Publicitat


Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La Comissió Europea avala de nou la immersió lingüística, ara a les Universitats i pels Erasmus

Alex Haixix Usuari sumador 63.072 13 5 👍 4

La CE defensa les classes d'Erasmus en català i nega haver rebut cap queixa pel nivell de castellà dels estudiants catalans

El comissari d'Educació de la UE reclama a l'Estat que "preservi i promogui el multilingüisme" en comptes d'estar "a la defensiva"
Ult. Act. 04.02.2009 - 10:49 hs

La Comissió Europea (CE) defensa que les universitats catalanes imparteixin les classes als estudiants estrangers d'Erasmus en català. El comissari d'Educació, Formació, Cultura i Joventut, Ján Figel, ha reclamat a l'Estat espanyol que "preservi i promogui el multilingüisme" en comptes d'estar "a la defensiva".

"L'Erasmus permet l'ús de qualsevol llengua que s'utilitzi normalment per ensenyar en una universitat, no preferim un idioma a cap d'altre", ha advertit Figel, en declaracions a l'ACN. Figel' nega haver rebut cap queixa que els estudiants catalans no tinguin un bon nivell de castellà quan finalitzen l'ensenyament obligatori.

"La resposta no és el monolingüisme, sinó el multilingüisme" i el "model" d'ensenyament "ha d'encoratjar a parlar almenys la llengua materna més dues", argumenta el comissari eslovac. Figel assegura que en els quatre anys que fa que és responsable d'Educació de la CE ningú no se li ha queixat que els estudiants catalans tinguin un nivell de llengua castellana inferior als alumnes de la resta de l'estat. "Només m'ha arribat un comentari d'un eurodiputat espanyol", explica Figel, partidari de protegir l'ús de "les llengües no estatals, cooficials, regionals o minoritàries".

"L'Estat espanyol no ha d'estar a la defensiva, sinó ser obert i conscient que la diversitat és la seva riquesa i que cal preservar-la i promoure-la", insisteix el comissari. Figel ha celebrat la "gran quantitat d'estudiants europeus que fan Erasmus a Catalunya i a Espanya indistintament" de la llengua perquè "és una gran inversió en el futur d'Europa".

Brussel·les nega cap discriminació del castellà
El comissari europeu de Multilingüisme, el romanès Leonard Orban, va negar el setembre passat que el castellà estigui discriminat a Catalunya i va assegurar no haver rebut cap denúncia. Orban va reconèixer "la facilita de viure a Catalunya parlant castellà, català o fins i tot altres idiomes" i va mostrar-se "impressionat" amb la capacitat dels catalans de canviar al castellà "sense ni tan sols adonar-se'n".

Un grup d'experts de la CE va elogiar la immersió lingüística de l'ensenyament català i va proposar estendre-la a la resta de la UE el setembre del 2007. "Les comunitats bilingües són un important laboratori de bones pràctiques", reconeixia l'informe

Respostes

Configuració
 • Beti aizkolari Usuari sumador 21.886 12 61 👍 32

  Ja està solucionat el tema de l'altre fil. Els moderadors ja l'han tancat, això és eficàcia tu! El cas és que he mirat que no n'hi haguera un altre obert, però se m'ha degut passar.

   

  Edite: I responent al tema del fil, això és una altra prova més que el problema no és ni la UE, ni Europa. El problema és, com sempre, E-S-P-A-N-Y-A.

 • LaBerta 45.691 13 12

  Vaja

  en aquest forum les respostes seran centenars.  Actualitat la veritat es que el tema no hauria interesant ningu

  Ben fet Alex.

 • __18548__ 18.015 10

   

  El problema és ESPANYA. Com sempre.

 • Alex Haixix Usuari sumador 63.072 13 5 👍 4

  Si entreu a la notícia a la seva font original, a l'Avui, podreu comprovar que la quantitat de trolls espanyolistes cada dia és més gran. Jo entenc que l'Avui vulgui tenir moltes visites, però el tema dels comentaris a les notícies comença a passar de taca d'oli, i no sembla que hi vulguin fer res.

   

  Podrien posar almenys una opció per valorar els comentaris i que aquells que tinguessin un cert nombre de valoracions negatives desapareguessin o s'amaguessin, a l'estil dels comentaris al youtube.


Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.043.257 missatges
 • 212.540 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat