Viasona

Viasona

Més informació

Canal Racó musical

Arrenca una campanya de micromecenatge per finançar una Festa Major popular i alternativa a la ciutat de Terrassa

La iniciativa neix de la voluntat de diversos col·lectius de crear una model de festa major on el caràcter participatiu i comunitari sigui el tret dominant

Cansats de no sentir-se partícips de les festes de la seva ciutat i de viure-les com mers espectadors anònims entre un públic consumidor, diferents col·lectius de Terrassa volen construir una altra manera de fer la Festa Major. Des de l'organització es vol deixar clar que en cap cas es pretenen crear rivalitats amb la Festa Major oficial, sinó que es vol fonar una alternativa a totes aquelles persones que no s'hi sentin representades.

L'opció de diversos veïns de la ciutat és crear un nou model basat en la participació i el sentiment de comunitat, on l'oci té un paper important però no únic. Entenen que aquest espai, construït entre tots, ha de tenir també un caràcter reivindicatiu i fer d'altaveu dels diferents malestars i lluites que els moviments socials i les persones de Terrassa protagonitzen.

El projecte ja fa dos anys que va agafant força i l'han passat ja es va celebrar una primera edició. Enguany, ja s'han dut a terme nombroses assemblees on hi han participat diferents col·lectius, i l'objectiu és que cada vegada se n'hi sumin més, per tal d'establir les línies ideològiques i d'actuació bàsiques del que serà La Festa Major Popular i Alternativa (FMPA) d'aquest 2018. Fruit d'aquestes reunions han sorgit una sèrie d'activitats que es desenvoluparan els dies 29 i 30 de juny.

Per tal de finançar-ho, han engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma. L'objectiu és aconseguir 2000 euros que aniran destinats a costejar les despeses de les activitats programades pels dos dies, que inclouen tallers per als més petits, circ, paella popular, taules rodones, exposicions, recollida d'aliments, xerrades, cursos i, evidentment, concerts.

Les recompenses per a tots aquells qui ajudin a la col·lecta depenen de l'import aportat. S'hi podran trobar gots reciclables de la FMPA, samarretes dels diferents grups participants, una agenda llibertària realitzada per les companyes de Berguedà Llibertari o Bosses de roba del col·lectiu feminista Quart Creixent, entre altres compensacions molt atractives.

 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.483 missatges
  • 220.617 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat