Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Unitat 731

Yoda24.100 13 48👍 528

 

En el fil sobre els actes de record als morts del desembarcament de Normandia, en Tir-fix ha tret el tema de les atrocitats japoneses durant la guerra contra la Xina (1937-1945). Crec que això es mereix un fil apart. Copio un text molt interessant (pot ser que tingui algun error de traducció) que parla de la “UNITAT 731”.

La Unitat 731 era un centre de recerca i desenvolupament d'armes químiques i biològiques de l'Exèrcit Imperial Japonès que va portar a terme l'experimentació humana durant la segona guerra xinesa-japonesa (1937-1945) i la Segona Guerra Mundial. La seva base estava a prop de la ciutat de Harbin, situada en territori de l'estat titella japonès de Manchukuo. La Unitat 731 estava dirigida pel Tinent General Shiro Ishii. Va ser responsable d'alguns dels més tristament cèlebres crims de guerra duts a terme per personal japonès.

 

Shiro Ishii                                                       

 

El projecte Maruta va fer servir éssers humans per experimentació. Les "mostres" s'agafaven dels pobles del voltant. S'escollien de tal manera que els experiments fossin representatius de diferents sexes, edats, característiques físiques, etc. Hi havia criminals, presoners polítics, partisans xinesos i també civils, com ara nens, gent gran i dones embarassades.

 

Experiments inhumans

 

Cossos podrits al costat d'un científic de la Unitat 731

 

 

Vivisecció

     * Els presoners de guerra van ser sotmesos a vivisecció sense anestèsia. 
     * Algunes viviseccions es van realitzar als presos després d'infectar-los de diverses malalties. Els científics van realitzar cirurgia invasiva sobre els presos, eliminant òrgans per estudiar els efectes de la malaltia en el cos humà. Aquests es van dur a terme mentre els pacients estaven vius, perquè es temia que el procés de descomposició afectaria els resultats. Els presos infectats i viviseccionats inclouen homes, dones, nens i nadons.
     * Algunes viviseccions També es van realitzar en dones embarassades, a vegades prenyades pels propis metges i científics.
     * Els presos eren sotmesos a l'amputació d'extremitats, amb la finalitat d'estudiar la pèrdua de sang.
     * Els membres amputats eren re-implantats a la zona oposada del cos (braç dret on havia d'anar el braç esquerra, etc.).
     * Les extremitats d'alguns presos eren congelades i amputades. D'altres es congelaven i es descongelaven per estudiar els efectes de la gangrena.
     * Alguns presos eren operats i els seus estómacs quirúrgicament extrets. L'esòfag s'unia directament als intestins.
     * Es duien a terme operacions per extirpar parts del cervell, el fetge o els pulmons.

 

El 2007, el doctor Ken Yuasa va declarar al Japan Times que, "Tenia por durant la meva primera vivisecció, però la segona vegada, era molt més fàcil. A la tercera, estava disposat a fer-ho". En la seva opinió, almenys 1.000 persones, inclosos cirurgians, van participar en les viviseccions a la Xina.

Experiments amb armament

     * Objectius humans es van utilitzar per provar granades col·locades a diferents distàncies i en diferents posicions.
     * Diversos llençaflames van ser provats en éssers humans.
     * Alguns presos eren lligats i se'ls utilitzava per estudiar els efectes de bombes químiques, explosives i bacteriològiques.

Guerra Bacteriològica

     * Els presoners eren infectats amb diverses malalties per estudiar els seus efectes.
     * Per estudiar els efectes de les malalties venèries no-tractades, presoners d'ambdós sexes van ser deliberadament infectats amb sífilis i gonorrea, i després es va estudiar.
     * Els presoners malalts varen ser infestats de puces per estudiar els efectes d'aquestes puces com a portadores de la malaltia.

     * El resultat del còlera, l'àntrax, i la pesta s'estima que van causat la mort de 400.000 civils xinesos.    

     * La Tularemia (malaltia infecciosa) es va provar en civils xinesos.    

     * La Unitat 731 i les seves unitats afiliades (Unitat 1644, Unitat 100, etcètera) participaven activament no només en recerca i desenvolupament, sinó també en el desplegament experimental i la creació d'armes biològiques. Es van fer servir en els atacs contra el poble xinès (tant civils com militars) en tota la Segona Guerra Mundial. Puces transmissores de la pesta, criades en els laboratoris de la Unitat 731 i Unitat 1644, es varen llençar amb avions a les ciutats costaneres de Ningbo (1940) i Changde, província de Hunan (1941).Aquesta fumigació aèria militar va matar milers de persones amb la pesta bubònica.

 

Altres experiments

Els presos van ser sotmesos a altres experiments, tals com:

     * Estar penjat cap per avall per veure quant de temps triguen a ofegar-se i morir.
     * Injectar aire a les artèries per determinar el temps fins a l'inici d'una embòlia.
     * Injectar orina de cavall als ronyons.
     * Estar privats d'aliments i aigua per determinar el temps de supervivència fins a la mort.
     * Reclusió en cambres d'alta pressió fins a la mort.
     * Exposició a temperatures extremes i a la congelació per determinar durant quant de temps els éssers humans podrien sobreviure amb aquest tipus d'aflicció, i per determinar els efectes de la podridura i la gangrena de la carn humana.
     * Realitzar experiments sobre els presos per determinar la relació entre temperatura, cremades, i la supervivència humana.
     * Posar els presos en centrifugadores i fins morts.
     * Injectar sang animal i estudiar els seus efectes.
     * Ser exposats a dosis letals de radiació de raigs-x.
     * Haver provat diverses armes químiques amb presos dins de les cambres de gas.
     * Injectar aigua de mar per determinar si podria ser un substitut de la solució salina.
     * Ser enterrats vius. (Aquesta pràctica inclou infants i nadons).

 

Científics japonesos van realitzar proves sobre els presos amb la pesta, el còlera, la verola, el botulisme i altres malalties. Aquesta investigació va conduir al desenvolupament de la "bomba de puces" utilitzada per propagar la pesta bubònica. Algunes d'aquestes bombes van ser dissenyades amb ceràmica (porcellana), una idea proposada per Ishii el 1938.

Aquestes bombes varen permetre infectar l'agricultura, dipòsits, pous, i altres àrees amb àntrax, la febre tifoidea, la disenteria, el còlera i altres agents patògens mortals. Durant els experiments biològics, alguns científics (vestits amb protecció) examinaven els moribunds.

 

Responsables

 

 

Tinent General Shiro Ishii

Tinent Coronel Ryoichi Naito

Dr. Masagi Kitano

Yoshio Shinozuka

Yasuji Kaneko

 

Immunitat

Detingut l'any 1946 per les autoritats d'ocupació, Ishii i la Unitat 731 varen rebre immunitat d'enjudiciament per crims de guerra davant el Tribunal de Tòquio, a canvi dels estudis sobre la guerra bacteriològica i la base de dades de l'experimentació humana. El 6 de maig de 1947, Douglas MacArthur va escriure a Washington que "les dades addicionals es mantindran en els canals d'intel·ligència i no serà utilitzada com a prova ni com a acusació de crims de guerra".

Ishii mai va ser jutjat per crims de guerra. Segons Richard Drayton, un professor d'història de la Universitat de Cambridge, Ishii es va traslladar a Maryland, on va dur a terme la recerca d'armes biològiques. No obstant això, segons la filla d'Ishii, va romandre al Japó, on va morir de càncer a la gola a l'edat de 67 anys.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.253.922 missatges
  • 219.554 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat