Albert Cebrían

Albert Cebrían

Més informació

Canal Racó filosòfic

Més de quatre dimensions

Ja fa temps que sentim que hi ha quatre dimensions: les tres dimensions espacials i el temps. En l'àmbit matemàtic, per exemple, es treballa, a vegades, amb més de quatre dimensions. Tanmateix les dimensions convencionals comprensibles que ens ajuden a explicar el nostre entorn són les quatre esmentades. Fent una mica d'exploració, d'acord amb la definició de dimensió, hom pot afirmar que tenim més de quatre dimensions en aquest món. En tenim deu.Cal definir, per tant, abans de presentar les sis noves dimensions, el concepte de dimensió. Doncs bé, al parlar de dimensió estem parlant d'un marc vital on estiguen situats tots els fenòmens reals de l'existència, d'una base existencial que amara al conjunt dels components de la vida. El conjunt de dimensions d'una zona especifica de l'Univers componen la que anomeno dimensió vital. La dimensió vital de la Terra es compon de deu dimensions.Aquestes són les sis noves dimensions: 
atzar o entorn atzarós, permanència o espais on no regeix el temps, unicitat dels elements que componen el conjunt de l'existència, constància de les lleis o normes vitals, impossibilitat de reviure el passat i la lògica particular que ens envolta de causes i efectes.Cadascuna d'aquestes dimensions cal analitzar-la a fons per treure conclusions profitoses. Així, per exemple, admetre que no tot canvia en aquest món, contradient al filòsof Heràclit, i que, conseqüentment, hi ha zones on el temps no passa i, per tant, hi ha permanència, es basa en la definició de temps que ja vaig proposar en un article anterior (temps: successió de canvis)

.

També cal remarcar que la impossibilitat de reviure el passat pot considerar-se una característica del temps però atès a la definició proposada de temps també pot considerar-se una dimensió amb entitat pròpia.Fent una anàlisi acurat, com faré en els propers articles, de les sis noves dimensions poden resoldre's dubtes inicials. I al mateix temps sorgiran nous misteris...com sempre passa.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.369 missatges
  • 220.648 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat