Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Basquitis

EWOK301 10👍 4Pensàvem que l'haviem erradicat, però no, la basquitis es torna a apoderar de molts joves catalans, aqui unes quantes mostres de com s'expressa aquesta cruel malatia:

1.Primers símptomes:

-Comprar-se els llibres de l'Arnaldo Otegui i de Josu Ternera.
-Anar a peregrinar una vegada a l'any al País Basc, visitar Herriko Tabernas i fotre quatre crits a favor dels presos bascos.
-Comprar-se el kit del bon peregrí: Ikurriña,samarreta de la selecció basca, txapela,etc.
-Aprendre gran quantitat de vocabulari basc: Euskal Presoak Euskal Herria, Bietan Jarrai, Presoak Kalera, Gora Euskadi,etc.
-Comprar-se tots els elements de l'estètica jarrai: pantalons adidas, botes de muntanya i arracades tamany xL. (és recomanable posar-se arrecades a cada orella per compensar el pes, sinó anireu amb el cap tort).

2. Basquitis aguda:

El teu desig sexual serà tenir relacions amb una basca o basc.
Et veuràs obligat a peregrinar el País Basc almenys dos cops l'any, seguiràs tots els mitins i manis de l'esquerra abertzale.
Cridaràs Gora _ _ _ i portaràs la ikurriña a les manifestacions indepes de Catalunya o els partits de la selecció catalana.

3.Basquitits terminal:

-Et faràs el DNI basc, canvian-te el teu nom i cognoms per un d'euskaldun, exemple: Oriol Masferrer Vilajoana--- Joseba Zabaleta Parmandua.
-Et faràs transfussions de sang per tenir l'RH-, però no els hi diràs els teus colegues bascos perquè sinó es pensaran que ets del PNB i et tirarant coctels molotov.
-La teva fantasia sexual serà fer-t'ho amb dos etarres encaputxats/des.
-Finalment oblidaràs que parles català que ets un paiu bastant tranquil, tot i que quan t'emprenyes tela marinera, i aniràs sempre amb cara de mala òstia i aixecant pedres i tallant troncs.

Respostes

Configuració
 • guillem_gv2.001 11 837

  Sóc doctor onhoris causai en Basquitis i et descuides a Primers Simptomes el de descuidar-se de la barba.

 • requiem18.248 11 88👍 2

   

  Suposo que la basquitis és això, oi?

 • dosmartells1.247 14

  Que quan et guareixes de basquitis? El dia que puges a EuskalHerria perquè tens una reunió ja que formes part de relacions internacionals a la teva organització, i te'n adones que per a ells sols els importa la repressió que es pateix allà, els abusos que es cometen allà, els excesos de l'estat allà, i el tancament d' herrikos allà...aquell dia és quan esbrines que l' intenacionalisme sols funciona si es bidireccional. Plores i plores molt,de sobte ets sents abandonat pels que creies els teus camarades. Despenges la ikurriña de l' habitació que hi tenies al costat de l' estelada i t' escoltes els problemes que tenen a veure amb EuskalHerria amb un altre prisma, i te'n adones que (aquest mai va ser el meu cas però parlo d'alguns que van patir molt més la basquitis que jo),mai hagueres hagut de portar una ikurriña un 11 de Setembre ni a un partit de la selecció catalana, ni enfadar-te amb un amic (que en aquest cas el amic era jo) perquè et recrimina que a les manis nacionals sols es porten símbols nacionals.

  Gora EuskalHerria askatu! Jo ta ke irabazi arte! (però el dia que ens mireu d' igual a igual el poble basc tornara a ser per mi el que era, de moment sols ajudo a qui m' ajuda)

   

  Visquin els Països Catalans lliures i socialistes!

  • Skaw30.735 13 29👍 4

   Doncs ho sent pel que passares, però tens tota la raó.

    

   Jo vaig començar en lo de l'independentisme fa 10 anys o així, quan no havia internet i Euskadi era (i és) tan important al País Valencià com Galiza, Bretanya o Flandes. Llavors començà la gent a estudiar euskera al Casal (al sud del PV, ja em diràs per a que et serveix l'euskera) i jo flipava... Vaig preguntar per què estudiaven euskera i era per què molava....

    

   Em vaig quedar astorat del tot. Després ja van començar les banderetes, el 'hòstia tio com mola euskadi', el 'és que allà son xungos eh?'. Tot eixe 'menjapollisme' als bascos, mai he vist que es tornara, MAI, llevat d'una xicoteta excepció.

    

   Tenim manca d'autoestima (en menor o major grau, TOTS) i solem omplir-la amb algo. Als PPCC ens ha tocat (per ara..) als bascos.

    

   Però el que potser no recordem, és que al segle XIII tenim als almogavers i tota la mediterrànea era nostra. Després vingueren els Miquelets, els makis, el regiment pirinenc de Catalunya, i una cosa que mai podran dir els bascos: Que mai vam negociar com decorar nostra gàbia amb els espanyols.

  • Mitridates7.665 15 280

   Compartisc plenament la teua experiència...

 • picamoixons11.797 13 171👍 124

  jo quan era un criu,amb 17 anys vam pujar cinc matats del Vallès cap a terres basques,ara quan hi penso amb aquella setmana que vam estar per allà penso amb la imatge de passarells que devíem deixar allà.M´enrecordo un que venia amb nosaltres que parlant amb uns abertzales li deia "En mi pueblo una família entera és militante independentista",com si a EH això no fos normal.Hi havien moments que vaig passar vergonya aliena amb aquesta tropa que vaig pujar,quan sortíem per la nit de farra per les Herrikos també havíem de fer la nota,primer posar-se tota la simbologia en samarretes,pedaços,xapes...que puguessin,fins al punt de que tres d´ells semblaven més una paradeta de la Cajei amb potes que persones.Era aquella època on hi havia el tema aquell del llaç blau pels segrestats d´ETA i on cada dijous feien manis i contramanis a una plaça gran de Donosti,doncs allà tampoc hi podíem faltar,i tampoc vam faltar a un homenatge que van fer en un poblet a un miliant basc,allà estàvem nosaltres amb les samarretes més xungues que teníem preparades per estrenar-les en els nostres dies de vacances a EH.També una altra anècdota,un dels nanos que venien amb nosaltres només pujar al Bus de l´Estació de Sants va fer un camvi estètic impressionant,era un tiu que vestia diguèssim normal cada dia,doncs el tiu abans de marxar amb Autobús se´n va als lavabos de l´Estació i es posa l´uniforme abertzales,mare meva que malament ho vaig passar,el tiu es va posar els pantalons de xandall,un dessuadora amb caputxa que portava algo escrit,a sota una sammarreta de màniga curta amb el logo de T.LL,una rinyonera posada de cantó,i lo més flipant.....es va posar una arracada a una de les botigues que hi ha per Sants Estació.Un altre que venia amb mi es va posar uns pantalons militars,i per l´ocasió en una butxaca amb un Edding es va pintar el logo de T.LL i a l´altre un "Gora Euskadi".Durant la tarda que esperàvem el bus que sortiria de Sants al vespre,vam fer un tomb pel Barri de Sants,i fixeu-vos que vam anar a petar al Casal Indepe de Sants (crec que era al c/Demóstenes??)i allà ens vam equipar de material,jo em vaig comprar una samarreta amb la cara del Malcom X amb una estelada,i sense exagerar crec que el tiu del casal ens va donar uns 500 adhesius,la majoria eren de les JIR per poder enganxar-los o donar-los per EH.

   

  En fi,uns dies de festa per EH que sincerament m´estimo més oblidar.

 • Unitat_Catalana14.531 15 136👍 778

  això és com els fumadors... els pitjors són els ex's

 • borregaire1.519 13 981

  jo penso que tampoc cal capficar-se tant amb aquest tema. Si que és cert que n'hi ha molta de basquitis, però com a referent de lluita és correcte.de la mateixa manera que a Asturies o Castella, en els moviments independentistes, en certa manera els catalans sóm un referent per ells (salvant les distàncies esclar)

  El problema és molta gent que se'n van allà i són els més militants de tots (de boqueta) i en realitat a casa seva no foten res més que dur samarretes.

  De totes manares no veig que té de dolent comprar-se un llibre de l'Otegi. O sigui que fer això és basquitis però (per posar un exemple) escoltar un grup de música gallega no es considera galleguitis. Crec que tampoc hem d'exagerar,de cada lloc n'hem d'agafar les coses bones i mirar si es poden aplicar a casa nostra. I esclar euskadi en té moltes de coses bones, i també de dolentes com a tot arreu

  Pd: No es tracta d'un cas de malaltia no reconeguda,eh? I abans que ningú ho digui no tinc cap ikurriña ni ser dir coses en euskera ni coses per l'estil.

 • fef6.265 10 342

  Jo basquitis...ho dubte

   

  Ací teniu el meu vocabulari ...

   

  Bai ( era si o 2 o 1? )

  hiru ( 5, no? em recorda a japonés)

  gora ( això ho escoltes als concerts i manis i se`t queda fàcilment )

  euskal herria

  euskadi, euskera...

  ikurriña

  kaixo

  maite

   

  i ja

   

  ah, no tinc ni ikurriña ni res

 • la lluita és el camí!689 10

  Merda! He passat a la 2a fase!!

 • __24017__3.056 9

  No n'he patit ni un bri, d'aquesta enfermetat:

   

  No n'entenc ni un borrall, de basc.

  No hi he anat mai a EH.

  No tinc cap símbol basc dins les meves pertenences.

   

   

  És una terra que em sembla preciosa, com tantes altres terres, amb unes tradicions també precioses, com tantes altres tradicions. Però res més.

   

  Estic més interessat a recuperar expresions com "tros de quòniam" dins el meu parlar diari que a dur txapeles i enganxines independentistes basques. De fet no les duc ni catalanes: sóc ben feliç amb la meva petita senyereta al damunt. Res més.

   

   

   

   

  Au, abraçades!

 • Gesta_Comitum26.480 14 42👍 1.245

  Jo podriem dir que tenia basquitis (més aviat m'agradava un aspecte de la seva lluita) i se'n va passar quant vaig anar a Eh

 • uri.ppcc3.863 10 536👍 1

  Doctor, doctor, uns oncles em van comprar una samarreta el dia de la pàtria basca que té la ikurrinya i la senyera.

   

  És greu?

 • uri.puxi6.945 10 307

  començo a tindre síntomes de basquitis:

  -Comprar-se el kit del bon peregrí: Ikurriña,samarreta de la selecció basca, txapela,etc.
  -Aprendre gran quantitat de vocabulari basc: Euskal Presoak Euskal Herria, Bietan Jarrai, Presoak Kalera, Gora Euskadi,etc.
  -El teu desig sexual serà tenir relacions amb una basca o basc.

   

 • hiparxiologista17.057 10 100👍 10.485

  Cito textualment algunes perles de Sabino Arana! 

   

  «En Cataluña todo elemento procedente del resto de España lo catalanizan, y les place a sus naturales que hasta los municipales aragoneses y castellanos de Barcelona hablen catalán; aquí padecemos muy mucho cuando vemos la firma de un Pérez al pie de unos versos euzkericos, u oímos hablar nuestra lengua a un cochero riojano, a un liencero pasiego o a un gitano.»

   

  "Cataluña es española por su origen, por su naturaleza política, por su raza, por su lengua, por su carácter y por sus costumbres. Ustedes, los catalanes, saben perfectamente que Cataluña ha sido y es una región de España, una región con caracteres de nacionalidad. Maketania comprende a Cataluña; maketo es el mote con que aquí se conoce a todo español, sea catalán, castellano, gallego o andaluz".

   

  Dice La veu de Catalunya que los catalanes son hermanos nuestros de desgracia, y que también somos en el mismo concepto de los baleares, los valencianos y los gallegos. Fraternidad de desgracia; porque, en efecto, fraternidad de raza no la hay entre aquellos españoles y nosotros, como no seamos también hermanos de los coreanos. Pero tampoco somos hermanos de desgracia, porque la desgracia de los catalanes y la nuestra no se parecen en lo más mínimo. Los catalanes perdieron las leyes privativas de su región; nosotros hemos perdido nuestra nacionalidad e independencia absoluta. No es razonable la alianza de los catalanes y los vizcaínos; pues no son semejantes los sujetos Vizcaya (Bizkaia) y Cataluña, ni se parecen por su desgracia; ni tienen un enemigo común; ni son las mismas sus aspiraciones. Equiparar nuestro derecho a constituir nación aparte, con el derecho que le sirviera de base al nacionalismo catalán, sería rebajar el nuestro. Nunca discutiremos si las regiones españolas como Cataluña tienen o no derecho al regionalismo que defienden; porque nos preocupan muy poco, nada por mejor decir, los asuntos internos de España. No escribimos nuestro periódico para hablar de política extranjera, sino para instruir a los vizcaínos. Jamás confundiremos nuestros derechos con los derechos de región extranjera alguna, jamás haremos causa común con las regiones españolas".

   

  "En Cataluña todo elemento procedente del resto de España lo catalanizan, y les place a sus naturales que hasta los municipales aragoneses y castellanos de Barcelona hablen en catalán; aquí padecemos muy mucho cuando vemos la firma de un Pérez al pie de unos versos eusquéricos, u oímos hablar nuestra lengua a un cochero riojano, a un liencero pasiego o a un gitano".

   

  "Que el obrero catalán se lance en brazos del socialismo o del anarquismo, no puede sorprendernos. Pero que los jóvenes vascos busquen en las promesas de gente invasora..."

   

 • Palamós!9.773 10 218

  JAJAJAJAJA Picamoixons, que sàpigues que se'm saltava la llàgrima llegint al treball el teu escrit sobre el viatge a EH quan ereu nanos, que bó! Però no ho recordis així de malament, doncs hi ha desenes de milers de rucs que a la vostra edat duien roba militar penosa, antiestética per la constitució física que es te als 16 anys i estil de cabell denigrant (Parlo dels skinets) aquella moda txorra que es passa amb els anys..

 • Arbuckle bis7.177 11 298

  El primer símptoma que tot i que lleu caldria donar-li la importància que es mereix, i prendre les mesures necessàries, és dir "agur" en lloc de "adéu".

   

  Per cert, voldria avisar-te que pateixes certa basquitis: has dit una paraula basca parlant català: "euskaldun" en català és "basc". Convindria que ho editessis.

   

  Cal parar compte amb aquestes coses.

 • __23593__2.278 10

  Arratsalde on!

  Llarga vida al virus de la baskitiiis!!!!

 • fcim19.275 10 81👍 2.058

  ...i... això té cura??      


Publicitat

Fòrums

 • 9.253.920 missatges
 • 219.554 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat