Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Internacional] Gairebé un segle d'abusos a infants per part del clergat catòlic a Irlanda

Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

"Avui és un dia de vergonya per a Irlanda"

RESULTAT · Un informe revela que milers de menors van patir abusos sexuals de sacerdots i religioses DATES · El document recull casos des del 1914 fins al 2000 DISCULPES · El cardenal Sean Brady assegura estar "avergonyit" pel cas
Redacció
L'informe recull casos des del 1914 fins al 2000

L'informe recull casos des del 1914 fins al 2000
P. MUHLY / AFP

Diverses generacions de nens i nenes irlandesos que estaven a càrrec de religiosos van viure "diàriament el terror" dels càstigs corporals i dels abusos sexuals durant gairebé 70 anys. Això és el que va revelar ahir un informe elaborat per la Comissió sobre Abusos a Menors del govern. Aquesta organització es va establir l'any 2000 per aclarir la gran quantitat de denúncies d'abusos sexuals, ocorreguts des del 1940 fins a mitjans de la dècada passada dels 80, a escoles públiques, orfenats, centres de malalts mentals i en altres institucions estatals, que, majoritàriament, estaven administrades per sacerdots i monges de l'Església catòlica irlandesa.

L'informe, d'unes 2.500 pàgines, és un catàleg "d'abusos sexuals crònics" i de maltractaments físics" infligits "sobre milers de menors desafavorits o abandonats". El text també llança dures crítiques contra la jerarquia catòlica irlandesa, a qui acusa de passivitat davant dels abusos comesos per individus reincidents.

La investigació va documentar casos des del 1914 fins a d'altres de més propers, denunciats l'any 2000. Els perjudicats lamenten que com a resultat de la investigació, que ha costat més de 70 milions d'euros, cap suposat pederasta serà jutjat. Per la seva banda, el grup de suport a les víctimes One in Four (Un de Cada Quatre) va considerar que la jornada d'ahir "és una vergonya per a Irlanda".

Després de fer-se públic l'informe, el primat de l'Església catòlica irlandesa, el cardenal Sean Brady, va disculpar-se i va dir que se sentia "avergonyit". També va assegurar que la publicació de l'informe "és un pas important per a la veritat, per donar justícia a les víctimes i per assegurar que no torni a passar". Brady va reconèixer el "gran dolor i sofriment" que s'ha causat als "menors més vulnerables de la societat".

Respostes

Configuració
 • Bismut83.920 17 2👍 8

  No a cap religió.

  • LaBerta45.691 14 12

   Vejam

   Els religiosos Irlandesos no eren pitjors que els religiosos de tot arreu. iNo nomes els Catolics.

   Els abusos a menors tancats en centres publics no es lkimitava als religiosos, si no q8ue afectava a tots els adults que en tenien Cura, per dir-ho d'alguna manera.

   Els castics fisics i la brutalitat en la educacio dels nens a escoles internats i hospicis era normal, pero es que era nornal en el tracte de l'exercit i els seus soldats de lleva i entre patrons i treballadors. a començament de secle a Barcelona la patronal contractava pistolers contra els seus treballadors. Despres de la Guerra a Espanya els problemes laborals els resolvia l'exercit, aixi que el Segle XX no ha sigut cap gran cosa.... Ha acabat millor que no pas va començar,  però el proces ha sigut un desastre.

   La sexualitat am,b menors a paisos islamics no cal que en parlem oi? Pero si vols situat a começament de segles a oriet mitjà i creume... no era per estarne orgullos

   Jutjar amb ulls de segle XXI coses de començament de segle XX te algun problema

   Els professors que pegaven als alumnes per educar-los, els pares que pegaven als seus fills eren el pa nostre de cada dia... I el abusos sexuals eren com la violencia dones un secret de portes endins.

   Estic defensant els religiosos Irlandesos?
   Noooo

   Son culpables, com els religiosos catolics que durant anys i anys i segles i segles han abusat de la autoritat moral que els donava la esglesia dominant de la cultura occidental, per abusar de sers indefensos.....

   Però l'informe Irlandès adoleix dun problema

   Al any 1914-15 els francesos fusellaven els seus soldats quanb havien perdut una batalla perque el càstic servis d'exemple als supèrvivents. S'en deia Diezmà...i volia dir que mataves un de cada deu soldats supervivents . Era uin practica que venia de la epoca dels romans .... Era per estarne Orgullós? NO...perop llavors es feia.
   Jutjar-ho ara no te cap sentit

   Saps que Franco va fer Fusellar un soldat per dir que les llenties del Ranxo eren Dolentes? Creus que hi va haver algune scandol o algun problema?

   No senyor

   Eren els anys que es vivien.

    

    

    

   • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

    En definitiva, a tu més de 70 anys d'abusos sexuals (i no sexuals) continuats i gairebé institucionalitzats per part del clero et semblen d'allò més normal. Gran.

    • LaBerta45.691 14 12

     Estic defensant els religiosos Irlandesos?
     Noooo

      

     Veus...dius el contrari del que he dit. Però això en tu no es nou. El que dic es que dintre del panorama d'abusos dels primers anys del segle XX vist amb ulls actuals, lo dels capellans irlandesos no es diferent a lo dels anglesos, francesos espanyols ,Catalans,etc.

     I els abusos als drets humans no son diferents entre els Capellans que entre militar que entre empresaris o en el si de les families

     I ara digues el que no he dit! que ja no ve d'aqui

     • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6
      LaBerta escrigué:

      Estic defensant els religiosos Irlandesos?
      Noooo

       

      sona igual que "jo no sóc racista però..."

      • LaBerta45.691 14 12

       Doncs no era la intenció EL que vull que quedi clar es que els Capellans Irlandesos eren una colla de fillsdeputa. COm els capellans de molts altres Llocs. Pero que també ho eren els mestres els militars, els policies... i milers i milers de persones que pegaven a dona, fills,empleats i resta de subordinats (segons la mentalñitat de la epoca)
       Aquest informe es demolidor respecte a la cultura dels homes i dones del segle XX.

       Pero...oi que sembla que es millor quedarse nomes com un informe antliclerical i d'abusos sexuals de capellans contra nens petits?

        

       • Secre234 12

        Ja, però un policia, un militar, ja saps per on van.

         

        Els cures et diuen: sigues bo que si no aniràs a l'infern, no mates, no mentisques, no et divorcies, no folles amb condó ni de fadrí, no robes, no pegues, etc, etc, etc...

         

        I després et trobes que la majoria dels catòlics i dels cures malparits, que d'amagat, mentixen (tots), es divorcien (Alvarez cascos per exemple), follen en pecat (tots van de putes i tenen amants, els cures també), roben (ahí tens al cura de sogorb jugant-se els diners que haurien d'anar als pobres, o a Camps, per parlar d'actualitat), peguen (no només els irlandesos, conec molta gent que ha anat a colegi de mongetes o cures i tenen un fum d'històries), i per últim, maten, tot el món coneix els casos típics de monasteris plens de cadavers de xiquets acabats de nàixer soterrats al pati, perquè no paren de follar els cures amb les mongetes, o les relacions entre l'església i la màfia romana.

         

        M'encanta la doble moral dels cures, les monges i els beatos. Són lo pitjor que puga haver, obligar a la resta del món a no fer el que fan ells, per a poder estar per damunt seu, això no és catolicisme, això no és religió, això és feixisme pur i dur, per això els agrada tant donar suport a règims autoritaris.

         

        No oblidem l'església catòlica durant el franquisme, el feixisme a itàlia, el nazisme, i per acabar, recordar que el papa actual va pertanyer a les juventuts hitlerianes i, abans de ser papa, estava a càrrec de l'actual inquisició, perquè, malgrat que l'hi han canviat el nom, encara existix.

         

        No et fies mai d'un catòlic que te la clavarà, i potser que literalment i tot .

        • LaBerta45.691 14 12

         L'altre dia vaig llegir la historia d'una noia que va patir abusos i que deia que un dia, quan tenia 7 anys el seu pare li va dir que ...allo que feia amb la mamá...a partir d¡'avui h fare amb tu

         Moralment i penalment...que diferencia un capella d'un pare????

         • berta232 8

          Res, és totalment el mateix. Però és antinatural privar a un ésser humà de la sexualitat, és "comprensible" que existeixin tants casos de pederàstia, d'abusos, etc. en capellans, bisbes..

          • LaBerta45.691 14 12

           normalment quan algu mira de malbaratarme el nom, em fa gràcia....però, independentment del nom que hs fet servir, el que has escrit és una bestiessa tant gran que no entenc com t'ho permeten.

           Si algu es creu que ho he escrit jo, mira tant me fot...senyal que ni em coneix ni m'ha llegit mai...

           pero el que has escrit de d'autèntic malalt

           estas tarat tio!!!!!

         • Secre234 12

          La diferència és que eixe pare no va per ahí intentant obligar que la resta de pares no abusen de sos fills sense que ningú li ho pregunte.

       • malllamplll26.830 10 40👍 1.143

          

         

           Tens raó , encara que sigui per una vegada        

  • malllamplll26.830 10 40👍 1.143

    Multi-culti   !      

 • Roig de Metil18.695 13 87👍 11

  El gros no és que hi hagueren abusos, que segurament gent malalta hi ha a tots els llocs, sinóq ue foren sistemàtics i estigueren amparats per les autoritats eclessials. Si resulta que tenen un abusador i en comptes de tirar-lo al carrer i denunciar-lo el que fan és protegir-lo això és el pitjor.

   

  Una prova més que això del celibat i estar sense follar, bo no és,i els cures ho soluconen follant-se als més indefensos, als xiquets. Jo els tallaria els ous a tots....

 • Sònia91Usuari sumador16.775 11 103👍 2.847

  Això em recorda a...

   

 • ALXUsuari sumador31.684 13 25👍 1.979

  Tela marinera

 • eleetta991 10

  A mi el què em sembla més fort de la notícia és que ningú pagarà les conseqüències dels seus actes. És veritat que a principis del segle XX era normal que les autoritats "exercicin el seu dret sobre els altres"; abusos de tot tipups i etc. i en quedessin impunes tant "moralment" com davant la llei. Però un segle més tard, aquells qui van cometre crims haurien de ser jutjats i condemnats com es mereixen. I més quan els fets són tant relativament recents. Ara mateix sóc a Dublín i avui sentia per la ràdio testimonis que van ser víctimes. No es mereixen justícia?

   

  D'acord, en aquella èpoc no només eren els catòlics qui protagonitzaven aquest tipus d'abusos però recordem que l'Esglèsia Catòlica és especialista en dir: "ai, ho sentim molt el què va passar" i rentar-se les mans com el Ponç Pilats a qui tant critíquen. Són uns hipòcrites!

 • Skaw30.735 13 29👍 4

  Perdoneu-me el castellà, però vaig vore una pintada:

   

  Cloro al clero

 • zepUsuari sumador6.479 15 332👍 412

  Déu n'hi do quina gentola!

 • malllamplll26.830 10 40👍 1.143

   Amb aquest tipus de notícies es condemna a tot el clero i per alguns ja comença a ser habitual lligar sacerdoci amb pedofília. 

   

   Ni la majoria de capellans es dediquen a abusar de menors, ni tots els capellans que abusen de menors o fan amb nens. Ni fer-te capellà vol dir que acabis convertint-te en pedòfil. 

   

   I els mateixos que acusen als capellans , defensarien a  Polansky  , W.Allen o Chuck Berry o qualsevol estrella de l'espectacle.   

   

   

  • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

   Perdona doncs, ara mateix tanco el fil, no se com vaig gosar obrir-lo

    

   El Sant Pare té raó, els affairs de l'església s'han de resoldre internament i sense publicitat.

    

   Ameeeeeen

   • malllamplll26.830 10 40👍 1.143

     No home , no tanquis el fil  que estem a un fòrum .  

     

     

     I el Sant Pare ha pres moltes iniciatives per acabar amb aquesta xacra de l'Església. Per a la teva tarnquil.litat      Però hi han molts d'interessos per fer-ne veure el costat més morbós. 

     

     

    • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

     Home, és que una cosa és generalitzar en base a un cas puntual (lleig), una altra....


     Diverses generacions de nens i nenes irlandesos que estaven a càrrec de religiosos van viure "diàriament el terror" dels càstigs corporals i dels abusos sexuals durant gairebé 70 anys.

      

     En fi, que entre els que cometien els abusos i els que els ocultaven (extrem aquest reconegut pel propi Vaticà) jo diria que el % del clergat implicat directa o indirectament en aquest tema deu ser força alt. Tots evidentment no, però no es pot dir en cap cas que estiguem parlant de casos puntuals.

      

      

      

      

  • LaBerta45.691 14 12

    

   Ni la majoria de capellans es dediquen a abusar de menors, ni tots els capellans que abusen de menors o fan amb nens. Ni fer-te capellà vol dir que acabis convertint-te en pedòfil.

    

   Tens raó amb el que has escrit aqui...peró la soluciop n es tancar el fil. Es bo que això es parli i es conegui... no s'ha dexagerar ni ciminalitzar...pero se n'ha de `parlar

   com dels abusos a dones, els crims de gènere, els atacs racistes etc.... s'ha de porder parlar de tot!!!!

 • Josep_cs209 9

  «Hi ha casos d'abusos sexuals que surten a la llum cada dia contra un gran nombre de membres del clergat catòlic. Per desgràcia ja no es pot parlar de casos individuals, sinó d'una crisi moral col.lectiva que potser la història cultural de la humanitat no ha conegut mai en una dimensió tan aterridora i desconcertant. Nombrosos sacerdots i religiosos són reus confessos. No hi ha dubte que els milers de casos coneguts per la justícia representen només una petita fracció del nombre total i autèntic, des del moment en què molts abusadors han estat ocultats per la pròpia jerarquia ».

   

  Joseph Goebbels, 28 de Maig de 1937, després de que 273 religiosos i 49 sacerdots foren arrestats per pedofília.

   

   

  • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

   Home... Jo d'això no em refiaria gaire, Goebbels i els nazis eren especialistes en manipular les coses i mentir per aconseguir els seus propòsits... a mi no m'estranyaria pas que entre aquests religiosos arrestats n'hi haguessin molts que senzillament no combregaven amb els nazis i els van voler fer desaparèixer.

    

   No em sembla un exemple massa afortunat

 • carloslatre65 10

  Mmmmmmh, si enlloc de catòlics fossin muslumans ja tindriem treient escuma per la boca als racistes que corren per aquí

 • Palamós!9.773 10 218

  Gairebé un segle d'abusos a infants per part del clergat catòlic a Irlanda i tot el món desde fa segles. Doncs l'amenaça del purgatori i l'infern pesava (i pesa) més que el fàstic a satisfer segons quines deshonrroses demandes...

 • carloslatre65 10

  Ep, que el que dic és el contrari, que si fossin muslmans alguns dirien que si els muslmans, el burka, i demés merdes racistes...

 • EstatpropiUsuari sumador164.924 11 1👍 27.589

  Eeeeeeeeeeem...

   

  Es que potser ara el clergat irlandès pertany a una diòcesi catalana,Alex???

  • Alex HaixixUsuari sumador63.072 14 7👍 6

   Company, perdona que t'ho digui però darrerament estàs més papista que el papa amb el tema d'on s'obren els fils. Però bé, ja que et fixes tant en els detalls t'hauries d'haver fixat en 2 coses:

    

   1. El títol del fil comença amb [Internacional], però no és a Internacional, et preguntaràs: per què?

   2. Doncs perquè quan es va crear el fil (maig de 2009) el fòrum d'Internacional encara no existia.

    

   Salut

   • EstatpropiUsuari sumador164.924 11 1👍 27.589

     

    Alex Haixix escrigué:

    Company, perdona que t'ho digui però darrerament estàs més papista que el papa amb el tema d'on s'obren els fils.

    Tot al contrari,només faig el comentari en fils mal colocats a la secció actualitat en detriment de l'internacional...

     

    En el cas d'aquest fil doncs...

     

    Alex Haixix escrigué:

     

     

     

    2. Doncs perquè quan es va crear el fil (maig de 2009) el fòrum d'Internacional encara no existia.

     

    Salut

    Molt raonable però...no es pot canviar el fil de secció ara?

     

    Si et fixes  per això adalt et deie lo de...

     

    Es que potser ara el clergat...

    Com estem parlant d'actualitat...

     

    Tot són detalls,amic meu,ja se que no ho fas expresament...

 • Txedos3.801 15 543

  Expulsem a tots els critians d'Europa. Són un perill per a la nostra pulcre societat laica!

   

  Ai no, que això era amb els moros

  • Tobies20.121 14 74👍 11.883

   L'església católica té tots els elements per a ser definida com una organització criminal i mafiosa. Només imagina't que alguna branca islàmica tingués l'historial de l'església católica...

 • Tobies20.121 14 74👍 11.883

  Si hi hagués alguna organització o secta musulmana que tingués l'historial de l'església católica a Irlanda faria anys que hauria estat declarada una organització il·legal i mafiosa i estaria perseguida a tot arreu. No tingueu dubte sobre això.


Publicitat

Fòrums

 • 9.251.526 missatges
 • 219.464 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat