu i irònic", va demostrar a parer de l'entitat "la voluntat dels torrentins perquè la música en valencià estiga present en les festes del seu poble".

   

  Des del Col·lectiu Safranar han denunciat que l'Ajuntament de Torrent "menysté a consciència" la música en valencià, ja que la "demanda és palpable". Cal dir que l'afluència de públic a l'Hort de Trénor, al voltant d'un miler de persones, va superar les previsions de l'organització, un fet que fa palés que el festival "es troba plenament consolidat com a oferta festera de l'estiu", han subratllat.

   

  En esta línia, fonts del col·lectiu han reiterat "l'aposta reivindicativa" del Cantautors de Torrent, per tal com el que pretenen no és que el festival "siga la 'quota' de música en valencià de les festes, sinó una eina per a reivindicar que no hi haja discriminació lingüística a l'hora de contractar els grups musicals que actuaran en el programa oficial de festes", han explicat.

   

  Per això, des de l'organització insistixen a responsabilitzar el consistori torrentí de l'absència de música en valencià en la programació festiva, un fet que segons la seua opinió "clama al cel", ja que hi ha demanda de música en valencià, però "no hi ha oferta perquè l'Ajuntament sistemàticament s'hi posa en contra", han postil·lat.

   

  Font: VALENCIANISME.COM


Publicitat

Fòrums

 • 9.298.231 missatges
 • 221.180 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat