Notícia

Adéu, Jordi Hereu

 

consulta-diagonal-opcions-hereu

 

Fer el ridícul és treure's de la màniga una consulta de la Diagonal (o el tema dels Jocs Olímpics d'Hivern), que s'ha allargat durant una setmana, que hi participi poc més del 12% del cens, i que més de 3 de cada 4 que ho fan et votin en contra. Fer el ridícul és encarregar un sistema informàtic que, a part de col·lapsar-se contínuament, admet el vot fraudulent perquè no pot verificar l'autenticitat dels vots per Internet. Fer el ridícul és gastar-se més de 3 milions d'euros en fer una de les iniciatives més lamentables i patètiques que es recorden. I no perquè consultar els ciutadans no sigui quelcom positiu (sempre ho és). És un ridícul per com s'ha desenvolupat, i sobretot és tremendament sospitós que l'Ajuntament decideixi ara consultar els barcelonins sobre un tema que no era ni d'actualitat ni necessari ara mateix, mentre ignora els clams com en el tema del traçat del TGV per sota del centre de Barcelona.

 

Fer el ridícul és parlar de ridículs quan es parla d'unes consultes com les que s'han fet sobre la independència, autogestionades, autofinançades, sense publicitat oficial, amb les administracions en contra, amb voluntaris sense sou, amb rigor, amb verificació de resultats, amb interventors, amb observadors internacionals que han beneït el procés. D'unes consultes que han superat el 20% de participació global, malgrat que les urnes van obrir només un dia, malgrat que no s'hi podia votar per Internet, malgrat que els recursos són els que són, malgrat que no costa ni un duro a les arques públiques, i malgrat que van disposar de totes les garanties per evitar el frau.

 

consulta-diagonal-hereu-vot

 

Fer el ridícul és mobilitzar centenars de funcionaris de l'Ajuntament per un capritx del govern municipal durant tota una setmana. Fer el ridícul és que hi participi una mitjana d'un 2% del cens en cadascun dels dies de la consulta. Fer el ridícul és ser l'alcalde de Barcelona i mentir davant les càmeres, fent veure que s'ha votat al bunyol quan no ho has pogut fer. Fer el ridícul és que el 80% dels votants es decantin per l'opció que pretenies amagar (i que inicialment no estava prevista ni que hi fos). Fer el ridícul és empescar-se un procés per treure pit mediàtic i fer-ho tan malament que pràcticament hagis excavat la teva tomba política.

 

Sí, Jordi Hereu sap què és fer el ridícul, i juntament amb el PSC pretenen ara aturar la tempesta política que ha generat el nyap de la Diagonal amb un parell de cessaments. Però el cadàver polític d'Hereu ja put a quilòmetres. Adéu Hereu, felicitats. Fins ara ho havies intentat, però finalment has assolit el zenit dels ridículs. És una pena, perquè ja no queda on anar quan s'ha fet el cim.


Adéu, Jordi Hereu, no et trobarem a faltar.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.106 missatges
  • 220.642 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat