Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Tomàs Sayes afirma que "no hi ha límit" per la seva vaga de fam

lo gambusí 22.917 11 56

Tomàs Sayes afirma que "no hi ha límit" per la seva vaga de fam

Aquest matí l'estudiant contrari al Pla de Bolonya ha dit que no veu el final de la seva acció reivindicativa perquè no hi ha moviments favorables a les demandes dels estudiants no des de l'Administració no des dels rectorats
Tomàs Sayes, estudiant de la UAB contrari al Pla de Bolonya, porta nou dies en vaga de fam. En vista a que no hi ha cap moviment favorable a les seves reivindicacions ni des de l'Administració ni des dels rectorats de les universitats catalanes, aquest matí l'alumne d'Enginyeria Tècnica Informàtica ha manifestat que "no hi ha límit" en la seva acció de protesta.

Sempre acompanyat de gent i amb el seguiment d'un equip mèdic del CAP Rambla de Terrassa, que segons diu en tot moment el posen al dia del seu estat de salut i li consulten si vol continuar amb el dejuni, Sayes reconeix que "està en mans del sindicat d'estudiants" la decisió d'aturar la protesta. "Volem una moratòria a la reforma universitària i una veritable taula de debat sobre el futur d'aquests estudis", ha tornat a reclamar el portaveu nacional de l'agrupació d'alumnes, Arnau Mallol.

Pel que fa al rectorat de la UAB, els companys de Sayes han afirmat que està seguint una "política de censura i silenciament de totes les mostres de suport" amb el vaguista i que "no hi ha cap implicació" amb la protesta. Així mateix, expliquen que s'està establint un fort control a tots aquells qui volen entrar a visitar-lo, sobretot el cap de setmana.

Aquestes acusacions han estat negades des de la direcció de l'Autònoma. El vicerector del centre, Santiago Guerrero, ha expressat que des del primer dia un equip mèdic de la universitat va a veure a Sayes i intenta fer-li un control, una revisió que el mateix estudiant ha dit que no vol perquè ja té el seu propi equip sanitari.

Segons va valorar Guerrero, les crítiques a l'equip directiu estan motivades per la "despreocupació" de la majoria d'estudiants amb l'acció de Sayes i la "desproporció" de l'acte amb les demandes que s'estan fent. Igualment, va instar als estudiants a participar a la Taula Nacional de la conselleria d'Innovació, Universitat i Empresa per debatre el futur dels estudis universitaris. "Aquest tipus d'accions [la vaga de fam] desacredita al moviment estudiantil i els posa més a prop d'un disbarat", va afegir, "és poc apropiat pels seus interessos".

Les Claus

Seguiment mèdic
Josep Maria Sans, el metge que està fent un seguiment de la vaga de fam de Tomàs Sayes, ha dit que en els nous dies que porta en dejuni l'estudiant ja ha perdut quatre quilograms. Això, segons ha valorat, significa que a partir d'ara està consumint massa muscular perquè ja ha esgotat les seves reserves calòriques.

El treball dels professionals del CAP Rambla de Terrassa és controlar que Sayes tingui en tot moment una bona hidratació. No menja res, però consumeix begudes isotòniques. Al llarg del dia fa molt repòs per no consumir energia, tot i que fa petits passejos i estiraments per mantenir els músculs actius.

Malgrat tot, Sans va afirmar que l'estat físic del vaguista és bo i que físicament pot estar bastant més dies en dejuni. Així mateix, va aclarir que, malgrat que l'estudiant vulgui continuar sense menjar, si s'arribés en un estat que la seva vida corregués perill el traslladarien a un centre hospitalari.

Publicitat

Fòrums

  • 9.139.433 missatges
  • 215.597 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat