Viasona

Viasona

Més informació

Canal Racó musical

Neix Trobasons, el web que reuneix tota la música en occità

El projecte arranca amb més de 100 grups, més de 350 àlbums i més de 4.000 cançons indexats

Trobasons és una proposta inèdita a la xarxa que té com a objectiu indexar tots els músics i bandes que utilitzen o han utilitzat l’occità com a llengua de producció artística. En el moment d’inici, el projecte compta amb més de 100 grups, més de 300 àlbums i més de 3.000 cançons, tot i que aquestes xifres encara augmentaran de manera significativa en les properes setmanes.

Es tracta d'un projecte ideat i liderat per l’equip responsable de Viasona. En aquests 10 anys en actiu de Viasona, el projecte ha conviscut amb una realitat molt propera: la de la Val d'Aran, un territori del Principat amb una llengua pròpia, vinculada a una àrea històrica que abasta 15 milions de persones. Tota una realitat que no ha tingut cabuda a Viasona, en tant no ser en llengua catalana, però que ara ha trobat el seu espai.

Amb l'experiència i know how en el camp de la indexació de material musical adquirida amb Viasona, i amb el suport del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, s'ha creat un web, catalogat per artista, disc i cançons, tota la producció musical en occità, sense importar la procedència nacional ni la llengua materna dels seus artistes. Lletres de cançons, per a llegir, entendre i aprendre a cantar el què s'està escoltant, a més d'àudios i vídeos (agregats des de plataformes legals com Youtube, Spotify o Deezer, entre d’altres), i facilitant la compra de les mateixes a través de les principals botigues digitals (iTunes, Amazon, Google Music).
 
Per fer-ho, s’ha dut a terme una tasca de documentació llarga i intensa, que un cop digitalitzada, i amb la incorporació dels nous treballs que es vagin editant, permet que tota aquesta informació es mantingui per sempre més accessible per tothom de manera fàcil i gratuïta.

La posada en marxa d’aquest projecte vol servir d’estímul a artistes per a produir en occità, i de retruc, al poble aranès per a conèixer la riquesa de la producció musical. A més, amb una eina com Trobasons es pretén contribuir a la promoció i divulgació de la música en occità i esdevenir una plataforma per donar visibilitat als diferents projectes.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.762 missatges
  • 221.158 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat