Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El declivi de Catalunya Ràdio

Indepessimista23.727 13 50👍 1.536
El declivi de Catalunya Ràdio
"Qui diu que el tripartit està inactiu i no governa? Què és això, si no una esplèndida mostra de la seva acció de govern?"
Víctor Alexandre
Finalment ho han aconseguit, la SER ja té més oients que Catalunya Ràdio. Aquest era un dels projectes socialistes més cobejats: arribar al poder –el galdós poder de Catalunya-, assaltar les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, iniciar una caça de bruixes interna, hispanocentrar-ne el missatge i destruir els elements referencials que les singularitzaven de la resta de cadenes. Per a un partit com el PSC-PSOE, que sent una veneració malaltissa per la unitat d’Espanya, el lideratge de Catalunya Ràdio al nostre país era com una taca negra en un vestit blanc. Talment com un quadre tort que calia redreçar. “Com pot ser que la SER, que és la reina de les ones a Espanya, no ho sigui també a Catalunya?”, es preguntaven. L’operació, val a dir-ho, no els ha sortit prou reeixida, perquè ara la reina és RAC1, però la SER, certament, ha passat al davant de Catalunya Ràdio. I el més significatiu d’aquest nou ordre és que la SER no ocupa pas el segon lloc perquè hagi pujat d’audiència, sinó perquè Catalunya Ràdio l’ha perduda. Concretament, segons les dades de l’Estudi General de Mitjans, Catalunya Ràdio té ara 31.000 oients menys que la SER i 42.000 menys que RAC1. Tot un èxit. Qui diu que el tripartit està inactiu i no governa? I tant que governa. Què és això, si no una esplèndida mostra de la seva acció de govern?

“Però que no hi ha Esquerra, a la Generalitat?”, es pregunten algunes persones de bona fe. Sí, és clar, que hi és, però només com a cheerleader del PSC-PSOE. La prova és que la davallada de Catalunya Ràdio, amb l’exclusió dels professionals i dels programes més emblemàtics –negada per Joan Ridao (a aquests extrems hem arribat)-, s’ha produït sota comandament republicà i amb un consell de govern de la Corporació presidit per una persona de la seva confiança. Sembla una paradoxa, oi? Doncs sí, és una paradoxa que fos una força “regionalista” qui creés una emissora nacional i que sigui una força “independentista” qui la destrueixi. Però a Catalunya ja fa temps que, com passa a les obres de David Mamet, res no és el que sembla. En tot cas, si algú es pregunta quin futur espera a Catalunya Ràdio amb el govern actual només ha d’observar l’estat de prostració en què es troben les emissores públiques de parla catalana: Com Ràdio, 39.000 oients; Ràdio Quatre, 8.000 oients.

Respostes

Configuració
 • Indepessimista23.727 13 50👍 1.536

  I ara, planegen posar al capdavant d' El Matí de Catalunya Ràdio un altre il·lustre sociata:

   

  http://www.avui.cat/cat/notices/2009/07/fuentes_podria_saltar_al_mati_de_catalunya_radio_65583.php

   

 • MiKi_SBD435 13

  Boníssim lu de Erc com a cheerleader del Psoe

 • malllamplll26.830 10 40👍 1.143

  Per favor no parleu més de " declivi" ni de " perdua d`audiència".

   

   Es més exacte parlar de reorientació . Es més una empresa per a blanquejar alts càrrecs . O sigui per als amics  i parents que sempre han viscut de la mamella . I a qui  volen demostrar el seu agraïment . 

   Com que tenen calés de sobres no els importa fer negoci . . .

 • SEGADOR BLAUGRANA11.468 11 176👍 1.772

  Pobre cadena, espero que algun dia torni a ser la que era...

 • EstatpropiUsuari sumador161.323 11 1👍 25.834

   

   

  Confirmats propers col·laboradors en La Manyana de EsapanyaRàdio....

 • quer437 15

  aviat ja no hi haurà crosta nacionalista

 • puigalder4.967 12 431

  Sobre la deriva de Catalunya Ràdio ja fa temps que tenia en ment recollir tots els canvis que s'han anat produïnt els darrers anys. I ara em sembla un bon moment per abocar-hi la informació que he anat guardant durant tot aquest temps, sabent que segur que em deixo coses.

  .........................................................................................

   

  Els viatgers de la gran anaconda: Programa de viatges d'en Toni Arbonès fet des d'una òptica catalanocèntrica, emès des de l'any 1996, Premi Òmnium Cultural al millor programa de ràdio (1999), Premi Ràdio Associació de Catalunya al millor programa de ràdio (2006)

  Després de deu anys, tot i ser líder d'audiència, va veure com es canviava el seu horari d'emissió (en diumenge) de les 9:00 a les 6:00. Ell mateix en va explicar el motiu en una entrevista a l'avui:

   

  "Ens van dir que estaven molt amoïnats per com anaven les audiències de sis a set del matí, perquè hi havia un altre programa de viatges a la SER que estava colpint l'audiència i hi volien competir. El problema és que en aquell moment el nostre programa tenia una mitjana de 100.000 oients i l'altre en tenia 22.000. Era un raonament que professionalment no convenç."

  És una de les "raons" més esperpèntiques que he vist a la meva vida: tens un programa amb 100.000 oients i resulta que el canvies d'hora per competir amb un altre programa "colpidor" que només en té 22.000 en un horari on quasibé tothom dorm, les sis del matí.

  Finalment ha acabat a BTV (una televisió amb molt poca audiència), potser per netejar consciències.

  ----------------------------------------------

  Sense fronteres: Programa cultural i lingüístic sobre els Països Catalans, emès des de 1996, amb connexions als diversos territoris de parla catalana com l'Alguer, la Catalunya del Nord, el País Valencià, La Franja de Ponent, Andorra, el Carxe i Catalunya. Premi de Ràdio Associació de Catalunya al Millor Programa de Ràdio en Català (2004) i Premi Carles Rahola (1997).

  S'emetia els dissabtes a la tarda. Ha quedat confinat als "festius intersetmanals", o sigui, cinc o sis dies l'any, en dia de festa. Massa Països Catalans ?

  Notícia al racó

  ----------------------------------------------

  El suplement: programa magazine dels matins del cap de setmana portat per en Xavier Solà des de 1988, fet des d'un punt de vista català i líder d'audiència, que tractava tot tipus de temes, amb especial cura als relacionats amb la cultura catalana, les tradicions, la llengua catalana, el coneixement del territori, ... 
  Premi Òmnium Cultural al millor programa de ràdio (1993), Premi als mitjans de comunicació per la normalització del tractament de les sardanes (2002), Premi Menció de Qualitat dels Premis Radio Associació de Catalunya (2003), Premi per la contribució a la difusió i normalització de la sardana "Unió de Colles Sardanistes" (2006)

  Ha deixat d'emetre's després de 20 anys en antena, tot i ser líder d'audiència.
  Ara li deixen presentar un programa "més cosmopolita" sobre les idees. Un programa més asèptic nacionalment parlant.

  ----------------------------------------------

  Mans: programa de sardanes amb una audiència de 168.000 oients.
  Emès en els seus inicis a primera hora del matí del cap de setmana, progressivament es va anar emetent cada vegada més aviat. Aquesta temporada s'emet a les 6 del matí dels dissabtes i diumenges.

  Sobre el món de les sardanes i Catalunya Ràdio, recomano molt la lectura d'aquest escrit de protesta per part de les colles sardanistes.

  Tenint en compte quin és el públic majoritari d'aquests programes és sorprenent que la solució sigui internet.

   

  Això sí, ara correm a declarar la sardana dansa nacional. Si esperem una mica es podrà fer a títol pòstum. Sempre lluïrà més.    Més valdria fer-ne més difusió.

  ----------------------------------------------

  Postres de músic: programa de tertúlia-debat portat per una persona amb mentalitat catalanocèntrica, l'historiador Josep Maria Soler i Sabaté. Emès des de l'any 1993.  Premi Òmnium Cultural al millor programa de ràdio (1996)

  Recuperem un fragment d' una notíca del Racó Català : "El periodista i historiador Josep Maria Solé i Sabaté ha declarat a e-noticies, que la nova direcció de Catalunya Ràdio el va fer fora del seu programa "Postres de músic" i, per tant, per coherència, va marxar de l'emisora."
  ----------------------------------------------

  Versió Original: programa d'entreteniment, líder d'audiència, portat per Toni Clapés. Tot i que tingui estones "discutibles" (i prescindibles), quan és el cas tracta temes seriosos d'actualitat i política de manera rigorosa i amb criteri força independent.


  Va anar a RAC 1 on continua essent líder d'audiència. A la mateixa hora podem escoltar a Catalunya Ràdio un programa totalment insuls i sense massa interès que sol tractar temes allunyats de la política, que no escalfen el cap. Com era previsible, hi ha hagut un fort transvassament d'audiència cap el programa d'en Clapés.

  ----------------------------------------------

  Catalunya nit: programa informatiu nocturn impecablement presentat per en Gaspar Hernàndez on s'incloïa una tertúlia política on hi eren representades totes les forces polítiques i ideologies.

  Ha estat substituït per un programa conduït per en Joan Barril, on no hi ha cap tipus de debat (sense debat no apareixen crítiques al govern fora de guió) i on sí que hi ha editorials molt proclius al tripartit.

  En Gaspar Hernàndez, després de fer un programa de matinada, actualment li deixen presentar un programa interessant i premiat, però totalment asèptic i allunyat de la política. En aquest tipus de programa no hi caben crítiques polítiques.

  ----------------------------------------------

  No ho diguis a ningú: Programa esportiu presentat per en Jordi Basté, amb bones audiències que feia cert seguiment de les seleccions catalanes.

  Va deixar Catalunya Ràdio en desacord a l'escurçament del programa i el canvi horari.  (2)

  Posteriorment passa a fer un programa esportiu a RAC 1 i actualment presenta el programa informatiu diari "El món a RAC 1", líder d'audiència, per sobre de Catalunya Ràdio.

  ----------------------------------------------

  El matí de Catalunya Ràdio: Programa informatiu amb seccions diverses, líder d'audiència i presentat per Antoni Bassas. En Bassas ho deixa en desacord amb els canvis horaris i altres qüestions.  El programa actual, com era previsible, perd el liderat, de la mateixa manera que disminueixen les veus més crítiques amb el govern.

  ----------------------------------------------

   

   

   

  Per acabar aquest escrit, voldria afegir dues intervencions que considero destacables:

  - La resposta que va donar la diputada d'Esquerra, Marina Llansana, davant les crítiques que es feien a la trajectòria que estava portant Catalunya Ràdio, durant la comissió de la Corporació Catalana de Mitjans, a finals del 2008.
  Per sortir en defensa de l'Albert Saez, va respondre les crítiques dient que eren fetes des d'una "visió apocalíptica".  Finalment sembla que aquella "visió apocalíptica" no era només una "visió", sinó que s'ha fet realitat, situant Catalunya Ràdio no ja segona del rànquing, sinó fins i tot tercera.

  "La diputada d’ERC, Marina Llansana, ha tancat files i ha defensat els resultats aconseguits per Catalunya Ràdio en l’última onada de l’Estudi General de Mitjans (EGM). Llansana ha transmès “la satisfacció del grup parlamentari” al president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sáez, a la vegada que ha qualificat l’actitud de CiU de “visió apocalíptica”. Llansana ha assegurat que els resultats “confirmen les bones dades”."


  - Quan es van començar a notar els descensos d'audiència, Oleguer Sarsanedas va afirmar "Tot canvi sempre comporta una baixada d'audiència".   (AVUI)

  La pregunta és molt clara: si ets líder d'audiència perquè nassos has de canviar tantes coses ? 
  Fer retocs precisos em sembla lògic ja que s'ha d'anar millorant. Però el que és incomprensible en termes radiofònics és capgirar-ho tot quan ets líder. I més encara quan és per passar del primer al tercer lloc.

   

   

  El descens és totalment lògic tenint en compte totes les decisions totalment errònies que s'han pres.

  La pregunta és perquè s'han pres aquestes decisions ?

   

 • picamoixons11.796 13 171👍 122

  jo ja fa temps que passo de Catalunya Ràdio Sociata.

   

  m´estimo més RAC1

 • pirinenc19.068 13 79👍 2

  Fot tant de temps que "passo" de les emisores de la corporació catalana de ràdio i televisió, ai, perdó, corporaPSCió catalana de Mitjans Audiovisuals (és més progre i guai dir-li així) que se'm en fot el que facin.

   

  Des que els sociates van infectar la "corpo" amb el seu pus que m'he passat a RAC-1. Jo no escolto radios espanyolistes controlades pels sociates.

   

  Només hi ha una solució i una cosa que ens ha d'interessar: LA INDEPENDÈNCIA

   

  Quan recuperem la independència s'acarbarà tota aquesta porqueria.

 • xivirrimpali1.668 12 940👍 6

  Ara llegint el fil... entre TOTS m'heu donat una "idea" i he creat ràpidament un grup al facebook.

  Sé que és millorable la descripció, accepto crítiques, rectificacions i demés; llavors promouré el grup.

   

  http://www.facebook.com/group.php?gid=111096385162

   

  gràcies

 • Corb13.791 9 146👍 4.059

  Sociates, sou el putu càncer català!!!!!!

 • grinfildUsuari sumador24.837 15 45👍 3.672

  El més fort de tot és que quan ho expliques et prenen per boig!! 

   

  Els sociates han destruit Catalunya Ràdio, quan estava passant al racó quan s'obrien fils per dir-ho, sortien els tipics d'Esquerra amb carnet titllant a en Larsson de paranoic. El temps ha posat a tots a lloc.

   

  Gràcies Larsson per no defallir davant les crítiques, el temps ens posa a tots a lloc.

   

  Espero que al tripartit només li quedi un any de vida!! que arriben les eleccions aviat i que els raconaires obrin els ulls!

 • VITRAKA2.799 14 674👍 20

  Canya als sectaris Larsson!!

   

  Al final els numeros parlan agradi o no!!

   

  Una pena el que a quedat del que fou la Radio Nacional de Catalunya...

   

   

 • forse un giornoUsuari sumador27.211 14 38👍 92

  Ei, però el PSC és igual que CiU eh!

   

  PS: I mira que han de ser fastigosos els del PSC perquè CiU, en alguns casos, sembli una miqueta miqueta miqueta aprofitable!

 • dracnou2.997 13 644👍 1

  Un aplaudiment per la tasca feta pel PSC dins Catalunya Radio i TV3. Ni un sol error. L'objectiu prioritari que era acabar amb el lideratge de Cat.R i TV3 s'aconseguit i amb honors.
  Ara toca la neteja ètnica i cultural d'ambdós mitjans, cosa que els comissaris polítics del PSC com en Barnils , la Copulo i el Fuentes , duran a terme amb molt de gust i ganes.
  Un aplaudiment, també, al meu ex-partit , Esquerra per consentir aquest genocidi cultural.


Publicitat

Fòrums

 • 9.205.610 missatges
 • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat